- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Miért ne? Kettő darab duál proci, 2 db SLIbe kötött videókártya egyenként 2 GPUval, 2 db összekötött fizikai gyorsítókártya, 1 bika hangkártya 1 társkártyával, mindre teszel vízhűtést és már majdnem meg is vagy. Most kiviszed az egészet Paksra, rákötöd a tápcsatikat a generátorra, a vízcsöveket a hűtőtoronyhoz vezeted, és máris készen állsz, hogy teljes pompájában élvezhesd a kedvenc ultrarealisztikus játékodat..
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Frigo
őstag
AGEIA Physx techdemok:
Bővebben: link -
cousin333
addikt
Ezt gondolom nekem szántad...
A fanyalgás természetes, csak kérdés, hogy indokolt-e. Nyilván első körben a gyártók is nyerészkedni szeretnének a dolgon. Gondolj bele, mi történik, amikor kijön egy új videokártya-család. Mindenki húzza a száját, hogy hogy kerülhet ennyibe. Aztán, mit ad Isten egyre több embernél feltűnik, pedig nincs is rá igazán szükségük, a kártyát igénybe vevő játékok csak később jönnek ki. Mások meg csak később veszi meg, amikor már kijön a mégújabb, és lenyomja az árakat.
Én is örülnék neki, ha mindig a legújabb cuccok lehetnének a gépemben, de sajnos ez nem lehetséges . Egyébként pedig, ha sokallod az árát, nem kell megvenni. Mire a játékipar odaáig jut, hogy mégsem lehet meglenni nélküle, addigra lesznek olcsó (alaplapra, GPU-ba integrált (?)) megoldások is.
Frigo: Vannak más demo-k is valahol? Az általad linkeltek nem nyűgöztek le túlságosan...
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
Malachi
addikt
válasz cousin333 #103 üzenetére
Ördögi megérzéseid vannak... valóban neked válaszoltam.
Csak néhány észrevétel. Amit irtál az gondolom igaz, csak én nem erről beszéltem. Ha kijön egy új vidkari ami jobb fejlettebb gyorsabb mint az elődei természetes, hogy drága. Azzal semmi baj nincs. De könyörgöm arra mindig is szükség volt, és lesz is amig a pc felépitése ilyen, erre a gyorsitókártyára meg ha igaz amit idéztünk, rákényszeritik majd az embereket. Csak olvass vissza kérlek és megérted miről beszélek. Jelenleg még senki sem tudja mi is lesz ez pontosan én is csak találgatok és attól tartok, hogy nem lesz ''ha drága nem veszem meg'' opció... Csak a cikk miatt amit fentebb te is elolvashatsz vhol.
Malachi Constant -
cousin333
addikt
Na, akkor csak menjünk szépen, sorjában (szemezgetés az előző hozzászólásaidból) :
- Ne fesd az ördögöt a falra .
- ''Magyarul, bár ez csak spekuláció, a cikk irója szerint a kártya nélkül egy darabig viszed mondjuk az Doom4 -et és mire pont belemelegednél, a vége felé a gém letilt, illetve nem folytatótik, mert az utsó pár szint megjelenitéséhez kell majd a külön megvásárolható card is...''
Az, hogy csak a végén kelljen a kártya, szerintem hülyeség. Azonkívül változatlanul nem hiszek abban, hogy egy jó darabig ne biztosítanák a visszafele kompatibilitást (lásd mai játékok, amik ugyan butított grafikával, de futnak a mostaninál jóval régebbi hardware-eken is, mint pl. GeF2 v GeF3). Úgy gondolom, hogy hasonlóképpen lesz ez a fizikai chip esetében is (tulajdonképpen az egész PC a visszafelé kompatibilitásról szól, ezért is cipeli magával a technikai hiányosságokat ellentétben a konzollal, amit minden alkalommal szinte a nulláról terveznek újra).
- ''Higgyétek el nekem, hogy amikor kijön majd a kártya és az általa támogatott játékok is, nagyon sokan csakis ezért fogják majd megvenni, azaz a játékok miatt.''
Így van. És ez baj? Szerintem nem, HA megfelelő minőségbeli ugrást nyújt. Nem hiszem, hogy te lecserélnél mondjuk egy 9600xt-t egy sima 9700-re. De egy x800xl-re már inkább, mert az még ésszerű áron SOKKAL gyorsabb, mint a 9600xt, tehát van kontraszt (és ne feledjük, hogy jelen esetben ennél jóval nagyobb teljesítménybeli előrelépést remélhetünk). Azt meg embere és pénztárcája válogatja, hogy ki mekkora ugrásért mennyit hajlandó fizetni.
- ''Továbbmegyek - kénytelenek lesznek megvenni.''
Egyszer biztosan... De csak a játékosok, és őket sem fegyverrel fogják kényszeríteni .
- ''Pedig a jövő útja az egyszerűsödő rendszerek felé vezet - lásd új generációs konzolok.''
Jaja, 9 magos CPU-val (+ több száz millió tranzisztorral, ld. GPU) az egyszerű architektúráért .
- ''Akkor meg nem értem mi szükség lenne egy ilyen megoldásra.''
Azért, mert 2-3 (4-5 ) célhardver hatékonyabban, és gyorsabban végez el bizonyos feladatokat, mint egy univerzális egység. Lásd a már említett GPU vs CPU teljesítmény. A CPU-nak egyszerűen 50-100-szor gyorsabbnak kéne lennie, mint most, hogy kiválthassa a GPU-t. Szerintem ennek fényében ésszerűbb a külön grafikus mag alkalmazása (mert ez utóbbi megvalósítható, az előbbi egyelőre nem).
- ''Ha kijön egy új vidkari ami jobb fejlettebb gyorsabb mint az elődei természetes, hogy drága.''
Értem. Tehát ez már természetes . (Addig persze OK, hogy drágább, mint az előzőek, illetve a korábbiak lesznek olcsóbbak nála.)
- ''De könyörgöm arra mindig is szükség volt, és lesz is amig a pc felépitése ilyen, erre a gyorsitókártyára meg ha igaz amit idéztünk, rákényszeritik majd az embereket.''
Hát, ez így legalábbis érdekes. Lehet, hogy MA szükséges, de nem mindig volt az (mondjuk 10 éve). De mondjuk 5 év múlva miért ne lehetne SZÜKSÉGES a fizikai gyorsítókártya? A mondat második felében pedig ott szerepel egy hatalmas HA. Erről meg már leírtam a véleményem...
-
_Volkovy_
nagyúr
Nem elég a processzorok és videokártyák őrületes sebessége?
Most őszintén,azon kívül hogy x játéknak ''kell'' majd ez,van más értelme megvenni?
A Holdraszállást egy mai zsebszámológép teljesítményével rendelkező számítógépekkel csinálták végig,erre ma egy hülye játéknak nem elég egy 3ghz-es processzor,és egy brutális,9800pro szintű vga?Röhejes. -
cousin333
addikt
válasz _Volkovy_ #106 üzenetére
Ez válasz volt valakinek, vagy csak a pusztába kiáltó szava?
Egyébként sok igazság van abban, amit mondtál. Ugyanakkor nem a teljesítményt nézzük, hanem azt, hogy mit lehet vele elérni. A valósághűségtől még messze vagyunk, függetlenül attól, hogy jó-e nekünk, ha elérjük, vagy sem, tehát van hova fejlődni.
Lehet, hogy akkora volt a teljesítménye, viszont az ára nagyságrendekkel nagyobb volt, mint most akár egy komplett Alienware PC-é. Azóta a NASA már egyre hihetetlenebb teljesítményű szuperszámítógépeket használ, amik mellett az asztali PC-ink játékszerek csupán. Mondhatnánk azt is, hogy a fejlesztés ''morzsái'' már lehullottak a mi szintünkre is, és a morzsák jelentik a jelenlegi PC technikai szintet."We spared no expense"
-
veterán
válasz _Volkovy_ #106 üzenetére
Nem elég nekünk a lovaskocsik és a kerékpárok őrületes sebessége? Az egyiptomiak piramisokat építettek mindössze a legalapvetőbb gépekkel, erre ma egy hülye autópályaépítéshez nem elég egy Zetor és egy brutális, IFA szintű teherautó?
Hát, itt bizonyos valami tényleg röhejes...And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Malachi
addikt
válasz cousin333 #105 üzenetére
Látom, érdekel a téma!
Azt mondom, legyen igazad, a te verziód az optimista az enyém meg kevésbé az, mondhatjuk itt-ott már egy összeesküvés-elmélet határait súrolja, de ezek a dolgok jutottak eszembe.
A nagy kérdés, hogy mennyire lesznek a kártya adottságaira specializáltak az új játékok. Ha valóban csak néhány feature esik ki valszeg tényleg nem állnak majd a számtech szaküzletek előtt búskomor arcú gémerek tömegei, akik most adták el a családi ékszereket, hogy meglegyen a pénz az új csodára.
Ellenkező esetben továbbra is fenntartom a véleményem miszerint egy plusz kártya a gépembe csak azért, hogy úgy nézzen ki egy játék (rosszabb esetben, hogy egyáltalán elinduljon) ahogy annak kell akkor is indokolatlan és jelentős pluszköltségnek tűnik.
Számomra.
Érdekes lenne belegondolni, hogy egy kevésbé költségérzékeny piacon hogyan fogadták a hirt, egyáltalán felmerül-e az ottani pc-sek körében a kérdés, hogy mi szükség van erre. De ez már más téma.
Malachi Constant -
cousin333
addikt
Nem tágítok ...
''A nagy kérdés, hogy mennyire lesznek a kártya adottságaira specializáltak az új játékok.''
De a legfőbb kérdések: Miben különböznek majd ezek a kártyák? Hány cég fogja tervezni/gyártani őket? Ha több, akkor kell egy DirectX-hez hasonló szabvány (Esetleg DirectX 10 ), ami megszabja, hogy mit és hogyan kell teljesítenie. Ez a programkészítők életét is megkönnyítené. Egyébként inkább ezt valószínűsítem, mert ha a kártya befut, akkor az utód biztosra vehető. Ráadásul a hírek szerint már elsőre is többféle teljesítményű kártya jön ki, tehát egy kártyára optimalizálni nem tűnik nyerő ötletnek.
''Ellenkező esetben továbbra is fenntartom a véleményem, miszerint egy plusz kártya a gépembe csak azért, hogy úgy nézzen ki egy játék (rosszabb esetben, hogy egyáltalán elinduljon), ahogy annak kell, akkor is indokolatlan és jelentős pluszköltségnek tűnik.''
Hogy érted azt, hogy ''ahogy annak kell''? Vélhetőleg úgy fog kinézni, ahogy ennélkül nem nézne ki , sőt még a közelében sem lenne. A mostani szint megtartásához valóban semmi szükség rájuk. Ha a valósághűséget más módon nem tudjuk közelíteni (márpedig jelen körülmények között nem tudjuk, vagy csak nagyon sokára/lassan), akkor nem indokolatlan, bár valóban fájó pluszköltséget jelent. A kérdés persze az, hogy mennyire leszünk rákényszerítve erre a kiadásra. Remélem, hogy az én verzióm valósul meg (a saját érdekünkben ), de erre 1-2 év múlva térjünk vissza .
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
-
_Volkovy_
nagyúr
Én vagyok a röhejes?Fakk..Gondolkozz el azon,amit írtam.
Most nekem magyarázod,hogy milyen jó a technikai fejlődés?
Azzal van a bajom,hogy eddig remekül megvoltunk fizikai gyorsítók nélkül,megvan a kellő számítási teljesítmény,erre most kitalálnak valamit,amivel még 200-400 dollárt kihúznak a zsebedből.Kurva egy _iparág_ ez a pc-s játékfejlesztés,na.
És itt egyértelmű,hogy a játékokhoz van ez az izé!
Nem munkához:web,renderelés,zenélés,etc.,ami a PC általános fejlődéséhez hozzájárulhat->örülhetünk neki,mint a technikai fejlődés vívmánya.
Nem.Ez ahhoz van,hogy Pistuka szebb árnyékokat lásson a folyosón a monitoron,ahelyett hogy értelmes dolgokkal foglalkozna.
Erre lehet azt mondani,hogy ha nem tetszik,ne vedd meg,nem fogom.Bocs hogy le mertem hurrogni a legújabb gémerhardvert.[/MORGÁS] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz cousin333 #107 üzenetére
A pusztába kiáltott szó..
És kérdem én,miért kell valósághűségre törekedni?A játék nem arra van,hogy kikapcsoljon?Ha focizni akarok,nem egy monitoron teszem hanem lemegyek a grundra.Ha autózni,bevágódok egy autóba,nem a monitort bámulom.Érted,az oké hogy törekednek a hitelességre,de egy ponton túl már sztem káros a valósághűség:a játék arra van,hogy szórakoztasson.Azt pedig egyszerűbben el lehet érni..Akár 2d-ben is.Ide lőjjetek. -
cousin333
addikt
Én is gondoltam rá, hogy írok valami hasonló párhuzamot, de azért az belátható, hogy más az építkezés/utazás, és más az egyszerű játék/szórakozás, pláne a ma kapható játékokkal (tisztelet a kivételnek).
Honnét tudod, hogy a piramisokat az egyiptomiak építették, lehet, hogy az alienek voltak..."We spared no expense"
-
veterán
válasz _Volkovy_ #111 üzenetére
És itt egyértelmű,hogy a játékokhoz van ez az izé!
Ez bizony pontosan így van, örülök hogy feltűnt.
Nem.Ez ahhoz van,hogy Pistuka szebb árnyékokat lásson a folyosón a monitoron,ahelyett hogy értelmes dolgokkal foglalkozna.
Be szép magas egy lova van kendnek. Jó egészséget hozzá.And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
cousin333
addikt
válasz _Volkovy_ #112 üzenetére
A mai játékok NAGYON messze vannak a valóságostól. Ha belegondolsz, csak fizikai téren (mert ugye ebben a topicban erről van szó ) például a mai napig nem tudod megcsinálni, hogy egy fps-ben a terepjáróddal, tankoddal kidönts egy fát (akármelyiket). A bokrokon általában simán átgázolsz, és nem nagyon hajlanak utánad az ágak, ahogy elmész közöttük. Esetleg egy motokrosszos progiban nem a sáros földön mész, hanem egy (tetszetős) textúrán, és egy-két poligont versz csak fel . A sor még hosszasan folytatható lenne.
Mindazonáltal értem, mit akarsz mondani. Úgy gondolom, az igazán ''érdekes'' dolgok még hátra vannak. Most gyakorlatilag csak egy 2D-s képet látsz, és a két kezeddel (esetleg lábaddal) irányítasz, ülő helyzetből. Mi lesz, ha megjelennek a 3D monitorok (esetleg a szemed előtti kis LCD-n, hogy nagyobbnak látszódjon), a szagok, és érzékelések (pl. tapintás) és egyáltalán mindaz, amit ma vörcsual realitinek nevezünk . Ha belegondolsz, EZ az ami már engem is megijeszt, mert a következmények beláthatatlanok lehetnek (amikor már nem tudsz különbséget tenni a valóság és a program között, de ez már a Mátrix világa )... De addig is ez a fejlesztés még ''belefér''. Szóval a kérdés az, hogy hol az a bizonyos pont.
Talán még a fizikát is jobban tudják majd a kölkök, ha ilyen játékkal játszanak
[Szerkesztve]
-
veterán
válasz _Volkovy_ #115 üzenetére
Nyilván nem csak attól (nem főképpen attól), de igen, örülök neki.
Most szólj hozzá...
(Más kérdés, hogy konkrétan a fizikai rásegítés éppen nem elsősorban a látványon fog javítani, hanem pl. a játékmenetet gazdagíthatja nagyban.)And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
nagyúr
válasz _Volkovy_ #111 üzenetére
Ezeket a hozzászólásokat sosem értettem? Mit csalnak ki a szebedből? Bekopogtatnak az ajtódon, hogy ezt azonnal vedd meg, különben megesszük a kutyádat? Mi van kicsikarva? Ez egy opció. Extra. Mint az autóban a légkondi. Ha akarod kéred, ha akarod nem.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Jim Tonic #124 üzenetére
Tényleg van PS2-m,GT4-ezek rajta..
Nem azért,mert iszonyatos-felbontáson-hű-de-reális-és-úgy-érzem-hogy-nsxet-vezetek,hanem mert jó móka..
Nézd meg,hogy mekkora az a gép,aztán nézd meg hogy mennyibe kerül,és azt is,hogy milyen szintű _játékok_ vannak rá.Játékok,nem ''emberszimulátorok'',ahol a fizikán van a lényeg.(legjobb példa erre a Doom3:a fizika király,a grafika király,a játékélmény sehol sincs)
Ebből csak azt akartam kihozni,hogy bárhogy kapálóznak,a PC nem játékra van kitalálva.Az,hogy kompromisszumokkal azt is tud,az csak a programozói leleményesség és a hardvergyártók nyereségvágyának köszönhetően valósult meg. -
sti
tag
Amikor ezek a procik elterjednek akkor fogok én átálni PC-s játékról a konzolra.
Megtartom a pc-et de játszani konzolon fogok mert amerre most a PC-s dolgok tartanak az nagyon nem tetszik.Ráadásul az elmúlt 1-2 évben olyan játékok nem jelentek meg PC-re amik számomra mászthevek.
(Vazz Kojima elérted hogy vegyek rohadtmocskosszeméttetü konzolt nem gondoltam volna hogy ez valaha valakinek sikerülni fog ) -
Basmacskin
aktív tag
Ettől az ageia cucctól olyan Voodoo1 start feelingem lett
Mondjuk 2 Phisyx bővítőkártya összekombózva a pci portban?--- Geri vagyok ---
-
jakobkacsa
senior tag
válasz Basmacskin #128 üzenetére
hja, PCI-E portban, egy-egy hozzarendelve az SLI-ben vagy MVP-ben osszekapcsolt VGA-hoz... valami ilyesmi
Dyslexia for cure found!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Parfüm topik
- Autós topik
- RAM topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest