Hirdetés

2019. augusztus 20., kedd

Hozzászólások

(#1) Warlock_42


Warlock_42
(senior tag)A Gamecube cuccait már régen másolják. De másolták az egyedi formátumú Dreamcast DVD-ket és másolták még annó a memóriakártyás cuccokat is... azt hiszem nem kell folytatni. Onnantól kezdve, hogy beolvas egy szabványos médiát (DVD) már sima ügy. Vegyen fel az m$ tanácsadónak és megsúgom a megoldást: a játékok árának csökkentése. Ennyi és nem több.

What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything

(#2) Warlock_42 válasza Warlock_42 (#1) üzenetére


Warlock_42
(senior tag)


Hm, elírtam, a DC-nek nem DVD-je, hanem nagykapacítású (1G körüli) CD-je volt.

What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything

(#3) Szeke


Szeke
(senior tag)

Fejlesszen mindenki mindenhez saját formátumot, ez a trendy .....

A biztonsági öv lehet, hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira, mint a tolószék.

(#4) engusz válasza Szeke (#3) üzenetére


engusz
(veterán)

Szerintem a PS 3-on felbuzdúlva mozgolódnak...

Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.

(#5) supercow válasza Warlock_42 (#2) üzenetére


supercow
(őstag)

A Drreamcast formátumnak GD-ROM volt a neve, aminek volt egy normál CD-sávja, ami hagyományos meghajtóban is olvasható, utána következett egy nagy sűrűségű sáv, amiben a Dreamcast-nak szánt adatok voltak/vannak. Egy lemezre így 1-1.2 GB anyag is elfért.

Nyuszi vagy, McFly?!

(#6) nygma válasza Warlock_42 (#1) üzenetére


nygma
(addikt)

a ''másolás'' szó csak átvitt értelemben igaz. egyébként az olyanfajta ''töréstől'', mint ami dc-n volt, még igen messze vannak a gc esetében... (mert valljuk be: bba-ról tölteni eléggé elvetemült dolog. és nem is mindent lehet)

(#7) PrinczA válasza Warlock_42 (#1) üzenetére


PrinczA
(őstag)

Kulon formatum, csak dragitja a rajta levo anyagot :(

(#8) Cathfaern válasza Warlock_42 (#1) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

GC esetén szószerinti másolásról nem beszélhetünk, nincs olyan média, amit írni tudnál, és be tudnál tenni egy GC-be. Warezolásról beszélhetünk, de ehhez kell egy eredeti játékprogram, plusz egy GC-PC összeköttetés is, ráadásul a bootolás is sok időt vesz igényben. Szóval ez nem igazén a ''használható warez'' kategória.

Mint írták már a DC GD-ROM-ot használt, s azt is csak azért lehetett könnyen másolni, mert az átlagos DC-s játékok ráfértek 1-2 CD-re. Ami viszont eredetileg 3-4 GD-n jelent meg, azt csak írtózatos rippelések árán tudták feltörni (minden hang kiszedése, minden videó kiszedése stb).

Btw. nem lesz az X-Box 2-nek törhetetlen másolásvédelme, ugyanis az nem érdeke az MS-nek. Minden konzol akkor terjed el igazán (legalábbis az eddigi tapasztalat alapján), amikor feltörik (vagy ha nagyon olcsón jó alternatívát tud nyújtani, lásd most Gamecube 30ezer HUF-ért).

(#9) nygma válasza Cathfaern (#8) üzenetére


nygma
(addikt)

''Ami viszont eredetileg 3-4 GD-n jelent meg, azt csak írtózatos rippelések árán tudták feltörni (minden hang kiszedése, minden videó kiszedése stb).''

nem tudom mire gondolsz, de pl a shenmue 1/2 teljesen fullos másoltan is. az más kérdés, hogy eredeti gd-ket tekerve mégiscsak más érzése van az embernek :)

(#10) Cathfaern válasza nygma (#9) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon is tévedsz: az eredeti játéknál mindenki szinkronizálva van. A főhőstől az utolsó sarki hajléktalanig mindenki. És mindig. Amikor az utcán ''simán'' megszólítasz valakit (s azt mondja, hogy ''most nem érek rá, hagyjon békén''), akkor is. Ennek jelentős része viszont a ripből hiányzik (ott csak az ''átvezető'' jeleneteknél van szinkron).

(#11) Warlock_42 válasza Cathfaern (#8) üzenetére


Warlock_42
(senior tag)GC: láttam már másolt DVD-vel játszó emberkéket, hogy hogyan működött azt nem tudom, de nem volt összekötve semmivel. Az mondjuk igaz, hogy csak minden 2-3.-dik indításra vette be az írt lemezt. A másik ahol láttam az írt GC lemezeket az az a videó ami Neten terjed és állítólag azt örökíti meg amikor először írnak GC DVD-t. Két paintball maszkos emberke viszi a frissen írt DVD-t a GC-hez, megmutatják, hogy nincs semmi rákötve, aztán leülnek játszani (valamilyen gokartis marhasággal ha jól emlékszem).

DC: így igaz, hogy teljes legyen a kép említsük még meg a boot cdket

What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything

(#12) Cathfaern válasza Warlock_42 (#11) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

''DC: így igaz, hogy teljes legyen a kép említsük még meg a boot cdket
''

Nem teljesen világos miért kell ezt megemlíteni? :F Kezdetben volt a szokásos chip, majd fejlődtek, s elég volt egy boot CD chip nélkül, de nem sokkal a boot CD megjelenése után már boot CD sem kellett, tulajdonképpen rá volt írva a játék CD-jére.

GC: át lettél vágva. Hidd el, tényleg nem lehet a GC-s játékokat másolni.

(#13) tomcs


tomcs
(őstag)

amit le lehet olvasni azt le lehet masolni. ha a konzol optikai meghajtoja tudja olvasni akkor mar megoldhato. otthon nem de otthoni masolas mar regota aligalig van.

nagy blama lenne ha nem lenne x1-el kompatibilis, azt 1xuen nem engedhetik meg maguknak. szal gc-fele pici lemezeket nem le7 hasznalni hogy ne ferjen bele a sima irott lemez. esetleg le7ne nagyobbat, 1 13 centis lemez ala siman le7ne csinalni 12cmes talcat szal maradna a kompatibilitas, de a 13cm lemezt nem lehetne semmilyen pc-s optikai meghajtoba beleszuszakolni :) viszont ez meg mindig nem ved meg a buheraloktol akik szetkapjak a gepet, valahogy raveszik a lemez teljes beolvasasara, es legrosszabb esetben a kijovo adatokat valamivel felveszik.

nagyon durva vezerlo/adattovabbito elektronikat kene gyartani eszmeletlen komplex titkositasokkal hogy legalabb 1 olyan jo ideig ne torjek fel

2 drive, 1ikbe jatek masikba x1 jatek, dvd lenne az idealis, csak az meg mar tulsagosan draga.

Négy éve két új autónk volt. Most csak egy van, meg egy négy éves. Rosszabbul élünk, mint négy éve.

(#14) Warlock_42 válasza Cathfaern (#12) üzenetére


Warlock_42
(senior tag)


DC: csak megemlítettem, ha már a másolásvédelmekről szó volt

GC: tényleg nem akarok róla vitát, de: a videót láttam... lehet fake, ok.
Az emberkéket láttam játszani... átvertek, ok.
Kíváncsiságból Google, ''Gamecube hacked''... sok a találat, főleg fórumok, és ott sem egyértelmű a vélemény. Szóval én nyitva hagyom a kérdést.

What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything

(#15) McJames


McJames
(senior tag)

Olyan ez az egész, mint a vita a feltörhetetlen ajtóról: ami egyáltalán nyitható, az előbb-utóbb ki lehet nyitni...
Azaz, ha egy kód egyáltalán (be)olvasható, akkor rögzíthető és másolható is. Hogy a gyártó mennyi ''rácsot'' szerel fel, az egy dolog, na de itt a késleltetés számít maximum, az nem kérdés, hogy bármely kód törhető, akár visszafejthető is.

Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.

(#17) fanatic válasza Kalandor (#16) üzenetére


fanatic
(aktív tag)

Azért nem teljesen, mert a kalózmásolat nem magyar találmány!

Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D

(#19) fanatic válasza Kalandor (#18) üzenetére


fanatic
(aktív tag)

Hol nézzem meg? :F

Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D

(#20) jerry311 válasza Warlock_42 (#1) üzenetére


jerry311
(veterán)

nem értem ezeket a lámákat :))
ha konzolban a lemez a másik irányba forog már nem is tudod másolni. Ennyi és nem kell milliós kutatás. Kereskedelmi forgalomban nem kapható ''visszafelé forgó'' CD/DVD-író olvasó, így másolni sem lehet. Kell ennél több :))
Nem hiszem, hogy sokkal több meló lenne mint a szoftver része mint a forgaásirány megváltoztatása a hardverben :)) Hiszen minden marad csak a másik irányba forog.

https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox

(#21) Cathfaern válasza jerry311 (#20) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

Ettől még az adott konzolt összelkötve a géppel, s azt mint egy sima olvasó használva (ez megoldható) simán le lehet szedni az adatot. Ezért kell egy brutál kódolás is.

(#22) jerry311 válasza Cathfaern (#21) üzenetére


jerry311
(veterán)

1,
de mit érsz az adattal, ha nem megy más gépen és hiába írod ki nem olvassa be a konzol mert másfelé forog?

2,
Nem kell oda kimenet ahol olvasni tudod a konzolban lévő lemezt :))

https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox

(#23) fanatic válasza jerry311 (#22) üzenetére


fanatic
(aktív tag)

Olvasd még 1x át a #21 üzit!

Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D

(#24) Sanya válasza fanatic (#23) üzenetére


Sanya
(veterán)

ha a tátékcd-ket csak a visszafeleforgó cd-ken tudná játszani, akkor tényleg meg van oldva, (ugyanis úgy is kellene ráírni, mert csak visszafele olvassa be, és futatja a játékokat. ha csak normál módon írod meg, akkor kidobja, mint hogy nem eredeti a cd...

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#25) Sanya válasza Sanya (#24) üzenetére


Sanya
(veterán)

és végiggondoltam, hogy mekkora marhaságra jöttem rá!

visszafele forgó cd!!

húú de bekavartál, a fejtöl kezdve az optikán át minden ugyanaz, csak a lemez más, és a lemezforgató motor visszafele forog, de onnantól kezdve minden ua, és mehet a game:))

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#26) TamasS válasza Sanya (#25) üzenetére


TamasS
(csendes tag)

Na, innentol kezdve valami arc szetszereli a cd-irojat, megcsereli a motor polaritasat (felcsereli a 2 vezeteket) es mar az o iroja is visszafele forog es ennyi volt :-))

(Na jo, tudom-tudom. Lehet, hogy leptetomotorral forgatjak a lemezt es az nem ennyire egyszeru :-) )

(#27) turho válasza supercow (#5) üzenetére


turho
(őstag)

Kíváncsi vagyok, HD burn-t tudó író által írt lemezhez mit szólt? Kísértetiesen hasonlítanak a konzoltechnikák egykét később megjelenő cd-író feature-re :)

(#28) fanatic válasza Sanya (#25) üzenetére


fanatic
(aktív tag)

Így igaz! :DD

Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D

(#29) Cathfaern válasza turho (#27) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

Semmit. A GD-ROM=|=nagy adatsűrűségű CD.

(#30) dabadab válasza jerry311 (#20) üzenetére


dabadab
(félisten)

Ha most a GC-rol elterjedt visszafele porgetesre gondolsz, az konkretan nem igaz, annyit valtoztattak, hogy a lemezt nem kintrol befele, hanem bentrol kifele olvassak.

DRM is theft

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.