-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
A gyári 5.1.1 annyira lassú, annyira akad, amit csak egy 20 ezres Tesco-s tabletnek nem lenne szégyen... (bár már azok se annyira rosszak, mint régen).
A legfrissebb CM12.1 viszont egészen tűrhető első látásra, persze ha az ember telepakolja alkalmazásokkal, akkor egy kicsit már meg-meg akad - viszont még így is használhatóbb, mint a gyári rendszer.
-
Szmoki
senior tag
Sziasztok! A napokban beújítottam egy ilyen készülék WiFi variánsára, eddig gyári 4.4.4 alapokon. Rootoltam, kipucoltam, raktam fel xposed-t így mindent tud, amit kell és nem is hiányzik semmi.
Csupán annyi a kérdésem, hogy van-e olyan főzött rom, ami stabilabb/gyorsabb mint a gyári vagy akár elég egy kernel csere is? Így is elégedett vagyok, de ha van jobb...
Köszi"I keep my hand on my steel because,I love my life and I always will..." -Nate Dogg
-
barnam_
nagyúr
-
Efreet
senior tag
Nekem 4.4.4 SlimKat MKernellel, teljesen F2FS-re konvertálva április eleje óta rendben viselkedik.
[link]Persze attól is bizonyára függ, hogy ki mire használja, mennyire terheli le.
[ Szerkesztve ]
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Szmoki
senior tag
válasz barnam_ #24308 üzenetére
Köszi, most még friss így gyors ez is, de amint gondom lesz vele felrakom a franco-t. Többi nexusnál is jókat hallottam róla. Gondolom wipe cache/dalvik cache elég a cseréhez.
Efreet köszi neked is, hát egyelőre nagyon használva van, naponta töltöm[ Szerkesztve ]
"I keep my hand on my steel because,I love my life and I always will..." -Nate Dogg
-
Szmoki
senior tag
válasz Efreet #24309 üzenetére
na a gyári már rakoncátlankodik, úgy döntöttem felrakom a slimkat-et f2fs-sel mivel 2-en is ajánlottátok.
ha én ez alapján szeretném megcsinálni, akkor is át kell konvertálni a ROM-ot, ha ezt szeretném felrakni? csak mert xda-n azt írják, hogy ez már f2fs kompatibilis.
illetve itt meg azt írják, hogy kell egy f2fs kompatibilis recovery is.
most akkor mivan? ahogy beleásom magam, egyre nagyobb a káosz."I keep my hand on my steel because,I love my life and I always will..." -Nate Dogg
-
konzi
aktív tag
Gyari 4.4 kezeli az otg-t ??
,egy valaszt megerdemlek ??,
-
törölt tag
Nexus Media Importer-rel igen, és root sem kell hozzá.
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Van olyan nem gyári ROM (pl. CM vagy SlimKat), amelyikkel kezeli a Nexus 7 az USB hangkártyákat/DAC-okat, vagy csak az USB Audio Player nevű alkalmazással képes erre?
Gyári 5.1.1 (amit a hétvégén le akarok cserélni) nem kezeli, csak látja az USB Audio Tester app az OTG kábellel rákötött Behringer UCA202 hangkártyát. (A hangkártyát elvileg kezelnie kellene az Androidnak, ha megy a Lollipoppal beharangozott USB Audio támogatás.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
-
Efreet
senior tag
válasz Szmoki #24316 üzenetére
A linkben a rom már konvertált, tehát a leírásból azt a részt (6. lépés és a fizetős app) ki lehet hagyni, csak az utolsó két bekezdése (gapps és a felmásolás konvertálás nélkül) szükséges. A recoveryből meg a sima TWRP kompatibilis vele, azzal nem lesz problémád.
[ Szerkesztve ]
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
vikla007
aktív tag
válasz Szmoki #24324 üzenetére
Elég egyszerű...
TWRP-t gondolom fel tudsz rakni, avval át tudod formázni (wipe menüben) a system, cache, data partíciót f2fs fájlrendszerre.
FIGYELJ, mindent töröl a tabróll!!!
Újraindítod a recoveryt recovery módba, nyávogni fog, hogy biztos mert nincs rajta semmi, de újra bejön a reco.
Vagy usb otg-vel vagy gépre kötve mtp módba tudod rámásolni a megfelelő romot (kolléga linkelte és már tartalmazza a szükséges kernelt is) + gappsot
Feltelepíted, újraindítod és örülsz... -
Tim82
félisten
válasz bogyo74 #24331 üzenetére
Köszönöm.
Nem mintha gondom lenne az USB Audio Player megvételével, megéri az árát, de csak akkor venném meg, ha alapból nem tudja az USB hangeszköz támogatást a gyári ROM (vagy a CM vagy a SlimKat, mert maga a gyári rendszer egyszerűen csapnivaló stabilitással és sebességgel működik). Merthogy ugye a Lollipoppal ez is be lett ígérve.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
mexel
veterán
Na sikerült hozzájutni a 3g-s 32gb-os nexushoz ( a cégeshez), végül is kiderült hogy T függő. Ezt tudom ellenőrizni valahogy kártya nélkül? Nincs már rá sem hűség se semmi. Milyen rendszert érdemes feltenni a kütyüre ami a legjobb?
-
Csezi
tag
A korábban linkelt slimcat rom,nem rossz,a cyanogenmodok sem rosszak....az 5.x-esekkel csak elmegy az ember kedve a tabtól ....
4.1.1-el jelent meg,ha jól emlékszem...és egyre lassult,ahogy a droid fejlődött...
4.4.4-ig szinte nem is lehetett észrevenni,de az 5 az betett... -
mexel
veterán
Köszönöm, azt hiszem akkor a 4.4.4 jó lesz. Egyébként alapból nem vagyok oda az 5.x-ért, valószínűleg visszarakom a régebbit, de lehet hogy nem szórakozok vele mert kaptunk újat, ezt pedig mégis eladom, a beszerzési árért biztos elmegy, eddig is alig használtam, így meg pláne. De ha lesz időm nekiállok kíváncsiságból
-
törölt tag
Érdekes, az imént magától újraindult, és lefuttatta az összes alkalmazás újbóli optimalizációját
(#24333) amtibacsi : Remélem nem lesz ilyen gondom
[ Szerkesztve ]
-
szuladam
aktív tag
Még mielőtt factory resetet nyomnék, vagy ÚJRA 4.4.4-re mennék....
Nektek is sokat eszik a csoda 5.1.1 a háttérből??
Tudom, hogy ezek sok helyet foglalnak, de most vettem észre, amikor egy (egy!!) filmet akartam csak a tabletre tenni, hogy a 16 gigás háttérből (na jó gyakorlatban 11-12gb) a rendszer csak 6 (HAT66hat) komolyan, hat gigát lát???? Nálatok is ez a helyzet? Mert ez így elég nevetséges... -
bajzal
őstag
Hogyan kell felrakni az 5.1.1 Factory Image-t? Egyszer már felraktam a tabletre az 5.0.2-t, de már elfelejtettem, hogyan kell Valami leírást tudnátok linkelni?
-
Gaborz1
senior tag
Van itt olyan akinek van Xiaomi MiBandja és használja a tablettel? Érdekelne a dolog, mert feleslegesen nem szeretnék beruházni.
iPhone 13 Pro Max + Apple Watch Series 6 + iPad Air 2020
-
Tim82
félisten
válasz Gaborz1 #24347 üzenetére
Nekem valami olyasmi rémlik, hogy root nélkül nem fogod tudni használni gyári ROM-mal a Nexus 7-et a MiBanddel, egyszerűen azért, mert root + megfelelő (fizetős) alkalmazás kell hozzá, hogy képes legyen BT 4.0/low energy standard-nek megfelelően működni a Nexus 7-ben lévő bluetooth. Talán a CM tudja ezt magától is. Igaz, az infóm még a KitKat idejéből származik: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Gaborz1
senior tag
Hát az a helyzet, hogy hiába van Nexusom, nem szívesen piszkálgatnám a rendszert. Tudom, hogy nem vészesen bonyolult, de nem venném a bátorságot, hogy próbálkozzak.
Köszi a választ. Ha tud valaki esetleg pontosabb infót azt szívesen venném.iPhone 13 Pro Max + Apple Watch Series 6 + iPad Air 2020
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- iPad 7th. 32GB Cellular Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3779
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- iPad Pro M2 11"(2022) 128GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3772
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest