-
PROHARDVER!
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseri0058
őstag
Akinek van ilyen tokja attól kérdezném, hogy hátul a kameránál kiljebb lóg a tok? Tehát nem a kamerára fekszik a telefon hanem a tokra?
-
veterán
válasz slice14 #2396 üzenetére
Na b@s..a meg, most újra megpróbáltam amit írtál, de eddig nem vittem le rezgőig, csak 1x megnyomtam... de most levittem rezgőig ÉS TÁDÁÁÁMMM... ott már ki tudtam kapcsolni a ne zavarjt!
Köszönöm még egyszer Mindenkinek! Nem kellett a full reset.
Backupot akartam csinálni a full reset előtt, így van most ropogós friss rendszerem, +TWRP, +root.
-
tomboy0013
veterán
válasz Sonex79 #2393 üzenetére
Mivel nincs adat kábelem így nem Ma is úgy raktam rá 7%-kal töltőre, hogy 5 óra 26 perc volt a képernyő idő. És még a takarékos mód sem volt bekapcsolva. Nálam ezt a szintet hozza folyamatos wifi és alkalmi mobilnet mellett. Éjszaka sincs kikapcsolva a wifi.
[ Szerkesztve ]
-
Sonex79
aktív tag
válasz tomboy0013 #2407 üzenetére
Hát akkor tényleg nagyon jól bírja a telód. Többségnek 3-4 óra a jellemző, nálam eddig max. 4,5 óra volt.
-
viger
tag
Sziasztok!
Tapasztalt már bármelyikőtök olyant hogy mikor telefonász és valamiért elveszed a füledtől a telefont újra bekapcsolja kijelző, amint visszarakod kikapcsol! Ez idáig rendben is van!
De ha így beszélsz még fél percet és elveszed a telefont, nem jön vissza a kijelző, a hangerő gombokra sem reagál és az ujjlenyomat érzékelő is csak rezeg, de nem történik semmi! Power-gomb nekem be van állítva hogy lerakja a hívást! Ez az egy működik! De ha ez nincs nem tudok életet lehelni a kijelzőbe, csak ha a hívott partner lerakja a telefont és véget ér a hívás. Utána minden visszaáll normálisra!
Ha viszont telefonálok már van 5 perce és elveszem a telefont a fülemtől(ami eddig végig ott volt) akkor egyből visszajön a kép!ANOMÁLIA!!!
Fentebb volt hozzászólás a recsegéssel kapcsolatban! Nekem is Carbon Black van 1 hete(pont ma) És már a 3. napon észrevettem hogy recseg! Azért nem ezt várnám egy ilyen kategóriájú telefontól! Abban bízom, ha megjön a tokom akkor nem fogom hallani.
[ Szerkesztve ]
Nexus 4 --> Nexus 5X --> OnePlus 3T --> OnePlus 6T --> Pixel 7 Pro
-
Shyciii
veterán
Csak a probléma ott kezdődik, hogy amit mondasz az egy általános maszlag, mert sokunknak nem ez az első telefonja, ellenben a mindennapos használatunk nagy részben nem változott már hónapok vagy évek óta, így bizony könnyen össze lehet hasonlítani az előző, vagy azelőtti telefonunkkal, és bizony így már több, mint jogos a "panaszkodás".
-
TOZ
addikt
De a legszarabb ebben, hogy nem tudod mikor hogyan fog merülni. Mostanra 70% és 1.20 sot.
-
szoja
tag
válasz Shyciii #2411 üzenetére
Egyetértek, de amiről én beszélek, az az, amikor most két ember hasonlítgatja össze, kinek hány óra. Arról nem tudunk, ki használ folyamatos 4G/wifi szinkront, milyen appjai vannak és miket szokott ezek közül napi szinten nyomkodni. Nekem pl. volt olyan appom, ami éjjel fly mode-ban szívta az aksit, de a Google Services-en keresztül, így hetekbe telt, míg kiderítettem, hol a hiba. Csak annyit akartam mondani, hogy bármi lehet ilyen mértékű különbség mögött.
-
Diocles
aktív tag
Tudtok ajánlani Magyarországra is szállított USB 3.1 A - C kábelt? A témaindítóban ajánlott kábelek közül sok keresgélés ellenére sem találtam egyet sem, amelyik a UK Amazonon elérhető lenne, az amerikairól meg nem szállítanak ide.
-
Sonex79
aktív tag
Szerintem meg pont erről szól ez a fórum, mármint hogy elmondjuk a saját tapasztalataink.. Legyen szó üzemidőről, romról, kernelről, tokválasztásról stb... Üzemidőnél még az akkumulátor menü képét szokás bevágni, esetleg használati szokásokkal kiegészítve, de most nem tettem meg.
-
szoja
tag
-
Shyciii
veterán
Én pl régóta ugyanolyan aktivitással használom, csak a programok cserélődtek, de a funkció ugyanaz, így könnyen tapasztalom, hogy a stock 5X kijelzőideje nagyon rossz az eddigi telóimhoz képest. Amúgy nekem ugyanolyan használattal nem ingadozik a SOT. Nagyon hasonló értékeket mutat.
[ Szerkesztve ]
-
bazsc20ne
tag
akksi témához...
bár nekem jelenleg nincs nexus 5x-em, volt nexus 4-em, jelenleg van nexus 9-em
telefonként moto x-eket használok egy ideje, az amoled, a minőségi kialakítás, a stock android, a lényegében azonnali frissítés és a minimális hozzáadott (valóban hasznos) moto tartalom miatt- az első X-emet (X 2013) naponta 2x töltöttem (dual core S4Pro, 4,7 inch, amoled, 720p kijelző, 2200 mAh akksi)
- a második X-emet (X 2014) naponta 2x töltöttem (snapdragon 801, 5,2 inch, amoled, 1080p kijelző, 2300 mAh akksi)
- a harmadik X-emet (X Play) naponta 2x töltöttem (snapdragon 615, 5,5, inch, IPS, 1080p kijelző, 3630 mAh akksi)
- a negyedik X-emet (X Force) naponta 2x töltöm (snapdragon 810, 5,4 inch, amoled, 1440p kijelző, 3760 mAh akksi)mindegyiket nagyjából ugyanúgy használom (bár az utóbbi kettő két SIM-mel megy)
jelenleg a párom használja amúgy az első X-emet (ami igazából a második, mert az első 2013-as X-em egy sima fekete volt, aztán lett helyette egy fa hátlapos ), ő minimum két, de néha három napig elmegy vele[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Shyciii #2426 üzenetére
Hát nem tudom... Én N4-ről jöttem, ugyanazokat az appokat használom, mint azon, sőt, mivel azóta változott a beosztásom is, így már kell a mail szinkronizálás is (Exchange-push). Az N4-el estére jó ha maradt 25-30% sokszor, ennél simán marad bő 40+!
Wifi+4G+Bluetooth állandóan megy.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
viger
tag
Rendeltem egy OnePlus2-es micro USB --> USB Type C adaptert!
Sok helyen lehet olvasni, hogy vannak gondok az USB Type C-s kábelekkel. Ezek a gondok ugyanúgy meglehetnek az adapternél is?
Sehol nem találok erre választ! Ugyanis az a baj a kábelekkel, hogy nem jó az ellenállás és ezért képes kisütni a telefont vagy a gép usb portját. Az adapter viszont egy alap micro USB-s kábelt alakít át amin nem folyik át 3 amper, így elvileg nem is sütheti ki a telefont. De ha rosszul gondolom akkor szóljatok.
Ezzel az átalakítóval szeretném összekötni a géppel és ha netán valahová elmegyek az átalakítóval bárhol tudnám tölteni is a telefont.Használ ilyen adaptert valaki? Milyent ajánlotok ami biztosan jó? (Eddig mindről olvastam valami rosszat)
Nexus 4 --> Nexus 5X --> OnePlus 3T --> OnePlus 6T --> Pixel 7 Pro
-
törölt tag
Üdv
A holnapi veletechre van egy jegyem amit nem tudok felhasználni.
Ha kell valakinek ingyen átküldöm. -
veterán
válasz tomboy0013 #2432 üzenetére
Passzolom a kérdés felelősségteljes megválaszolását.
Amit tudok, hogy az autóban lévő kábel elég gagyesz, vékony, de ez volt amit otthon találtam ÉS kellőképp rövid, valami olcsó kütyühöz (Jam BT-hangszóró) adták. Az autó USB-jéről töltöm vele a telót, a médiát a telefonon nem látja, viszont ha a Blitzwolf USB-C kábelt használom, akkor látja az autó a telefonon lévő médiát. Szerintem ez nem az adapter hibája, hanem a kábel gagyi mivoltára vezethető vissza.
Az irodai adaptert minőségi kábellel használom, úgy hibátlan.
A telefonnak semmi baja, az autónak semmi baja.
[ Szerkesztve ]
-
Sonex79
aktív tag
Nexus 5-höz képest kb. +1 óra a SOT azonos használati szokások mellett nálam. Tehát fejlődött az 5X az 5-höz képest, persze ehhez a nagyobb akksi is kellett. Az, hogy ehhez mennyiben járulnak hozzá vagy vesznek el a hardverváltozások azt nem tudom. Proci: Snapi 800, v7, 28 nm, 4 mag (N5), ill. Snapi 808, v8, 20 nm, 6 mag (N5X). Grafikus chip: Adreno 330 (N5), ill. 418 (N5X). Kijelző: IPS FHD mindkettő, az 5X nagyobb (4,95, ill. 5,2).
Persze az mindenképp jobb lett volna, ha mindkettő nexus megkapja a 3000 mAh-es Lg akksit.
-
Shyciii
veterán
Nekem első Nexusom, mert az eddigi Nexusokkal mindig volt valami komolyabb baj nekem. Más telefonom viszont bőven volt, és azokhoz képest jelentősen rosszabb a stock rom kijelzőideje. 2 és fél óra kijelzőidő borzalmasan kevés. Még a legszarabb telefonom is el tudta érni a 4 órát ezzel a használattal. Egyedül a módosítotf CM13 kijelzőidejével vagyok elégedett. Így már használható számomra.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Nos üzemidővel kapcsolatban lehet elszóltam magam 4 - 4 és fél órára redukálódott az 5 és fél órás képernyő idő egyik napról a másikra.
-
MrPetya19
addikt
válasz tomboy0013 #2438 üzenetére
Lehet, hogy megint elrontották a Play servicest.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
tomboy0013
veterán
Ez a telefon egyre idegesítőbben recseg. Épphogy hozzáérek és minden pontja pattog. Már azon gondolkodom, hogy leszedem a hátlapot és rakok alá valamit mert borzasztóan gagyi hatást kelt. Nem gondolom, hogy ennyire béna az összeszerelés minősége, vagy az anyag amiből van.Szervizben szerintetek cserélnek hátlapot garanciában ilyen esetben?
-
kukacfej
tag
Sziasztok!
Telefont szeretnek cserelni es nem tudok donteni 5x vagy G4?
Jelenleg dontetlen az allas nalam. 1,5-2 evre tervezem megtartani.[ Szerkesztve ]
Ne légy más ha önmagad lehetsz
-
Balazska15
senior tag
válasz kukacfej #2444 üzenetére
G4-ről jöttem, kövezzetek meg, de kicsit megbántam
Számomra az 5X mellett csak a villámgyors ujjlenyomat olvasó szól, de ez sem teljesen igaz, mert a G4-nél meg ott volt a dupla koppos ébresztés. Akku időben hasonló használat és appok mellett közel a duplája volt a kijelzőidőm a G4 esetében. Kamerában nem vagyok kompetens, mivel alig fotózok és amit meg mégis azt messengeren küldöm tovább, ahol így is, úgy is szar a minőség.
Mind a kettő telefontgyári 6-tal használtam sebességben nem vettem észre eltérést, viszont az 5X-nél nem igen hamar bezárja a háttérben futó appokat, amit G4-nél sosem tapasztaltam"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
tmskvcs
tag
Kamera tekintetében szerintem G4, de én se vagyok egy fotó huszár. Dupla koppos ébresztés kilehet váltani egy novával, vagy costom rommal. Ha szeretsz mokolgatni akkor mindenképp, ezt ajánlom.
Én HTC one M9ről jöttem és nem bántam meg. -
Shyciii
veterán
válasz tmskvcs #2446 üzenetére
tmskvcs
Dupla koppos ébresztést nem lehet kiváltani sem Nova launcherrel, sem custom rommal. Csak egyedi kernelek ismerik ezt a funkciót, és abból se mindegyik.
bazsc20ne
És hol? Mert akárhol nézem, nem találom. A Gesture alatt van dupla kopp, de ott nincs ilyen lehetőség, ami nem is csoda, mert kernel szinten kell tudnia a telefonnak, hogy deep sleep-ből fel tudjon kelni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest