-
PROHARDVER!
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy0013
veterán
-
cuebler
senior tag
eléggé csak ugatom a témát, utána akartam olvasni, erre belefutottam ebbe: nexus5x display
eszerint elég jó, bár nem egészen értem, miben"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
bazsc20ne
tag
válasz tomboy0013 #2098 üzenetére
ezért van otthon nexus is játszani
de napi használatban amoledes van -
Sonex79
aktív tag
válasz tomboy0013 #2101 üzenetére
Ja és még, hogy elbizonytalanítsalak hozzászólt a laikus párom is a témához: "az enyém sokkal szebb" (tab s az övé) - mondta mikor is egymás mellett volt a kettő eszköz. Kérdeztem, hogy miért? Hát mert olyan szép színes... 😀 Kérdeztem, hogy az a jó sárga fehér nem zavar? Válasz: nem.. 😀
-
HUNgaroczel
tag
Ma sikerült a budaörsi MM-ben megtapogatnom egy példányt... Viszont valami igen okos embernek az az ötlete támadt, hogy lejelszavazza, majd valami még okosabbnak, hogy 6000 másodpercre letiltsa.
De a zárképernyője kifejezetten tetszett -
Shyciii
veterán
válasz tomboy0013 #2098 üzenetére
Nem. Som amoledes telón nem lehet állítani, vagy csak pár profil van, de rendesen nem lehet belőni. Volt Moto X-emen sem lehetett.
-
Fleto93
tag
válasz tomboy0013 #2091 üzenetére
Szia!
Látom aláírásodban Lumia van. Én most váltottam Lumia 925-ről, ami amoledes volt. Összegezve: nem bántam meg.
Amolednek a feketéi sokkal szebbek voltak, főleg az zavart kicsit, hogy eddig nextgen readerben fekete háttérrel olvastam a cikkek jó részét, most feedlyben a fekete hátteres mód nem olyan jó.
Hiányzik még a Glance Screen is kicsit, de ezt elég jól helyettesíti az értesítő led, álmodozás és környezeti kijelző kombó.
Másrészről a színeket tekintve sokkal jobb a Nexus, egyszerűen jobb ránézni, képeket, videókat nézni.A rendszert tekintve pedig megváltásnak érzékelem a droidot 3 év Windows Phone-ozás után, ez a droid már nem ugyanaz, mint amivel rengeteget szívtam a pár évvel ezelőtti telefonjaimon.
Csak ajánlani tudom.
-
Shyciii
veterán
Most nézem, hogy a következő CM13 nightlyba bekerülnek már az új hangminőség-javító rutinok. Úgyis rég frissítettem már a cm-et, ezt majd kipróbálom
-
Balazska15
senior tag
Sziasztok!
Ma került hozzám egy 5X, nem ez volt a terv, de úgy néz ki egy darabig használni fogom.
Tetszik egyébként a telefon, G4-ről jöttem, ne kérdezzétek, hogy hogyan..A lényeg, hogy azért jelen állapotában mégsem vagyok annyira elégedett.
Ez az első Nexus készülékem, nem nagyon vagyok otthon a lelki világában.
Azt írja Android N Beta (NPC56W) van rajta. Amivel vannak elég csúnya szaggatások, lassulások, kamerából kilépegetések.
Nem vagyok a tesztelgetés és a bétázgatás híve, azt szeretem ami tökéletesen működik, hibák nélkül.
Pláne most, hogy hétfőn költözök Németországba ahol a legkisebb bajom az lesz, hogy lefagy a telefon, de mégsem szeretnék még ezen is idegeskedni.A kérdésem tehát az lenne, hogy van e valami módja egy Marshmallow rom felrakásának?!
Ha igen, mi a legegyszerűbb menete és melyik az a verzió ami a leginkább bug mentes.Mindenkinek köszönöm előre is a segítséget.
Bízok benne, hogy boldog 5X tulaj leszek"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
Essien
aktív tag
válasz Balazska15 #2115 üzenetére
https://www.google.com/android/beta
Itt az eszköz regisztrációjának visszavonása. Utána jön OTA-n a legfrissebb hivstslos.
-
Cseri0058
őstag
Szeretnék time lapse felvételeket csinálni viszont a play áruházban én nem találtam jót. Ami jó lenne azt meg rég nem frissítették és fordítva jeleníti meg a felvételt. Talált valaki olyat ami működik?
[ Szerkesztve ]
-
Balazska15
senior tag
Essien nagyon köszönöm!
Lenne még egy kérdésem
Mostmár 6.0.1 van a telefonon, de nem sikerült beállítani, hogy csak újjlenyomattal oldjam fel a képernyőt. Mindenképp erőlteti a Pin-t is. Az N beta-n feloldotta csak újjal is, itt nincs ilyen lehetőség?Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
veterán
válasz Balazska15 #2118 üzenetére
Az ujjlenyomat csak a PIN-nel működik, de a PIN-t ritkán -olyan 2-3 naponként egyszer - kéri.
-
-
veterán
válasz Shyciii #2123 üzenetére
CM 5 percig volt egy telefonomon, azzal vettem, "szoftverhibásként", nem tudok róla nyilatkozni.
A gyárit fel tudod oldani csak ujjnyomattal is, de ehhez be kell állítanod egy képernyőzárat is, pl. PIN kódot. A sima felhúzásos képernyőzár beállítása nem lesz elég. (PIN / minta / jelszó kell)@glehel: ha ritkán indítod újra a telót, akkor 2-3 naponta kéri, hogy add meg a PIN-t. Ha sűrűbben indítod újra, akkor természetesen nem kéri.
[ Szerkesztve ]
-
Balazska15
senior tag
Na, azt hiszem megfejtettem
Nova launcher van a telefonon, beállítva a gesztusoknál, hogy az asztalon való dupla érintésre a Soft Lock Screen lépjen működésbe (ezzel lezárja a kijelzőt, mint ahogy azt G4-en megszoktam).
Ha a power gombbal zárom akkor nem kér pin-t viszont ha a Soft Lock Screen segítségével akkor igen.
Esetleg valakinek ötlete/más hasonló célt szolgáló programja ami nem zavar be neki?
Vagy mindenképp le kell mondanom az egyikről?"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
slice14
veterán
Sikeresen felment. De ez az értesítés nehezen megszokható számomra.
Meg jó volna ha külön lehetne állítani az 5 gyors gombot a lenyíló qs-től. Az sötét téma bejövős, meg kíváncsi vagyok az automata éjszakai módra. De még azért vanmit fejleszteni, mert van app ami lassan indul és a rendszer is néha lagzik.
ui: Kicsit még nyúzom még, de aztán tolom vissza a 6.0.1-et.
Fkris: Szerencsére 10p alatt lejött.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
tmskvcs
tag
Sziasztok!
Én is beszálltam a sorba, vettem egy ilyen készüléket. A kérdésem az lenne hogy milyen costum rommal érdemes használni?
-
tomboy0013
veterán
Ez az üvegfólia szerintetek milyen lehet?
Ha nem nagy fáradtság valaki vetne rá egy pillantást vagy esetleg linkelne nekem egy olyat ami nem túl drága (2000-től nem több) és nem rontja a kijelző képminőségét? Az se baj, ha vékony[ Szerkesztve ]
-
slice14
veterán
válasz tomboy0013 #2133 üzenetére
Én ilyet használok. Többen meg vannak vele elégedve itt a topicban.
-
davidovi
tag
Sziasztok, a tualjdonosokat kérdezném hogy mennyire elégedettek a telefonnal?
s4 miniről váltanék és ez az egyik jelöltem (92-99 ezerért már hozzáférhető), a másik a xiaomi mi4c (kb 75 ropi)
köszi előre is -
dombila
senior tag
válasz Balazska15 #2130 üzenetére
A szoftveres lezárásokat nem tudod csak ujjlenyomattal felnyitni. Én is ezért tettem le róluk.
-
Balazska15
senior tag
válasz dombila #2137 üzenetére
És esetleg aki CM-et használ az nem tudná megmondani, hogy ott nincs-e véletlen dupla koppos lezárás gyárilag? Vagy az is ugyan olyan, mint itt, a külsős program esetében, hogy utána pin-t is kér?
Esetleg bármilyen más custom rom ahol adott lenne ez a két funkció együtt?"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
BeastMode
őstag
válasz Balazska15 #2138 üzenetére
Haver, a Nexus nem Neked való
-
Shyciii
veterán
CM13 alatt van duplakoppos lezárás a statusbar-ra tapizva.
-
slice14
veterán
A Nova launcher tudja a dupla koppos lezárási lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
BeastMode
őstag
válasz Balazska15 #2142 üzenetére
Cserélgettem én is eleget az elmúlt időszakban de ennek vége, visszatértem a Nexus vonalra és itt le is ragadok.
Amúgy slice14 kolléga jól mondja, Nova Prime tudja a dupla koppos lezárást. DE csak a Prime. -
Shyciii
veterán
Úgy néz ki, hogy végre megtaláltam azt a romot, amivel az én erős használatommal is korrekt kijelzőidőt lehet elérni. Eddig a stock rommal, vagy stock romra épülő egyedi romokkal is 2,5-3 óra kijelzőidőt tudtam produkálni függetlenül attól, hogy a saját kernelüket használtam, vagy más kernelt. Aztán próbáltam az official CM13-at. Ezzel már súroltam a 3,5 óra kijelzőidőt, ami még mindig harmatos, de már jobb, mint eddig. Ma észrevettem, hogy jgcaap N5X-re is csinál módosított CM13-at (igaz nem frissíti sűrűn, de nem is ritkán). Mikor még Oneplus One-om volt, akkor használtam egy ideig a módosított CM-ét, és nagyon jó volt, így adtam ennek is egy esélyt most. A mai nap feltettem, szokásos kemény használat, plusz a konfigurálások, mentések visszatöltése ami ugye még erősebb igénybevételt ad pluszban, és ippeg meglett a 4,5 órás kijelzőidő. No ez már egész jó, ha nem is annyi, amennyit szeretnék, de ezzel már nem csak szerethető a teló, hanem használható is
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz davidovi #2146 üzenetére
Nálam igen. Állítólag van akinek van 5-6 órás kijelzőideje, de valszeg ő böngészésen kívűl max 1-2 videóra használhatja, Én ennél jóval durvábban igénybe veszem A gond az, hogy más telónál ugyanilyen igénybevétel esetén telefontól függően 5-6,5 órás SOT-om volt, szal az 5X ebben nem remekel.Viszont a 4,5 óra már egész használható főleg úgy, hogy az idle fogyasztásom visszaesett 0,3%/h-ra. Ehhez meg az kellett, hogy LTE helyett 3G-t használjon akkor is, mikor wifin vagyok.
-
Balazska15
senior tag
-
Shyciii
veterán
válasz Balazska15 #2148 üzenetére
Vagy használsz custom kernelt. Azok közül van olyan, amelyek képesek olyanra, hogy a navbarra duplán koppintva lezárja, vagy ha elhúzod az ujjad a navbaron, akkor lezár (sweep2sleep).
-
dnelb
veterán
purenexus, duplakopp status barra, nem kér pint.
ahh írta más is, sorry[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest