Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz hobizoli #24563 üzenetére

    Igen, ez abszolút ismerős.Te akarod átverni, nem az aki fele annyiért rájuk lőcsölte a negyede annyit sem érő gépet.
    Ezért voltam szerencsés, mikor nagykeráron áfa nélkül tudtam a cuccokat. ármelyik boltból bármelyik hardvert mutatták, ha 25%-alk olcsóbb árat mondtam rá, mind hanyatt esett és még akkor is volt rajta hasznom. 150 ezres gépet 125-130ba tudtam úgy, hogy abban már a telepítés és a szerelés is benne volt. Pörgött is az üzlet rendesen, boldog boldogtalan jött hozzám, gépbővítés és új gép ügyében, volt oylan délután, hogy nem is egy helyre kellett mennem. Hónapokig éltem abból, hogy gépeket építettem, bővítettem, javítottam másoknak, "rendes" munkahelyem nem is volt, mégis jól éltem :)

    Ma már a 8GB RAM alap, azt mondom, hogy az alatt nem szabad se építeni se venni gépet, még a régi C2Q alapú gépekbe is minimum annyit tennék. Zoltán haverom apja ma még C2Dvel és 3GB RAMmal van, láttam nála a Win7-et, simainternetzés kész gyötrődés a géppel. De most döglik az alaplapja, az öreg 50-60 körül nézeget gpeket. Ha nem olyan mint a fia, akkor leszakíthat valami 4-6th gen I3-at, 8-16GB RAMmmal, az neki űrtechnika lesz.
    10 éve azért az SSD-k még eléggé kicsik és lassúak voltak, ilyenkortájt a 128-.asok még az elérhető ár felett mentek, és az akkori SSDk sebessége messze elmarad a maiaktól. Persze már 2011-ben nézegettem h majd kéne SSD, de azért később lett nekem. Olyan 2016 után mondtam azt, hogy új gépet már nem szabad SSD nélkül építeni.
    Van itt a közelben egy vegyesboltos. 2020 decemberében panaszkodott, hogy lassú a 2nd gen I3, és mit vegyen bele? Boltba kéne csak nyilvántartó meg netezés meg ilyenek menjen rajta, játék nem kell. Mondtam neki, hogy a gép maradhat, +4-8GB RAM és a HDD helyett SSD. Mentem 1-2 hét múlva és hálálkodott, hogy a 4GB mellé lett +8GB RAM meg HDD helyett egy SSD, és rá se ismert a gépére.

    Kollégádtól még anno (2000-et írtunk) osztálytársnőm jut eszembe : Azt mondja nekem (egyik legjobb csak az osztályban) hogy szarakodik a gépe, megkéne nézni. Kérdem és milyen gép? Erre rávágja büszkén, hogy bézs színű. De mondom mégis milyen gép??? Azt mondja, hogy "hát szép meg új". Másnapra megtudta, hogy "Pentium II", ám amikor kiszálltam, akkor egy 366-os Celeront láttam 32MB RAMmmal, meg 3GB HDDvel (pont mint amilyen gépem 1 évvel akkoriban nekem is volt, csak nekem már komolyabb VGA meg 96MB RAM).

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák