Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz qnadam #18194 üzenetére

    Nem, wine-től továbbra sem lehet full kompatibilitást várni. Autocad 2002 megy vele, 2012 körül ment a World of Tanks is, de inkább az egyszerűbb dolgokra való, s biztonságilag sem túl jó ötlet.

    "win alatt is csak drivertelepítés után megy. "
    Linuxon nincs a Windows-os értelemben vett driverezés (ha nem UVC, az sem gond). Ha valami nem megy, az tud macera lenni, de a normálisabb cégek adnak ki Linuxra a cuccaikhoz nem csak kernelmodult, de telepítőt is, amivel megspórolható a szívás :) . Viszont egyre kevesebb dologhoz nincs megfelelő modul.
    A Blackmagic pl. támogat Linuxot (pl itt Included software: Media Express, Disk Speed Test, Blackmagic Desktop Video and Blackmagic drivers for macOS and Windows Media Express, Blackmagic Desktop Video and Blackmagic drivers for Linux), ami nem is csoda, mert elég sok eset lehet, amikor Linux alatt használatos egy-egy ilyen eszköz (pl. nagy tömegű videó rögzítése, streameléshez/feldolgozáshoz, stb.) Persze csak drivert adnak, szoftvereket már nem :D
    Meg azért profeszionális szoftverekkel is szokás dolgozni Linuxon, pl. a Maya is létezik (ha még) rá, ami azért használatos filmekben. Csomó fejlesztőeszköz alá is jobb (FPGA pl., de Android is).

    A virtuálgépnek odaadva amúgy nem lenne baja, igazából csak annyi történik, hogy továbbítja az adatokat a virtuálgépnek, utána már ugyanaz történik, mintha a fizikai gépedben levő hardver működne. Ha meg a prociban van Quicksync, akkor ugyanúgy a virtuális gép is ugyanazt a procit látja (jó, hypervisor függő, de általában igen, meg pl. Qemu-val akármilyen procit lehet emulálni :D ).
    Az USB passthrough sem szokott gond lenni, az mindenen megy. (Telefont lehet rajta keresztül flashelni.)

    Amúgy az kb. mindegy szerintem, hogy mennyi a stream sávszél-igénye, csak a hardver bírja a plusz terhelést, gondolom az a kártya az időzítésekre kényes.

    @koby11h : Mostani melóhelyen nem, de kettővel ezelőtt ilyenekért letörtem a kezüket, mert az én nevemen volt a leltár. Volt plusz monitor, vittek maguknak, hibásat az asztalomra.
    Egyszer hagytam költözni 2 usert, utána napokig kajtattam a cuccaikat. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Mutogatni való hater díszpinty

Új hozzászólás Aktív témák