Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz E.Kaufmann #10787 üzenetére

    nálam ez az idők során változott.
    kezdetben lelkesen segítettem, gondolván, hogy az a cél, hogy haladjon előre a vállalat. később ez átment abba, hogy akkor mindent is csináljak meg helyettük, gondolkodást is beleértve. azóta az egyik fő megoldási módszer az, hogy benne van a szerződésemben vagy nincs. ha nincs, akkor mvp=MásValaki Problémája.

    ennek ellenére vannak esetek, amikor nem lehet megúszni ezt a dolgot, például ha érinti az általam fejlesztett programokat, akkor hiába nem tetszik, bele kell állni. ilyenkor az a gyakori szcenárió, hogy elkezdem átnézni, megérteni a problémát, majd elkezdek kérdezni. egy darabig tudnak válaszolni, megint kérdezek, arra már nincs válasz, akkor elolvasom a vonatkozó törvényt/rendeletet, akkor kiderül, hogy azt jogászok írták, tehát sz.r, és akkor mondom, hogy ezt meg ezt kérdezzék meg hivatalos állásfoglalásként a témát felügyelő hatóságtól. és akkor itt megakad a dolog.

    a probléma magja az, hogy a jogszabály alkotók meg a főnökök hajlamosak a magas szintű nézőpontból elkövetett slendriánságra. viszont amikor programozol, akkor ott nagyon konkrét infó szükséges, mivel a kódba nem lehet általános lózungokat írni, oda konkrét utasítást kell írni. ilyenkor mindig jön az, hogy összecsattanunk, mert a főnök nem érti, hogy nekem mi a gondom, én meg nem értem, hogy miért nem beszél konkrétan. Például volt, hogy valamit el kellett intézni az ügyfelekkel. Főnöki slendriánság: akkor egy űrlapot kitöltenek és feldolgozzuk. Jövök a farbával: és akkor az űrlapon konkrétan mi legyen? hát majd egy űrlapot kitöltenek és feldolgozzuk. anyád meg csuklik.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák