- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stirlitz
senior tag
Na jó, nekem ebből elég lett. Nem érzem úgy hogy átverés lenne. Sehol nem olvastam 300%-os gyorsulás ígéretet, de 30-50%-ost igen. Ez többé kevésbé megvalósult. Nem tudok azon segíteni, hogy a jelenlegi APU-k nem tudnak többet gyorsulni, mert nincs sok és elterjedt szoftver ami kihasználná őket maximálisan.(Mantle az játékokat jelenti, itt az egyéb szoftverekre gondolok.) Én csak szeretnék majd tovább lépni az 5 éves Phenom II-ről, csak értelmes áron értelmes alternatívát egyik oldalról sem találok újonnan. Még kicsit várni kell. Most vagy a Phenom II volt ennyire bomba választás, vagy ennyire beállt ez a piac, ezért vagy azért. Értsd, szeretném újra azt érezni, amit 2009-ben. Vettem egy 18500Ft-os lapot és hozzá egy X720-at 27000Ft-ért. Kaptam elfogadható fogyasztást, 4 valós magot (magfeloldásal) és 3.2 ghz stabil 24/7 órajelet. Hogy mennyire volt elég? 5 éve velem van, és most kezdem azt érezni, lehetne erőseb a vas videókészítéskor és raw fotókal foglalkozva.(Persze játszom is, de én nem vagyok talán hardcore gamer.) Én valós 4 magot szeretnék, érezhetően komoly sebesség növekedéssel és mindezt a 45 ezer körüli áron, de nem elszállt fogyasztással. Nem is tudom minek írtam ezt le.. A lényeg, nem érzem átverésnek ezt az egész Mantle dolgot, csak kéne még valami ami az egyéb szoftvereknél is (nem csak játékoknál) ilyen gyorsulást hozz. Nem tudom jobban megfogalmazni, elnézést.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Stirlitz #201 üzenetére
Nana, egyszer volt Budán kutyavásár! Elfelejted, hogy az a magfeloldós móka csak egyszeri lehetőség volt, nem lesz még egyszer - ráadásul ha nem pretested aprós cpu-t vettél, akkor eléggé lutri volt a dolog. Ezért vettem anno én is inkább Athlon X4 635-öst, ami minden mókolás nélkül is egy jó kis cucc volt; vissza is sírom, még ma is simán ellennék vele, a 880GMA-UD2H-val együtt. Hasonlóan jó dobás volt anno az A64+ sorozat, deabból még kimaradtam.
Ennek ellenére igazad van, ma is egy ilyen "lökésre" lenne szüksége a cégnek, amit az APU-kkal nem tudtak teljesen megvalósítani. Sajnos.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Valdez
őstag
-
Stirlitz
senior tag
válasz AxBattler #202 üzenetére
Azért vettem X720-at, mert nem kellett belőle pre-tested. Garantáltan megyen a 4.-ik mag bennük, csak az órajel a kérdéses mennyin. (Ami mivel minden X720 Black Edition, egyszerű volt, picit olcsóbb volt az X710, ami ue a proc, csak szorzózárral. De ott is letett tuningolni.) Ha olcsóbban akartad, akkor pre-tested X2 Phenom volt a választás apróról. De azt elfelejtettem, tényleg egyszeri móka volt a magfeloldás, de igaz amit írsz, megvolt az a plusz, ami jó vétellé tette.
-
Ruuwa
tag
Még az adhatna egy lökést az APU-knak, ha lenne mondjuk 1 modulos/2 magos A6 6/8 IGP modullal a 4 helyett, kicsit magasabb TDP-vel a nagyobb IGP frekvenciáért. Illetve 2-3 CPU modulos A10 kisebb IGP-vel, ami még bőven elegendő lenne a gpgpu-s feladatok gyorsítására, de kevesebbet fogyasztana, így lehetőség nyílna frekvenciát/modul számot emelni a sima x86-os teljesítmény növeléséhez. De ez így már lehet túl sok terméket jelentene, amit gyártani és támogatni kell.
Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.
-
nubreed
veterán
Szóval akkor ezek után nézzük meg azt, hogy merre is tart az AMD. Még nem kell temetni, de elég szar a helyzet, na.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
parampa
aktív tag
válasz cskamacska #172 üzenetére
Assassin's Creed Unity GTX 980/GTX 970/290X/290
Far Cry 4 - GTX 980/GTX 970/R9 290X/R9 290
Watch Dogs GPU Benchmark - AMD vs. NVidiaAssassin's Creed: Unity on Giga 980 G1 ULTRA
Watch Dogs PC - Recreational Boat Trip 1440p HIGH textures onlySzólj nekik nyugodtam, lehet nem tudnak róla hogy le kéne tagadniuk.
Pont nVidia-val néznek ki jól ezek a gámák PC-n.
Az UBIfosportokért az oly szeretett butító konzoluniverzumotok a felelös.Ami itt igazán megbukott az a féktelen hazudozó ámokfutás amit
évek óta fösámánotok vezényletével müveltek (apu/konzol/mántli)
" cpu + apu / ivga > cpu + dvga "
" a konzolok már 5 évvel a PC elött járnak.. "
" a PC haldoklik , söt már halott is " ... meg a többi bullshit etetés.Közben AMD lassan feladja Desktop piacát és tönkremegy.
Nagyrészt a fenntieknek köszönhetöen. Hiába szóltak sokan
hogy rossz az irány, vasat kéne tudni gyártani amit el lehet adni.
Ez a mostani max mellékvágány. Kinek jó nincs verseny / választék.Metro 2033 - PhysX CPU vs. GPU Software != Hardware PhysX
[link] marketing bullshit
Senkire nem reagálva saját véleményt írtam. Bilibe lógó manccsal kötözködsz.
-
martonx
veterán
De ez megint nem arról szól amiről én beszélek. Ez megint azt mutatja, hogy mantle-el kihasználható marad a bika GPU, harmat gyenge APU-k esetén is, és ezáltal sokszoros gyorsulás érhető el.
Én viszont végig arról beszélek, hogy mekkora hazugság volt előadni, hogy a csak APU-s rendszerek mennyit fognak profitálni a Mantle megjelenéséből.
Komolyan megnézném ezt a játék demót egy szál Kaveri APU-n futtatva... Ha a 10fps gyorsul is 20%-ot, a 12FPS még mindig a bőven játszhatatlan kategória maradÉn kérek elnézést!
-
nubreed
veterán
Az UBI szar munkát csinál, ez tény, de azért van abban valami amit a kolléga felvetett még ha olyan sarkosan is fogalmazta meg. Tényleg olyan termékeket kéne gyártania az AMD-nek amit visznek is mint a cukrot. Ha ez nem megy, 5 év múlva sehol nem lesznek, marad az nvidia meg a zintel aztán csókolom vagy megveszik kilóra az AMD-t (mondjuk az Intel, készpénzért).
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Arra egy másik API lesz. Az 1.0-s verziót lezárják és megnyitják, hogy az ipar képes legyen félelem nélkül adaptálni. Az ilyen extrém specifikus fejlesztések valóban zártak lesznek és később kerülnek bemutatásra.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
stratova
veterán
Szerintem nem azzal van gond, hogy akár 3x sebességnövekedéssel reklámozták, vagy sem. Csak jó lett volna legalább egy elérhető végfelhasználó számára teljes értékűen használható (nem csak bench hanem pl. megjelent játék) programban viszontlátni ezt a szintet.
Még ha tudvalevő is, hogy ez egy szélsőséges [masszívan CPU intenzív és több száló feldolgozásra érzékeny] szituációt takar és nem feltétlenül vonatkoztatható a gyorsulás mértéke más programokra.
Azaz ez a gyorsulás (akár mantle akár GPGPU) ne csak a programok elenyésző hányadában jelenjen meg. Nyilván ez erősen függ AMD piaci befolyásától is. Remélhetőleg legalább egy területen (notebook) teret tudnak nyerni Carrizo fogyasztás teljesítmény arányának javulása és a Carrizo/Carrizo-L lapkák kompatibilitása révén.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz stratova #217 üzenetére
Azért a fejlesztéseknek van átfutási ideje. De ezért mondta az Oxide, hogy kidobja a Nitrous testjelenetét, hogy lássa a világ mire képes az új modell. Mert erre fognak menni. Maga a StarSwarm egyébként egy játék, csak még nem jelentették be, de tulajdonképpen azt mutatja, hogy hogyan fog futni amint megjelenik, bár a DX11 módot végül kiveszik belőle, mert úgy sem lehet azzal játszani.
Az egyébként nem szélsőség, amit a Nitrous motor bevezet. Átvenni a CGI megoldásokat a problémákra egy evolúciós lépcső mindig is, most ez azért tűnik hirtelennek, mert nem a hardver korlátozta ezeknek a technikáknak az alkalmazását, hanem az API. A hardverben már rég megvan hozzájuk az erő.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel nincs mellé írva a VGA, így kitalálható, hogy milyen hardveren futott. Egyébként a mód sincs mellé írva, de RTS volt. Ez azt próbálja szemléltetni, hogy erre a low-level dologra miért van szükség. A legtöbb új generációs motor olyan lesz, mint a Nitrous. A CGI technikákat fogja átültetni valós időbe. Azok pedig draw call igényesek. A gyorsulás abból következik, hogy a DX11 alatt ezek a feldolgozási formák még a nagyon hatékony Nitrous motornál is csak a processzoridő 10%-át teszik ki, vagyis a hardverben található teljesítmény alig 15%-a lesz kihasználva. Innen gyorsulni egyszerű. Egyébként a Nitrous low-level kódja sem ment 50%-os kihasználás fölé, de nyilván azért, mert még pre-alpha kód volt és nem azért, mert nem mehet.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
stratova
veterán
Utóbbi (vagy AMD a saját diasorában rontotta el a lábjegyzetet [de akkor duplán, vagy 65 W TDP limittel használta az 95 W-os APU-t]).
Szvsz játékokban a CPU -> GPU AI, fizikai számításokat kellene előtérbe helyezni, amennyiben egy dVGA is társul az APU-hoz. Jó kérdés, hogy ez a folyamat hol tart jelenleg.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Próbáltam ezt a híres benchmarkot, de a DX11-es rész annyira hanyagul van megírva, hogy nem csoda ha 1000%-os gyorsulás is van mantle alatt...
Biztos jobb valamivel, de míg mantle alatt kihasznál egyenletesen 4+ szálat is addig dx11 alatt 2 magot 70%+ a másik 2 kb 40-50%-on, a HT szálakat meg alig (kb. 20-30%) és még így is 25 FPS fölött vagyok az esetek többségében... Azért a mai játékok többségénél még dx11-ben sem probléma a 4 szál, de a Frostbyte akár többet is tud hasznosítani - DirectX alatt.
A másik érdekesség, hogy motion blur nélkül végig 40 FPS fölött vagyok természtesen mindezek RTS +Extreme módban.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz cskamacska #221 üzenetére
Játékra gondolsz? A Stardock mondta, hogy a GDC idején bemutatják az első Nitrous motoros játékukat. A megjelenés az év végére fog esni. A komolyabb Nitrous motoros játékoknak meg kell várniuk a DX12-t, mert DX11 alatt nem fog működni. Akármilyen hardvert teszel alá nem lesz meg sebesség. Csak 5-6 fpst fogsz kapni a nagy csatákkor. Eleve a Nitrous rengeteg direkcionális fényforrást használ, és arra árnyékot is számol. A mai játékok nem mennek 2-3 direkcionális fényforrás fölé. Maga a fényszámítás nem annyira gond, de a kaszkád árnyékok számítása az. A Nitrous érdekessége, hogy simán lekezeli a mai jelenetkomplexitás ötvenszeresét, de ehhez több tízezer batch kell, amit a régi API-k nem bírnak el.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz stratova #222 üzenetére
A lábjegyzet össze volt kavarva, nem ez az egyetlen hiba abban a doksiban. Ez egy A8-7600 volt. A 290X egy ilyen APU-val 70-80 fps fölé megy. Nyilván procilimites. Persze nagy hangsúllyal írom, hogy pre-alpha kód.
(#223) Szaby59: Nem a DX11 kóddal van a baj. Egyetlen olyan másik motor nincs a világon, ami 30 fps-sel feldolgoz 15 ezer batcht. Olyan hiperoptimalizált a Nitrous DX11 módja, hogy példát vehetne róla a világ. De csodát nem lehet tenni egy olyan API-ban, amit nem terveztek 2 ezer batch fölé. Bár önmagában az is csoda, hogy ez a motor az API képességein nyolcszorosan túltesz.
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
Arra gondolsz itt pontosan, hogy annak kellene örülni, hogy egy több mint 200.000 forintos nvidia kártya se tudja (1380 MHz OC) stabil 60FPS-sel futtatni a Unity-t? Szerinted ez tényleg jól van így? Amúgy nem tartom teljesen korrektnek a tesztet, mert mindkét nvidia kártyát túlhúzták, a radeonokat viszont nem, sőt volt, ami a gyári órajel alatt ment... Egyébként megnézhetnél olyan tesztet, ahol nem a 14.9-es driverrel megy, hanem az új omegával. Képzeld el, csak a driver frissítés jelentős pluszt adott hozzá a teljesítményhez.
-
martonx
veterán
Tényleg, elfilóztam azon, hogy én pl. mint dedikált VGA nélküli PC tulajdonos mondjuk várom a Mantle, DX12 korszakot, mert az milyen jó lesz, mennyit fog gyorsulni a kártyám, végre kiaknázható lesz a benn rejlő sok tartalék (micsoda bullshit), de monduk így van.
Ámde ezek a drága jó fejlesztők egy meglévő játékot se fognak csak ezért DX12-re / Mantle-re portolni, azaz vélhetően kb. nulla olyan játék lesz, ami gyorsulni fog.
Az új játékokat pedig eleve úgy írják meg, hogy extrém módon meg fog ugrani a hardveréhségük mert amit eddig eleve 5K-s rajzolási mávelet batchekre terveztek, azok most már 15K-sra lesznek tervezve. Azaz az új játékoknál is azt fogom majd látni, hogy hiába új játék, és hiába de jó ez a DX12, én akkor is csak 10FPS-es képeregényként fogom nézni fullhd-ben.
Kérdés, hogy vajon igazam lesz-e? Remélem nem.
Én kérek elnézést!
-
parampa
aktív tag
...aki szerint az ubiék jó munkát csinálnak...
... annak kellene örülni, hogy egy több mint 200.000 forintos nvidia kártya se tudja (1380 MHz OC) stabil 60FPS-sel futtatni a Unity-t? Szerinted ez tényleg jól van így?
Sehol nem írtam állítottam a fenntieket. A saját kijelentéseitek.
' NV-nek le kellene tagadnia Unity + W D -t ' <= erre reagáltam
Miért is kellene letagadniuk sok millió példányszámban elkelt
NV vason jól kinézö, jobban is futó élvezhetö érdekes gámákat?
Mert UBI konzolon és PC-n is xarul kódolt, portolt, optimalizált ?Nemmegy fix 60-al egy Konzol 30FPS -re tervezett írt gáma miközben
AMD vas van mindkét konzolfosban?? AMD fanoktól ez a kritika.
Összes Watchdogs topikban ugyanez a sírás ment, az atyaúristentöl kezdve
mindenki hibás volt csak a szeretett záemdénk meg a konzolok nem.Ne aggódj konzolon csak ritkán esik 20FPS alá és APU-n is biztos megvan a stabil 10.
160k egy GTX980. [link] Mennyi is volt a 290x induló ára ?
Mennyi az OC TDP -je, több hö, zaj, drágább hütés+táp+alaplap árkülönbözet ??Telepítéskor rögtön lefagy a záemdé driver? dafuq
Szerencsére nem sokan értenek egyet veletek ami híven tükrözi a kedvenc cég helyzetét.
-
VirsLee
őstag
Lehet, hogy 160k egy GTX980, de nem az a típus, amiről Te a Unity összehasonlító tesztet linkelted. Legyél már egy kicsit alaposabb és nézz utána az általad linkelt video alapján ott mindkét videókártya típusa megtalálható...
Ugyan nem jártam a watchdogs fórumban, de lehet, hogy azért nem az AMD-t vagy a PS4-t szidják, mert látták, hogy ki PS4-en az InFamous, egy szóval látták, hogy a konzolra lehet írni szép játékot gond nélkül.
Tekintettel arra, hogy egy nvidia és ubisoft partneri együttműködés eredménye a dolog, és ennek ellenére így sikerült, nyugodtan letagadhatja...
-
parampa
aktív tag
1.
Assassin's Creed Unity: PS4 vs Xbox One Gameplay Frame-Rate Test
Ne zavarjon hogy konzolon 900p High grafon is beesik 20FPS alá.
Amihez végképp semmi köze nincsen az nVidia -nak !!
2.
Akkor még 1x:
' NV-nek le kellene tagadnia Unity + W D -t ' <= erre reagáltam
A belinkelt tesztek egyetlen célt szolgáltak, hogy szemléltessék hogy
a W D és Unity jobban futnak PC-n nVidia -n.
Tehát az nVidia -nak semmi oka letagadni a két gámát.NEM SZÁMÍT HÁNY FPS -el jobb !!!!!
NEM EZ VOLT A LÉNYEG EBBEN AZ ESETBEN TECCIKÉRTENI ???A másik értetlen áemdé FAN-nak:
A Watch Dogs ULTRA-n kimaxolva szépen néz ki. Rengeteg anyag van fennt UTUB-on.Watch Dogs Mod - E3 Bloom Effects / SweetFX / TheWorse Visual Mod / PC / Ultra Settings / 4K
-
SylverR
senior tag
Erre bedob egy jútyúb videót.
Láttam róla múltkorjában, screenshotokat. Hát, ahogy a textúrák kinéznek... Ahogy a játék alapjáraton kinéz...az ronda. De még ha kimaxolod se lesz szép. Ha meg moddolod, az már nem az eredeti játék. Példát vehetnének a Bethesdáról. Ez így nulla. Mert telecseszik occlusionnal, ambienttel meg mittomén még milyen efektekkel, csak a ronda grafikát takarják. Szebb nem lesz tőle. Csak ritkábban lesz hányinger.
Kész drága barátom, nincs több kérdésem.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
Gainka
őstag
Kiválasztottad az idei ev ket legrosszabbul optimalizalt jatekat grat
Ja es ha igy beszelsz itt az os tagokkal nem sok jovot josolok itt forumon neked az az nem sokan fognak adni a szavaidra.
Az a ket jatek eleg szarul optimalizalt lett. Csak te lehet ezt nem tudod es ezert szurted le ezeket masok irasaibol.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Abu, arról van hír, hogy a Kaveri refresh-ből, esetleg a Carrizzo-ból lesz-e IGP nélküli Athlon változat?
Ha lesz, akkor vajon jó lesz-e hozzá bármely FM2+ lap?
Tudom Carrizzo nem jön destop-ra rendes formájában, max BGA-ban, de IGP nélkül hátha.Kössz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
Én úgy vettem észre, az IGP nélküli kasztrált változatok mindig késve jönnek ki, gondolom akkor kezdik el őket árulni, mikor már összejön elegendő selejt. Szóval a Kaveri refreshből is tuti lesz, de ami egy időben jelenik meg vele, az tuti nem abból a félgenerációból lesz, hanem az előzőből.
Carizzo meg tuti nem lesz IGP nélküli, ha egyszer csak notira jön ki, mert notin nincs IGP nélküli processzor, asztalra meg nem dobják át.
-
7time
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest