Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • belovary

    senior tag

    válasz Roachy #3149 üzenetére

    Nem bonyolítom, akkor elbeszélünk egymás mellett. A fotóriportereknek, igen, lehet elég. Én speciális eset vagyok, mert nem igazán vagyok az. Az újságban megjelent képeimet meg sem nagyon nézem, hogy mi kerül be. Mivel a főszerkesztő képes olyat kiválasztani, ami nem hogy rossz kép, de még vállalhatatlan is. Azt sem tudja melyik az enyém, melyik kamerából kinyert kép, pedig kb olyan mintha egy Nokia 6230 képét hasonlítanánk össze az enyémmel. Ordít a különbség. Szóval van olyan esemény, ahol ahogy írtam, telóra mennek azonnal a képek, és leválogatás után, már küldöm is. De van olyan esemény, mint mondjuk egy komolyabb díjátadó, műsorral, olimpia bizottság, anyám valaga, nagykutyák...
    Ott már nem baszok ki magammal táblagéppel, telefonnal. Azokat én normálisan megcsinálom, és az esemény után pár óra múlva már publikálom is. Az újságnak pont hogy nem sürgős! Itt a város vezetésének az, akik ugye a saját oldalaikra nyomják fel, de ahogy írtam, ő nekik még a leválogatáskor kinézek pár képet, és küldöm is. Szóval nekik megy legelsőre. Majd ahogy elkészültem, már megy is fel az online felületekre. Megírom a szöveget (néha azzal baszom el a legtöbb időt :D ) összerendezem, azt go. Ezt mind 2-3 órára rá az eseményre. Senki más nem dolgozik ilyen gyorsan, még úgy sem, hogy pl a komolyabb fotóriportereknek csak le kell adni 3-4 képet abból amit csináltak, azt csók.
    MTI fotósokkal szoktam együtt barangolni, néha csinálnak olyan képet, amiből tanulok, de átlagban mondjuk a megyei lapnál van olyan, hogy pfff.... Meg nem egyszer volt hogy láttam, hogy mobillal nyomta, azt csá... De nekik ugye másnap, vagy fene tudja mikor jelenik meg. Ismeretlenül nem bízom rá, ő az egyik nagykutya ilyen kommunikációs valakije. Ő is ezt csinálja, csak nem ért hozzá szegény. Pont azt írtam, hogy nem lehet halogatni, meg tolni, mert ha sok a meló, akkor úgy meg lehet csúszni, hogy vége... Főleg ilyen sztorinál, itt 2 nap múlva a kutyát nem fogja érdekelni már az esemény.
    Szóval én nem annyira szokásos fotóriporter vagyok, inkább ilyen vegyes. De a komolyabb fotóriporterek, mármint úgy komolyabb, hogy nagy cégnek dolgoznak, és azonnal kell a munkájuk, az teljesen más. Ők nem fognak az elejtől a végéig ott szobrozni, meg jópofizni, meglövik a kötelezőt, azt 2-3 kép megy onnan. Csá...
    Szoktam velük néha összefutni nagyobb rendezvényen, kurva komoly felszerelés, azt tényleg szinte jpg-et küldenek gépről telefonra, onnan a szerkesztőnek. De ami a legdurvább, hogy kibaszottúl bele vannak fásulva. Na de arról, hogy fel van gyorsulva minden, arról beszélünk mind a ketten, nincs idő szarakodni, meg túlművészkedni a témát.
    Múltkor az esküvőmet már szerdára megcsináltam. Ott is meló közben, mert a pár utazott el, és utána meg elköltöztek onnan 300km-re. Ők kérték, hogy azonnal. Megcsináltam, persze rá két hétre jöttek el érte. :D De kész volt, aztán utána persze még pár képet megbabnáztam, meg slide show-ra is volt idő így már. Fostam, hogy nem lesznek elégedettek, mert én soha nem vagyok az a munkámmal, mindig látom hogy mivel lehetett volna több, jobb, na de annyira tetszett nekik, több pénzt adtak a gyorsaság miatt, és 3 melót hoztak még azon a nyáron.

Új hozzászólás Aktív témák