Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Találtam egy a kiváló tesztet. [link] 24 játék 6700K@4,5 vs 8350@4,6 ÉS 1060 vs 480 kereszteredményekkel. Érdemes elbogarászni az egyes játékok eredményei között is, de sajnos a teszt végéről kimaradt egy összesített eredmény, ezt pótolnám:
1080p minimum:
6700K OC + 1060 = 100%
6700K OC + 480 = 88,8% (-11,2%)8350 OC + 1060 = 88,7%
8350 OC + 480 = 81,3% (-8,3%)1080p átlag
6700K OC + 1060 = 100%
6700K OC + 480 = 90,9% (-9,1%)8350 OC + 1060 = 91%
8350 OC + 480 = 83,6% (-8,1%)1. Tanulság, hogy mindkét kártya jól használható akár FX CPU-val is, néhány játék kivételével nincs nagy bottleneck
2. Számomra meglepő tanulság, hiszen pont az ellenkezőjét vártam, hogy a 480 kevésebbet veszít a gyengébb CPU-val, mint a 1060.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
nagyúr
válasz MeszesKPT #556 üzenetére
Abból, amit idemásoltál, hol derül ki, hogy ipari hulladék? Tesztet rendesen elolvastad, hogy itt az ár volt a szempont, és ezt hozza is? Az MSI amúgy a legjobb VGA-kat gyártja.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
MeszesKPT
őstag
válasz Jim Tonic #557 üzenetére
120W, 1 hő cső = számomra az.
Ventilátor fordulat 2500 rpm, élmény lehet hallgatni. Memória nem kap külön hűtést, hosszú életű lesz biztosan. Elég nehéz egy custom kártyát megépíteni, ami rosszabb a referenciánál, de itt sikerült. Főleg, hogy ebben az árban vannak normális custom modellek is.
-
kolopele
nagyúr
válasz Speeedfire #560 üzenetére
A Gaming X - eken van memóriahűtés, nem véletlenül drágábbak.
-
olymind1
senior tag
válasz Jim Tonic #562 üzenetére
Jah, az MSI 1060 3gb kapott memória hűtést meg backplate is, pedig a 470-nek nagyobb szüksége lenne rá
Mintha az MSI ki akarna szúrni az AMD-vel az olcsóbb szegmensben
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
-
olymind1
senior tag
válasz Jim Tonic #565 üzenetére
Iponban csak 5k eltérés van a 470 4gb (~75e) és az 1060 3gb (~80e) között, ha az az árkülönbözet a sebesség plussz miatt adódik (talán pont annyival gyorsabb is a NV), vagy mert úgy lőtte be az árát az nvidia, akkor a hűtésüknek is azonosnak kellene lenniük, ha már mind2 Gaming X kártya
De valóban 200 és 240 dollár az áruk, ami forintban és adóval ennyi lenne kb: 73660 és 88392. Érdekes hogy a 1060 majdnem 10k-val olcsóbb itthon...
-
MeszesKPT
őstag
válasz Speeedfire #560 üzenetére
"120W, 1 hő cső = számomra az."
Emiatt tartom annak, a többi már csak hab a tortán. Ha valaki levizezi az persze külön történet.
-
félisten
válasz Johnnyxy27 #572 üzenetére
Erről valami infó? mert kb 12 Celsiussal hűvösebb.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
kolopele
nagyúr
-
félisten
válasz kolopele #574 üzenetére
Nem a Gaminghoz van hasonlítva, hanem a sima Oc hez. ahhoz írtam., hogy jobb az Armor. gamingnél biztos nem jobb.Erre írta hogy ugyan az a hűtés, de a lapátok se olyanok, szóval kétlem, meg a hőcső is kilóg felül is , ezért gondolom más.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Johnnyxy27
aktív tag
külföldi tesztben olvastam anno, hogy ugyanaz a panel, ugyanazok a military class condik stb, a hűtés is nagyon hasonló, dual TORX ventik rajta, mint a gamingen, onnan tudom, mert anno az 1060-ban gondolkodtam, és a gaming x meg az armor közt vacilláltam(fekete fehér minden a gépemben és az armor jobban illett volna a buildemhez)
[ Szerkesztve ]
"Minden jobb, ha van benne SSD" avagy "Lehet élni SSD nélkül, de nem érdemes"
-
-
kolopele
nagyúr
válasz Johnnyxy27 #577 üzenetére
Jó az armor hűtés, csak nekem hangos, de kinek mi.
-
félisten
válasz Johnnyxy27 #576 üzenetére
Ja igen te az Armor-rol és a Gamingról beszélsz. de én az Oc ról és az Armorról, Azt linkeltem be fentebb. Az Oc hűtőjét Írta le fentebb a kolléga hogy szar, azért írtam, hogy az Armor alig drágább és jobb, mint az alap OC 1060 .
Félrebeszélünk egymás mellett[ Szerkesztve ]
-
olymind1
senior tag
Nem tudom volt-e már: 3, 4, 6 & 8 GB VRAM im direkten Vergleich
Van benne GTX 1060 3 és 6 GB + RX 470 4 és 8 GB + RX 480 4 és 8 GB vram és frametime teszt ezekkel a játékokkal különböző textúra beállításokkal: Call of Duty: Black Ops III, Mirror's Edge Catalyst, Rise of the Tomb Raider, Deus Ex Mankind Divided
-
titán
válasz olymind1 #582 üzenetére
Köszi a találatot, tanulságos.
tl;dr
8 GB mindenre elég 1080p-ben.
6 GB-on csak egyetlen játék legszélsőségesebb beállítása fogott ki.
4 GB a legmagasabb beállításokon már akadozott.
3 GB pedig csak az alacsonyabb textúramertek mellett volt elég 1080p-ben.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
félisten
Nem neked szólt, hanem a tesztnek. Már eleve a grafikonok becsapósak, mert nem nulláról indulnak, kinagyítva.
Érdemesebb ezt[link] vagy ezt
[link] alapul venni. Mindenki annak hisz, amelyik tesztnek akar. Én inkább a Guru3D-nek .
Bár ott is 1440 P ben megy a teszt, ami egyértelműen nem a 470 és az 1060 3 Gb asztala.. Ezek FHD kártyák., ahol magas részletességgel is elég a 4 Gb de még a 3 is jelenleg még. Youtubos videón láthatod, ott nem egy 8 GB rx 480 reklámmal kezdődik a videó, mint a fent említett oldalon Ott 1080P ben láthatod a frametime eredményeket.egyetlen pillanatra esik le számottevően és észrevehetően a frametime a TR alatt.
ITT [link] például AOS alatt a 480 8 GB ugyan úgy leesik sőt,Szimulátorrajongóknak számíthat ,de egy sima singleplayer FPS játékban nem veszed észre.[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
No ma kicsit behatóbban tesztelgettem kicsit haverom zsír új MSI Gaming X 1060 3GB-os kariját, és azt kell hogy mondjam baromi jó kis kártya lett (főleg ennyiért).
Alapon nem egy nagy szám, (bár akkor is egy hozza az anno szénné húzott Giga G1 970-em teljestményét) de nagyon jó tuningpotenciál van a kártyában, megy mint a veszedelem és a TwinForz VI is valahogy jóval meggyőzőbben teljesít mint a nagy tesó 1070-en.
A gpu-t egy a gyárinál kissé agresszívabb, de még így is alig hallható custom ventiprofillal stabil (és ezt értsétek úgy hogy a ezt az értéket a boost többórányi játék után se dobja lejjebb) 2101 mhz-re sikerüllt belőnöm +600mhz memória mellett és így a gpu hőmérséklete 58-59! fok között ingázott v-sync nélkül!!!
Így gyk. szénné alázza a tuningolt 970-et de még a 980-at is simán beelőzi a radeonokról nem is beszélve. Ha fullHD-n marad az ember és megelégszik a high beállításokkal (főleg a textúrákat tekintve) akkor szerintem jóideig a 3GB vram se fog problémát okozni.
Engem egyenlőre nagyon meggyőzött a kisebb 1060 főleg ennyiért (80k) a 6gb-os verziók 100 ropi körül már kevésbé tűnnek jó vásárnak (főleg h gaming-ből most 120k a 6gb-os verzió, tehát 40k!-val drágább
-
sakal83
addikt
Hagyjad. Hazudik a tesztoldal. Ez is. Ez egy vilagosszeeskuves mert igenis eleg a 3gb Mindenre.
A gyartok is résztvevői ennek es azert adtak ki a kozepkategoriat 6 illetve 8gbal. Olyannyira eleg hogy meg az alsokategorias 460 is 4gbos.Nem ertek egyes embereket...
Es persze a felettünk a tapasztalatait megosztó kollega sem mond igazat hogy a texturakat vissza kell venni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ki osztotta meg ezeket a tapasztalatokat melyik hozzászólásban? Mert én nem látok ilyet sehol. Az általam belinkelt youtubos tesztben aztán semmit nem vettek vissza 1080 P ben a 470 nél sem. Ha ezt fogtad fel agyilag abból amit leírtam ,akkor ajánlom hogy olvass el több kötelező olvasmányt és fejleszd az értelmezési lehetőségeidet. Mi a véleményed azokról a tesztekről amiket én belinkeltem? meghamisították őket és ez mögött is világösszeesküvés van? vagy csak a te véleményed mérvadó? mert számomra abszolút nem. Fröcsögésre nem vagyok vevő.
gbors ( #589) : és ebből a belinkelt tesztből hol jön le? mert számomra éppen hogy leegyszerűsített frametime teszt, elhagyva a beállítások megnevezését, a felbontásét és egy grafikonon felvázolva a 4 kártya egymáshoz való viszonyát, már amennyit ki tudtam hámozni a német megnevezésből. nem látom hogy Guru 3 D miben nem alapos mert a tesztjük sokkal alaposabbnak tűnik. Ez minden csak nem alapos, főleg nem az általam belinkelt 2 teszthez képest.Youtubos frametime videó a legjobb mind3 közül, mert az 1080 P felbontáson teszteli az 1060 3 GB és 470 4GB kártyákat, arra amire való. nem pedig 4 K ban meg 1440 P ben. 970 kártya tulajként tudom, hogy az a teljesítmény nem arra való .
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz GeneraL_XTX #587 üzenetére
Már fixen vannak 90 alatt jó hűtésű 6gb-os verziók. így már szerintem nem nagyon éri meg a 3gb-os verzió.
-
joey04
titán
válasz GeneraL_XTX #592 üzenetére
akkor szólok neki, hogy ugyan melegedjen már jobban.
-
félisten
Hogyne a kommentem szolt, hogy az NV 3 Gb eleg mindenre. vagy esetleg ott van benne hogy a 470 4 Gb nem csak medimura jo mint ahogy a kollega leírta, akinek válaszoltam. vörös függöny lent igaz? Igaz azt a tesztet abszolváljátok, ami éppen nektek tetszik. gondolom neked nem az amit én betettem,. mert az számodra nem tetsző eredményt hoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
joey04
titán
válasz GeneraL_XTX #596 üzenetére
Rendben, bár én hőfokokat nézek meg zajt, nem leírásokat, meg elemzéseket, de te tudod. Akkor van más márka is akcióban 90, ha nem akciós, legyen 95k. Én biztos nem vennék 80 körül egy herélt kártyát, amin még a vram is felezve van, ráadásul úgy, hogy már a 4gb is sok játéknak kell fhd-ben. Szerintem a 3GB-os 1060 egy zsákutca, nem véletlen nincs a topikjában egy 3GB-os tulaj sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest