Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem is tudtam, hogy 2+2 tesztek is vannak mar, azt hittem, hogy meg csak 4+0, 4+2, 3+3 tesztek voltak.
Ha hirtelen megy, egy linket tudnal dobni?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Fred23
nagyúr
-
Raymond
félisten
A Kaby Lake Turbo Boost 3.0 nagyobbakat dob mint a Skylake-es 2.0 azelott. Az emlitett i5-7600 peldaul:
1 mag = 4.1 Ghz
2 mag = 4.0 Ghz
3 mag = 4.0 Ghz
4 mag = 3.9 GhzMivel az R5-ok ugyanonnan jonnek mint az R7-ek igy ott is az a kb. 4Ghz koruli limit az OC-nal mint eddig. Plusz ott van az hogy az arban az i5-7500 es i5-7600-al szembe allitott 4c/8t-as R5-ok ahogy lattad 2+2 letiltassal keszulnek igy a teljesitmenyt nem lehet az eddig latott R7 eredemnyekbol kovetkeztetni mert azoknal azert egyszerubb a szalakat egy CCX-en tartani mint ott ahol egy CCX csak 2 mag es 4 szal.
Megintcsak meg kell varni a teszteket es jo az eselye annak hogy ugyanaz lesz mint az R7 vs i7-7700K esteben - ott ahol az R7 jobban teljesitett ezek is jobban fognak es ahol nem ott nem az Intel-es konkurenciaval szemben.
(#109) wwenigma:
Meg mindig azokat a szerencsetlen Joker eredmenyekel linkeled? Mi ertelme van ennek?[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Jack@l
veterán
Vagy, mivel selejtes 8 magosokból hozzák őket össze, tuningal se mennek annyira "jól". (órajelek)
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Yutani
nagyúr
Ezt írtam fentebb. Ha 8MB L3$ van a legkisebb 4 magosban, én kizártnak tartom, hogy mindkét CCX-ben letiltják az L3 felét. De ha így csinálják, akkor nem sok jót nézek ki ezekből a 4 magosokból, pedig ilyet szerettem volna. Így inkább nem adom el az S1150 lapomat, hanem veszek bele egy olcsóbb i5-öt, hiába váltottam vissza FX-4100-re átmenetileg.
#tarcsad
-
Nem feltetlenul, cache-t is lehet tiltani, regen ha jol tevedek divat is volt meg az 1-2 magos procik koraban, hugy megkaptad ugyanazt a procit, csak fele l2-vel, olcsobbert. (akkoriban l3 meg csak a kockak nedves almaiban letezett )
Amire ki akarok lyukadni, hogy siman lehet 2+2@2+4mb is a felosztas.
Szeretnem, hogy ne legyen igazam, de van egy olyan erzesem, hogy igy lesz.Persze az is lehet, hogy az r51400 0+4 1CCX, a tobbi meg 2+2, illetve 3+3 2CCX lesz.
Na mindegy, 26 nap mulva kiderul hogy kinek a milye a micsoda.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
MaUser
addikt
Mire gondolsz az "egyetlen weboldal info"-ja ezen? A CCX-es magyarázatra még az AMD főnökasszonya is utalt a win10 sceduler-t tisztázó interjújában. Ha lesznek magletiltós tesztek, gyorsan kiderül, de elég logikus lenne az elég alcsony busz sebesség miatt.
Vagy a ccx-ek közötti mag bontásra gondolsz 4c/6c-nél? Hát ha 6c-nél 4/2 lesz, akkor egy új vevőjük már van. (De a ccx-eken belüli osztatlanság olyan szintű öntökönlövés lenne részükről, hogy kétlem. Gyak. 4 magig skálázódó cuccoknál nem lenne semmi értelme a 6 v. 8 magos procijaiknak. )
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
joysefke
veterán
Ezt mire alapozod? 2x CCX-et gyártani azért hogy csak egyet tudj eladni (4/8-as modell) meg akárhogy is nézem pazarlás, ha összejönnek a számok az AMD-nek...
Vladi:
Nekem gyanús, hogy 1-2 év és új foglalat, új generációs zen lesz.
Nyilván lesz ZEN2 és szerintem nem hurráoptimizmus +200-300MHz-et és +10% IPC-t várni tőle.
Új foglalat az AM4 helyére szvsz nagyon valószínűtlen. Az AMD nem akarja megnehezíteni a potenciális vásárlóiknak hogy beleugorjanak a ZEN-be vagy annak utódjába. Az AMD elsősorban processzort akar eladni, nem az alaplapgyártóknak forgalmat generálni (bár nyilván a chipsetekből is csurran-cseppen)...[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
de eddig tudtak órajelet emelni, most már nagyon kifogytak belőle
első genek azért nagyon nem a csúcson voltak, gyártástech is szépen haladt
azért nem rossz ez az amd-től, kb a semmiből rakták le azt amihez az intel kb 4-5 év alatt jutott el és nem nulláról_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Puma K
nagyúr
A 7700K-t honnan tudod, hogy drágábban gyárható ugyan azon a csíkszélességen mint a 6800K?
A két proci adatlapját nézve azt látom, hogy az egyik 4 a másik 6 magos:
7700K & 6800KA több mag miatt még a forrasztás is szerintem megdobja az árát a procinak.
Nem azonos a 2 proci árazása:
7700K vs 6800K
111k Ft vs 135k Ft
113k Ft vs 137k FtTovábbá hiába van mind a kettőnek a nevében az i7.
A foglalatukat tekintve az egyik a csúcs kategória a másik meg egyel alatta lévő ligában játszik: 2011-v3 vs 1151[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
félisten
"(nem is értem, hogy lehet 7700k-t vásárolni 6800k helyett)"
valószínű sokan kisebb processzor helyett vesznek 7700K-t, meg ahhoz a 6800K-hoz a deszka sem 30 K tól indul, hanem 70 K tól.Összesítve deszka+ proci akár 60-70 K val is drágább lehet. Játékokban pedig nincs egyértelmű előnye a 6800K nak .( legtöbben)
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
Puma K
nagyúr
"...mégis a pénztárnál kábé azonos árú..."
Elsősorban erre reagáltam, hogy nem azonos a két CPU felépítése, kategória szerinti besorolásuk és így ár szempontjából sem.
Ezek sajnos nem videokártyák, hogy csak ki-be rakosgatja az ember, mert itt ugye megfelelő alaplap is kell ami tudja fogatni az adott procit.
Az alaplap kapásból majdnem a duplája ha a belépőszintet nézzük a 2 procihoz:
Z270 vs X99
38k Ft-tól vs 65k Ft-tól
39k Ft-tól vs 69k Ft-tólSzerintem még mindig a kategória szerinti besorolásuk dönti el, hogy forrasztják vagy pasztázzák.
Pasztázás sem egy akkora probléma ha minőségibb lenne amit használnak és nem lenne olyan nagy gyárilag a belőtt távolság a kupak CPU felőli része és a szilícium között."nem is értem, hogy lehet 7700k-t vásárolni 6800k helyett"
Van akinek 1x jön össze annyi pénz, hogy egy nagyobb váltást be tudjon iktatni adott évenként kötött maximummal, és lehet a két kategória azaz Socket 1151 vs 2011-V3 proci és az alaplap ár különbsége már nem kigazdálkodható számára vagy nem érné meg az egyénnek, mert nem használná ki.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Jack@l
veterán
Egy fail urban legend amit bedobtak a piros szemcsisek a köztudatba:
https://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Keller_(engineer)[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Soha nem dolgozott az intelnek, ő volt a zen vezető tervezője. (amíg ki nem rugták vagy fel nem mondott)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest