Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Danex #1260 üzenetére

    Én ott látom az ellentmondást, hogy míg a bányászok többsége bizonyára egyetért a blockchain forradalommról szóló pozitív jövőképeddel, közben:

    "Bányászok többsége néhány hetente átváltja a cryptóját valós euro/usd/huf-ra."

    Tehát a kriptopénzbe vetett bizalom még az aktív közreműködők részéről is csak elméleti szinten érhető tetten.

    Sok értéktelen pénz létezik a világon, de attól azok még valódi pénzek. Etióp birr-be se tenném a pénzemet, de ha Etiópiában venni akarnék egy sárkunyhót meg három kecskét, akkor etióp birr-el tudnék érte fizetni.
    A BTC ezzel szemben lehet, hogy ma éppen sokat ér, sőt az árfolyam ingadozáson még nyerni is lehet, de a nagy kérdés az, hogy ha telítődik a piac és nem lesz több új belépő, aki valós pénzt költene BTC-re vagy a bányászatára, akkor nem fog-e egyik percről a másikra értéktelen számhalmazzá válni az egész.

    Ami a technológia jövőjét illeti: ha csak magát a blockchaint nézzük nem igazán világos, hogy mi a bányászat szerepe az egészben, leszámítva a fentebb már kitárgyalt pszichológiai tényezőt, azaz hogy azzal tartja játékban a bányászokat, hogy a teljesítmény illúziójáért cserébe a haszon illúzióját adja.
    Azaz simán előfordulhat, hogy maga a blockchain technológia ugyan továbbfejlődik, és átveszi a jelenlegi tranzakciók helyét, de bányászat nélkül. Ez esetben a bányászott kriptovaluták alól ugyanúgy kifut a talaj, mintha maga a blockchain technológia csődölne be.

Új hozzászólás Aktív témák