Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vertigo18

    addikt

    Nos, négy napja nekem is megjött az olyannyira várt, szarrá pontozott Mi Band 2, így most értem el arra a pontra, hogy írjak nektek róla egy kis szösszenetet. Az első bekezdésben szeretném rögtön leszögezni, hogy nem akarom lenézni kis eszközt, nem akarom semmihez sem hasonlítani, még ha olybá' is fog tűnni egyszer-egyszer, de a kisebb összehasonlítások elkerülhetetlenek.

    Tehát kézhez kaptam, kibontottam, a párosítás, Mi Fit letöltése pofonegyszerű volt. Már ott csodálkoztam, hogy micsoda adatgyűjtési láz indult be (hány kilo vagyok, stb...), de bepötyögtem mindet. Mondjuk azt nem értem, hogy mi alapján számolja a kisgép, hogy mikor voltam éppen mélyalvásban, egyáltalán azt honnan tudja, hogy mikor aludtam el...? Ez nekem rejtély, de meglepően pontosnak bizonyult. Nah jó, szombat éjjel 11 óra 47 percet sikerült aludnom, hát a nagy lóf@ct, be voltam b@cva, feküdtem fél nyolctól fél órát, aztán kirohantam hányni egyet, amit szintén átlagos alvásnak tekintett a Mi Band 2, majd 4től reggel 8ig forgolódtam... ezt is átlagos alvásnak vette. De másnap pl. emlékszem, hogy 23kor még ránéztem a kis Bandre, aztán beütött a kóma. Másnap reggel az a jelentés várt, hogy 23.04-kor aludtam el. Nah, mondom, ez tud valamit.

    Így hát, gondoltam alávetem egy tesztnek: Garmin Forerunner 610-zel futok minden másnap (ami borult a Spicc miatt...), így felcsatoltam a kis Mi Bandet, majd fölé a Garmint. Nem akarom hasonlítgatni, viszont így a legegyszerűbb a teszt. Az alkalmazáson elindítottam a futást, majd a stoppert is az órán. Háááát.... 10 km után a robotnéni a telefonomban már 170 méterrel később mondta az eredményt. 16 km. volt a vége, addigra a telefon szerint 250 méterrel kevesebbet futottam, mint igaziból. Persze, a telefon nem egy céleszköz, a benne lévő Gps csak plusz (ráadásul az sem mindegy, hogy milyen teló), ezért megnéztem a pulzusértékeket, mert azt elméletileg a Mi Bandtől kapta. Az eredmény itt is elég pontatlan volt, 145-ös átlagpulzus jött ki a valós, 141 helyett, ami nem egy nagy eltérés, de mégis eltérés. A robotnéni, volt olyan kilométer, amikor 152-es átlagpulzust mondott be, ami enyhén szólva is szívrohamot okozott majdnem, mivel szigorú pulzuskontroll alatt futottam. Kiváncsi lennék, hogy vajon hogyan állapítja meg az átlagpulzust a teló, vajon milyen gyakran méri a Band a pulzust, hogy átlagolni tudjon? Mert ugye a Forerunner 610 mellkaspántja "real time", folyamatosan mér, dehát az céleszköz.

    Viszont a kis készülésben az meglepett, hogy csupán 4%-ot merült a 16 km. alatt, ami meglepően jónak számít szerintem. Azt azért hozzá teszem, hogy a Garmin mellé tettem a karomon, így amikor felemeltem a kezemet, hogy ellenőrizzem a pulzust (amit elég gyakran tettem, hogy ne lépjem át a 140-es zónát), akkor mindig bekapcsolt a kis Band, mert tudatni akarta velem, hogy mennyi is az idő! :) kis édes! Ezért is csodálkozom a 4%-on!

    Végülis abban maradtam, hogy sportoláshoz csak nagyon kezdő szinten jó ez a kis kütyü, dehát nem is erre találták ki. Megy az asszonynak, Ő majd örül, meg úgyis tudni akarta, hogy mennyit sétál egy nap az egy éves kislányom mellett! :)

    [ Szerkesztve ]

    Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

Új hozzászólás Aktív témák