Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz sambenez #178378 üzenetére

    Nem kell 2 évente cserélni, ha kellően előrelátóan választ az ember specifikációt. Szerintem ezen szokott elcsúszni. Sajnos ez kb. a kezdetek óta jelenlevő trend, hogy folyamatosan nő minden app mérete, egyre jobban használ minden háttérfolyamatokat, értesítéseket, lokáció függő eseményeket ami folyamatos memória használatot jelent, emiatt ha kevés a RAM az előtérben történő dolgok malmoznak mert folyton nulláról kell helyreállítani őket (talán pont a "kicseng de másodpercekig nem bírom felvenni a hívást" a legjobb példa hogy még a tárcsázó is kikerül a memóriából ha már annyira nincs mit tenni).

    Az a telefon ami most éppen használható, az fél-egy év múlva kínszenvedés lesz. Anyumék kis pénzből vettek Nokia 2.2-est 2GB RAM-al durván 1,5 éve és bár minden app-ból a Lite variánst tettem fel rá, már most szenvedés rajta bármit csinálni. Nagyon szerettek volna végre okostelefont, de anno is jeleztem nekik, hogy ennyiért lehet nem kellene mert gyorsan el fog avulni.

    Én mondjuk őrült vagyok és a 1+6T 8GB/256GB-al a másik végletbe sorolom magam, de felül is múlja tartósságban az elképzelésemet: 2018-ban vettem és 3-4 évre terveztem vele, de még ahhoz képest is +1-2 év simán lesz benne. Idén még Android 11-et megkapja.
    A sweet spot az most valahol 4GB-nál van szerintem, de ebből sose árt a több.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák