- Milyen videókártyát?
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
vazzz
őstag
Pár lapom már volt: Asus TUSL2-C, Asus P4V800-X, Asus P4P800-S, Asus NCT-D(A) (dual xeon) Abit IC7-MAX3 és a mostani A8n-SLI Deluxe.
Legjobb szerintem a mostani, de az Abit anno vitte a prímet, és persze a dual xeon lap is ügyes volt.
Szerintem az A8N-SLI ebben az árkategóriában jó választás, szépen fel van szerelve mindennel, de a frissítések alulmúlták az én elképzeléseimet is.
Ettől függetlenül azt kell, hogy mondjam, az Asus még mindig minőséget produkál, (csak olykor túl magas áron, amin már elgondolkozik az ember, hogy valóban ér-e annyit...) és én összességében elégedett vagyok vele.
Pl. Asus vga-t nem vennék, mert átlagosan másfélszer annyiba kerül, mint bármely más gyártónál ugyanaz a kártya. -
őstag
Nekem az asus utolsó igazán jó terméke a tusl2-c volt. A felszereltségben jó az asus, és szoftvereket is renndesen ad, de sok más dologban meg röhejes.
Pl. memória, más alaplapban megy 1t időzítéssel, asus-ban nem. Déli híd hűtő: kész katasztrófa, azonnal cseréltem is le. Ez az asus support téma pedig csak hab a tortán.
Minthogy számtech szervízben dolgozok, elég sok tapasztalatom van és sajnos azt kell hogy mondjam az asus már nem a régi. Pl. az rd-ramos p4 alaplapokból több mint a fele meghalt...izé
-
Ultram3jor
senior tag
-
őstag
válasz Ultram3jor #3604 üzenetére
''az asus tényleg jo és minöségi cuccokat csinál''
Mint tapasztalt szervizes, akinek a keze alatt már több ezer gép megfordult bizonyíthatom neked, hogy az asus sem annyira jó. Ha már a stabilításról van szó, akkor nézz meg egy tyan alaplapot, no az tényleg stabil. Ahhoz képest az asus kb. olyan mint a tomato alaplapok régen...
Egy példa: pár éve méregdrágán raktunk össze p4-es gépeket rd rammal és a legdrágább asus lapokkal (gondolván hogy az jó minőség), több mint a fele már behalt a lapoknak....izé
-
DonLeo
senior tag
és melyik support-nak írtál? az asus francia cég lenne?
azt megsúgom, hogy a franciák annyira el vannak szállva maguktól, hogy bár beszélnek angolul, nem nagyon hajlandóak megszólalni, csak franicául...
ja és egyébként ettől még nagyon jó hardver!
[Szerkesztve]''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''
-
need
addikt
ha már itt tartunk nekem is van 1 kis véleményem..az Asusrol..!
mindig is MSI párti voltam az elöző deszka is az volt..elötte meg Abit..de az gyengus volt!
Én lehet hogy nem jól csinálom de amikor úgy döntöttem hogy lesz másik gépem akkor én fórumoztam és olvastam 2 hónapig..igy pontorol pontra eldöntöttem hogy mi is akarok venni..igy ismeretlenül sok mindenki hozzá járult a mostani configomhoz..!
Igy került a látótérbe az agyon überelt MSI K8N deszka..hát majd mindenki térdig fosta magát érte és akinek ilyen volt odákat zengett..!Na meg is vettem kemény 34.000 rugóért össze is rakta a haver..szépen felraktam mindent ment is szépen 3 napig..utánna nem lehetett bekapcsolni a gépet..!Mivel minden új volt a gépben..az ucsó csavarig..igy izgi volt kisakkozni hogy melyik a nem tuti cucc..!És persze minden darabot külön vettem más-más üzletbe..lehetett sétálniVégül kiderült hogy a deszkán meghalt a PCI-E slot..!De a másik fasza mondták..igy hát akkor csere..na de itt van ez a ASUS A8N-SLI Deluxe..?
Megnéztem elolvastam kicsit több SATA csati..ez volt kb a külömbség..igy elhozam..!
Azon kivül hogy nagyon gyengus a chipszet hűtője..de a rev 1.2 már nem..hiába tettem rá fordulatszabályzót még is meghalt..de no progblem..prohardver fórum..megoldás Zalman passzív..plusz még 1 hőmérséklet mérő ami fizikailag mér és nem kiszámolja..és azóta no problem..!!
Az ár érték arány..ha megnézzük mi mennyi..és milyen felszereltségű a deszka mi van még a dobozban..a neves gyártoknak közel 1forma az árai...!
Persze én is beszéltem szervizesekkel is...és mindenki mást mond ott is..!
Van aki azt mondta hogy gagyi az MSI.. és hozzák vissza..a másik hogy az ASUS.. már szar..a harmadik csak ABIT..!
ennyi erröl..!
[Szerkesztve]D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
őstag
Hát elmondom neked, hogy mi a helyzet.
Amit az msi-ről írtál teljesen korrekt, az agyonűberelt lapjai nem olyan jók, ellenben a középkategóriások megbíhatóak. Annyit viszont az msi-ről meg kell jegyeznem hogy a bios-uk elég kacifántos. Ráadásul nem túlzottan tuningbarát.
Az abit lutris, nagy az esélyed hogy rosszat fogj ki, de ha jót kapsz, az meghálálja magát.
És végül van az asus.... Nálam is rögtön úgy indult, hogy hűtő csere. Ami a múltbéli asus lapokat illeti, mint írtam sok elszállt sajna.
A franciákat ismerem, hülye egy nép. De ha megnézed a linkemet, akor ott látható hogy .com.tw címre ment a dolog, szal nem értem... Na mindegy, a csigazabáló hülye franciák elmennek a sunyiba, remélem a németek gazdaságiag végleg elnyomják majd őket.izé
-
vazzz
őstag
Nem azt mondtam, hogy nincs ennél jobb lap, hanem azt, hogy ár-érték arányt tekintve jó vétel. Biztos, hogy van ennél sokkal jobb is, de nem hiszem, hogy ebben az árban jobbat tudsz mondani. Chipset hűtőt én is lecseréltem, de pár száz forintból megoldottam, nem okozott gondot. A tuningpotenciálja szerintem elég jó, legalábbis nekem elég.
Egyebet nem tudok. Kérem kapcsolja ki -
YODA mester
senior tag
Hali.
Kinek van itten X2-je ebben a deszkában..? Mert belehánytam most egy X2-est és max 1.5V-ot lehet csak beállítani biosban... -
Digitalboy
senior tag
A8N SLI Delux lapból hanyas verziók jelentek meg? Mármint rev.-ek?
www.momogsm.hu
-
Gabás
addikt
válasz YODA mester #3611 üzenetére
minden procinak annyit enged
-
YODA mester
senior tag
Finomítom a kérdést... Van olyan bios amiben lehet X2-nek 1.55V-öt tolni mint a sima, közönséges, prosztó A64-nek..?
-
Ultram3jor
senior tag
válasz YODA mester #3615 üzenetére
Mér mindegyik procival másképpen viselkedik? Kétlem... 1,55V
Üdv, Dávid
-
YODA mester
senior tag
válasz Ultram3jor #3616 üzenetére
1.5V-ot enged az X2-nek.. Hidd el vazz...
-
Ultram3jor
senior tag
-
Gabás
addikt
válasz YODA mester #3614 üzenetére
ja, hogy a 1, 55 v helyett 1, 5-öt. Tényleg, bocs, csak hirtelenjében arra gondoltam, hogy te 1,6-ot and mora akartál adni a pbrutál procnak. Úgy jártam, hogy aki a kicsit nem becsüli...
-
vazzz
őstag
válasz YODA mester #3617 üzenetére
Meg kellene nezned mas biossal is, de elofordulhat asuseknal, hogy megint benaztak...
-
Digitalboy
senior tag
-
Beri
addikt
Ezt alig hiszem el... Az ASUS sztem elég nagy név, hogy normális support-juk legyen... Nem válaszolnak angol mailre... Teljesen megváltozott a véleményem az ASUS-ról, pedig eddig azt vallottam, h ennél jobb nincs. Lehet hogy az alaplapjaik tényleg ott vannak a top-on, de ez a support-szerű képződményük semmire sem jó.
Mellesleg, most jut eszembe, volt a passzívban (vagy a kókuszban?? a franc tudja..) hogy milyen buta megjegyzéseik, nyilatkozataik voltak a nagy sztároknak. Ott mondta egyik szőke cica, hogy azért nem utazott eddig Európába, mert ott mindenki franciául beszél és ő csak angolul tud...
Lehet hogy az ASUS is így gondolkodik?eladó Aromamizer RDTA V1
-
Eagl3
veterán
Tehát: [link]
Ami a képen van, az újabb vagy a régebbi széria? -
Eagl3
veterán
válasz Ultram3jor #3630 üzenetére
Thx, akkor jól emlékeztem elég régen vettem, szonte majdnem hogycsak megjelenéskor, mégis már az újabb séria van nekem... ezen kevésbé döglik meg a hűtés ugye?
-
Eagl3
veterán
válasz Digitalboy #3631 üzenetére
Semmiben nem külömböznek. Én kettőről tudok, persze bizttosan vannak kisebb változtatások, de nem számottevőek.
-
Eagl3
veterán
válasz Digitalboy #3634 üzenetére
Gyártási idő? Nekem 2005\07\26
-
Eagl3
veterán
válasz Digitalboy #3636 üzenetére
Én azt nem találom egyébként: everest / alaplap / alaplap
-
HEMP
aktív tag
válasz Digitalboy #3631 üzenetére
Tudtommal az újabb szériás chipsethűtés halkabb (mivel nagyobb lapátokkal bír) azonban kevésbé bírja. Nekem majdhogynem a legelsők közötti a lapom (1,5 éve megvan), de a chipsetventrivel semmi baj nem volt. Kivéve, hogy egy sarokcsiszoló hangját játszva elnyomja... ;)
[Szerkesztve]''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
HEMP
aktív tag
válasz Digitalboy #3641 üzenetére
..most melózom, hazaértem megnézem és bepostolom. Egyébként miért is olyan fontos a rev.szám?
[Szerkesztve]''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
_Warrior_
tag
válasz YODA mester #3639 üzenetére
ilyen prockó igazán megérdemelne egy dfi deszkát ha ki tudod gazdálkodni a kb. +8k különbözetet... Amugy kétlem, hogy más biossal több kakót le7ne neki adni, de nem hiszem h nagyon számítana az a 0,05 v különbség, más biossal
[Szerkesztve]honor 8 ftw...
-
kavicssli
addikt
válasz Ultram3jor #3646 üzenetére
Igaz de az a 5k is hangos!
Amugy sziasztok!"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
HEMP
aktív tag
válasz Ultram3jor #3646 üzenetére
Nem tom, nekem v1.02-s van, másfél éves és semmi baja... Lekopogjam?
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS PRIME X570-P
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest