Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
fuwiradis #122 üzenetére
> en biztos hogy nem akarok "uj" lapost
> venni intel processzorral.. az a gyanum
> hogy nem is adnam 6 mag ala,
miért nem >8 mag ?pl. 12 magos Ryzen [Desktop] laptop
https://www.youtube.com/watch?v=w3gevOnS-S8&feature=youtu.be
CES 2020: Clevo & XMG Prepare Notebooks w/ 12-Core AMD Ryzen 9 3000 CPUs
https://www.anandtech.com/show/15378/ces-2020-clevo-xmg-prepare-notebooks-w-12core-amd-ryzen-9-3000-cpus -
fuwiradis
aktív tag
AMD, tessek mar vegre jonni mobil frontra is megfelelo processzorokkal es OEM-ek szintjen is letenni valamit az asztalra, ertelmes variaciokkal es konfiguraciokkal. itt nem(!!!) arra gondolok hogy kapok egy franko ryzen cpu-t a laposban, cserebe a legjobb esetben HD felbontassal, mig intelnel mindenbol a legjobb kombinacio is elerheto
en biztos hogy nem akarok "uj" lapost venni intel processzorral.. az a gyanum hogy nem is adnam 6 mag ala, persze ez utobbihoz az is segitseget nyujtana, ha kidoglene az a trend, hogy mindent papirvastagsagunak kell eladni. ezt ki talalta egyaltalan ki?
-
válasz
GoldhandRent #2 üzenetére
Akkor számít, h magyar (nem túl tehetős) vagy vagy sem, ha olyan dologra veszed, ami nem hoz elég pénzt.
-
worxland
addikt
válasz
Robitrix #117 üzenetére
"Létezett egy "wajtek"(nem tudom hogy írták, de így ejtették) azt hiszem nem azonos a mai wayteq céggel, ami ütös lebegőpontos társprocikat gyártott."
valószínűleg erre gondoltál:
https://en.wikipedia.org/wiki/Weitek -
Robitrix
senior tag
válasz
Robitrix #116 üzenetére
illetve nem csak Intel koprocesszorokat használtak. Létezett egy "wajtek"(nem tudom hogy írták, de így ejtették) azt hiszem nem azonos a mai wayteq céggel, ami ütös lebegőpontos társprocikat gyártott. Gyorsabbakat, mint az intel így aki tehetős volt az inkább azokat rakta az intel CPU mellé. 87/287/387 és még 487 kompatibiliseket is. Mocsok drága volt akkori árakon, de aki mérnőki számmításokat végzett az nem sajnálta a 486-nál gyorsabb külső lebegőpontos társ procit. Aztán valamerre kihaltak a 486 mellet és már nem is raktak aljazatot egy idő után az alaplapokra a társprocinak.
-
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Geller72 #105 üzenetére
nem most vettem.. amikor a 6. gen kijött, még híre hamva sem volt biztonsági réseknek, teljesítményben meg az AMD-nek nem volt hírehamva. Első ryzen akkor köszönt be, mikor nekem már 2 hónapja a gépemben duruzsolt a Zintel.
Váltani most nem váltok, de a következő prockó biztosan AMD lesz.Edit: látom közben már sokan megválaszolták helyettem
Köszi
-
Robitrix
senior tag
ez így van 386 SX és DX volt az SX azok az elbaszott DX-ek voltak, amelyiknél elcseszték a a beépített lebegőpontos társprocit. így lekapcsolták és eladták 386SX-ként a procit.
aztán 486-nál létezett SX(szintén az elbaszott lebegő pontos társprocis) olcsóbban volt DX-25/33 létezett DX2-50/66 És létezett DX2-80 Ahol a 40 MHz-et duplázták
a király meg a DX4-100 volt ahol gyakorlatilag 3-szorozták az alaplapi órajelet és senki nem értette, hogy miért DX4 és nem DX3..persze aki tehette DX4-et használt 40 MHZ-es órajellel és így gyakorlatilag DX4-120 lett...
-
Geller72
veterán
válasz
GoldhandRent #15 üzenetére
-
-
KROK640
nagyúr
AZért nem hiszem, hogy nagyon van ennek gyakorlati jelentőssége, mert nem hiszem, hogy sokan fognak 1,2M ft-os CPU-t vásárolni
-
sb
veterán
válasz
MeszesKPT #91 üzenetére
Alacsonyabb órajelekkel.
Sokkal hatékonyabb még annál is ahogy gyárilag kinéz az amúgy is erős slide-okon.Ezt érdemes megnézni. A 32 magos 280W helyett 180W-ból 90%-ot teljesít, 140W-ból 80% marad meg.
-
Prof
addikt
válasz
zetor2000 #96 üzenetére
deja vu, 12edik kiadas.
Lesz 100 fele athlonos laptop design.
Nezd meg a CES-re hozott mobil gepeket, az Asus-on kb senki nem hasznal 1 db AMD procit se.
Nem 8mag 16szalas AMD van a Quadro 6000 Titan cimkes notiban, hanem Intel i9... Ahogy meg az Acer olcso kis Triton jatekmasinaiban is csak Intel.
En voltam a legnagyobb AMD fan, de 25 evnyi varakozas utan belatom a penz az ur a gyartokat nem erdekli a technologia/felhasznalo erdekei csak a penz. Intelnek pedig nagysagrendekkel tobb van belole. -
FlashLed
senior tag
Nagyon vadorzó. Nem semmi amit az AMD az elmúlt időkben letett az asztalra. Intel észbe kaphatna...
-
zetor2000
őstag
Liza esküdözik égre-füldre, hogy idén 100+ laptop dizájn jön. Kíváncsivá tett.
Mindenesetre demóztak Asus ROG laptopot, Dell-t, meg valami Lenovo-t. Most lehet olvasni PH! hírek közt, hogy Acer is van úton (Swift). Gondolom, akkor a többi (HP, MSI...) se marad ki, és még ott lesznek az ismeretlen kínai sz@rok, mert AMD valami partnerségit kötött akármi cégekkel.
Nem lesz ez rossz, csak várjuk ki a végét. -
carl18
addikt
Az lehetséges átlag usert nem izgatja, de mi van azokkal akik utána járnak mint jó magam hogy mit is vesznek tulajdonkép.?
Én most váltottam Zen 1600-ra, 30E-ért 3 év garral. A Régi I5-3470-et cseréltem mert már volt hogy néha elfogyott az ereje, de azzal is teljesen elégedett voltam ahhoz képest milyen régi és 4 magos simán hozzá a szintet amit kell neki.Sajnos ilyen áron intelnél csak 4 mag fért volna bele a keretbe, igy nem is kellet sokan gondolkozni mire cseréljek. Több mint 10 év intel után most lett elsőnek AMD konfigom. Szerintem teljesen jó ezért az árért, a gyári hütőnek hát van egy kis hangja de semmi gond nincs a géppel.
Persze egyből haverom is azzal érvelt ott a 8700K, igen de 3-4X felárat nem ér meg nekem az a 30% teljesitmény. Jelenleg 100E alatt nincs 6 magvas 12 szálas I7, ekkora felárat számomra nem ér meg az a 20-30% teljesitmény többlet. Azért a AMD elérhető áron kinálja az a hardvereit ez is sokat dob azon hogy elég nagy körökben vásárolják a termékeiket. -
Prof
addikt
Atlag usert baromira nem izgatja 1000nm vagy 7. Veszi a ragott almat, brand HP gepet mint a cukrot. Plana ha ceges beszerzes ahol az intel mindig csepegtet a beszerzonek/distributornak, hogy az o procijat vegye.
Ahogy a laptop gyartok is szarnak az amd-re , plane hogy mar lassan a zabagep vega magokat az intel 10. gen procival+igpvel behozzak gpu szinten is... -
carl18
addikt
Hát ez elég durva, és még nagyon enyhe kijelentés volt. Az AMD Manapság nagyon kezébe vette a gyeplőt, intel meg csak pislog mint hal a szatyorba. Erre nem tudnak mivel válaszolni, max elég vastag árvágással.
Elsőnek a 16 magos Mainstream cpu vert alájuk egy hatalmasat. Most a 64 magos csúcs szerver processzor ami elégé nagyon üt főleg ilyen áron.
Én is 15 év intel után váltottam nem rég AMD-re, teljesen jó sokkal olcsóbban ad nagyon jó teljesitményt. Majd talán vissza váltok egyszer rájuk, de ameddig nem előzik vissza a vörös oldalt addig nem fogok.Igy legalább nem lesz egyoldalú a verseny.
Náluk meg csak jön a szokásos 14 nanométer++++/+++++.... -
Hát mintha az AMD megrázta volna magát az elmúlt években, és nekiültek, csináltak valami olyat, ami még nem volt...
Nem tudom elképzelni sem napi szinten ezt a teljesítményt, renderelésnél meg azt gondolom olyan teljesítményt nyújt, hogy azt mindenképp megéri kifizetni.
AMD-s lesz a következő gépem/laptopom.
-
Prof
addikt
válasz
wattafaka #80 üzenetére
Elhiszem a Fortnite jatekos meg 2 magos 10Ghz-est, akarcsak a Dota player, mivel a tobbsege a nepszeru progiknak meg a 4 magra is szarik.
Izraelben mar regen csinaltak 10ghz-es chipeket katonai raketa vezerlesi celra.
Ez a sokmagosdi egyertelmuen a technologiai fizikai/architekturalis korlatok miatt jott letre. Menekulnek amerre tudnak.
Azert vicces, hogy lassan lehet olyan notival futkoraszni amin egy sakkszimulatorban minden babu mozgasat sajat CPU szalon lehet modellezni. -
válasz
rezessanyi #86 üzenetére
Ha szabad nekem, akkor modernebb processzorban gondolkodom, a muzeimi példány helyett.
-
rezessanyi
csendes tag
válasz
Hieronymus #84 üzenetére
akkor legyel boldog es vegyel egy AMD FX9950-et. az 5GHz nyamiiii
-
-
-
nevemfel
senior tag
Ez nem semmi termék lett az AMD részéről. A főnökség felé meg is fogom pendíteni, hogy tán ezt kéne pakolni az Oracle alá, nem minden mást. Főnök egyébként már kijelentette, megnézve az árat, és a teljesítményt, hogy
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Lacika112 #81 üzenetére
8c/16t bőven elég (na nem mindenre mint a 640k RAM, de mai játékenginekhez még sok is), viszont több SSD-nek, SLI/CF-nek, esetleg SAS vezérlőnek, belsős hangkártyának azért nem ártana a 16-nál több PCIE sáv. Meg a mermória sávszél se gond ha van. Tudtommal chipletenként van 1 RAM slot bekötve, így Ryzenben nem is kivitelezhető a 4 channel, de biztos van annyi szar chiplet, aminek fele se sikerült jól, és csomó letiltott maggal azért össze lehetne hozni egy ilyet, és még ők is jól járnának hogy a selejt felét is eladták.
-
Lacika112
aktív tag
válasz
Dr. Akula #68 üzenetére
TR "3950" félébe gondolkodsz?
8/16 12/24 pl de 4xmem maradna meg a 64pci-e 4.0 ilyen "Ugamer" "Hedt alja" ?
Érdekes lenne am 16/32 es is belőle viszonyításnak r9 3950x hez képest mit dob rajta ott nem is kell 95-125watt közé beférni csinálnának egy 200 wattosat simán jó lenne még.
Amdnek most nem lenne jó max nekünk, nagyon nyomják a rengeteg magot, progi íróknak kell már csak lépést tartani, inkább egyfajta "nyomás" amd részről hogy (ekkorckával már nem foglalkozunk) "24/48 alatt nekünk nincs hedt" érzésű a dolog.
-
wattafaka
senior tag
Ja hogy csak másfél millió? Akkor rohanok is venni
Jó ez, kár hogy gazdagok sportja -
a hardver teljesítménye nem fog romlani, csak a melegedéstől ha nem megfelelő a hőelvezetés a forrasztások öregedése gyorsabb lesz mint a tervezett... persze még így is kibírják a gari időt ... de az élettartama csökken a hardvernek a kihajtás miatt (persze mindegy, hogy bírt volna 10 évet vagy csak 4 évet fog mondjuk ...
)
Illetve azért értelmetlen 0 ft-os nyereség miatt szerintem értelmetlen bányászni mikor az áram árát éppen visszahozza valami... Érdekes lenne kiszámolni a sok-sok bányász eszköz áramfogyasztásának környezetre gyakorolt CO2 lábnyomát ...
-
varmi2
nagyúr
Ebben az évben új csúcs várható a felezés miatt. Úgyhogy indul a bika piac.
Vissza térve erre a témára, van olyan algó (RANDOMXMONERO) amit kifejezetten cpu-hoz írtak, azon belül is amd ryzenre van optimalizálva. Most nem éri meg harvert venni, ezt aláírom, de ha már megvan az a hardver, akkor hagy számolgasson. Ezzel nem amortizálódik, ez nem egy kocsi, hogy kopjon. Lassan 3 éve bányászok cpu-val és vga-val, semmivel nem romlott az adott hardver teljesítménye ez idő alatt. -
Robitrix
senior tag
na ja csak éppen nincsen rá garancia, hogy a jővő héten meg nem csökken 2000-et....
amúgy per pillanat az elmúlt 24 órában éppen csökkent 500 dollárt.
Tehát 5 napja 7300 dollár volt egy napja 8400 dollár jelenleg meg éppen 7800 körül van és esik. és gondolj bele volt az árfolyam 20 ezer felett is. és aki mondjuk 18 ezren bevásárolt belőle további nagy emelkedésre számítva vagy egy éve anyázik mert most se éri a felét se a pénze...semmi garancia nincsen rá, hogy ha most szerez az ember 7800 dolláros szinten akkor egy hónap múlva 10 ezert ér vagy 5 ezret.....
-
Robitrix
senior tag
válasz
CharlieDrop #39 üzenetére
ok, de 270 ezer gépből ami folyamatosan megy napi 24 órát vajon mennyi pusztul meg egy hónap alatt?
vagy csak egyszerűen fagy le? Sokkal több lenne az egyéb gond, mint hogy egyetlen számítás félre megy egy hangya szőrszálnyit...
-
Dr. Akula
félisten
Attól függ hol. Otthoni felhasználásra felesleges ennyi mag, viszont a GHz az kéne, mert egyszerűen úgy vannak megírva a mai játékok. És ami még szintén kell, az a több PCIE sáv. Ezért lenne jó egy kevés magos HEDT proci. Intelnél is, AMD-nél is. Erre most az AMD is azt mondja hogy ott vannak a pár generációval ezelőtti régi vackok, túrjál abból, de abból meg nem akar túrni az ember, főleg hogy PCIE 4.0 azokban nincs. Itt érzek némi piaci rést.
-
Dr. Akula
félisten
24 mag alatt már nem is ripperkednek? Tudom a régi vackok még futnak ott, de ki akarna 2 generációval ezelőttit?
-
-
napi 3,6-6 kWh áramot fogyaszt? Azaz 136,8 - 228 Ft-ot fogyaszt közben + az eszköz amortizációja? Hol éri meg így bányászni? A környezeti terhelésről ne is beszéljünk
mikor 1 kWh áram 320 gr CO2 termelést von maga után kb Magyarországon tehát napi 1-1,8 KG CO2 kibocsátással jár
Tudom-tudom ha a gép amúgy is menne ... de akkor is erősen növekedik a fogyasztás tehát nem értem miért éri meg bányászni ezekkel?
-
Cathulhu
addikt
válasz
CharlieDrop #37 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Lacika112 #43 üzenetére
Idézd, hol emlegettem az Intelt, egyébként ne hazudj, ne állíts olyat, ami nem igaz, pláne úgy, hogy fogalmad nincs róla, mit imádok, mit nem!
A TR letiltott Epyc CPU-kból jött létre. Az egész platform a kevésbé jó Epyc-ek eladására jött létre. Amivel nincs baj, mert kurva jó cuccok így is, de ettől még a komplett TR az szerverplatformnak lett tervezve. Magyarul fuss neki mégegyszer, tanulj meg szöveget értelmezni, és úgy gyere vissza vitázni, ha eme elemi szintet sikerül megugranod! -
törölt tag
Hát, az simán nagyon nem jó.
Ha bányászol, az jó eséllyel ki is használja a teljes TDP keretet. Ami azt jelenti, hogy esetedben óránként 300W-ot fogyaszt el csak a processzor, és akkor a többi részegységet nem is számoltuk. Feltételezve, hogy a napi 0,5$ bevételt 24 órás bányászás eredményeként írtad, azért a 0,5$-ért több, mint 7 kilowattot eszik meg a géped. Nagyjából 35Ft/kW áram árral számolva 250Ft-ot költöttél el azért, hogy megkeress nagyjából 150Ft-ot. Megérte? -
Lacika112
aktív tag
válasz
#06658560 #41 üzenetére
TR Epyc magokat használ?
Az R9-R7-R5-R3 stb is Epyc és Tr magokat használAkkor mért nem csinál intel az elmondottaid alapján UHedt vonalra egy szerver procit magától? ja mert abból kettő kell egy ilyen befogására.
Értem nagyon szereted az intelt (nekem ezzel nincs is gondom) de amikor a valóságnak szöges ellentétet mondod eldobom az agyam, értem trollkodsz.
Ezt a kört mobil, asztali, hedt, uhedt, szerver fronton is bukni fogja az intel, nem tudnak már ezekből a cpu alapokból többet kisajtolni főleg nem 14nm en a 10 nm meg még bőven gyerekbeteg. Teljesen friss fejlesztés kéne nekik mert évekig csak pukireszeltek.
Majd ha úgy döntenek intelék mint mikor rájöttek nem megy 10 Ghz meg quad cpu kornak annyi és más kell akkor lehet versenyről beszélni. Addig lényegtelen minek hívjuk a járművet, kocsinak vagy autónak gyorsabb mintha gyalog mennél.
-
törölt tag
-
Robitrix
senior tag
válasz
CharlieDrop #37 üzenetére
emlékszem az adatokra az excelre is mint példa és a 27 ezer évre is. de lásd be az se igazán mérvadó ha 270 ezer számítógép számol egy hónapig excelben és havonta egy mondjuk 25-ből gyököt vonva nem 5-öt kap, hanem 4.99999999-et(valami ilyesmi volt a hiba jellegge.
azért nem fog összedölni a világ rendje tőle. -
törölt tag
A probléma ott kezdődik, hogy nem átlag user-re kell alapozni. Bármilyen nehéz kihasználni, egy cég nem engedhet meg magának sebezhetőséget, mert ha egyszer mégis kihasználják, az akár súlyos veszteséget is okozhat. A minimális esély a kihasználhatóságra nem elfogadott, csak a nulla. Vegyünk egy nagyon-nagyon kisarkított példát. Ha mondjuk ilyen Intel procik vezérelnék az önvezető autókat. Hiába olyan kicsi az esélye a feltörésnek, hogy több milliárd autóból jó, ha egyet feltörnek, az az egy hiba is életekbe kerülhet. Az meg 1 ember halálánál is probléma. Az átlag usert meg olyan szempontból érinti a dolog, hogy a rések foltozásánál nem fognak minden egyéni igényt figyelembe venni. A frissítés nem tudhatja, hogy az adott gépet Kovács Pista használja otthon, vagy az Akármi kft. egy alkalmazottja. A frissítések pedig szinte kivétel nélkül lassítják a gépet.
De ha már a statisztikánál tartunk. Azt írtad, 27.000 évig kell excel műveleteket végezni ahhoz, hogy egyetlen hiba előforduljon. Igen, egy gépen. De ha 270.000 gépre vetítjük a statisztikát, akkor az egyik alig több, mint 1 hónapon belül hibázni fog. Az meg már mindjárt nem hangzik olyan jól, ugye?
Szóval mivel nyílt titok, hogy az Intel már a fejlesztések elején tudott a lehetséges hibalehetőségekről, csak úgy voltak vele, hogy ha ki is derül valamikor, majd csendben elrendezik a dolgot, közben meg látjuk, mekkora visszhangja lett, hát igen csak maguk alatt vágták a fát.
Ezért mondom én azt, hogy az AMD sem szent, mert minden cég a saját érdekeit helyezi az első helyre, de ők még mindig sokkal korrektebben állnak a dolgokhoz, mint az Intel. Sokkal tisztességesebb az üzletpolitikájuk is.
-
törölt tag
válasz
Hieronymus #28 üzenetére
Na jó, csak hiába csökkentettek árat, az még mindig jóval magasabb, mint az AMD ára ugyanazért a teljesítményért.
-
Robitrix
senior tag
-
hemaka
nagyúr
Amd nagyon raerzett ezekre a sok magos szornyekre.
-
Robitrix
senior tag
válasz
#04824576 #27 üzenetére
ok ez igaz, de azért én tényleg nem emlékszem, hogy az amúgy elvi alapon ismert intel sebezhetőségeket a gyakorlatban is sikerült kihasználni. Ha történt ilyen vagy rájöttek valami kiszivárgott volna belőle. Ezek a hibák azért nagyon speciális és elvi hibák, melyek csak nagyon speciálisan kihasználhatók az átlag ember vélhetően a büdös életben se találkozna vele. A hibák lényegében valami olyasmikről szólnak elvben, hogy a gyorsitó tárakon, a spekultiv utasitás elágazáson és többszálluságon keresztül valami féle nagyon elméleti feltételek esetében sikerülhet bizonyos adatokat kinyerni a párhuzamosan futó programokból. De ez annyira speciális és elméleti, hogy tudtommal még nem sikerült egy hekkernek se valóra váltani. Tehát az átlag ember a saját gépén a büdős életben nem találkozna ilyesmivel legfeljebb 100 milliárd évente.
Az egész valami olyami hiba, ami a pentium procikat érintette valamikor a 90-es évek elején. nagyon ritká nagyon speciális esetben elvben félre siklott 1-1 számítás eredménye az akkori aktuális pentium procin.
Statisztikailag a hiba bekövetkezéséhez úgy 27 ezer évig kellett mondjuk excel műveleteket végezni folyamatosan ahhoz, hogy egyetlen számitás hibás adatot adjon. Persze a media felkapta a hírt hogy szar a Pentium proci hiszen lám hibás....aztán ettől volt hangos minden.
Persze, hogy valójában mennyi esély volt rá hogy valaki 27 ezer évig számolt excel táblázatott és egyetlen számítás hibás lett??? -
Lacika112
aktív tag
válasz
#06658560 #16 üzenetére
"Mert a TR nem szerverpiacra tervezett platform, mi?"
Nem szerver proci bár ahogy nézzük. Ha azt vesszük az intelnek szerverproci szinten nincs alternatívája rá akkor rámondhatjuk a gyengébbik gyártó mércéje szerint hogy "szerver cpu"
Viszont akkor mit használnál az Epyc 7002 es szériára? Uszerver?Most igazán szembeötlő az intel lemaradása és ha nem kapja magát össze akkor gondok lesznek!
Startup
Nyilvánvalóan többet érnek ezek a zenek mint amiért dobálják őket, de az amd évek óta bizonyítja ráver az intelre, piacszerzés a célja, olcsóbb, gyorsabb, kevesebbet eszik, nincsenek biztonsági hézagai, stb
Én viszont ennek csak nagyon rövid távon örülök! Nyilvánvaló hogy a fejlődést iszonyúan megdobták hogy asztali cpu 16/32 esek repkednek, kénytelen az intel reagálni nem fizetheti le ill kedvezményezhet örökké "ingyen" procival az oem-eknek hogy fenttartsa a látszatot piacvezető termékük van.
Ha nem alakul ki verseny zen 4-5 előtt akkor amd is feljebb nyomja az árakat mert addigra azért szépen terjed. -
Robitrix
senior tag
válasz
Juhaszatti #13 üzenetére
a különbség ott van, hogy mondjuk videot renderelnek. Mondjuk egy reklám filmet. amit értelem szerüen sokszor megismételnek mire olyan lesz, hogy megfelel. Akár 100-szor is.... és nem mindegy, hogy egy 24 magos gépen végzik, ami naponta kétszer képes elvégezni. vesznek egy 64 magos procit, amivel már naponta 4-szer le tudnak renederlni ugyan azt az anyagot. így nem 3 hétig tart a munka, hanem mondjuk csak 1,5 hét. a 1,5 hét idő nyereség bőven megéri a cégnek a 4000 dollárt. Emlékszem valamelyik stoy story adataira, hogy 50-60 akkori workstationon renderelték a filmet, ami több hétig tartott. (kép kockárol képkockára kellett renderelni 90 perc*60 másodperccel*25 képkocka....... Az akkori hardverrel nagyon komoly időigénye volt a dolognak. Egy ilyen 64 mag 128 szálas mai proci lehet egyedül elvégezné napi 3-szor a feladatot. ma lehet elkészülne egy gépen pár nap alatt az, ami akkor 50-60 munkaállomáson fél évig készítettek. Persze a a pofi rajzfilm vagy reklám cégek ma már inkább erőforrást bérelnek renderelő farmokon, ahol proci magok 10 ezreit és kibérelhetik a munkához.
-
válasz
#04824576 #24 üzenetére
"Az Intel-t viszont úgy tűnik, nem nagyon hatja meg, hogy a konkurencia ugyanazt adja jóval olcsóbban, szóval amíg ez nem mutatkozik meg a piaci részesedések jelentős "
Eddig árcsökkentéssel kompenzáltak. Persze az sem mehet a végtelenségig, mert könnyen az AMD sorsára juthatnak.
-
Man0gatya
aktív tag
válasz
GoldhandRent #2 üzenetére
Cégek tuti fogják venni...
-
törölt tag
A chiplet design főleg az új gyártástechnológiák kezdetben alacsony kihozatalának kompenzálásában nagy segítség, de azon kívül is csak költséghatékonyság növelő. Az Intel-t viszont úgy tűnik, nem nagyon hatja meg, hogy a konkurencia ugyanazt adja jóval olcsóbban, szóval amíg ez nem mutatkozik meg a piaci részesedések jelentős átrendeződésében, addig sztem nem fognak áttérni a chiplet design-ra, mert a működési hatékonyságon viszont ront. Ők meg szeretnek azzal dobálózni, hogy az övék a leggyorsabb, és legerősebb...
-
Robitrix
senior tag
válasz
GoldhandRent #15 üzenetére
azért annyiban legyünk realisták, hogy az Intel erősen elméleti sebezhetőségét még nem igen használták ki a gyakorlatban. gyakorlati adatlopásról még nem igen tudunk.
-
törölt tag
válasz
Lacika112 #14 üzenetére
Na, ez még egy érdekes tény a károgóknak. Sokan jönnek azzal, hogy ha megszűnik a verseny, majd jön az AMD-nél is a drágulás. Ahhoz képest nem hogy drágán, de egyáltalán nincs olyan Intel proci, ami a 3990x-el versenyezne, max. a több procis rendszerek, és mégsem szállt el az ára. Pedig megtehették volna.
-
tibaimp
nagyúr
Komolyan mondom le a kalappal az AMD előtt, mondom ezt Intelesként, amióta PC-m van (~25 éve), mindig is Intel CPU-im voltak (annó 386DX2-es
), de ez most, amit az AMD letett az asztalra, döbbenet.
Kíváncsi vagyok az Intel is áttér-e erre a chiplet-es dizánjra, mert úgy néz ki ez lehet a jövő, az AMD-nél valaki nagyon eltalált valamit. -
Robitrix
senior tag
Már várom az intel fanatikusokat, akik majd jól megmutatják, hogy a 3990X lasabban fut a Metro exodusban, mint a 9900KS... mert hogy akár 5 FPS-sel kevesebbet ér el, így szar...
-
törölt tag
"Ezért persze többet kell majd fizetni, konkrétan 3990 dollárt, de a rendereléssel foglalkozó felhasználók számára még ez is megérheti, főleg annak tudatában, hogy ezt a teljesítményszintet korábban sokkal drágábban kaphatták csak meg, szerverpiacra tervezett platformokkal."
Mert a TR nem szerverpiacra tervezett platform, mi?#13 Juhaszatti: továbbra is: kérdés milyen szoftverhez kell, azok milyen utasításkészlet használnak (pl. AVX-512 kell-e), mennyi a pre és postprocess munka a render idejéhez mérve, a napi nyolc óra melletti 16 óra holtidőbe belefér-e más procival a munka, vagy gyorsul minden annyit, hogy a napi nyolc órába beleférjen a pre-, postprocess+render. Valamint a komplett eszközpark felépítése is.
-
Lacika112
aktív tag
Mikor felreppent az infó lesz 64 magos ripper 3000mhz alap és 4000 mhz turbót saccolt a legtöbb oldal, majdnem igazuk lett!
alap -100mhz a saccra de a turbó +300 a saccra
Az a v-ray kép nem megalázó hanem a szokásos mióta megjelentek a zenek.
Brutális cucc! Nem csoda feladta UHEDT froontot az intel, nem elég hogy nem egy ligába játszanak de még csak nem is ugyan azt a játékot!"3970X is 2000 dollárba kerül, az EPYC 7742 pedig 6950 dollárba, így a 3990X várhatóan valahol ezek közé érkezik majd" forrás ph
Nos igen tág volt a határ, 4500-4800 ra tippeltem ahhoz képest hogy nincs konkurense "ingyen" van!
-
Sanya
nagyúr
válasz
K.Andras.Vfx #10 üzenetére
sockets: 4
-
satz18
őstag
Én nem a létezésén vagyok meglepve, mert a szerverekben már van egy ideje, hanem az árán. Konkrétan nem kérnek prémiumot a 3970X-hez képest. Pont annyival fizetsz többet, amint amennyivel nő a magszám. Teljes platform költségeivel számolva, konkrétan még olcsóbb is magonként. 4000 USD-ért ez nagyon baráti.
-
varmi2
nagyúr
Ezzel már komolyan lehet bányászni a monerot.(Ryzen 3600-al is napi 0,5$)
-
Samott
addikt
Ez volt az igazan megalazo:
Alul a procik ara... ez nagyon fog fajni az intelnek.
-
-
GoldhandRent
őstag
Tetszetős, benevezek egyre
...mondta egy magyar se valaha
-
Nelman
tag
Ennyi maggal már a tyúkudvarban is jóllaknának a baromfik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Alig két hónap alatt alázták meg a korábbi fejlesztésüket, amely persze az ár/teljesítmény arány tekintetében még versenyben maradt.
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest