Hirdetés

2019. június 24., hétfő

Hozzászólások

(#301) gbors válasza Kansas (#284) üzenetére


gbors
(PH! nagyúr)

Nem marketinges vonalon dolgozol, ugye? :) Követő termékről van szó, kell valami tényező, ami miatt érdemes megvenni azzal szemben, ami már régóta a piacon van, és ismert kvalitásokkal rendelkezik. Így működik a legtöbb konzumer termék piaca (nem csak a műszakiak).

"... egy alagútásásra tett kísérletet az ostromlottak inkább együttérzéssel, semmint aggodalommal figyeltek ..."

(#302) Daelion válasza Kansas (#295) üzenetére


Daelion
(tag)

Én se kényszer miatt akarom leváltani a RX 570-et amit még 1 éve sincs,hogy vettem.Simán elmegy még vele ez az egész év ha kell. :)

Én is évekre tervezem ezt a kari váltást '~3 év' és addig szerintem ki is fogom bírni vele.
GTX 950-et is majdnem 3 évig hajtottam FHD-n és pedig az már megjelenéskor se volt egy erőmű.

Most ugyan egy 2560x1080 Ultra Wide monitort kell majd hajtani de amíg benne maradok a Freesync tartományba nekem megfelel.
Nem vagyok az aki nem képes ultra alatt játszani ennyi meg annyi max FPS nélkül.

Amúgy nem teljesen értek pár embert akik valami 'csodát' vártak,AMD soha nem mondta hogy NAVI az high end NVIDIA verő lesz,sőt inkább csak azt hogy mid range max és a flagship marad a Radeon VII.

(#303) b. válasza lezso6 (#296) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

Van ilyen megoldás Nvidiánál is csak náluk ez nem marketing tényező, csak van...
persze nem képkockára előre állítja a fogyasztást mint a Chill, de hogy ez konkrétan mire kellene egy Turinghoz vagy Pascalhoz fogalma sincs...

Jah hát elfelejtem , hogy itt milyen okos emberek vannak akik ilyen bölcsességeket tudnak. :DDD

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#304) b. válasza Kansas (#297) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

[NON certified FreeSync monitors that work with no problems with G-Sync on post in this BIT ]

"Samsung LC32HG70QQUXEN

Tested with Tales of Vesperia DE and Soul Calibur VI

No issues i'm aware of, seems to run fine. "

Problem solved. :DDD

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#305) TTomax


TTomax
(PH! félisten)

Tessék már megérteni hogy nem a teljesítmény a probléma hanem az ÁR! Mindenki a saját pénztárcája ellensége?Az 5700XT a 480/580/590 utódja...mennyi volt annak az MSRPje?229/229/279 USD,bakker ez 449USD,251mm2-es gpu, mezei 256bites nyákon semmi extra 450 urambocsá 500dollárért.... ahh francnak tépem a szám,vegyétek ez kell nektek... minden értelmes fórumon az userek úgy reagáltak hogy az AMD retard pricing-ba ment át,mert ez az is,drágábban adják mint a Vega64et amit kétszer drágább gyártani,de itt neeeem.... 5700XT-t népnek.Hát egészségetekre,és amikor az ember megpróbálja leírni hogy nem biztos hogy jó ez így,akkor neki "fáj valami" meg zöld troll,én leírtam a turingnál is hogy elmebeteg az árazás.

Na mindegy,im out,fizessétek a cehet,majd rájöttök. :)

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#306) Kansas válasza TTomax (#300) üzenetére


Kansas
(senior tag)

"449 dolcsi az 449font (aka 500euro..." "erre jön az 50-100font custom sarc meg egy kis magyar különadó"
Ezt honnan a fenéből veszed?
Már a USD=EUR számítás is abból fakadt, hogy így kerekítették bele a szállítási/raktározási költséget és a magyar ÁFÁ-t...
Én egyébként olyan 150-160e-s árra számítok, ha már kérded, nem tudom a 130-at honnan vetted. És még a mea culpádtól is eltekintek.

"Senki nem mondta hogy a navi jobban fogna avulni mint a 2070 csak TE de már harmadjára"
ÉN egyszer sem mondtam, csak kérdeztem, ti mi alapján gondoljátok.
De már értem, mást értünk avulás alatt: én technikai/használhatóság belit, te számvitelit.
Nekem akkor avul el egy kártya, ha már nem tudom használni úgy és arra, amire szeretném, vagy mert valami killer feature hiányzik róla, vagy az új játékaim(amikkel én játszok) alatt nem hoz elfogadható teljesítményt az én szám íze szerinti beállításokkal.

(#305) TTomax: Azt se értem, honnan veszik néhányan vagy ki ígérte meg, hogy azonos kategóriájú kártyák a világ végéig ugyanannyiba fognak kerülni?
Igen, szívás hogy drágábbak lettek a kártyák, de az egész generáció drágább lett, az ár az aktuális konkurenciához képest érdekes, nem a 2-3 generációval régebbiekhez.
Nem számoltam konkrétan utána, de érzésre az új generáció teljesítménye is van annyival több, mint az ára.

De igen, felejtsük el egymást, irreális elvárásokat kérsz számon olyanokon, akik sohasem ígérték, hogy meg fognak nekik felelni.

[ Szerkesztve ]

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#307) TTomax válasza Kansas (#306) üzenetére


TTomax
(PH! félisten)

Az 150-160K lesz csak nem a custom hanem a blower.De nem kell messzire menni...Vega64 MSRP 499dolcsi,mennyi volt a magyar ára?Na abból vegyél le 10%-ot,és meglesz a bloweres ára a customok mindig 50-100euroval drágábbak...2070 MSRP 499,de azért már customot is kapsz mennyiért mennek?170-190K?Na ennyi lesz a custom XT is....

"Azt se értem, honnan veszik néhányan vagy ki ígérte meg, hogy azonos kategóriájú kártyák a világ végéig ugyanannyiba fognak kerülni?"

Ezt nem kell megígérni,de ha nem így lenne akkor több millió forint lenne egy vga...hisz mindig picit drágul...Hát nagyon nem,a navi mid range kártya semmi extra,kis gpu egyszerű nyák 300 neccesen 350dolcsi... 450nek nem tapsikolok ez van.

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#308) Daelion válasza TTomax (#305) üzenetére


Daelion
(tag)

Engem a sima 5700 érdekel annak meg 379$ az MSRP és Nvidia oldali lehetőség ami érdekel az a RTX 2060 annak meg 349$ volt de a normálisabb modelleknek nem nagyon ment le az ára azóta se,stabilan 130k huf környékén mozognak.

Na most ha már ennyit kiadok nem ezen a ~20$-on fogok balhézni pláne,hogy nekem fontosabb a +2 giga Vram mint a RT.

Végén úgy is a Magyar valóság fog dönteni,hogy milyen árak lesznek év vége fele de én kb 130 körül húzom meg a határt új karinak 'leggagyibb 2060-at nem rakok be a gépbe de semmilyen más kariból se'.

[ Szerkesztve ]

(#309) TTomax válasza Daelion (#308) üzenetére


TTomax
(PH! félisten)

Értem,de 120-130ért a leggagyibb bloweres fog beleférni első körben...ki tudja lehet elég lesz rá,de lehet hangos lesz ezt majd a tesztek eldöntik.A bosszantó az,hogy az 570utódja ami 169dolcsi volt....ez meg már 380.

(#306) Kansas
Hát jó,sok szerencsét ha találsz 150ért idén érteles customot szólj majd. :)

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#310) Kansas válasza TTomax (#307) üzenetére


Kansas
(senior tag)

Aha, a piaci viszonyok meg vagy 5-10 éve változatlanok, mi?

"de ha nem így lenne akkor több millió forint lenne egy vga"
Ezt már megint honnan veszed? Addig emelik, ameddig tudják. Ha majd nem tudják, hát nem emelik tovább. Megsúgom, jóval millió alatt lesz a vége - már a félmiskás 2080Ti-ket se sokan veszik.

Ha neked nem ér ennyit, hát ne vegyél, ha sokan követik a példádat, majd csökkennek az árak.
Nekem speciel még épp megéri, de csak mert láthatólag mások az elvárásaim, mint neked.
Örülni nem örülök neki, 100e volt a VGA cserére előirányozva, de ezekből az árakból egyértelmű, hogy annyiért nem fogok kapni olyan kártyát, amire megéri váltanom, a RX5700XT az amit minimum elegendőnek gondolok a következő 3-4 évre az én use case-emre.

[ Szerkesztve ]

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#311) qad válasza Chaser (#261) üzenetére


qad
(senior tag)

Nem látom azt a nagy áttörést amit csináltak. Annyit látok, hogy ha az intel nem fut bele gyártási problémákba akkor szerver szintem sem lennének sehol amd-ék. Nem azért vették az amd szervereket mert kurva jól sikerült a zen meg a zen+, hanem mert nem volt mit venni. A pénzügyi igazgatót az ár miatt cserélném le és hogy el ne tévedjen kifele menet adnék mellé egy kísérőt is, a marketing igazgatót. Vissza már őt sem engedném.

(#262) Dragon3000

Hát ha nem találod akkor segítek, rögtön a jobb felső az a 750 dollár. Eddig 500 volt a max. Amúgy azért savanyú a szőlő mert termék/ár versenyt vártam. Erre a Radeon VII is bődületes összegű lett. Erre tromfoltak rá a csúcs procival (sajnos jól sejtettem hogy szop.... le az amd(ha lehet ne Lisa Su) és az új dvga-val. Már megint feleslegesen reménykedtem, a 3600-as procijukat meg meghagyom azoknak akik most építenek gépet. Ha nem döglik addig meg a stadia mint szolgáltatás akkor jó lesz nekem az is(miután hagyom kiöregedni a mostani konfigot.

(#312) Daelion válasza TTomax (#309) üzenetére


Daelion
(tag)

Elvileg a 5700-nak nem lesz 'referencia' kiadása ami kijut a piacra,legalábbis ezt olvastam Techpowerupon.

Blowert nem veszek semmiből,ugyan van ami egész tetszetős de az a zaj/hőmérséklet kell a fenének.Jártam már meg 1x rossz hűtésű karival,többet soha. :N

Ha ennyire elborult árak lesznek MO-n akkor marad a Nvidia oldal vagy esetleg egy Vega 56 bár szeretnék kicsit újabb karit ha lehet.

(#313) TTomax válasza Kansas (#310) üzenetére


TTomax
(PH! félisten)

Persze hogy nem de azért azok sem támasztanak alá egy 100%áremelést 5év alatt,márpedig ez megtörtént.Igen,lehet magasak az elvárásaim,igen lehet árérzékeny vagyok,söt nem lehet biztos,de én már annyi,de annyi lovét belelapátoltam ebbe hogy számolni sem merem,és ezek a tapasztalataim...

(#312) Daelion
Az a bloweres amit mutogatnak az lesz a ref. az "áramvonalas" az XT a kocka a mezei,és egy hónapig csak ezek lesznek,tehát agusztus közepe felén érkeznek az első customok.

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#314) b. válasza TTomax (#313) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

DE beszarsz hogy már most megy a duma, hogy 2021 ben jön a RDNA 2 fix hardveres RT vel és az majd... huh.. komolyan nem hiszem el..tegnap mutatták be ezt, már megy a hülyítés...

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#315) Daelion válasza TTomax (#313) üzenetére


Daelion
(tag)

Igen vágom de azt mondják,hogy a 5700-as 'kocka' nem fog átlag piaci eladásra kerülni tehát nem lesz gagyi blower 5700 MSRP áron hanem valami más ami talán jobb azért.

Másolok illetve link: [link]

Reference RX 5700 will not make it to the market unlike reference RX 5700 XT, and will instead be an AIB partner-driven launch, with all cards being custom-design.

Az,hogy mennyire igaz ez az már más kérdés de nem lenne egy rossz dolog. :K

[ Szerkesztve ]

(#316) TTomax válasza b. (#314) üzenetére


TTomax
(PH! félisten)

De, meg láttam azt a szép lépcsős diát amire alapozzák,AMD elejtett pár félszavat és mire körbeért világon ez lett belőle...

(#315) Daelion
Na ez nekem is új,nem olvastam.Source?Ahh látom már. :) Hét attól még hogy kocka lehet custom (pl marhára nincs vapor kamra,csak hogy mégjobban spórolhassanak),de lehet lesz értelmes custom megoldás is de a rajtra nem biztos...

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#317) hahakocka


hahakocka
(tag)

Kisebb kártyák nem lesznek? 1070 erővel pl? Olcsóbban? Meg akár egy zászlóshajó is? Meg 5500 5600 pl?

(#318) TTomax válasza hahakocka (#317) üzenetére


TTomax
(PH! félisten)

De lesznek,Navi 12,de nem most ... jönnek azok is majd.Zászlóshajónak ott a Radeon VII...

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#319) Daelion válasza TTomax (#316) üzenetére


Daelion
(tag)

Vagy csak simán hagynak mindent úgy ahogy a referencia modell van azt rányomnak egy másik logót/színt. :DDD 'van rá példa ugye'.

Na de részemről ennyi,majd a független tesztekre leszek kíváncsi mert nálam azok döntenek első sorban aztán az itteni árazás.

(#320) Televan válasza hahakocka (#317) üzenetére


Televan
(PH! kedvence)

Navi 12 lesz majd,csak várni kell rá. Ki szeretnék szórni előtte a Polaris készletet. :)

???

(#321) Dragon3000 válasza qad (#311) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Azért nézd, hogy az a 750 dolláros teljesítményt eddig hány ezer dollárért is tudtad megvenni, plusz hozzá a drága lap és egyebek. Azért ne várd már el, hogy egy kétszer erősebb procit ugyanannyiért fogsz megkapni, mint egy 2 évvel ezelőttit, mert akinek ez kell, az valószínűleg ki is tudja használni a 32 szálat. Mit vártál a 16 magos 500 dollár és akkor a 3600-at 100-ért vagy mi? Nem az amd pénzéhes, Te akarod ingyen az erős procit.

(#322) lemusz válasza Televan (#320) üzenetére


lemusz
(PH! addikt)

Ez minden bizonnyal így van, mert mostanában nem láttam ilyen jellegű hirdetéseket, ma viszont 2x is feljött hivatalos AMD hirdetésben az RX570, mint a legjobb árérték arányú kártya... nem kevés lehet még raktáron ha ryzenek, vegák, navik helyett ezt promózzák nekem aki biztosan nem keresett rá erre, lévén RX580-asom van már egy fél éve.

[ Szerkesztve ]

(#323) huskydog17


huskydog17
(PH! addikt)

Nagy csalódás a brutális túlárazás.

Azt pedig totál nem értem, hogy egy sharpening filtert reklámoznak húzó feature.-ként. WTF

Nem értem mitől olyan nagy szám ez, amikor a Reshade ezt már évek óta tudja annyi különbséggel, hogy a Reshade több API-t és OS-t támogat, mint a RIS. Annyit látok még, hogy Reshade-el sokkal látványosabb eredményt lehet elérni sokkal több játékban.
Miért is olyan jó akkor a RIS? Nem értem.

Sőt sima D3D9 alapú médialejátszók már min. 10 éve tudnak sharpeninget.

60fps gameplay videók: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#324) Gyuri27 válasza lemusz (#322) üzenetére


Gyuri27
(PH! félisten)

43k körülről indul az 570, a 8 gigás 50 alattról.
Az 580 60k alattról indul kicsivel. A 8 gigás 63-65k.
Simán húzhat az áron még 10k-t. Meg rakhat mellé gamékat.
Aztán kipörög az.

Tisztelt hülyegyerek Úr. Mielőtt Amd vga-t akarsz venni használtan (gar nélkül, hozzám garral, neve nincs boltba garral) nézd meg a boltban (pl ufós bót) mit és mennyiért lehet kapni!

(#325) carl18 válasza huskydog17 (#323) üzenetére


carl18
(őstag)

Jelenlegi nyitó áron tény nem a legjobb, de ha nézzük azt is ha most túl olcsón adják ki veszi meg a VEGA 56-ot? Nyilván erre az is rájátszik hogy a régi készletet ki akarják szórni, ne állítson önmagának konkurenciát.

Ugyan ez van procinál is, ha most piacra dobnak egy 6/12 szálas procit 100 dolcsiért? Akkor ki venné meg a raktáron maradt Ryzen 5-1600-at 120 dolcsiért? A készleten ragadt árunak is ki kell futni ez teljesem normális.

Majd ha kifogy a polaris készlet és az Nvidia és árat vághat, lesz még az RX 5700 300 dolcsi alatt is

Hasíts bele! :D

(#326) nyakdam válasza TTomax (#305) üzenetére


nyakdam
(fanatikus tag)

Ez a lényeg. Az NV 2000 szériájára is mondtam, hogy sz.r az ár, ez dettó. Nem látom miért érné meg ez az NV helyett. De ott vannak házon belől a Vegák. Pl Vega56 100 alatt játékkal.

(#327) schawo válasza nyakdam (#326) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Még pár hétig, aztán az se lesz. Egyből meg fogja érni :D

Inkább az a szám, hogy garis 1080Ti-t lehet kapni 130ért aprón. :)

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#328) .Z. válasza nyakdam (#326) üzenetére


.Z.
(fanatikus tag)

Már csak azért megéri, hogy ne pénzeld tovább az áremelést.

(#329) koko52 válasza schawo (#327) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Ár/értékben kb ott a helye. 1 fillérrel sem ér többet. De ahogy elnézem inkább felette vannak irreálisan.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#330) Chaser válasza Gyuri27 (#324) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

aztán felakasztják magukat kb:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#331) VirsLee válasza TTomax (#318) üzenetére


VirsLee
(fanatikus tag)

Áruld már el ember, hogy neked mégis mi bajod van?? 330 hozzászólás volt eddig, ennek 10%-a (32db) a Te hozzászólásod. Mi lenne ha tartanád magad az általad írt: "Na mindegy,im out" kijelentéshez? Keresztes hadjárat? Felszabadítod az elnyomott vöröseket? Mi motivál arra, hogy megállás nélkül ezt told? Éjszaka már jobban aludtál 28 hozzászólás után? Így lesz valaki PH! félisten, hogy bekattan valami és nem tud leállni a gépeléssel? Miért fáj az neked, ha valaki túlárazott radeont vesz? Halomra veszik a túlárazott nvidia-t is, nincs semmi különbség.

Lazulj ember, nyár van, irány ki a szabadba, strandra (hűtsd le magad), írtad "im out", szóval a szíved mélyén tudod, hogy mi a helyes.

(#332) Dr. Akula


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Szépek ezek a hangzatos nevű fejlesztések, ebben az AMD mindig is jó volt, igazából csak a lényeg maradt ki: fogja ezt bárki is használni? Mert amíg az AMD kifejleszti, a fejlesztő meg leszarja, mert az Nvidia úgyse tudja, minek vesződni vele, nem éri meg a belefeccölt munka, inkább választja a közös nevezőt, addig tökmindegy mit fejlesztenek ami nem szabványos. Régen is ez ment, DX akárhány level x+1, míg az Nvidia csak egyel gagyibbat tudott - de csak azt használták a programok, szal volt értelme... A Navit is csak az tudná eladni ha több fps-t tudna GTA-ban mint az Nvidia. Addig csak megfelelőp alulárazással mint szegény ember nvidiáját lehet csak elpasszolni. És nem azért mondom mert Nvidia fan lennék, volt már Radeonom is jópár, de csak akkor amikor jobb volt a konkurrenciánál. Ha megint jobb tudna lenni, megint szívbaj nélkül váltanék. De csak azt látom hogy 1-2 évvel később épphogy csak felzárkóznak, mire az Nvidia már a következő kört tolja, és ez így kevés.

[ Szerkesztve ]

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#333) lezso6 válasza VirsLee (#331) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

Az a baja, hogy legbelül azt hiszi jó lett a Navi, pedig nem. ;]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#334) Chaser válasza lezso6 (#333) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

- bácsi, mit gondol a naviról, milyen lett?
- jó...
- kicsit bővebben?
- nem jó...
( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#335) lezso6 válasza Chaser (#334) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

Annyira nem jó, de legalább szép. Mármint belül. :D

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#336) Raymond válasza lezso6 (#335) üzenetére


Raymond
(PH! félisten)

Jonak jo csak az ara nem stimmel :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#337) hahakocka válasza Dr. Akula (#332) üzenetére


hahakocka
(tag)

Miről beszélsz? A Navi most 10, 15% al jobb s picit olcsóbb mint az Rtx ek megjelenésükkor 8 hónapja. Biztos beáll az ár 2 hónapon belül.

(#338) schawo válasza Raymond (#336) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

igen, olyan nincs, hogy rossz termék, csak olyan, hogy rossz ár :D

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#339) koko52 válasza hahakocka (#337) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

A sima 5700 110-130k-val volna annyival jobb vétel 2060-tól, hogy egy nvidiás átnyargaljon.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#340) Cifu válasza koko52 (#339) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kivéve, ha az nVidia is nekiáll vágni az árain...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#341) Dragon3000 válasza koko52 (#339) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Kivéve, ha gsync monitorja van. Vagy érdekli az rt meg a többi hülyeség.

(#342) koko52 válasza Cifu (#340) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Úgy legyen.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#343) Pkc83


Pkc83
(újonc)

Mert ha nem tud majd a navi 1440p ben ultrán 144 fps-t hanem csak mondjuk 60 körül akkor az
tényleg nagyon szar nem? :W
Kapcsoljuk már be azt a raytracinget ugyanilyen beállitások mellett mondjuk egy rtx2070-en..
Mennyi is lesz az fps?

Persze az lenne a legjobb ha 4k ultrán 144 fps-el menne minden game mondjuk 100k-ért de ilyen nincs
és nem is lesz!!

(#344) Cifu válasza Pkc83 (#343) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kapcsoljuk már be azt a raytracinget ugyanilyen beállitások mellett mondjuk egy rtx2070-en..
Mennyi is lesz az fps?

Cserébe lesz egy új effekt, amit viszont a Navi nem igazán tud. Még fps-veszteség árán se. Szóval miért is baj, hogy van egy opcionális plusz effekt, amit ha sok FPS-t akarsz, kikapcsolod, ha szebb grafikát, akkor bekapcsolod? :F

Ráadásul az nVidia mindezt úgy csinálja, hogy megkeresi a fejlesztőket, hogy rakják bele a plusz effektet a játékaikba. Most legutóbb a Cyberpunk 2077 kapcsán jelentették ezt be. Szóval van, aki 144fps-t keres, van, aki szebb grafikát. Mindkettő megkaphatja a magáét nVidia oldalon, és ilyen téren kontraproduktív az AMD helyzete, aki az Navi-nál max. az egyiket tudja kínálni...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#345) Pkc83 válasza Cifu (#344) üzenetére


Pkc83
(újonc)

Az nem baj sőt.. de ha ezt CSAK a fél millás csúcsmodell tudja normális sebességgel,
na az már baj!!

(#346) Chaser válasza koko52 (#339) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

azt felejtitek ki sokan, nem feltétlen az "átnyargalókra" épít egy cég, vannak _új_ vásárlók, illetve ha már "átnyargalás", van olyan is, h valami belépőről vált valaki, ha meg valaki fan az akkor is fan marad, ha nv ára alatt adják +30% tudással az adott vga-t, lásd ryzen esete, vannak olyanok, akik akkor is intelt veszik ha 30-50%-kal drágább mint adott tudású zen, de max 10%-kal gyorsabb, és csak azt mantrázzák, válogatós a ramban, miközben intel takonypasztázását', a folyamtosan bővülő biztonsági réseket meg úgy elfelejtik a képletből

szerk:
Pkc83
ideális esetben a következő konzolgenerációnál már nagyjából jó lesz a matekod:)
max nem 144fps-sel, hanem 60-120-szal, és 150e ft-ért...nekem meg fog felelni ( : pc-n a vga ára nem fog kijönni annyiból, ahogy most sem jön ki, mondjuk a fele az árának nagyjából igen (((( :

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#347) nyakdam válasza koko52 (#339) üzenetére


nyakdam
(fanatikus tag)

110 ért jó lenne, de az kb 300$-os MSRPt jelentene. Sokkal drágább lesz, és 110 körül indulnak a 2060-ak.

(#348) Pkc83 válasza Chaser (#346) üzenetére


Pkc83
(újonc)

Az nekem is! :)
Amúgy pont lesz...m mennyi az fps addig míg nem megy a folyamatos kép rovására! :)

(#349) Abu85 válasza Raymond (#265) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Félve kérdezek rá a szokásos mellébeszélésed után, de akkor ugye jól gondolom, hogy nincs megdönthetetlen bizonyítékod az állításaidra? No offense, csak azt szeretném, hogy egészen egyértelmű legyen ez mindenki számára. ;)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#350) turistakolbi


turistakolbi
(fanatikus tag)

Imádom olvasni minden egyes Microsoft sugárkövetés mellett érvelő emberkének az írásait!
Csodálatos :D
Kb olyan érzésem van, mint amikor olvasom a hírt hogy Magyarország jobban teljesít :D

Ez egy olyan újítás, amit épeszű ember nem kapcsol be még FHD-n se. (max 2080TI-al)
2080 am van, 5k ra rántott 8700k-val..
FHD felbontásban élmény volt max grafikán bekapcsolni az RTX et. bizonyos részeken 40 fps. hát rosszul voltam :D (BF5)

És akkor jön az érv.. Vidd lentebb a beállítást (medium lov ra ) :D Ja hogy értem :D akkor eljutunk oda hogy a 20 éves quake alá rakják a Raytracing-et :D WOOOOW

Az érzés amikor a pottyantós kerti budira teszel egy krómozott patkót :D

Szóval igen. Ennyit ér az egész raytracing. 2019 ben 250k-s VGA-val 50 fps-el bohóckodni FHD ban. GG

[ Szerkesztve ]

https://www.twitch.tv/muerte188

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.