Hirdetés

2019. június 25., kedd

Hozzászólások

(#451) SkyTrancer válasza fasyrt (#450) üzenetére


SkyTrancer
(fanatikus tag)

próbálom megérteni ezt most hogy érted, de egyenlőre nem jövök rá :D

(#452) Raymond válasza Abu85 (#449) üzenetére


Raymond
(PH! félisten)

"Én addig nem állítok semmit"

Ezzel ellentetben eleg sok mindent allitottal eddig. Azt amit itt a #447-ben irtam tobbszor is. Eleve ezzel kezdted aztan kotod az ebet a karohoz pedig egyertelmuen marhasag az egesz.

Olyan melyre sulyedtel hogy egyszeru Gaussian Blur-t nem akarsz felismerni, elmeletileg Unity-ban dolgozol is es megis allitod hogy FFX nelkul olyan elmosott lenne a kep. Ezek egyszeru dolgok, nem kell hozza semmi hozzaferes a projekthez, nem kell a 2019.3-as verzio sem stb. Erdekes hogy most azt mondod "amíg ezt magam nem látom", az elobb meg azt modntad lattad es hogy el is magyaraztak mi tortenik es hogy a diakon is megvan. Akkor most mi is a helyzet?

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#453) Abu85 válasza Raymond (#452) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Eddig reméltem, hogy különbséget tudsz tenni aközött, ha valaki valamit élőben szeretne a saját gépén látni, és aközött, hogy valamit megmutattak, illetve elmagyaráztak egy előadáson az adott motor fejlesztői. Ha nem, akkor azzal én speciel nem tudok mit kezdeni. Nem vagyok általános iskolai tanár.

Sose használtam HDRP-t a Unity-ben, de ha ismered, akkor tudod, hogy jelentősen különbözik az LWRP-től, amit egyébként én használok. És akkor ugye tegyük hozzá, hogy a HDRP még elég sokat módosul, hiszen áttérnek majd a FidelityFX-re a 2019.3-as verziótól kezdve, lecserélve a saját megoldásuk nagy részét, ami a mostani verzióban van benne. Ergo egy aktuális verzióval meg se tudod nézni, hogy milyen a Unity, ha bizonyos futószalagokat kikapcsolsz benne. Egészen egyszerűen nem ugyanazok lesznek a HDRP lehetőségek a .3-asban, mint amik ma.

Láttam már Gaussian Blur-t, csak engem nem vezérel a rosszindulat. Nem hazugozok le kapásból egy motorfejlesztőt, mert mutattak valami olyat, amit még nem láttam élőben máshol. Előbb megvárom, amíg megnézhetem én is, addig pedig információnak tekintem.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#454) schawo válasza SkyTrancer (#451) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Zen élek

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#455) SkyTrancer válasza schawo (#454) üzenetére


SkyTrancer
(fanatikus tag)

nap végére leesett köszi. :DDD

(#456) micafighter válasza lemusz (#430) üzenetére


micafighter
(PH! nagyúr)

Sajnálatos. Köszönöm a választ.

Másik kérdés: az anti-lag és a FidelityFX-et meg RIS-t megkapják az előző kártyák driver frissítéssel, vagy ezeket csak az új Navik támogatják?

A bejelentést még nem volt alkalmam megnézni, de az eddig átfutott hírekből ez nem jön le egyértelműen, hogy a régebbi kártyák megkapják-e ezeket a featureoket driver frissítéssel.

Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

(#457) green dude válasza SkyTrancer (#446) üzenetére


green dude
(lelkes újonc)

"Kapod"? Ez mit jelent? :U

(#458) lemusz válasza micafighter (#456) üzenetére


lemusz
(PH! addikt)

Anti-lagot megkapja mindenki a júliusi driverrel, de a navikon picit még hatékonyabb lesz, mert azokon már eleve kisebb lesz az intuplag. A másik kettő passsz.

(#459) Ragnar_ válasza qad (#428) üzenetére


Ragnar_
(PH! addikt)

Úgy látom neked kimaradt, hogy a németek már 70/30%-ban AMD procit vesznek, és a Zen2-vel sem valószínű, hogy sokat romlik az arány. Intelnél még a promóban is úgy hirdetik a 10nm-es notebookprocit, hogy nem telepített biztonsági rés frissítésekkel (ezt biztos elég kellemetlen volt beleírni a reklámanyagba ;]) 2015/08-ös architektúrához képest akár 18% IPC növekedés. :) És az Asus is gyárt már gamer notebookot Ryzen procival és Nvidia GPU-val.. Amivel egyetértek, az, hogy VGA fronton egyelőre nincs áttörés (kivéve, ha villantanak valami működőképes szoftveres és Ray Tracinget a közeljövőben, mert ugye az architektúra za marad ugyanez a RDNA)

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#460) schawo válasza Ragnar_ (#459) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Nem a németek, hanem konkrétan az egyetlen boltban, a Mindfactorynál, és csak a szóló processzorokat figyelembe véve. Azért, mert a németek döntő része kész konfigokat vesz. És igen, jól sejtetted, nagy többségében Intellel. Összesen jóval több intel proci fogy mf-nél is, mint amd.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#461) Ragnar_ válasza schawo (#460) üzenetére


Ragnar_
(PH! addikt)

Akkor engem bizony megvezettek a grafikonok. És ügyes az Intel, ha továbbra is igy el tudja adni még kb. 2 évig a Coffee Lake-et, sőt lehet, hogy akkor is ugyanúgy fogy ha árat emelnek mellé. Mindenesetre az AMD is tehet róla, hogy 5-6 évig szinte mindenki Intel procit vett, de ha most a kb. 2 év alatt nem tud piacot szerezni, akkor szerintem soha..

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#462) schawo válasza Ragnar_ (#461) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

A grafikonok csak a pucéran, dobozban eladott termékeket mutatják, az összeszerelt konfigokat nem. Ezt hajlamosak kifelejteni az újságírok.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#463) Chaser válasza Ragnar_ (#459) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

"2015/08-ös architektúrához képest akár 18% IPC növekedés."
ez a nonplusultra'..( : igaz, h az eredeti szövegben nem a dátum van, hanem a "családnév", de hangosan felröhögtem amikor megláttam, és ők ezt komolyan gondolják, legalja sufni cégtől is szánalmas lenne
kár h nem az első genhez képest mértek ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#464) Vesa válasza schawo (#462) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

A szerver ágazatról nem is beszélve, ahol az AMD jelenléte kb. mérhetetlen...

(#465) Chaser válasza Vesa (#464) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

konzolokban meg az intel jelenléte mérhetetlen, ps-xbox vonalon biztos ( : server fronton pedig ha lassan is de lépdel felfelé az amd, majd 1-2 év múlva kiderül mennyire jött be a zen project

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#466) awexco


awexco
(senior tag)

Pár dolgot lássunk át ... nvidiánál sem hülyék vannak , de ha ők egy “gyengébb” kártyára reagálnak akkor csak azért teszik , hogy ne veszítsenek részesedést , profitot . Lehet , hogy hardware tekintetében nincs partiban , de akkor máshol domborítanak ami az nVidia számára ijesztő . Lehet előkapni VéRPISTÁT , hogy ő márpedig hamarabb akarja látni az ellenfelet CS-Go vagy olyan játékban amiben alapból vmware-n keresztűl is megvan a 300 fps . Lehet ez a Guglinak készült ez a szolgáltatás de elèg nagy réteg van pl aki számára ez nagyon kecsegtető . És mindez egy élesebb képpel ? Instant get kategória ...

[ Szerkesztve ]

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

(#467) Vesa válasza Chaser (#465) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Igen, tudjuk, nem fanboykodás volt részemről, csak egy tényt rögzítettem!
Persze azon mindig mosolygok, amikor a desktop piacba beszűkült átlag gamer abból kísérli meg levezetni egy CPU gyártó cég piaci dominanciáját, hogy kis pista otthon most intelt vagy amd-t építget. A CPU piac meghatározó szegmense a szerver/workstation ágazat, nem a gamer józsi otthoni PC vasa. Ott meg egyelőre az Intel messze az élen van, persze ez is változhat, de erre még nem láttunk jelentős példát.

(#468) awexco válasza Vesa (#467) üzenetére


awexco
(senior tag)

Egyenlőre lofasz változás volt server fronton . Elèg csak a 2 cpu-s cég negyedéves kimutatását meglesni .

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

(#469) Chaser válasza Vesa (#467) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

ezt jól tudja az amd is, és növekszik a részesedése, ahogy mondod, húzóágazat, minden egyes % elvesztése nem kicsit fáj az intelnek, tény
az új zenre több nagy gyártó is adott le rendelést, ez is tény, volt is egy cikk, h nagyobb lett a kereslet mint várták, ez épp lehet kamu, bár nem hiszem, első zentől kellett ennyi idő, h meglegyen a support, v nagyot fejlődjön, mert a hw ott önmagában kevés, ahogy néztem nem kicsit jobb ajanlatok vannak az amd-től intellel szemben server fronton - is -
és az is tény, 20x kisebb cég az amd, és mégis megy felfelé
ebben semmi fanság nincs, goodjob' ( : ennyit tudok mondani az amd elmúlt pár évi munkájára
rá is fért intel bácsira a dádá, nekem személy szerint nem volt gondom a lassú fejlesztéssel, kis ips, kis hatékonysá növelés, kis igp csiszolás, csak a hozzá társított ár, a kupak taknyolása forrasztás helyett, a k cpu-z lap, állandó foglalat cserék, végére beesett a biztonsági rések tömkelege....pfffffffffff
az meg kb mindent összegez mennyire megcsúsztak, h több évvel ezelőtti genhez képest adják meg az új gen 18%-os ipc növekedését, az már szánalom kategória

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#470) vhunor válasza Ragnar_ (#461) üzenetére


vhunor
(PH! addikt)

Igazából az AMD folyamatos üzleti / fejlesztési hátrányának kb másfél évtizedre visszavezethető az egyik legkomolyabb oka, amikor az Intelnek majdnem sikerült kinyírnia az Athlonnal éppen megerősödő AMD-t a partnereknél (ha AMD-vel is szerelsz, elveszem a kedvezményeidet és hasonló finomságok). Azért csak majdnem, mert piaci szempontból azért meg kellett hagyni a konkurencia látszatát, hogy ne legyenek később trösztellenes eljárások (lettek, de minek). Igazából az a csoda, hogy ez a cég még egyáltalán létezik, nem az, hogy mostanra megint van tényleg versenyképes architektúrájuk. De ezt már mindenki elfelejtette :).

[ Szerkesztve ]

You need a light?

(#471) hahakocka válasza Vesa (#467) üzenetére


hahakocka
(tag)

Hát pont most a serverekkel a 12-16 magos erős és olcsó Ryzen 3 as procik és atz új Threadripperek azért elég erősek lesznek server szinten is!

(#472) Dragon3000 válasza hahakocka (#471) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

A TR nem szerverbe megy, oda az EPIC-et szánja az amd és az új TR késni is fog az amd-s hírek alapján.

(#473) koko52 válasza hahakocka (#471) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

PC: Ryzen
HEDT: TR
Szerver: Epic

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#474) Chaser válasza vhunor (#470) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

mindenki nem:) és sokan elfelejtik azt is, ha nem trükköztek volna biztonsági rések beáldozásával a sebesség oltárán, akkor nem tudnak úgy elhúzni az akkori atholonok ellen a core i-k, csak ugye ez sok évvel később derült ki
egyébként kár ragozni, ha a hatalmas intel a legújabb gent úgy promózza, h 18%-kal több az ipc a 4-5 évvel ezelőtti generációhoz képest, az loooooooooooooooooooooooooooool, azt se tudják kínjukban mit csináljanak, szerencséjükre sok az intel fan, ha feleakkora teljesítményt kapnának dupla akkora fogyasztással, akkor is intelt vennének, mert sz@razamd'....:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#475) Dragon3000 válasza Chaser (#474) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Amúgy mindenhol ezt tolják, hogy az intel beáldozta a biztonságot, de igazából ezt nem tudjuk, mert érdekes, hogy milyen sok idő telt el és azért ennyi idő alatt szépen fokozatosan foglalkozott volna vele az intel, mert ezzel csak maga alatt vágta volna a fát, ha szándékos.

(#476) Chaser válasza Dragon3000 (#475) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

ha direkt csinálta, ha nem, a végeredményen nem változtat
látva eddigi pályafutásukat, sztem szándékos volt, de ez a része lényegtelen, ha gyomron rúgnak kevésbé fog vígasztalni h nem direkt volt:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#477) Dragon3000 válasza Chaser (#476) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Az olyan gyomros, ami nem fáj, az nem érdekel, mert otthoni felhasználás esetén ezen sebezhetőségek nagy része vicc, a windows a szükséges javításokat megkapta és a 1809es frissítésnél vagy melyiknél még a teljesítmény veszteséget is visszakapták.

[ Szerkesztve ]

(#478) Chaser válasza Dragon3000 (#477) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

jaja, előtte meg már a ht-t is tiltották kb
no, sztem örüljünk is neki h ezt adta az intel, sztem úgy vannak vele..jobb adni mint kapni...(((( :
részemről nem parázom túl, de létező problémák, és kapják be az össze virtuális pélót, ha szándékos volt azért, ha "véletlen" volt azért, talán 20x akkora tőkével kompetens embereket is meg lehet fizetni, nem csak zsákokat, amd-nek huszadannyival sikerült, én ehhez a témához nem tudok többet hozzátenni

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#479) Gyuri27 válasza Chaser (#478) üzenetére


Gyuri27
(PH! félisten)

Felelős hozzáállás volt mennyé má innen.
Előszőr titkolták.
Az intel vezér eladta a részvényeit.
Az után bagatellizálták (bagatellizálják).
Várjá kitől láttunk ijen probléma megoldást egyes driverek, memek és lefizetett tesztek, ujságok kapcsán. Itt van a nyelvemen de nem jut eszembe. Valami ződ cég. :DDD

MSI Radeon RX 550 Aero Itx 2G eladó kappa

(#480) Dragon3000 válasza Chaser (#478) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Soha nem volt ht-s intelem, így soha nem érintett ez a része, de ha most intelem lenne, most se lenne, mert az i5-ben a 4 magos megoldásoktól kezdve nem volt soha ht, na meg nem is érint, mert a nagy gépem amd-s. De ezeket a sebezhetőségeket olvasni már kb a vic kategória, amikor a legtöbbnél feltétel az admin jog, meg a gép hozzáférhetőség....

(#481) b. válasza Gyuri27 (#479) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

-

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#482) Chaser válasza Gyuri27 (#479) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

( :

Dragon3000

ahogy érzed:) nekem is van inteles gépem, sőt csak az van, de a tény az tény
a kérrdés az, a következő disznóság mikor derül ki? mert ahogy láttuk, egy jó ideje folyamatosan, az én szememben ez nem értéknövelő tényező mondjuk
vállalati környezetben meg az alsónadrágjukat is leperelném személy szerint, érdekes h még nem tették meg a nagy usánkában', de lehet h a hangsúly a még szócskán van

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#483) DraXoN válasza Dragon3000 (#480) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

mondjuk most felfedezett MDS pont nem a "vicc" kategória már. talán a legkomolyabb az eddigiek közül.. bár főképp miatta tanácsolják a HT-t kikapcsolni (gyakorlatilag az intel SMT megvalósítása borzalmasan "bugos" biztonság terén).

MDS magyarázás
Zombiload "demo" ahol a "szállopás" életbe lép. (ez virtuális gépeken komoly gond tud lenni). Akár a karakterleütéseket is lehet így "vizsgálni".. valahol volt arról is videó, most nem találtam...

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#484) Petykemano


Petykemano
(PH! addikt)

(#485) Dragon3000 válasza Chaser (#482) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Csak vicces, hogy jaj az intel nem biztonságos, miközben az emberek 99%, mindenre egyből igent nyom, anélkül, hogy elolvasná, hogy mi is volt az, tűzfal is felesleges az ilyeneknek, mert úgyis mindent ki és beengednek, na ilyenkor szerinted azzal kell foglalkozni, hogy az előbb említett MDS-en kívül milyen támadások ellen nem véd az intel? Aki meg a windows frissítést se teszi fel, mert kamu és csak azért kell, hogy jobban kémkedjen az ms, meg is érdemli, hogy feltörjék. Csak unalmas mindenhol ezt olvasni, mi lesz, ha majd valami az amd-nél derül ki? Ugyanez.

(#483) DraXoN
Amit felül írtam az ide is illik, amúgy engem nem veszélyeztet a dolog az inteles gépem nem ht-s és minden frissítést megkap, az amd-s gépem meg marad, mert egyelőre mindenre elég és később még az új szériából is tudok bele rakni cpu-t ha kellene az erősebb.

(#486) .Z. válasza Dragon3000 (#485) üzenetére


.Z.
(fanatikus tag)

Akkor szólj kérlek az MS -nek, hogy nem érdekel bennünket a cpu sebezhetőség, ne lassítsák már a procit.

[ Szerkesztve ]

(#487) Dragon3000 válasza .Z. (#486) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Milyen lassítás? Az amit a 1809ben visszakaptak az intelesek?

(#488) DraXoN válasza Dragon3000 (#487) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

nem kaptak vissza semmit ... csak lett egy másik mód a spectre vagy meltdown (nem tudom melyikükre) javításokra mint amit először alkalmaztak (és elvileg kevésbé fog) ... de azóta jött az újabb MDS hiba..

de szervereknél akkor is eléggé gáz ez ... otthonra lehet annyira nem számít, de bérelt virtuális gépen azért ... kellemetlen dolgokat is okozhat ez ... mert nem vagyok benne biztos, hogy az "olcsó szolgáltatók" telepítenek minden javítást (ha telepítik egyáltalán), náluk kritikusan megfoghatja a gépeiket... főleg ha a HT-t is meg kellene ölniük (márpedig új linux és bsd kernel verziókban alapból letiltják mostantól a xeonok esetén a HT-t, bár visszakapcsolható, de a default a HT off lett az MDS óta.. persze lehet még a most aktív kiadásoknál még nem érvényes ez és disztribúciónként eltérhetnek, de ez az "alap ajánlott beállítás")...

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#489) Dragon3000 válasza DraXoN (#488) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Az egészet úgy indítottam, hogy otthoni felhasználás esetén.

(#490) Beretvás


Beretvás
(PH! addikt)

De kit érdekel az intel egy amd-s cikk alatt? Be lehetne már fejezni ezt mert unalmas.. :W

Battlenet: Nightbreaker#1234/ Steam id: Beretvás

(#491) Chaser válasza Dragon3000 (#485) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

h az emerek 99%-a vagy kevesebb/több mit csinál, attól még egy biztonsági rés az biztonsági rés marad
derüljön ki h amd is hibázott, majd akkor lehet szidni a 20x kisebb céget 20x kevesebb erőforrással, akinek ráadásul nem volt pénze lefizetni sem másokat, h ne merjenek intelt árulni, hatalmas bumm lesz...( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#492) Ragnar_ válasza Chaser (#491) üzenetére


Ragnar_
(PH! addikt)

Csak nem azt akarod mondani, hogy egy piacvezető szerverproci beszállítónál ciki több féle hardveres sebezhetőségről beszélni több éven keresztül ? :) Szerintem ez hater hozzáállás, csak mert megkérik a minőség árát. ;]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#493) zsintai1987 válasza Ragnar_ (#492) üzenetére


zsintai1987
(kvázi-tag)

Igaz minőségi, DE a lyukakban is egyedi minőséget képvisel...A munkám miatt az otthoni 2 gépen muszály patch-elt win 10-et használni! És ha aláírsz egy 200 milliós USD-s DNA-t, megfontolod az egészet! MIvel muszály 24/24 online lennem így nemkockáztatok, mert nem akarom, hogy az Ubi leperelje róllam a gatyát! Így a 7700k kuka, 1600X megvásárolva+ egy új gép tavaly decemberben- 2700X
Lehet mondani, hogy mekkora az esélye a "behatolásnak", de ott a rés!
Most megelőzöm a bagatellizáslást:
Csak észreveszem ha valaki ideül a gépem elé...
Mennyi az esélye, hogy az én gépem lesz bot...
Mennyi az esélye, hogy innen fognak bitcoint bányászni...
Stb-stb...

(#494) turbokappa válasza Chaser (#491) üzenetére


turbokappa
(senior tag)

Ez nem attól függ ki fizetett le kit. Hanem arról van szó hogy az intel minden nívós helyen ott van, és volt rá ok miért lehwt/ kell feltörni. Ha az AMD lesz ebben a helyzwrben ott is fognak találni biztonsági problémákat.

A semmiért vállalom a felelősséget!

(#495) Yutani válasza turbokappa (#494) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Ezt te sem gondolod komolyan.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#496) Ragnar_ válasza zsintai1987 (#493) üzenetére


Ragnar_
(PH! addikt)

Egyébként ezt már más érintett is így gondolta egy másik topicban. Hiszen az üzleti szférában szabványok és szabályok szerint dolgoznak, és ott bizony patchelni kell a biztonsági réseket nincs választása a felhasználónak. Vagy ugye ha biztosra akar menni kikapcsolja a HT-t és máris van egy HT nélküli HT-val fizettett piacvezető procija bátran árazva. Szóval én azt mondanám, hogy az Intelnek igenis lépnie kellett volna már a hardveres sebezhetőség ügyében.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#497) DraXoN válasza Ragnar_ (#496) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

csak a hibái olyanok, hogy javítani nem tudja őket a processzor egy jelentős részének újratervezése nélkül.
a mostani javítások is inkább csak foltok, hogy ezt-vagy azt ne lehessen megtenni. pl. 9xxx-ből 2, 8xxx-ből már 3 stepping is létezik, amikből mind egyre többféle holmira ad "patchet"...
azaz foglalkoznak vele, de teljes, architektúrális javítás, jó eséllyel csak egy teljesen új architekrúrával érkezik. (az meg 2022 előtt nem nagyon valószínű ...)

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#498) awexco


awexco
(senior tag)

Ez alatt a sok év alatt mit csináltak a fejlesztők ? vagy kirúgták őket ?

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

(#499) DraXoN válasza awexco (#498) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

amdnél?
nem volt pénz, csak "foltozásra"..
mostanában ahogy javul a cég anyagi helyzete tudják finanszírozni a dolgokat.. bár még kell legalább 4-5 olyan év ami eddig volt, hogy ténylegesen helyreállhasson az egyensúly cégen belül a részlegeket illetőleg.
mert lehet most kicsit több jut a vga részlegnek, de a cpura is költeni kell, nem lehet hagyni, mert intel is készül azért ... és nem kell őket se félteni, ott van pénz, és igencsak meg is vett sok-sok drága mérnököt (meg az amd marketing részlegét :DDD ).. úgyhogy előbb utóbb lesz válaszlépés az inteltől is, a kérdés csak az, hogy mivel fog akkor versenyezni majd amd aktuálisan ellene (zen3, vagy addigra már kész lesz a zen4?)..

a zen2 eredetileg a 10-12 magos 10nm-es coffe utód ellen készült (ice lake asztali változata)... csak úgy alakult, ilyen cpu nem lesz (sose jelenik meg), így eléggé egyoldalú lehet a verseny. de majd meglátjuk a tényleges erőviszonyokat.

az RDNA-ra azt mondják ez olyan most mint a zen1 ... valamit már ki kellett adni, de még nincs kész ... a jövőre jövő változat kicsit megint jobb lesz (de az se még a teljesen kész példány).. és elvileg a 3. generációra lehet belőlük valami (bár nvidia nem aludt eddig úgy be mint az intel, ki tudja addig ők mit tesznek)...

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#500) awexco válasza DraXoN (#499) üzenetére


awexco
(senior tag)

Nem , az intelnél ?

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

(#501) Pkc83


Pkc83
(újonc)

Az Intelnél ugyanaz van csak picit sokkal drágábban!

(#502) Albigator


Albigator
(senior tag)

Ahogy látom VGA fronton nem robbantott valami nagyot az AMD és le is vannak maradva a konkurenciától. Mondom ezt úgy h inkább "vörös szimpatizáns" vagyok, legalábbis proci téren egyértelműen. AMD-s kártyám még nem is volt de nem azért mert eddig direkt távol tartottam magam tőlük hanem mert régebben nem étrtettem hozzá egyáltalán így más gondolta ki és rakta össze a teljes konfigot, legútóbb pedig mikor 2 kiszemeltem volt a 2 gyártótól egy árkategóriában (RX 580 és GTX 1060 6GB) pont a zöld termékek voltak nagy akcióban az egyik boltnál így hát nem AMD-t vettem.

Ha már a fogyasztás téma is előjött. Sokakat tényleg nem érdekel mennyit eszik a VGA (vagy akár Proci, ott inkább a hűtés tervezése miatt fontos) ahogy engem se de nem feltétlen ez a kérdés. Milyen táp elég hozzá tuti.
Ami pl nekem van nem egy csúcs táp (FSP Hydro 600W 80+ Bronz) elég hangos is játék közben pedig a kártya max 120wattot lapátol be 6 pinről (a proci még kevesebbet ugyebár - max 105w avg 50-62W). Ha mondjuk később váltanék, akkor ott egy alternatíva a 2070 személyében mondjuk 175W - 185W-al ami 8 pines csatit igényel. A gyártói 550W-os tápot javasol.
Ezzel szemben pl az RX 5700 XT (kommentek között azt olvastam a 2070-hez lesz közel tudásban) 225w és már 6+8 pinről van szó, az már a 2080 éhségéhez hasonlítható ami 215-225W és szintén 6+8 pines táp csatival rendelkezik. Itt már az ajánlás 650W-os táp.
Na szóval én a 600W-os tápommal h bevállalnék-e egy 2080/5700XT-t nem kérdés, max még hangosabb lenne venti, de aki mittomén 500-550-es gagyibb táppal rendelkezik nem fog valószínűleg.
Ezt a dolgot vajon jól látom?

[ Szerkesztve ]

"Dudva lenne a dudvák. Közt az ananász" - Csokonai

(#503) DraXoN válasza awexco (#500) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

amdnél ami volt pénz korábban csak a zen-re jutott vga (GCN) csak "foltozásra" komolyabb fejlesztésre, átdolgozásra nem volt pénz.

most, hogy jobban megy ott van pénz VGA fejlesztésre is.. de a profitból látszik, hogy el is költik a bevételt.. mondjuk a bányászláz jól jött, lehet ha az nincs, akkor a NAVI most se jelenne még meg.

Intelnél pénz van, mérnököt drágán tudnak venni, de időt sehogy se tudnak pénzért venni. Márpedig rengeteg idő kell a fejlesztésekhez.
írtam (talán máshol), hogy több stepping is létezik a 9xxx és 8xxx cpukból is, és mindegyik esetében az újabb steppingek több hibát javítanak hardveresen mint a korábbiak (így talán kevesebbet "lassul" tőle) ... mondjuk ez egy érdekes dolgot okozna.. lehet generáción belüli sebességeltérés pár százalék egyes esetekben? 8xxx ek esetében 3 generációt is meglehetne így vizsgálni ... az elsőt ami még a "botrány előtti".. majd jött egy 2. változat kb. a 9xxx megjelenésekor és nemrég egy 3. változatuk (pontosabban valamikor idén tél végén, tavasszal)... azt lehet kb. hibahatáron belül lenne az eredmény.. csak amíg az egyiken kikapcsolható a másikon nem...

intel az anyagi lehetőségei miatt meg tudja tenni (amdvel ellentétben), hogy akár egyszerre több architektúrát fejleszt párhuzamosan és a végén az első tesztek után tartja meg a jobbikat (bár kb. felesleges pénzkidobás lenne, lehet tervezni többet, de úgy is látszik az előnye egyik-másiknak mielőtt már lekerül a tervezőasztalról).. de a jelenlegi intel cpu park fejlesztése sokkal drágább intelnek mint az amdnek. bár részben modulos a felépítés szilíciumon belül a mesh architektúránál (nem véletlenül), de akkor is több chipméretet tervez az intel velük (a sokmagosok hatalmasok).. kérdéses a ringbusz jövője is, sok mag esetén nem valószínű, hogy jól skálázódna.. talán még 10 vagy 12 magot ki tud hozni belőle, de onnantól nem tűnik túl hatékonynak. A mesh meg egyértelműen nem elég hatékony a IF-el szemben (bár egyes tesztek alapján energia-hatékonyabb).. a mesh-se támogat chippen kívüli összekötést (a jelenlegi változata), illetve korlátozottabb, hogy miket lehet vele összekapcsolni, míg IF-be GPU is bekapcsolható, vagy gyorsítótár, vagy egyéb egység aminek vezérlőt adnak, mind ezt akár egy lapkán kívül (és ez a nagy fegyverténye az IF-nek)..
egyértelműen hátrány jelenleg az intelnek, hogy nem elég rugalmas a palettája, a monolitikus chippek fejlesztési ideje többszörös, és több mérnök és "minta példány" legyártása kellhet a végleges termék előtt, mert minden variációval "újra kell kezdeni" a gyártási finomhangolást ... míg Ryzen, Epic, TR, NAVI (van benne IF vezérlő, egyenlőre "kis körben" elérhető ilyen modell, bár pletyka szinten az már a VEGA-ban is volt) esetében esetenként csak "pakolni kell"..
és a NAVI-t miért mondják emiatt zen1-hez hasonlónak? mert az összeköttetés az annál hasonlatos módszerre hasonlít jelenleg... azaz még nem külön chippek, hanem minden chippben benne van minden, és csak arra használják az IF-et, hogy 2 (vagy akár több?) GPU-t összekössenek.

na ez hosszú és talán túl sok minden érint az írás, de remélem érthető és sikerül kihámozni... (nem akartam és nem kellett volna belemennem ennyi mindenbe, de a téma soktényezős, ez még a felszín se).

röviden csak az inteles részre felelve:
intelnél pénz van, azért vehet mérnököket, fejleszthet akár párhuzamosan, de időt nem tud venni, nem tudja a fejlesztési procedúrákat "levágni" pénzel, így nem sokkal tud gyorsabban megjelenni egy-egy termék akkor se ha 3x-4x annyi pénz pumpálna a projektbe (az is korlátozott, hogy hány mérnök tud eredményesen együtt dolgozni egy-egy részfolyamaton).
de mivel vélhetőleg új architektúrán dolgozik az intel (és asztali Ice Lake törölve lett), így az a fejlesztés kezdetétől legalább 4-5 év (kevesebb nem lehet ha nem tud átemelni "részeket").
Zen-re mondja amd, hogy teljesen új, de látszik rajta, hogy azért pár részt FX-ből(vagy utódaiból) emeltek át ami jól volt (pl. cache kezelés azon módja a mi a működésért felelt, így nem is szenvedett attól amitől az intel szenved, és ezért volt azonos spectre érintettség a zen és bulldozer(és leszármazottai) között).. de intelnél ezen részeket is újra kell tervezni (alapjaiban)...
és ha csak akkor kezdték el a fejlesztés amikor megjelent a zen1, akkor meg is lenne a 4-5 év...
sapphire rapids azt hiszem ezen a néven fut az érkező "fejlesztés". arról is írhatnék egy-két dolgot, de tényleg nem teszem már...

Albigator:
függ a táp "minőségétől", ha minőségi a táp még egy 450W-os is elbírhatja 2600X mellett (lehet a 400W is elég akkor) ...
de sok (sőt rengeteg) a rossz minőségű táp a piacon, amire ráírnak több száz W teljesítményt ... az adattáblát megnézve meg kiderül, hogy "kombinált" és/vagy nem 12V-ra hanem 5V-ra vonatkozik (amin a terhelés marginális).. és sokban nincs életképes védelem, vagy névlegesen se bírják a ráírt teljesítményt...
így a gyártók inkább "túlajánlják" a minimumot.. abban talán hozzák a felét a névleges ráírt adatnak (bár a kínai tápokat nem szabad alábecsülni)..

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#504) Ragnar_ válasza DraXoN (#499) üzenetére


Ragnar_
(PH! addikt)

Azt mondják a Zen2 elég brutál memória OC-t bír, annak lehet, hogy lesz még jelentősége mire kijön a 7nm-es Intel, esetleg a DDR5 is adhat még egy kis boostot a Zen3/4-nek akár, ha jól skálázódik a teljesítmény a ramfrekvenciával. Jelenlegi Coffee Lake Inteleknek, ha jól tudom játékokban pl. gyakorlatilag mindegy, hogy 2666, vagy 3600Mhzes Rammal hajtják. Persze tesztek a Zen2-ről még kb. 3 hét.

A legutóbbi videok szerint a nextgen XboX és a PS5 is hardveres RT gyorsítást kap majd AMD GPU val, így nem hinném, hogy az asztali szegmens ennek ellenére RT támogatás nélkül marad majd, és igazából kezd bővülni az RTX támogatott játékok sora is, szóval szerintem hamarosan megjelenik a RT az AMD-nél is, valamikor a nextgen konzolok startja után szerintem.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#505) awexco válasza DraXoN (#503) üzenetére


awexco
(senior tag)

Mit lehet tudni a saphire rapids-ról ?

[ Szerkesztve ]

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

(#506) Chaser válasza turbokappa (#494) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#507) Krend válasza Albigator (#502) üzenetére


Krend
(lelkes újonc)

Az én 650 gold tápommal valószínűleg nem lenne zaj probléma, bár nálam a mostani kártya úgyis hangosabb mindennél.

Viszont ilyen árban nem vennék kártyát, főleg miután a jó magyar kereskedők rátesznek 40%ot az adók után.

[ Szerkesztve ]

R5 2600x, R9 290

(#508) turbokappa válasza Yutani (#495) üzenetére


turbokappa
(senior tag)

A céges pck-ben elvétve volt amd. Nálunk kizárólag intel van, az hogy alakul a jövő azt majd a vezetés eldönti.

A semmiért vállalom a felelősséget!

(#509) Csapoati válasza Albigator (#502) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

A 160 wattot fogyasztó (1 db 8 pines) GTX 1070-emhez elég egy Corsair CX 430-as táp is, szóval még az 550-esnek is simán kell bírnia a Navit.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#510) Ragnar_ válasza awexco (#505) üzenetére


Ragnar_
(PH! addikt)

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Intel 7nm >>>>> bármi 5nm ;]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#511) Petykemano válasza Ragnar_ (#510) üzenetére


Petykemano
(PH! addikt)

Ezt honnan lehet tudni?

(#512) awexco válasza Krend (#507) üzenetére


awexco
(senior tag)

El kéne már felejteni ezt a rabló árrés elmélet . Stagnáló piac esetén 1 számjegyű árrésekrôl beszélhetünk . Volt mikor egy cég 1,5 , 2,5% árréssel adott el procit . Webáruházról beszélünk .

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

(#513) Kansas válasza Petykemano (#511) üzenetére


Kansas
(senior tag)

Kék szemüvegekre gravírozzák, illetve kék színű jósgömbökre is, közvetlenül a gyári szám mellé.

[ Szerkesztve ]

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#514) Kansas válasza awexco (#512) üzenetére


Kansas
(senior tag)

Nekem anno egy fizikai bolttal bíró laptopkereskedő cégnél mondták már jó 10 éve, hogy náluk azért nem lehet kártyával fizetni, mert elvinné a profitjuk jó részét a kártyás fizetés jutaléka(OK, nyilván szódával az ilyen magyarázatokat :) ).

[ Szerkesztve ]

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#515) awexco válasza Kansas (#514) üzenetére


awexco
(senior tag)

Kiskerbe nekem is rémlik , h 1,5 - 2 % ot akart az OTP lehúzni a kártyás fizu után ... rablás volt .

[ Szerkesztve ]

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

(#516) awexco válasza Kansas (#514) üzenetére


awexco
(senior tag)

Nem kamuztak neked ... A laptop piac 2-3 nagyobb nagyker kezében van .

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

(#517) Krend válasza awexco (#512) üzenetére


Krend
(lelkes újonc)

Ha ez igaz, akkor hogy jönnek ki a fertelmes árak?
Feltételezve, hogy nem a nyakukon maradt valami régebbről, amit olcsóbban kellett kiszórniuk.

Valami extra adó a nagyker/kiskeren, ami csak nálunk van?

R5 2600x, R9 290

(#518) Kansas válasza Krend (#517) üzenetére


Kansas
(senior tag)

Szállítás, vám, raktározás, kis tétel miatt volume discount hiánya, 27% ÁFA... ilyesmi.
Plusz persze nagyker és kisker árrés.

Alza árakon látszik, mennyit jelent csak a volumen, és akkor ők még sehol nincsenek egy 60-80 milliós országban működő nagykerhez képest, nem hogy az USA-hoz...

[ Szerkesztve ]

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#519) awexco válasza Krend (#517) üzenetére


awexco
(senior tag)

Notebook téren a 2-3 nagyker valszeg magas árréssel dolgozik . Mondanék mást de bizonyíték hiányában a fantáziádra bízom . A tőlük vásárlók 2-3% al dolgoznak . Komponens terén túl kicsi ország vagyunk . De a szürke inport kombinálva a készlet mentesen dolgozó webáruházakal együttesen együtt 1 számjegyű árrést tesz ki . A túl magas árréssel dolgozó kicsi cégek folyamatosan hullanak ki . Ha van verseny több forrás akkor javulnak az árak . Árvíz , winyó árak ... volt mikor egy héten át kb 10-15% al lettek a készletek emelve maponta . De a beszerzési árak is durván emelkedtek .

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.