Hirdetés

2019. június 24., hétfő

Hozzászólások

(#151) Televan válasza TTomax (#141) üzenetére


Televan
(PH! kedvence)

Én mindig is azt mondtam hogy a customra várok. Sosem építettem a blowleres megoldásokra.Amúgy is mindig megvárom a teszteket és az árakat.Eddig nagyon tetszik az 5700,és valószínüleg szeretnék belőle vásárolni egy custom darabot.Hogy mikor az csak idő kérdése.

[ Szerkesztve ]

???

(#152) Abu85 válasza Daelion (#150) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Igazából nem kell sokat várni. Augusztusban jönnek az egyedik.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#153) GodGamer5


GodGamer5
(őstag)

Ez a driveres képminőségjavító elég jól hangzik, főleg ilyen TAA, meg FXAA mellett. A kártyák is jónak tűnnek, viszont nem valószínű, hogy rohanok leváltani a Vegámat.

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#154) TTomax válasza Daelion (#150) üzenetére


TTomax
(PH! félisten)

Azzal nincs semmi baj,igazad van,csak van a beszélgetésnek egy előzménye ahol mindenki le van sajnálva aki fincsorog.

(#151) Televan

De most őszintén,mivel is kapsz többet mint egy Vega56 alulfeszelve?Az nem volt jó ez meg már igen?Vagy egy sima 2060,de most komolyan mitől lesz ez a kártya jó amitől amazok nem voltak azok?Mert az a +/- 5-10%ot észre nem veszed az biztos,kihagyhatatlan ficsör se nagyon van...egy HDMI 2.1,na az már érthető lenne,de az nincs...

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#155) Abu85


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Közben jöttek képek arról, hogy mit tud rekonstruálni a driveres (RIS) és mit a FidelityFX. Egyelőre ennyi. A GPUOpenre ígérnek bővebb leírást pár hét múlva.

RIS (driver) OFF:

RIS (driver) ON:

FidelityFX (natív) OFF:

FidelityFX (natív) ON:

(#156) Raymond és (#157) TTomax: Kaptuk, hogy mi a rekonstrukció határa, tehát mi az a maximális képi torzulás (ezt gondolom mesterségesen raktak most rá), amelyből még igen jó eredménnyel helyre tudják állítani a minőséget. Ez sajnos a driveresnél jóval kisebb, mint a FidelityFX esetében, ami nem szimpla post-process, ellentétben a driveressel.

(#157) TTomax: Nem slideből van, a GPUOpen csapat küldte ki a képeket. A slide-ban az van, ami benne van a cikkben, viszont azok valós körülmények, nem a működési határokat mutatják be, mint ezek a képek.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#156) Raymond válasza Abu85 (#155) üzenetére


Raymond
(PH! félisten)

Ha neked nem vilagos az hogy az a FidelityFX osszehasonlitas egy egetvero baromsag akkor inkabb ne irj tobb cikket grafikarol.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#157) TTomax válasza Abu85 (#155) üzenetére


TTomax
(PH! félisten)

Ohh de kamuk ezek a képek,ugye ez nem AMD slide???Egyébként is hatalmas fail FFXet meg RISt állóképen demozni... mókuspor szaga van...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#158) Oliverda válasza Abu85 (#145) üzenetére


Oliverda
(Jómunkásember)

Felesleges volt az önmosdatás miatt koptatni a billentyűzetet.

Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!

(#159) Chaser válasza SkyTrancer (#140) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

erőviszonyokat tekintve "sz@ros" kis cég:) kb mintha egy sarki 50nm-es boltot hasonlítanánk egy 1000nm-es üzletközponthoz, bár nem a legjobb hasonlat
vga árak csúbyák, egyetértek, viszont cpu árakkal nincs gond - amd oldalon legalábbis ( : -, 50e alatt kapsz 6 magos 2600-ot - smt-t ne is nézzük -, lehet h nem elég a 120fps/4k-ra vágyóknak, de oda a vga sem 50e-s kategória, halandó embereknek bőven jó, és jön már az erősebb zen is
biztos nem lesz 700e körüli vga, már a 2080ti-nél is kiborult a bili, arra az árra már a fanok is köpködnek
meg jön az új konzol gen, elméletben brutális lesz az ms és sony megoldása is, már az x is elég brutál, pc-ből 200-ért sem raknék össze olyan konfigot ami annyit tud mint az x, és ezekre valóban optimalizálnak, nem leányálom a 4k 30/60fps sem, következő gennél meg valószínűleg sok évre elég erő lesz bennük a 4k/100-120 fps-hez, szóval a hardcore pc-sek is lassan nagyon átgondolják, kell-e nekik a pc-s játék, én se véletlen vettem inkább konzolt, pedig sok éve még nagyon lenéztem a konzolokat:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#160) Raymond válasza TTomax (#157) üzenetére


Raymond
(PH! félisten)

Nem tudom, de ami tuti az az hogy nem azt mutatjak "mit tud rekonstruálni a FidelityFX" hanem azt hogy ha fogod a FidelityFX ON kepet es radobsz egy 4-es Gaussian Blur-t akkor olyan kepet kapsz mint amit a FidelityFX OFF-nal lathatsz. Gyonyoru mondhatom. Az is hogy valakinek volt pofaja ezt igy csinalni na meg az is hogy a helyi szakerto rakja be ezt mint bizonyitekot hogy milyen csudajo az uj funkcio. Mar fejcsovalasra sincs ereje az embernek az ilyenek lattan.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#161) Johnny_vT válasza Raymond (#160) üzenetére


Johnny_vT
(senior tag)

Elég a 3x-os Gaussian Blur, kipróbáltam :D

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#162) Raymond válasza Johnny_vT (#161) üzenetére


Raymond
(PH! félisten)

A 3x nem eleg, az eredetin van egy kicsivel tobb elmosodas. Az 5x viszont sok. A 4x pontosan ugyanazt a kepet hozza.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#163) TTomax válasza Raymond (#160) üzenetére


TTomax
(PH! félisten)

Igen azt a vak is látja,hogy az off képek kokányoltak...Tündérpor nah.... BTW ime a Navi ahol Raja teljes munkásságát élvezhetjük...volt mire szivarozni tavaly ... szerencse hogy az intelhez ment,így már biztos,hogy továbbra sem lesz verseny... :DDD

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#164) bobalazs válasza Abu85 (#155) üzenetére


bobalazs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Erről jut eszembe, letöltöm most a Reshadet, az is tud ilyeneket. :N

(#165) Duck663 válasza Cifu (#120) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Egy keresztáramú is kijuttatja, legalább olyan hatékonysággal.

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#166) carl18


carl18
(őstag)

Hát a Videókártyák jók de kissé drágák. Mondjuk ha a erősebb model hozza egy RTX 2080 szintjén olcsóbban akkor se lesz rossz vétel. A Sima 5700 egy RTX 2060 árában kellet volna piacra kerüljön, a hírek szerint az Nvidia jöhet a Super szériával ami RTX 2060-at adná 250 dolcsiért, a kérdés mi igaz ebből.

Szerintem így max a RTX 2080 kap árcsökkenést és teljesítmény növekedés.

Egy GTX 1080 szintű kártya kéne a piacra 250-300 dolcsiért és az ember örülne végre :D

Aki meg sokkalja hogy a 16 magos Zen 2 nem fillérekért kerül piacra, egy egy stratégia emberek.
Az intel jelenleg egy 16 magos Hedt platformos procit I9-9960X 1699 dolcsiért veszteget, ehhez képest az AMD igen is sokkal jobb áron adja a nagy teljesítményt.
Ha Most a Zen 2-vel minden adnának olcsón, mi lenne az újdonság a következő szériával. Az Intel így is faképnél hagyták. Zen 3- Zen 4 talán ad majd 16 magos 500 dolcsiért, mire az intel adja a 10 magos addigra a Zen is adni fog 12 magot legalább. Jelen piaci helyzet szerint nem kell ettől "durvábban árazni".

A kérdés jövőre az intel a 10 magját mennyiért adja? 360-500 dolcsi között fogják árazni szerintem.
A Zen 1800X is 500 dolcsiért nyitott most meg elég barátságos áron hozzá vágják az emberhez, az utodja a 2700X már csak 329 dolcsiért ment. Valszeg a Zen 3 4700X már hozat 12 magot 329 dolcsiért :D

Hasíts bele! :D

(#167) Chaser válasza carl18 (#166) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

"az Nvidia jöhet a Super szériával ami RTX 2060-at adná 250 dolcsiért, a kérdés mi igaz ebből."
akkor mégis összedobnék egy pc-t...:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#168) arn válasza Alogonomus (#108) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

Nem amd fele rt van, hanem ms fele... es barmin tud renderelni, nem kell hozza dedikalt hw.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#169) Prof


Prof
(PH! addikt)

Lemaradtam, a jatekok hany szazaleka hajtja ki a 16 magot??? ;] :U
Játékra egy 5+Ghz-re tuningolt 4 magos még mindig gyorsabb lesz az esetek 99%-aban.

[ Szerkesztve ]

"Yesterday is gone, tomorrow is not yet come. We have only today. Let us begin"

(#170) Johnny_vT válasza Prof (#169) üzenetére


Johnny_vT
(senior tag)

Ha high fps a cél és jó minőségben streamelsz közben akkor Tetris-től fogva minden.

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#171) Abu85 válasza Raymond (#160) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A levezetésed után beperelhetnéd őket ezért. És akkor kiderül, hogy nekik, vagy neked van igazad. Mert ezeket a képeket fogják berakni a VGA-k oldalára (szerk.: sőt, már be is rakták, semmiféle csillagozással, hogy szimulált kép, vagy hasonló, egyszerűen úgy jelzik, hogy ez ezt tudja!!!). Remélem a tettek mezejére lépsz, mert most az van, hogy mondasz valamit valamiről, amit az életedben sose láttál, míg ők konkrétan kifejlesztették ezt, integrálták a Unity-be és mást állítanak róla. Külső szemlélőként ez a részedről egyelőre szájhősködésnek tűnik, de egy per indításával javíthatsz rajta. Kíváncsi vagyok, hogy kiállsz-e az igazad mellett, vagy marad az állnév mögötti megmondóember szerepe, aki mindent mindenkinél jobban tud, csak sosem bizonyítja. :)
Én speciel azt mondanám, hogy majd meglátjuk mit tud, hiszen nem láttam a forráskódot, a rendelkezésre álló információkat közlöm csak, de te bátrabb vagy nálam. Kérdés, hogy hiszel-e annyira az igazadban, hogy hamis reklámért felnyomod őket... én szurkolok neked, ha cselekszel.... :K ... viszont ha nem, nos... ne haragudj meg érte, de úgy nem tudlak komolyan venni. :N

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#172) arn válasza sb (#142) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

En most kivarasra jatszok :) eddig ugy voltam, hogy mindig megvettem a mainstream tetejet, de eszem agaban nincs se 1000+ eurot kiadni, se vmi kozepszart venni.

az amd sem valtotta meg a vilagot, akkor araz normalisan, ha sulyed a hajo. Ezt mar az a64el is eljatszottak, ugy latszik nem tanultak.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#173) green dude válasza Pakmara (#89) üzenetére


green dude
(lelkes újonc)

Az nVidia árvágásra én is kíváncsi leszek. Befigyelhetne egy jól árasított 2070. 140 körül egy jó konstrukció. Régebben voltak már nVidia kártyáim, melyik gyártótól érdemes most venni 2070-et? Olyat amin kiru a hűtés.

[ Szerkesztve ]

(#174) Prof válasza hokuszpk (#102) üzenetére


Prof
(PH! addikt)

Kulonosen, hogy nyugaton mar nagyon reg laptoppal rohangalnak az emberek es nem szekrenyajtonyi gamer PC-kel. :))

"Yesterday is gone, tomorrow is not yet come. We have only today. Let us begin"

(#175) Tuttu


Tuttu
(lelkes újonc)

Annyira "magyar" amikor lefitymálunk egy terméket, de közben az emberek csak 10%-a tudhat magáénak hasonló vga-t vagy procit.
Mint ha mindenkinek 2080TI superoverclockedVapor-X volna a gépébe és annál erősebbet akar, csak hát a piac nem kínál megfelelő alternatívát. :(
Persze lehetne több kari meg erősebb is, de én speciel akkor csalódok, ha van rá lóvé, várom, de nem tetszik...

No mind1!
(Ezt máshol is észre venni és kikívánkozott nah! :D. )
:B
Akinek nem inge... :))

Legalább prcik terén elég jó most az AMD!
Karácsonyra meg is lepem magam majd :D

(#176) Duck663 válasza Abu85 (#127) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Abu, ha ez nem egy GCN-RDNA hibrid, és a Navi 20 után sem változik a dizájn, akkor borzasztóan rossz munkát végeztek. Ők már 7nm-en vannak. 7+ 5nm nem fog akkora ugrást jelenteni. A teljesítmény fogyasztás mutatókban továbbra sem lesznek komolyan versenyképesek.

Ha kicsit elkezdünk számolgatni, kiindulva abból, hogy mennyi teljesítménypluszt ígérnek (várjuk a teszteket), melyik egység hogyan változott (igaz nem biztos, hogy valós diák alapján, az előadáson nem mutogatták őket), akkor a CU-k teljesítménye alig 1%-ot növekedett. (Compute tesztek ezt alá is tudják majd támasztani, mert abban a GCN-s is erős volt, nem volt gond a kihasználásukkal sem.) Azaz a CU-k tulajdonképpen közel változatlanok!!! lehetnek, csak a szervezésük, vezérlésük lett más, és a teljes teljesítménytöbblet innen származik. Ha pedig ez igaz, akkor a GCN-ben évek óta óriási teljesítménypluszt hagytak a semmibe veszni, ami igencsak szégyenletes a GPU-s részleg részéről. De az is lehet, és ez a hibrid feltevést igazolná, hogy a konzolok visszafelé való kompatibilitása miatt tartották meg a CU-kat, mert csak így tudták garantálni a visszafelé kompatibilitást, úgy, hogy a futtatott játékok ne veszítsenek a teljesítményükből, és ennek még értelme is lenne, illetve elfogadható indok is lenne.

[ Szerkesztve ]

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#177) schawo válasza Prof (#174) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Az emberek kelettől nyugatiig, meg nyugattól keletiig lassan egy évtizede telefonnal rohangálnak, nem laptoppal.

De amúgy se tudom, hogy jön ez most ide.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#178) arn válasza green dude (#173) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

2070 armor

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#179) green dude válasza andy19770128 (#94) üzenetére


green dude
(lelkes újonc)

Az Archicad mennyire működik jol a consumer kártyákkal? Nincs frame drop nagyobb modelleknél (nem családi ház).

(#180) S_x96x_S


S_x96x_S
(fanatikus tag)

(#181) Krend válasza arn (#178) üzenetére


Krend
(lelkes újonc)

Az osszenyomott oreo kekszes hűtés nem gagyi?

R5 2600x, R9 290

(#182) Predatorr


Predatorr
(kvázi-tag)

Én azt olvastam mértékadó lapokban, hogy ezek az „új” VGA-k is GCN alapúak, néhány RDNA funkcióval, és hogy az igazi RDNA alapúak csak 1 év múlva jönnek az új nV generáció ellen. Ellen, haha. A marketing megint megy ezerrel, gyakorlatban meg kopp lesz.
A procikat nyomják csak, de én már váltottam, esetleg majd 4700X érdekel, viszont a chipseteket jó lenne már levinni 55nm-ről (ha jól tudom) extra hűtőventik helyett.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#183) nanocry válasza green dude (#173) üzenetére


nanocry
(újonc)

ZOTAC pl, de majd lesz sztem, aki jobban tudja. Nekem Zotac AMP Extreme 2070 van és üresjáratban 22 fokon totyorog. Terhelés alatt is 40-45-től nem megy feljebb. OC-t meg akkor, ha igényli valami.

[ Szerkesztve ]

(#185) hokuszpk válasza schawo (#177) üzenetére


hokuszpk
(PH! addikt)

vonjuk le a tutti kovetkeztetest : az emberek rohangalnak. :DD

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#188) Dragon3000 válasza sb (#142) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Az megvan, hogy az 1800x 499 dollárral kezdet és most ennyiért kapod majd a 3900x-t, nem látom azt a nagy drágulást a Zen szériában és itt 8 mag helyett már 12-t kapsz, amik még magasabb órajelen is mennek.

(#189) Kansas válasza Predatorr (#182) üzenetére


Kansas
(senior tag)

Megtennéd, hogy linkeled a "mértékadó lapok" megfelelő cikkeit?

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#190) Duck663 válasza Cifu (#186) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Nézz meg egy AC Origins-t, a 8 szál is kevés neki. Ez az általad használt VGA-nál is igaz lesz.

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#192) yericho800


yericho800
(kvázi-tag)

én nem vágom a témát... de 6700k phoenix 1080-16gb 3000mhz alapú konfigot eladtam 270e cakkum pakk. vettem egy tuf b450m-16gb 3000mhz - misi gaming x 1070 konfigot de kb witcher alatt ultra beállítások mellett 10-15fps a különbség átlagban. os ssd hdd maradt! nekem nagyon bejön a ryzen 2600. s. o. t. r. alatt is javult a téma. és 1080-1070 váltottam vissza xD. nagyon megvagyok elégedve a cuccal. 3600-x variáns az nekem mivel adna most többet? :)

(#193) Kansas válasza green dude (#191) üzenetére


Kansas
(senior tag)

Azért az megvan, ugye, hogy a FHD/High-hoz képest a 1440p/Ultra pont hogy nem a CPU-t, hanem a GPU-t terheli jobban...?
Nem a procid lesz kevés oda, hanem a VGA-d.

[ Szerkesztve ]

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#194) Dragon3000 válasza Cifu (#186) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Találkoztam olyan játékkal, ami single-ben az i5 3470-nel micro laggos volt rx480 2560x1080 full grafikán, a ryzen 5 2600-zal ez megszünt.

[ Szerkesztve ]

(#195) M.T. válasza NandoXXL (#76) üzenetére


M.T.
(senior tag)

Abszolúte egyetértek.... :R

1st gen Ryzenem van RTX2060 -nal, hogy legyen kb +25% teljesítményem rá kellene dobni sokat.
De bármennyire is tetszik az új igazából a mostani is 110 fps átlag 64 fos Battlefield 5 Multiban ultrán, vagy fejlesztés utan 140 szerintem nem éri meg a felárat es alig észrevehető a legtöbb ember számara.

Persze aki kidob minden csak hogy a legújabb legjobb legyen neki szíve joga, de akkor ne is legyen sírás a pénztárnál, amúgy meg van választás lehet venni jobb ár érték :DDD arányban INTEL -t ha az tetszik senki nem kényszerít senkit.

[ Szerkesztve ]

(#197) green dude válasza Kansas (#193) üzenetére


green dude
(lelkes újonc)

Persze, alap! Viszont ha emeled a geometriai részletességet plusz a több objektum, ott már a procinak is jobban kell dolgozni.
Sajnos ehhez a játékhoz a 2070 szint is kevés (több pénzt nem leszek hajlandó elkölteni VGA-ra) de very high-on lesz egy nagyon jo frame rate-em. Remélem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.