Hirdetés
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolvar
senior tag
hát nem igazán értem a sok elégedetlenkedőt.
nézzük a tényeket:vodánál a 32gb teló a smart 400 108e.
ebben van 400 perc 100sms minden! hálózatba és 31 forint a percdíj és sms is havi 10e.a t-nél a 32gb teló ikon 400 112e.
ugyanúgy 400 perc 200sms csak! t-hálózatba és a hatalmas különbség hogy 30 a percdíj az sms szintén 31 havi 10400.az adatforgalom ahol dupláját biztosítják ezen kívül (ha nem is őrült összegeket spórol meg az ember)de a vodánál olcsóbb.az hogy mire elég az a 2gb személyszerint nem tudom soha nem volt még okostelefonom.
de javítsatok ki ha tévedek.
az pedig nem tudom honnan jött itt mindnekinél hogy drága a vodánál az iphone?miért talán a t-nél olcsóbb?vagy mit is várt itt néhány ember ingyen fogják odaadni...komolyan...az viszont érdekelne hogy a voda 3g milyen lefedettséget tud felmutatni.tud erről valaki nyilatkozni?
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
d!sCm4st3r
csendes tag
Hát,ha Te kifizetsz a független fónért 230at akkor jó buta vagy bárhol megáll 200ba De még ez is sok. Független HTC Desire HD-t tudsz venni 170k környékén, azért az már kicsit odavág és nem vagy egyik szolgáltatónak sem a "rabja". De ez fón topik nem HTC uh be is fejeztem
[ Szerkesztve ]
--- Üdvözlettel: d!sCm4st3r --- Ha már írok egy privátot, kérlek vedd a fáradtságot és válaszolj rá! Köszönöm!
-
d!sCm4st3r
csendes tag
Xaels: Tényleg kis is felejtettem mucsaröcsögén meg hajdúbiharbüdösbütykösön lakó unokatestvéreim akiknek van még összesen 8 gyermekük. Akkor megdobnám még vagy 12darabbal azt a rendelni kívánt mennyiséget Remélem kapok rá engedményt jócskán és a készlet is bírni fogja
--- Üdvözlettel: d!sCm4st3r --- Ha már írok egy privátot, kérlek vedd a fáradtságot és válaszolj rá! Köszönöm!
-
manchester85
veterán
Talán nézd meg a médiamánia csomagokat is! A smart csomagok ugyanis csak az ikonra válaszok (és azzal szemben is alulmaradnak) a médiamánia csomagok porig alázzák. Ez itt a probléma, ezek a tények, na de bekopizom egy korábbi hozzászólásomat, ahol a médiamánia L csomagot és az smart 400-at hasonlítom össze. Kiemelem minden összehasonlításban a kedvezőbbet.
smart 400: 10 000ft MML: 11000ft
400 perc akár 550 perc
100 sms 300 sms
1 giga 1 giga
31ft/perc 19 és 21ft/perc
-- 30 óra mobil tv
--- A csomag ára tetszés szerint fordítható sms-re vagy belföldi hívásra
Vagyis 1000ft többletért akár 150ft-tal több perc, 150 sms-sel több, 30 óra mobil tv, 50%-kal olcsóbb percdíj (ha a T-s árat számítjuk 100%-nak) és tetszésszerűen felhasználható csomag. A készülékár ugyanaz. Ez azért brutál!i6 Silver
-
erdoke
titán
válasz manchester85 #54 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy más csomagokkal is megveheted, akár az általad eddig használttal. Én a sok külföldi hívás miatt Relax 500-ban vagyok (+250 nemzetközi perc) 3 GB-os adatcsomaggal. Erre ugyanazt az árat adták, amikor a 3GS-t vettem, mint az ikon 600-ra, tehát semmivel nem kellett többet költenem, mint előtte.
A legjobb aláírás a héten
-
manchester85
veterán
Szerintem a vodánál is megvehető bármilyen csomagban. Más kérdés, hogy ha nem az iphone oldalán levő árlistából választasz, akkor a "komfort, prémium, top" kategorizálás lép érvénybe, ahol minimális készülék ártámogatás van csak. Az a vicc az egészben, hogy a vodánál is vannak multimédia csomagok, amik eléggé hasonlóak a médiamániához, és azzal max top kategóriásan veheti meg valaki az iPhone-t, ami iszonyatosan drága ugyebár. A voda megnézte a T árlistáját, és mivel kénytelen volt fenntartani egy szemfényvesztést, hogy egyáltalán versenybe szállhasson, így a csomagon próbálják megfejni a népet. Nekem a smart 1000 a kedvencem: 21ft-os percdíjon lebeszélheted, utána 26ft-os percdíj. Ezekben a csomagokban már a különadók is benne vannak.
i6 Silver
-
Beowulf
csendes tag
Különleges tarifák egy különleges telefonhoz
* iPhone-ra szabott rugalmas tarifáink közül választhatsz, bármely hálózatba felhasználható percekkel és SMS-ekkel
* Gondtalan böngészés adattúlforgalmazási díj nélkül
* Tökéletes Ügyfélélményt nyújtunk Prémium Szolgáltatásainkkal:
o Felgyorsított telefonos ügyintézés
o Soron kívüli ügyintézés márkaüzletben
o SzervizfutárSzerinet így az 1 GB is elég... Nem?
-
-
manchester85
veterán
Arra nem találtam infót, hogy a voip tiltva van-e. T-nél ezzel nincs gond, de a voda úgy tudom, ezt is "alkalmazza" bizonyos csomagokban. Smartnál mi a helyzet? Köszi!
i6 Silver
-
bolvar
senior tag
válasz manchester85 #54 üzenetére
én csak a smart és az ikont hasonlítottam össze...
mm csomagokat nem néztem mivel a vodánál nem tudok hasonló csomagról.a mm csomagnál amúgy hol írja a lebeszélhető perceket?én nekem nem sikerül megtalálni
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
Tepke
csendes tag
Én valójában nem értem, miért gondolta bárki is, hogy a vodánál majd "diszkont" áron veheti meg az iPhone-t. A luxuscikkek piacán sosem volt különösebben jellemző az árverseny. (lehet szúrósan nézni, de a szifon az )
Egy másik fórumon olvastam egy kommentet amivel mélységesen egyetértek:
"Bizonyára végletekig leegyszerűsített a megközelítésem, de szerintem az vegyen ilyen készüléket, aki meg tudja finanszírozni. Egy szolgáltató nyilván nem karitatív szervezet. Elég naiv megközelítés, hogy egy túltelített, és mérsékelten fizetőképes piac legkisebb szereplőjétől várja azt mindenki, hogy majd nagyságrenddel aláígér a "tehetősebb" konkurrenciának egy olyan termék esetén, melynek értékesítésébe párját ritkító módon szólhat bele annak gyártója, aki egyébként minden legyártott darabot el tudna adni amúgy is.Egyébként a voda ajánlata szolgáltatás szempontból szerintem nagyrészt pariban van pinkyékkel, felesleges fanyalogni. Nyilván felhasználói szokásoktól(is) függ, hogy kinek melyik cég ajánlata kedvezőbb, de csodálkoznék ha bármelyik cég is azt tűzte volna ki célul, hogy mindenkinek a legkedvezőbbet nyújtsa.
Én inkább arra leszek kíváncsi, hogy a "prémium szolgáltatások"-at milyen színvonalon fogják szolgáltatni.."
A természet igazságos: aki vak az jobban hall, aki süket az jobban lát, akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik.
-
manchester85
veterán
Na, ez eddig a nap marhasága, csak gratulálni tudok hozzá... Senki nem diszkont árakról beszél, hanem kompetitív ár- és versenyhelyzetről. A voda csomagjai az ikonnal rivalizálnak, de a sokkal jobb, viszont árszabásban hasonló médiamániával szemben esélyük nincs, szokásoktól függetlenül. Aki iPhone-t akar, fizessen, ez egy kiváltság, még van pofája nézni, milyen áron jut hozzá, a rohadék! Az, hogy számodra nehézségekbe ütközik egy egyszerűbb költségvetés kiszámítása, még nem jelenti, hogy az élet ilyen egyszerű lenne. Az embereknek csupán kis %-a látja át teljesen a csomagok tartalmát, és a hozzád hasonlóan nem gondolkodó, csupán iPhone-t akaró vodások szépen be is dőlnek majd. Tények nélkül okoskodni és még másokat lehurrogni, amiért van pofájuk utánaszámolni, csak gratulálni tudok! Mondj már 10k fölött egy smart csomagot, ami felhasználói szokások függvényében jobban megéri az előfizetőnek, mint bármelyik médiamánia. Ingyenes futárszolgálat, vagy mi?
#62!
A médiamánia csomagok ára leforgalmazható, vagyis nincs fix arányban lebontva a szolgáltatás, amit kapsz, ezért nincs is benne perc. Sms-re és belföldi percekre használható fel, amik egységes árúak, így teljesen rugalmas, milyen arányban használod fel. Ezen felül "grátisz" kapod a felsoroltakat, de lebontottam, miből mennyivel kapsz többet egy 10k körüli csomagban.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
úúútálatos
tag
válasz úúútálatos #47 üzenetére
Most, mi van? Válaszoljak magamnak?
Jaaa, úúúti tényleg jól döntenél! Ez így, ebben a felállásban egész jó ajánlatnak tűnik! -
manchester85
veterán
válasz úúútálatos #65 üzenetére
Leírtál valamit, kérdés nélkül. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én általában csak kérdésekre szoktam válaszolni... vagy a hülyeségekre
i6 Silver
-
Tepke
csendes tag
válasz manchester85 #64 üzenetére
Kösz a gratulációt!
A médiamánia csomagok tényleg nagyon jók, ezt nem vitatom, látszólag házon belül is konkurrencia az ikonoknak. Azt viszont ennek ellenére fenntartom, hogy használati szokások kérdése hogy kinek mi a jó. Mi van pl azzal az ügyféllel, aki teszem azt 2-2,5 GB adatot forgalmazna havonta? (egy ilyen telóval ez már nem olyan nehéz ugyebár)
Te melyik csomagot ajánlanád neki és miért, az enyémet mint olvashattuk jelentősen meghaladó költségvetés tervező képességeiddel, ha feltesszük, hogy a voice használat nem lépné túl a lebeszélhető mennyiséget?
Az pedig teljesen felesleges előítélet, hogy én iPhone-t akarnék venni (bár sztem magánügy), semmiért sem mondanék le a fizikai qwerty-ről.
Jah, még 1, azért van egy olyan érzésem is, hogy voda már csak azért sem ment lejjebb, nehogy túl gyorsan fogyjon a készülék..Karácsony előtt rosszul mutatna "sajnos elfogyott"..A természet igazságos: aki vak az jobban hall, aki süket az jobban lát, akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik.
-
manchester85
veterán
"Mi van pl azzal az ügyféllel, aki teszem azt 2-2,5 GB adatot forgalmazna havonta?"
Annak ott az ikon 400, legrosszabb esetben az ikon 600. A vodánál ezekben a csomagokban nincs lehetőség 2 giga fölé menni normális sávszélesség mellett. A smart 500-ban van először 2 giga, 100 percért pedig 3000 felárat kell fizetni, WTF
"Te melyik csomagot ajánlanád neki és miért, ha feltesszük, hogy a voice használat nem lépné túl a lebeszélhető mennyiséget?"
Nyilván az ikon 400-at, hisz hasonló áron a smartban csak 1 giga van, 13-ért meg 30ft-os percdíjon adnak plusz 100 percet, ezzel az erővel fölösleges is előfizetni rá pluszban.
Nem arra gondoltam, hogy iPhone-t akarsz venni, hanem, hogy jelenlegi vodás iPhone-ra vágyók között sok olyan lehet, aki simán elhiszi, hogy a csomagok hasonlóak, és szinte mindegy, hol veszi meg.
Még esetleg egyéb szitu, amiben a Smart csomagok a Médiamánia (de akár az ikon) fölé tudnak nőni felhasználási szokásoktól függően?
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Tepke
csendes tag
válasz manchester85 #69 üzenetére
Józan ésszel én se ajánlanám egyiket se , de ez itt most másodlagos. Nálam mindkettő szolgáltató elvérzik, ha a példámban szereplő ügyfél lennék, mert T-nél meg kell vennem az Ikon 600-at (17690), mert a Média Mániákban csak 2 Giga van, és a túlforgalmazás pofátlanul drága, a Vodánál meg ugyan nincs túlforgalmazási díj, de arcpirítóan alacsony sebességre lassítanak (9,6 kbit/sec!) ha átléped a benne foglalt forgalmat.
Ennek ellenére Vodkánál elég lenne a Smart 500 is (13000), és a szifon rendre 20 ill 30 e Ft-tal drágább mint Ikon 600-zal, na de a havidíjak 2 éven át..Természetesen nem mindegy ki hol veszi meg, pont pl a fentiek miatt, de sztem ez mindenkinek a saját felelőssége. A szolgáltató max abban lehet saras, ha elhallgat, vagy eldug a döntéshez szükséges fontos infókat..
Smart vs MM: ha nem kell sok data, akkor jobb MM, ezen tényleg nincs mit vitázni.
Csak iPhone és tsai pont arra vannak kihegyezve, hogy sok legyen a data.
Szóval nehéz ez..
Mondjuk arra rohadtul kíváncsi lennék, hogy melyik szolgáltató mennyiért kapja az Apple-től.A természet igazságos: aki vak az jobban hall, aki süket az jobban lát, akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik.
-
manchester85
veterán
"mert T-nél meg kell vennem az Ikon 600-at (17690), mert a Média Mániákban csak 2 Giga van, és a túlforgalmazás pofátlanul drága, a Vodánál meg ugyan nincs túlforgalmazási díj"
Nem értelek... A vodánál semelyik smartban nincs 2 giga fölötti csomag. Így tehát csak két T-s csomagot hasonlítottál össze, a voda máris elvérzett. Egyébként nincs olyan, hogy vkinek 2,5 kell, annak elég a 2 is. Ha viszont 4 kell, akkor az ikon 600 még mindig ott van, a smart 21000-es csomagja meg még ennyi pénzért is csak fele adatforgalmat ad.
"Ennek ellenére Vodkánál elég lenne a Smart 500 is (13000)"
Akkor már miért nem elég az ikon 400? Szintén 2 giga és 3000-rel olcsóbb. Ugye adatforgalmi szempontból közelítettük meg a dolgot, a smart 500 pedig semmivel nem ad jobb feltételeket percdíjak tekintetében se... Minek többet fizetni?
Smart vs MM: ha nem kell sok data, akkor jobb MM
Ezzel csak az a baj, hogy adatforgalom téren nem a smart a MM riválisa, hanem a házon belüli ikon. 10-ért már 2 giga van, 17690-ért pedig 4 giga. Hogy is van ez a smartnál? 13-nál van 2 giga, és ez egészen a végtelenségig, 21 ezerig így van. A médiamánia riválisa a házon belüli ikon, nem a vodás smart, erről ugatok már mióta.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Tepke
csendes tag
válasz manchester85 #71 üzenetére
A benne foglalt adat nem azt jelenti, hogy nem forgalmazhatsz többet, de ezt Te is vágod, tehát a gyakorlatban minden csomag lehet akárhány gigás. Rohadtul nem mindegy viszont, hogy mi a "bünti" túlforgalomnál. A Vodkánál "csak" annyi, hogy lassítanak (igaz, ez is nagyon fáj, csak nem pénztárcának), magentánál viszont fizetsz mint a katonatiszt, és az Ikon 400 3000 Ft-os árelőnyét, amit fent említettél, megeszi néhány napnyi netezés a 2 gigán felül. A userek nagy részéről botorság lenne feltételezni, hogy árgus szemmel figyeli az adatforgalmát, főleg ha az megabitekkel hasít, és minden f....cska alkalmazás kinyúlkál a netre ezért-azért.
Amúgy pedig aki eddig akár az iPhone, akár/és a MM tarifák miatt szolgáltatót akart és tudott váltani, az attól tartok már megtette, ergo a Vodka ajánlata házon belülre szól. Innentől kezdve viszont max az ő előfizetőik fanyaloghatnak, közülük is főleg azok, akiknek egy szolgáltatóváltás még ennél is többe kerülne. Hát majd kiderül, fognak-e.
[ Szerkesztve ]
A természet igazságos: aki vak az jobban hall, aki süket az jobban lát, akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik.
-
Z0C!
őstag
ehhez tedd hozzá azokat az ájfon júzereket akik már megvételt követően tiltották az összes adatforgalmat. (igen van ilyen! tapasztalat!)
aztán hozzá kell még csapni azokat akik "OnlyWiFi"...de persze ha olyan helyen lesz ahol NoSignal sűrűn emlegeti felhozóit..
persze ezeknek csekély a mennyisége de akkoris...----- www.zoci.gumroad.com -----
-
manchester85
veterán
Azzal, hogy lassítanak, nem szolgáltatásban kapsz többet, csak nem kell figyelned a túlforgalmazást. Egyébként meg amúgy se kell, 80%-nál ingyen kapod az sms. Ezzel az erővel azt is mondhatjuk, hogy mivel a vodánál nincs edge, a csomagon belül is jobban lassítanak, ahol nincs 3G, mint a T-nél, mert akkor csak GPRS lesz. Vérszegény érv a lassítás a túlforgalmazási díjjal szemben. Most komolyan egy használhatatlan ingyenes szolgáltatást bármilyen pro érvnek tekintesz az ingyenes adatforgalmi értesítővel szemben? Ezek eleve komplex csomagok, így valamit mindenképp számolni kell, legalább a perceket, mindkét szolgáltatónál. Az hogy sms-t kapok, és kicsit figyelnem kell ennek tudatában az adatforgalomra, azzal szemben nem szignifikáns előny, hogy nem kapok sms-t, csak egyszerűen használhatatlan lesz a netem. Ez nem érdemi szolgáltatás, hanem "gyerekzár" hülyegyerekeknek.
i6 Silver
-
Tepke
csendes tag
válasz manchester85 #74 üzenetére
Oké, a gyerekzár dologgal igazad van , ennek ellenére hidd el, hogy szempont, ismerek ilyeneket személyesen is, bár ők nem iPhoneon nyomják. Lehet, pont ők a kivétel.
Akárhogy is, ha sok az adat, akkor marad az Ikon-Smart csörte, ebben pedig majd dönt a piac. Az tuti, hogy T-s ügyfél nem fog emiatt szolgáltatót váltani , de a vodások közül is csak azok fognak, akik már eddig is fontolgatták, csak a döntéssel megvárták a konkrét ajánlatot, és csalódtak. Akik nem tartoznak ezek közé, és pénzük is van rá azok pedig meg fogják venni.
És ez lehet, hogy elég is lesz a vodának.A természet igazságos: aki vak az jobban hall, aki süket az jobban lát, akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik.
-
kiszu
senior tag
MA felhívtam az ügyfélszolgálatot,mert szerettem volna venni i4-et a vodánál.
A helyzet a következő.4 hónapja vagyok számlás előfizető. Annó csak kártyát vettem és meg is kérdeztem akkor,hogy késöbb vehetek erre a számra telefont.
Igen,3 hónap elteltével.
Ez is stimmel most.
Multimédia 7900 csomagban vagyok,havidij 7900ft
300 perc lebeszélhető
500 mega net
100 smsVennék smart csomagban és aláírnék havi 8000 ft-os kötelezettséget és NEM LEHET!!!
Csak új belépőknek lehet. Az agyam eldobom.
Nincs tarifahűségem,válthatok bármilyen csomagra,felfelé és lefelé és nem vehetem meg.
Ja,de mégis.
147990ft-ért.
Ha új belépő lennék és még 100 ft-al többet vállalnék mint a mostani havidíj,akkor meg
99990ft -
Tepke
csendes tag
Szerintem kérdezz rá még 1x (lehet érdemesebb egy üzletben személyesen..), mert ha tényleg csak sim kártyád van, és 4 hónapos ügyfél vagy, akkor elvileg ugyanazon feltételek vonatkoznak rád, mintha egy lejárt 2 éves szerződést hosszabbítanál meg, márpedig azzal tuti lehet venni, úgy is, hogy átváltod a tarifádat.
-
amanoba
őstag
a már szóba került prémium szolgáltatásokhoz:
Felgyorsított telefonos ügyintézés (1270):
Amennyiben iPhone-odat Vodafone Smart 400, 500, 700 vagy 1000 tarifával vásároltad technikai segítségkérés esetén egy magasan képzett, speciális iPhone szakértelemmel rendelkező csoporthoz kapcsolunk. Amennyiben számlázással vagy bármilyen más, általános témával kapcsolatban hívod ügyfélszolgálatunkat, hívásodat kiemelten kezeljük - a várakozók listájának elejére kerülsz -, azaz mindenki másnál gyorsabban kapcsolunk ügyintézőnkhöz.Soron kívüli ügyintézés márkaüzletben:
Ha Vodafone Smart 700 és 1000 előfizető vagy márkaképviseleteinkben is soron kívüli ügyintézésre számíthatsz. Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy a bejárat melletti ügyfélhívónál kiválasztod a tarifádnak megfelelő menüpontot és beütöd a telefonszámod.Szervizfutár:
Vodafone Smart 700 és 1000 előfizetőként még a garanciális iPhone-oddal kapcsolatos bármilyen probléma esetén, nem kell mást tenned, mint bejelenteni a hibát a 1270-en. Mi futárt küldünk hozzád a készülékedért, a javítást pedig 3 munkanapon belül elintézzük. Erre az időszakra csere készülékként egy másik iPhone készüléket biztosítunk számodra.itt persze a második, ill. a harmadik szolgáltatás lenne az igazán érdekes, mert ehhez hasonlót eddig tényleg nem nagyon láthattunk, de az egészet elszúrják azzal, hogy csak a két legdrágább előfizu mellé jár. pedig ebben jobbak lehettek volna, mint a T....
Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche
-
GabeCivic
csendes tag
válasz Perillustris #67 üzenetére
Na azért az ingyen sincs ingyen. Ne legyen félre értés, külföldön is van apróbetüs rész és korlátozás stb... Tény, nem olyan drága mint Magyarországon. Én kb 8 hónapja vettem 3GS-t. Ingyen hoztam el. Havi 39 Euro 24 hónapra. Korlátlan 3G internet, 100 SMS, hallozaton belül ingyen, korlátlan beszélgetés 1 évig. Amúgy helyi hallozatokra hívás és SMS 7 eurocent. Tehát ingyen van vagy sem? (finnországi minimál csomag)
Elnézést ha nem válaszolok vagy nem reagálok, ritkán vagyok aktív.
-
Lejszi
senior tag
válasz Perillustris #67 üzenetére
Itt Angliaban igy is van es nincs aprobetus resz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt Canon Powershot G3 X kompakt ultrazoomos 1 colos érzékelőjű fényképező-videó gép.
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- AMD Gamer Config: Ryzen 9 7950X3D, 32 GB DDR5, 7900 XTX 24GB, 3TB SSD+ 2TB HDD
- Eladó BASSZUSRA REZGŐS gamer füles!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest