-
PROHARDVER!
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz Graphics #8299 üzenetére
Abban működik a dupla koppos ébresztés? ill. melyik nem gyári, de jól működő, stabil, bug mentes 5.1 ROM-ban működik még a DT2W feature?
(#8300) Diabo6:
Kipróbáltam kb az összes google play ezzel kapcsolatos alkalmazását (~15 félét) de egyikkel sem tudtam a gyári szintű dupla koppos ébresztést produkálni. Az egyikkel majdnem, de sötétben láttam, hogy nem kapcsolja ki a kijelzőt, csak elsötétíti azt (ette az aksit, mint állat).
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
csanaszb1
csendes tag
válasz Mecy_Lacee #8293 üzenetére
azt hol tudom megnézni? (bocs nem találtam sehol azokat a számokat, amiket itt írtatok 138...)
-
Diabo6
senior tag
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz csanaszb1 #8302 üzenetére
Beállítások -> A telefonról (legalsó) -> Build számnál tudod megnézni, a P70-A után.
Nálam pl.: P70-A_S134_150729_16G_ROW
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
borzosmorzi
tag
Sziasztok!
Már régóta olvasom a fórumot, de most írok csak először. Történt ugyanis, hogy már november közepe óta leragadtam az S138-as Lollipop frissítés utáni állapotba, ami bár nekem stabil volt, nem működött hibásan, talán az üzemidő csökkent valamelyest, de kicsit zavart a 1-2 dolog visszafejlődése (a rendszer fapadosabbá vált). Mivel nem sikerült OTA-n keresztül frissíteni S139-re, (mint ahogy senkinek sem), megpróbáltam SP Flashtools-szal az ezen a fórumon korábban belinkelt orosz szerverről letölthető hivatalos P70-A_S139_151214_16G_L_ROW ROM-ra. Sokat szenvedtem a driverek telepítésével Win 8.1 64-bitre, de végül összejött, és úgy tűnt, a Flashtool látja a telefont, sőt kommunikál is vele, sikeresen lefutott a RAM-teszt (gondoltam, érdemes ezt kipróbálni, mielőtt ráeresztem a ROM-frissítést). Lehet, hogy nem kellett volna, de egy EMMC-tesztet is végeztem (ugyanazon a fülön, ahol a RAM-tesztet is kipipáltam), ezt követően viszont a telefonom már nem bootolt (pedig mér nem is töltöttem rá az új ROM-ot). Gondoltam, sebaj, most már nincs visszaút, rá kell tolni az S139-et, hátha attól helyrejön, kiválasztottam a scatter-fájlt, és firmware-upgrade opciót (valójában ez már a RAM-teszt előtt megtörtént), és mivel a leírás szerint a "firmware upgrade opció" nem törli adataimat, arra számítottam, hogy kijavítja a boot problémát és minden rendben lesz. Nos a telefon fel is bootolt, de egyből látszott, hogy ez bizony mindent legyalult (nem baj, a fontos dolgokat vagy a felhőbe szinkronizáltam, vagy pedig az SD-kártyára mentettem), beleértve az IMEI-számaimat is, és lett egy szűz S139-em. Az IMEI-számokat visszaírtam az MTK engineering modeben a megfelelő AT parancsokkal, de tudom, hogy ez nem végleges, egy Factory reset-tel ugye újra eltűnnek?
A telefont újra belaktam, de idegesít ez a IMEI-ügy. Egyébként egyelőre jónak tűnik az S139, de érdekes módon felrakott néhány kínai appot is, ami korábban nem volt, ezeket persze leszedtem.
Hogy lehet az IMEI-számokat véglegesen visszaírni, tudva, hogy az S139 továbbra sem kínálja fel a root opciót?
-
Karavik
veterán
válasz borzosmorzi #8306 üzenetére
csak infó, hogy OTA módszerrel történő s139 frissítés után én nem találkoztam egyetlen kínai appal sem...
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
borzosmorzi
tag
válasz #45553408 #8307 üzenetére
Köszi!
Én is pontosan ezeket a lépéseket végeztem el (bár más, kimondottan a P70-re vonatkozó videó alapján, ott azt hangsúlyozták, hogy az "AT+ EGMR= ...stb" parancsban mindenképpen kell egy szóköz a + jel után, különben hibát ad, érdekes). Akkor ezek szerint ez végleges megoldás az IMEI számok visszaírására, és factory reset vagy firmware upgrade sem törli?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz borzosmorzi #8306 üzenetére
IMEI számokat csak format-tal szokás elküldeni a másvilágra, Én legalább 300 telefont flasheltem már fel FIRMWARE UPGRADE-del, és sose ment el.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
borzosmorzi
tag
válasz Graphics #8311 üzenetére
Pedig biztos, hogy nem választottam format-ot - 10-szer megnéztem, mielőtt rákattintottam volna a download gombra. A download fülön a "Firmware Upgrade", és nem a "Format All + Download" volt kiválasztva (igaz, az alatta levő táblázatban minden pipát bent hagytam, ahogy alapértelmezetten volt). Világos, hogy ennek ellenére format-ot csinált, bugos a flashtool (v5.1504.00.000), vagy nem elegendő a Dowload fülön levő opciókat beállítani?
-
Karavik
veterán
Ezen a térén nincs gond. Kikapcsolt képernyőnél is tartja a WiFi kapcsolatot, tehát az e-mail-ek szépen megjönnek ilyenkor is, amit hangjelzéssel, rezgéssel jelez és a képernyőzáron is megjelenik az e-mail értesítés. LED értesítés nincs, mert ez csak fogadott SMS-ek és nemfogadott hívások esetén működik.
-
borzosmorzi
tag
Miközben írtam, megelőztek. Úgy tűnik, az S139-ben valóban kijavították a zárolt képernyőre szétkapcsoló wifit, nekem hanggal jelzi, ha e-mail érkezik (letiltott adatkapcsolat mellett is). Sajnos, továbbra sem állítható be eltérő üzenethang a mail-ekre és sms-ekre (csak globális értesítési hang), ez engem zavar, ha éjjel jön e-mail és dalol nekem (KitKat-ben e-mailre halk pittyegést tudtam beállítani, így tudtam, hogy nem sms jön, és nem zavart). Ezért aztán engem a korábbi S138-nál a zárolt képernyőnél szétkapcsolt wifi egyáltalán nem zavart.
[ Szerkesztve ]
-
Koszta
tag
válasz Karavik #8314 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor legalább van javulás az előzőhöz képest. Akkor vissza fogom rakni a gyári 4.4.4-et, és remélem előjön az S139 frissítés. Sokszor akkor nézek csak rá a levelekre, ha rezeg/csipog a telefon, így meg ugye ez a lehetőség kiesett.
(#8315) Borzosmorzi:
Éjjel ki szoktam kapcsolni a wifit, így ez a probléma nálam nem áll fenn. Bár S138-on nyugodtan hagyhatom is, mivel úgyse jön meg semmi.
-
Karavik
veterán
válasz borzosmorzi #8315 üzenetére
Éjszakára van "ne zavarj" mód a hangbeállításokban. Testreszabható, hogy milyen értesítéseket engedélyezel egy szabadon választható időtartományon belül. Én pl. 23 - 07 között minden értesítést tiltottam, kivéve pár (fontos) személyektől érkező hívásokat.
[ Szerkesztve ]
-
borzosmorzi
tag
válasz Karavik #8308 üzenetére
Nekem is furcsa volt, hogy a flashtool segítségével telepített full S139-es ROM-ban kínai appok is vannak (pl. Guvera zenebolt, valami kínai e-könyvbolt, ázsiai témájú újságbolt, stb. a nevükre nem emlékszem, mert azonnal leszedtem őket, annyira zavart némelyik app ikonjában a kommunista kínai szimbolika . Már-már azt hittem, hogy a P70-t kínai belpiacra szánt ROM, de nem, mert ott a ROW szócska a verzió nevében és a P70-A is, meg aztán nem tűntek el a google-appok sem (play store, play music, stb). De ugye nálam a frissítés teljesen legyalulta az előző rendszert. Vagy buheráltak rajta valamit a kedves orosz kollégák, akiknek a szerveréről származik (mert ugye számunkra eltűnt a ROM mint frissítési opció, miután OTA-val nem ment fel az S138-ra, más forrást nem találtam). De fő, hogy jól működik, bár a VibeUI-t továbbra is nélkülöznünk kell, a kamera appot továbbra sem javították (lassú autofókusz, videó csak 720p-ben), a fájlkezelő továbbra is fapados és korlátozott (pl. nem hajlandó megjeleníteni a log fájlok tartalmát - pedig ezek sima szöveges fájlok).
-
GrandS
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
GrandS
senior tag
Felraktam ezt és nem rootolt. Rotolnám, de az engineering mode-ban nincs User2Root. Az adb driver fenn van.
Van más rootolási lehetőség?[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
és (#8323) cekkk:
Beállítások > Hang és értesítés > Zavaró üzenetek
Emlékezetből írtam "ne zavarj" módot. Ez csak rosszul van fordítva magyarra, DND (Do Not Disturb) mód akar lenni(#8320) borzosmorzi:
Speciel a Guvera app meg volt OTA frissítés után is - én is töröltem egyből
[ Szerkesztve ]
-
Hoorus
őstag
Nekem az S139 ugyanúgy leszakad wifi-ről. Csak bekapcsolt kijelzővel megy, pedig beállítottam, hogy mindig legyen kapcsolódva.. Kalap ..... az egész..
-
Hoorus
őstag
válasz borzosmorzi #8330 üzenetére
Nem, mert a többi rommal hibátlan..
-
Karavik
veterán
Nálam is teljesen jól működik ez a rész. Eleve az alapértelmezett beállítás már az, hogy: "Tartsa bekapcsolva a WLAN-t alvó üzemmódban: Mindig"
S139-re történő frissítés után factory reset vagy wipe all data erősen javasolt, mert tapasztalatom szerint nem ugyan az lesz a végeredmény e nélkül. Főleg, ha az android főverziója eltérő volt előtte (4.4.4-ről 5.1-re), vagy, ha custom ROM volt fent előzőleg....
[ Szerkesztve ]
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Gyári 5.1 van fenn és az Android Auto nevű alkalmazás, aminek elevleg csak a lollipopp volna a feltétele, azonban a P70-esen nem működik. Van ötlet miért nem engedi telepíeni, ha az egyetlen peremfeltétel teljesül?
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
beg
veterán
What you need
To use Android Auto, you need an Android Auto compatible vehicle or aftermarket stereo.When you connect your Android phone to the vehicle, Android Auto will display applications on the vehicle’s screen.
Android Auto compatible vehicles and stereos are currently available in Australia, Canada, France, Germany, Ireland, Italy, Mexico, New Zealand, Spain, the United Kingdom and the United States.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Diabo6
senior tag
Sziasztok!
Aki használ Greenify-t, annak a véleményére/tapasztalatára lennék kíváncsi. Én is használom, és tény, hogy jól működik, tehát valóban hibernálja a hozzáadott alkalmazásokat, de ti érzitek valahogy a hatását is ennek? Pl üzemideje jobb lett a telótoknak, vagy bármi más pozitív eredményt (aki az sztk-ból jön az ne válaszoljon ) tapasztaltatok? Nekem van egy olyan érzésem, hogy nincs sok jelentősége a hibernálásnak. -
Hoorus
őstag
Sziasztok
Elszállt a sim2 foglalatom.. Gondolom nincs más hátra, mint a telemax..
(Nem az imei szállt el, mert ha megmozgatom a kártyát, neha érzékeli) gyári s134et tegyem vissza mielőtt beviszem, vagy mindegy?
-
Diabo6
senior tag
válasz ®abstract® #8336 üzenetére
Hogy sikerült középre tenni az órát az értesítési sávon?
-
beg
veterán
Én ezzel. AOSP 32 bites 5.1 + root + xposed modul kell hozzá. A térerő és egyéb ikonokat is szépen lehet vele abajgatni, kb. így:
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
BlindX
újonc
Üdvözletem!
Köszönöm a múltkori töltési problémámra a válaszokat, így kis idő után észrevehető, hogy a gyengébb töltővel való töltéssel mintha meghosszabbodott volna az üzemidő (de lehet csak én képzelem be ), bár töltés közben most is vibrál kicsit a kijelző.
Azonban most olyan után érdeklődnék, hogy használ-e valaki ilyen típusú képernyő védő fóliát, ha igen mik a tapasztalatai vele?:[link][ Szerkesztve ]
-
®abstract®
őstag
gyárival működik minden flottul.aki kiváncsi próbálja ki az újabb 7.xx verziót,kicsit más
[ Szerkesztve ]
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
Hoorus
őstag
S139 gyári visszaállítás után nem dobja el a wifi-t. Így már egészen használható..
-
L4sz10
csendes tag
Üdv! T-mobilos vagyok, kaptam egy mms-t, és nem sikerül letölteni. Két simet használok, egyet a mobilnethez, másikat telefonálásra (erre jött az sms). Eákerestem, és persze a google feldobta, hogy apn kell, de már van alapértelmezett mms apn beállítva, és ahogy néztem, az abban lévő beállítások megegyeznek a javasoltakkal. Mi a teendő? Mms szolgáltatás is aktiválva van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- PlayStation 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Peugeot, Citroën topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Spórolós topik