Új hozzászólás Aktív témák
-
atok666
őstag
válasz
Malibutomi #96 üzenetére
Egesz jo papirgepeket keszitettek.
Atok
-
Petykemano
veterán
válasz
hugo chávez #113 üzenetére
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
Petykemano #112 üzenetére
"Másrészt némi aggodalommal szoktam figyelni az iparági beágyazottságot és az AMD ilyen téren mutatott eredményeinek, ill azok hiányának méltatását. Való igaz, hogy míg az nvidia tízezerszámra adja el a kártyáit szupercomputerekbe, és már tavaly vagy azelőtt is votlak Pascal lekötések, addig az AMD-ről ilyeneket nem hallani. Hasonlóképp az IBM egybekelt az nvidiával, az Intelnek ott Xeon Phi (akár még big.LITTLE-t is építhet belőle), addig ezekről a területekről - hiába az ígéretes Zen, meg a komoly tflops-ot és tudást felvonultató Polaris-Vega család, kiszorulni látszik. Nem tudom, hogy ezek a területek csak visszhangosak-e vagy tényleg zsírosak is, illetve hogy ezeken a látványos dolgokon kívül van-e más, ahol komoly eladásokra lehet szert tenni, de a CUDA is elég erős márkahűségnövelő tényezőnek tűnik."
Az AMD is jelen van azért. Igaz mostanában pont nem annyira kelendőek a vasaik... De pl. benne van az "abszolút high-end" FastForward2 projectben is. [link], [link] és [link] (az első kettő, vagyis az "AAR"-ek az AMD)
-
Petykemano
veterán
válasz
sayinpety #98 üzenetére
A nyers számítási kapacitás igényvény szép. De ki is tud jönni belőle?
Egyrészt utalnék arra, hogy a 980Ti és a Fury X között is komoly tflops különbség van utóbbi javára és ez a leadott teljesítményben mégsem mutatkozik.
Másrészt némi aggodalommal szoktam figyelni az iparági beágyazottságot és az AMD ilyen téren mutatott eredményeinek, ill azok hiányának méltatását. Való igaz, hogy míg az nvidia tízezerszámra adja el a kártyáit szupercomputerekbe, és már tavaly vagy azelőtt is votlak Pascal lekötések, addig az AMD-ről ilyeneket nem hallani. Hasonlóképp az IBM egybekelt az nvidiával, az Intelnek ott Xeon Phi (akár még big.LITTLE-t is építhet belőle), addig ezekről a területekről - hiába az ígéretes Zen, meg a komoly tflops-ot és tudást felvonultató Polaris-Vega család, kiszorulni látszik. Nem tudom, hogy ezek a területek csak visszhangosak-e vagy tényleg zsírosak is, illetve hogy ezeken a látványos dolgokon kívül van-e más, ahol komoly eladásokra lehet szert tenni, de a CUDA is elég erős márkahűségnövelő tényezőnek tűnik.
Te mit gondolsz? Van/lesz keletje az AMD computing kártyáinak? Vagy ez tényleg olyan bukta, amilyennek látszik?
-
válasz
Malibutomi #96 üzenetére
Minden bizonnyal még szívnak vele rendesen, csak kevés van, ezt az ár is indokolja.
-
Z10N
veterán
"Ettől függetlenül
eztényleg egy nagyon fontos adatról van szó" -
füles_
őstag
válasz
sayinpety #98 üzenetére
Azt hittem hogy ezt a duplapontosságú mizériát az AMD most meghagyja az Nvidiának,de mégsem?És még a fogyasztása is jóval kevesebb
A méretéről nincs adatod?
Amúgy köszi az infót,több mint hasznos voltDe állítólag ez nem a teljes értékű GP100,szóval tud ez a csip még többet is
-
sayinpety
tag
Erre gondoltam en is. FirePro S9300 X2 13.9 TFLOPS FP32, 27.8 TFLOPS FP16 / 300 W. T100 elonye csak a memory es NVLINK.
Gyakorlat sem jo. GCC WE-ben a Fiji 1.05 GHzen megveri. Velemenyem szerint sietni kell. A Vega 10 sample 7 TFLOPS DP, 14 TFLOPS SP, 28 TFLOPS MP / 225 W. -
Bucsi13
tag
-
Loha
veterán
"NV által közölt szám közel sem olyan nagy dolog, hogy azt fél percen át tapsoltatni kelljen."
(#63) TTomax: "Senki nem tudta,hogy fél percig tapsolták,ha igen valószinü azért tették mert az előző teslához képest valóban jó az eredmény"
Ki lett emelve, mert a Maxwell (GM200) 6MB-jához képest több mint 2x növekedés, de nem tapsoltatták fél percen át a 14MB regiszter területet, sőt én úgy hallom, hogy egyáltalán nem is volt taps külön a 14MB-nak, de itt a videó mindenki eldöntheti maga menyire volt tapsoltatás.
Egyébként az SM (Streaming Multiprocessor) -ra vetített regiszter méret nem változott, ugyan úgy 256kB mint a Kepler és Maxwell esetében, viszont egy SM-ban már csak 64 shader (CUDA mag) van a korábbi 192 és 128 helyett.
(#90) vader108: "Emlékszem amikor kijött a hír, hogy Geforce Expreinceben be kell majd regisztrálni a driver-ért!"
Aztán azóta eltelt vagy fél év, és ugyan úgy tölthető az összes NV driver a weboldalról...
-
Oliverda
félisten
Az Nvidiának csak sikerült hamarabb bevetnie a HBM2-t.
-
vader108
tag
Emlékszem amikor kijött a hír, hogy Geforce Expreinceben be kell majd regisztrálni a driver-ért!!! (Egy rohadt fiók regisztráció!!)
Akkora boszorkányüldözés és savazás ment az NVidiára, hogy élmény volt nézni. (Csak elfelejtik, hogy az AMD progrmajaiba is azért be-be kell lépni, ami ugye regisztrációhoz kötött...)
Egyik oldalon elfogadott volt, másikon nem. Erre tette rá a lapátot az is, hogy ABU a véleményeivel a hozzászólásban csak olajat öntött a tűzre
De ettől függetlenül köszönöm, a jól összefoglalt cikket!
-
törölt tag
Offolást itt és most abba lehet hagyni!
-
MZperX75
addikt
Nem vagy a főnöke sem az apja,gondolom a barátja sem.
Személyeskedő kritika az más dolog.
Azt hogy nyilvános céltábla lett,persze ezt köszönheti magának,én biztos ,hogy nem rugok bele 10.-nek.Most visszasodródok a mindennapi rutinomhoz iszom egy jó kv-t és cikkezek tovább.
Szép napot! -
kikikirly
senior tag
Mondom cikket olvasod vagy kuss vagy nem olvasod.
Ez nem így működik.Ha valaki elfogult cikkeket ír,főleg nyilvánosan, számolnia kell avval hogy valamelyik olvasója ezt számon kéri.Elolvasod és kussolsz vagy nem olvasod el nem tetszik,eléggé gyerekes hozzáállás.
Aki szokta olvasni a kommentjeimet,tudja hogy szimpatizálok Abuval,megvallom részben az AMD-vel való részrehajlása miatt(Nekem ez szimpatikus egy bizonyos határig).Ugyanakkor teljesen megértem ha valakik pártatlanságot várnának el,és szóvá teszik a dolgot.Az általad is említett politikában viszont elvárnám a függetlenséget,ez sajnos nem teljesül, ilyenkor az a megoldás szerintem hogy követed a bal illetve jobb oldali sajtót is egyszerre.
-
Fiery
veterán
Ember es ujsagiro, egy szemelyben. Emberkent irjon velemeny cikkeket, ujsagirokent pedig hagyomanyos ertelemben vett professzionalis hireket es cikkeket. Legalabbis ha en lennék a fonoke, en ezt varnam el tole. Mint mindenki mastol is, mellesleg.
"Te VIP vagy Abuval privátban erről érdemileg beszéltél már?"
Nincs szukseg arra, hogy en Abuval barmit is privatban megbeszeljek. Nem vagyok sem a fonoke, sem az apja
Ha o igy ir, es azt a fonokei toleraljak, akkor nyilvan minden rendben van. Megint mas kerdes, hogy ez nem csak nekem, de sok mas olvasonak is szurja a szemét, mar evek ota, folyamatosan. Ettol me'g nem veszit olvasot a PH-csoport, legalabbis en legalabb olyan husegesen olvasom Abu hireit, mint mas hireket a PH/MA/ITCafe oldalain.
"Mert egy kis troll etetésnek érzem,hogy sokan személyeskednek,szerintem egy igen tájékozott újságírórol."
Abu szakmai felkeszultseget senki sem vitatja, en sem. En -- es masok is -- csupan azt szeretném, hogy valjon ketté a szakmai ujsagiras es a szemelyes preferenciak hirbe/cikkbe öntése a mostaninal sokkal élesebben. Ilyen egyszeru. Abutol ugyanugy orommel olvasom az elemzeseket es a velemeny plecsnis cikkeket is, csak jobb lenne, ha a 2 vonal szigoruan kulonvalna, ahogy elvileg kellene.
-
MZperX75
addikt
Ok,kicsit túl van ez lihegve.... szerintem.
Abu régóta ír itt a PH-n.
Az jó volna azt belátni,hogy emberek vagyunk nem gépek.
IT ide vagy oda,minden újságírónak kívánnám azt hogy tényszerű,tárgyilagos legyen,ahogy mondod.
Abut lassan 1-2 éve "csesztetik" ő így ír.Csak egy kérdésem van.
Te VIP vagy Abuval privátban erről érdemileg beszéltél már?
Mert egy kis troll etetésnek érzem,hogy sokan személyeskednek,szerintem egy igen tájékozott újságírórol. -
Fiery
veterán
"Fiery (ne vedd magadra)
Igazándiból részben neked is szól a dolog részben minden háborgó Nvidia rajongótól a kedvenc csapatáról nem megfelelő szájíz szerint írtak."En nem veszem magamra, ugyanis **rvara lesz*rom az nVIDIA-t
Naluk sokkal jobban erdekel az objektiv, professzionalis ujsagiras kerdese.
"tudod milyen íze van a narancslének ,és nem kedveled ,de még is megiszod utána meg mész reklamálni de hisz ez bakker narancs lé!"
Nem, a hasonlatod nagyon santit. Ha mar etel fogyasztashoz hasonlitjuk a hirek/cikkek fogyasztasat, akkor az ilyen hirek/cikkek olyanok, mint amikor szereted az almat, beleharapsz egybe, de a 3. falat utan raharapsz egy rohadt reszre. Az egesz alma kivulrol nagyon szep es kivanatos, az elso par falat mennyei, aztan jon a szivas egy falat erejeig. Ezzel a konkret hirrel se lenne semmi problemaja a legtobbunknek, ha nem lett volna benne az a felesleges, abszolut oda nem illo csipos megjegyzes.
"A tény ,hogy jövőre megjelenő dolog ez a,Tesla P100 ,hasonló AMD-nél már piacon van,hasonló paraméterekkel csak 28nm-en"
Ez egesz egyszeruen nem igaz. Az AMD-nek _nincs_ egyetlen olyan GPU-ja sem, ami kifejezetten a HPC piac szamara keszult volna. Csak olyan HPC GPU-i vannak, amik altalanos celra (jatek, compute, HPC, workstation felhasznalas) keszultek, nem specifikusan a HPC piacra.
"Mivel más gyártó nincs a piacon ,csak az AMD és Nvidia így ezeket illik kérem szépen összehasonlítani,bezony."
Ezzel semmi baj nem lenne, ha a hir celja az osszehasonlitas lett volna. De az egyetlen oda nem illo megjegyzesen kivul semmi osszehasonlitas nincs benne. Nem tudtuk meg a hirbol, hogy az AMD milyen konkurens termekkel rendelkezik (megsugom: semmi ilyen termeke nincs, tehat nem veletlen, hogy nincs mivel osszevetni), ill. hogy ha lenne olyan termek, akkor ahhoz kepest mennyivel lenne erosebb vagy gyengebb, jobb vagy rosszabb, olcsobb vagy dragabb a GP100.
"Az lenne a bosszantó ,ha Nvidiának tolna szekeret ABU."
Szerintem meg az a bosszanto, hogy mindenaron szekeret kell tolni... Mi lenne, ha maradnank a tenyeknel, es a szemelyes meglatasokat meghagynank a velemeny rovatnak?
"Mondom cikket olvasod vagy kuss vagy nem olvasod"
WTF?
En elolvastam a hirt, van velemenyem rola, most akkor kussoljak? Ha ez a szabaly, akkor nem kell a cikkeket kommentelhetove tenni. Mint amikor jon egy szenzitiv temaban hir egy hirtportalon, es direkt letiltjak a kommentelest, mert ugyis csak frocsoges menne. A PH-n teljesen normalis, ha megy a flame meg a frocsoges, nincs is baj vele, csak idealis esetben nem a hir iroja kellene a temat szolgaltassa, hanem a hir temaja.
-
MZperX75
addikt
Fiery (ne vedd magadra)
Igazándiból részben neked is szól a dolog részben minden háborgó Nvidia rajongótól a kedvenc csapatáról nem megfelelő szájíz szerint írtak.Akinek nem tetszik,nincs kötelező elolvasni való PH-n,ez még az iskolában volt jellemző.
Azt olvassátok el amit akartok olvasni.
(tudod milyen íze van a narancslének ,és nem kedveled ,de még is megiszod utána meg mész reklamálni de hisz ez bakker narancs lé!)A szimpátia probléma van ,akkor a hírt átléped azt kész!
A tény ,hogy jövőre megjelenő dolog ez a,Tesla P100 ,hasonló AMD-nél már piacon van,hasonló paraméterekkel csak 28nm-en . Akkor Nvidia le van maradva és pont. Számok a számokkal.
Mivel más gyártó nincs a piacon ,csak az AMD és Nvidia így ezeket illik kérem szépen összehasonlítani,bezony.
AMD szagú dolog meg ez van ,nem tök mindegy hogy tóljuk az AMD-t 20%-os piaci részesedésű Az Nvidia 5x nagyobb GPU eladásokkal rendelkezik így annyival gazdagabb cég mely köztudottan kegyetlenül viselkedett a piaci visszaéléseivel.
Az lenne a bosszantó ,ha Nvidiának tolna szekeret ABU.Más.....Ez politikában is megvan melyik hírt hogy kezeled jobboldali bal oldali média.
Mondom cikket olvasod vagy kuss vagy nem olvasod.
A témával kapcsolatban viszont annál kevesebbet olvastam ezen a fórumon. -
Fiery
veterán
Ez nem csiszolasra szorul, ez ugyanis mar olyanna eszkalalodott, mint a Bulldozer architektura. Nem csiszolni kell, valtani kell(ene). Pl. rendkivul egyszeru megoldas: az Abu tollabol szuletett hireket es cikkeket, amennyiben elofordul bennuk barhol az AMD, HSA, Intel es nVIDIA kulcsszo, egy csinos VÉLEMÉNY vizjellel kellene ellatni. Semmi baj a velemeny cikkekkel, de akkor legyen feltuntetve, mint egy fizetett hirdetesnel.
Akkor sem lenne semmi problema, ha minden, az AMD-hez barmilyen szinten kapcsolodo hirben, cikkben ugyanugy lenne egy szubjektiv, oknyomozason alapulo bekezdes vagy oldal. De pl. a Bristol Ridge hirben nem latok oknyomozast, nincs benne csipos megjegyzes. Pl. szerepel a hirben, hogy a Gardenia platformot hasznalta az AMD a benchmarkhoz, de az nem szerepel benne, hogy ennek mi a jelentosege. Ha a hir iroja utananezett volna, akkor pontosan tudná azt, hogy ez miert gaz. Ugyanugy kijarna az AMD-nek is oda a csipos megjegyzes -- ha mar mindenaron felesleges megjegyzesekkel akarja a hir iroja bulvarositani a hirt.
-
Értem, viszont azt nem értem, hogy miért egy 99%-ban korrekt cikknél borul ki a bili, méghozzá ennyire.
Én is érzem, hogy az AMD-s cikkeknél jobban meg van magyarázva, hogy miért úgy van, ahogy van (mintha egy belsős mondaná), az nV cikkeknél meg szinte teljesen kívülállóként, kritikusan szemléli Abu az eseményeket.
Ezen valóban lehetne csiszolni, mégis eléggé eltúlzottnak érzem a reakciókat. -
.LnB
titán
Ez a hiszti most rendesen túl lett tolva.
(#81) Bici válasza Fiery
-
Fiery
veterán
válasz
Dare2Live #78 üzenetére
Teny: az AMD a PC-s processzorok piacanak 2. legnagyobb es 2. legsikeresebb gyartoja.
vö:
Teny: az AMD fenyevekkel le van maradva a legnagyobb x86 CPU-gyarto mogott, mert evek ota balf*sz modon hibat hibara halmoznak, a (koltseges) fejlesztesek felét torlik vagy fiokba dobjak, es nevetseges inkrementalis termek frissitesekkel szembekopik sokszor me'g a legelvakultabb rajongoikat is.
Ugye, hogy a stilus is szamit?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem kerül több pénzbe több csapat, mert ugyanannyi embered lesz, csak elosztva. Ami a több csapatos rendszer problémája az a moduláris felépítésből fakadó teszthiány. Ezzel küzd az egész 364-es driver sorozat az NV-nél, mert x csapat csinálta az új telepítőt és azzal y csapat kiadta a drivert. Az eredmény pedig káosz. Ugyanez miatt állt le az AMD ezzel a modellel, mert x csapat nem teszteli y munkáját, de muszáj hozzányúlniuk. Viszont így keletkezik egy olyan teszteletlen rés, amely gondot okozhat, és ha egyszer valamilyen gondba belefutsz, akkor az nagyon rossz.
Elméletben minden fasza, mert x és y tesztelte külön az eredményt, de együtt senki sem. -
Fiery
veterán
"Pont azért állt le erről az AMD, amikor havonta jött egy Catalyst, mert két csapatot kellett fenntartani."
Pont nincs osszefugges akozott, hogy az nVIDIA miert csinalja amit csinal, es akozott, hogy az AMD-nek qrvara nincs penze 1-nel tobb driver validalo csapatot fenntartania... Megjegyzem, nekem szemely szerint tobb bizodalmam volt a Catalystokban, amikor me'g havonta jott egy WHQL, mint most az agypatchelt betas Crimsonokben, amikbol jo ha majd negyedevente jon egy WHQL minositesu. Es az is tok mindegy, hogy ki mit gondol a WHQL-rol, az akkor is tobb a betanal. Ha csak egy egesz kicsit tobb, akkor is tobb. Az 5%-os áfa is áfa es egyben ado is, hiaba csupan par szazalekrol beszelunk...
-
Anymus no
újonc
Na ez már tényleg sok(k) ...
"...a beépített multiprocesszorok összesen 14 MB-nyi regiszterterületet kínálnak. Ezt Jen-Hsun Huang nagyon kiemelte, mint valami nagy számot, de valójában az igazság az, hogy egyáltalán nem számít kiemelkedőnek, mivel például az AMD Fiji lapkájában összesen 16 MB-nyi regiszter van."
ENNYI! Csupán ennyi van a cikkben ami nem száraz információ, erre ti (6-7 ember) nekiálltok szidni a szerzőt, elfogultságról beszéltek.
A-ban X, B-ben X+2 van, miközben A az újabb. Én pl nem tudtam volna, hogy a 14 MB sok, vagy kevés, de ezek után nem is fogok ugrálni, hogy "hú de sok", van egy meglévő viszonyítási alap, ennyi.
A cikkeket pedig emberek írják, nem robotok átmásolással és fordítással, ezt el kell fogadni.
-
Raymond
titán
Hat ez a stilus tenyleg a legalja. Szanalom, valosaggal kinos olvasni. Es a szerzo meg ratesz par lapattal a hozzaszolasokkal itt a forumon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az rendben van, hogy sűrűn jön a driver. Az nincs rendben, hogy egy WHQL aláírás heteket vesz igénybe, és emiatt visszatartják a megjelenést, holott a WHQL ma már szart sem ér, mert a tesztek nagy részén már át sem kell menni ahhoz, hogy kapj egy aláírást. Amikor egymás után jött két héten keresztül három WHQL, akkor azt úgy kellett volna megoldani, hogy kiadják az utolsót bétaként, és azt egyszer kiadják WHQL-re.
Azért nem szerencsés ennyi WHQL-t csinálni ilyen rövid idő alatt, mert ehhez három csapatnak kell párhuzamosan fejlesztenie, ami például ilyen hibákhoz vezet: [link] Pont azért állt le erről az AMD, amikor havonta jött egy Catalyst, mert két csapatot kellett fenntartani. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Előzetesen, arra a szintre nem süllyednék le, hogy ilyen mély megvetéssel és lekezeléssel írjak feléd. Nézd el, hogy ez nekem emberileg nem fér bele.
a/ Az NV annyit csinált, hogy visszatértek a Fermi arányaihoz. A több SM miatt van benne több regiszter és nem azért, mert SM-enként jobb, mint a több éve kiadott Fermi. Ezt magasztalni és tapsoltatni nettó marketinghez bullshit, főleg úgy hogy nem a GP100 ebben a csúcstartó.
b/ Az AMD közölt egy olyan adatot, amire sokan felkapták a fejüket. Nevezetesen, hogy 56%-kal gyorsabb a 15 wattos Bristol Ridge a 15 wattos Kaverihez képest. Az órajelre vonatkozó megjegyzés én tettem bele, hogy amiatt jobb, nem pedig azért, mert hatalmas csoda történt. Bocsánat, hogy nem vettem át az AMD nettó marketingbullshitjét.
-
edari
őstag
Ja nem stílusra megy. Nem olyan régen úgy érted az nv driveres cikkeidet, "hogy már megint egy úgy driver". Ha ennyire nagy fájdalom az nv dolgairól írni, akkor ne írj róluk. Majd ír más. Mindenkinek jobb lenne. Szerintem sokan már hánynak a stílusodtól (köztük én is), amit az nv-s cikkekben megengedsz.
-
TTomax
félisten
Senki nem tudta,hogy fél percig tapsolták,ha igen valószinü azért tették mert az előző teslához képest valóban jó az eredmény,de azért csak be tudtál szúrni egy Fiji-t a tesla cikkbe is mégha nem is arról szólt.Legutóbb meg amikor a driver jött hetente az volt a probléma,most hogy a crimson jön hetente az rendben van... szép dolog a tényfeltárás amd oldalon is elövehetnéd,bár ami onnan jön hogy "jövö" abban te maradéktalanul hiszel is...
-
Egon
nagyúr
Innentől kezdve a probléma abból ered, hogy az olvasó marketingcikkre vágyik vagy tényfeltáróra. Én csak az utóbbit fogom szállítani, mert nem papagáj vagyok, aki elismétli a marketinget.
Nem, te AMD marketinges cikkeket írsz.
Világosan le le írva, mi a kifogás:
a/ esetben nV csinál valamit, ami magukhoz, az előző generációhoz képest (!) előrelépés - hozzá kell tenned, hogy az AMD-nél ez ennyi meg annyi;
b/ esetben az AMD csinál valamit ami ami magukhoz, az előző generációhoz képest (!) előrelépés - valahogy (biztosan véletlenül...) hiányzik a konkurenciával való összehasonlítás: az Intelnél ugyanvajon hol tartanak...
Ha ez szerinted objektív újságírás, akkor nincs miről beszélni. Még egyszer: lehet cikkeket csak tényekből, de mégis elfogultan írni: egyes (nem feltétlenül releváns) tények kihangsúlyozásával, illetve más tények elhallgatásával...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem stílusra megy. Nettó tények vannak közölve a hírben. A tény kőkemény tény marad akármilyen szövegkörnyezetben. Egy olyan megjegyzés pedig nem lekicsinylő, hogy az NV által közölt szám közel sem olyan nagy dolog, hogy azt fél percen át tapsoltatni kelljen. Persze nyilván elfogadom, hogy miért csinálják. Az újságírók 99%-a nem tudja, hogy az 14 MB egyrészt nem nagy szám, másrészt értelmetlen is, mert a shaderre levetített érték fontosabb, vagy esetleg a multiprocesszorra levetített érték.
-
törölt tag
"Jönnek a böffentések, vádaskodások, és amikor lenne lehetőség valamit kiemelni a cikkben, ami nettó hazugság, akkor az egész vita belefullad a semmibe."
Mi a nettó hazugság? Hogy x mennyiségű regiszter van benne? Akkor miért írtad le te a hazugságot? Vagy az, hogy mennyire kiemelték? Ha csak tényszerűen leírod, hogy annyi, nem kezded mellé nyomni az AMD istenítést, hogy de nekik még több, akkor egy sima plusz paraméterként le lett volna tudva. Csak valamiért te rohadtul nem szeretsz tényszerű újságírást folytatni.
"Ja és persze az egészet mindig ugyanazok kezdik, de ez mellékes, itt igazából nem erről van szó."
Igen, egész pontosan te, a rohadt elfogult, egyre szarabb cikkeiddel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Láttam azt a hsz-t. Konkrétan leírja, hogy minden, ami benne van a hírben az tény. Innentől kezdve a probléma abból ered, hogy az olvasó marketingcikkre vágyik vagy tényfeltáróra. Én csak az utóbbit fogom szállítani, mert nem papagáj vagyok, aki elismétli a marketinget. De több tucat oldal van a neten, amely ezt teszi.
(#57) arn: És konkrétan ebben a cikkben milyen olyan megjegyzés volt, ami magasztaló, vagy bármi?
(#59) Kopi31415: Mellébeszélés. Továbbra sem hajlandó senki kiemelni, hogy mi az, ami nem tény, vagy mi az, ami hazugság a cikkben. Addig, amíg ez nem történik meg, súlytalan az egész. Körök futása, annak ellenére, hogy külön kérem, hogy emeljétek ki mi az, ami nem tény az írásban.
-
arn
félisten
válasz
Malibutomi #52 üzenetére
ez annak a fenyeben erdekes, hogy skalazodik a masik architektura... ne vegyel ra merget, hogy jobban. manapsag ot evente latunk annyit, mint korabban egyket evente. es meg mindig csak elmeleti flopsokrol diskuralunk.
intel is lepett x csikszelesseget, megis az orajel alig valtozott az elmult evekben a magasabb tdposztalyokban. illetve mar az alacsonyabb fogyasztasu cuccok sem profitalnak belole annyit.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#06658560 #53 üzenetére
Kb. eddig jutunk el mindig. Ez itt az alapvető probléma. Jönnek a böffentések, vádaskodások, és amikor lenne lehetőség valamit kiemelni a cikkben, ami nettó hazugság, akkor az egész vita belefullad a semmibe. Mindenki megy amerre lát, és nem történik semmi. De egy hét múlva megint újrakezdődik, megint eljutunk eddig, és megint lezárul konkrét bizonyítékok nélkül. Ja és persze az egészet mindig ugyanazok kezdik, de ez mellékes, itt igazából nem erről van szó.
-
Malibutomi
nagyúr
Egyreszt nem mondtam hogy gond, ezt csak te szotted bele. En azt mondtam nem estem hasra tole. Tovabbra is az S9170-hez kepest az SP es DP is duplaja ami szep, de ket generacionyi fejlodes, fele csikszelesseg, es haromszor annyi tranyobol nekem nem mellbevago ertek.
Az implementacio nyilvan lenyeges de ne keverd ide en a hardverrol beszeltem csak.
Nekem az hogy ennyit hoztak ki bar nem rossz de nem is lenyugozo tole a fentieket figyelembeveve. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem magyarázok semmit, mivel abszolút tényeket írtam, azt pedig nem kell magyarázni. Egyelőre ezeket a tényeket itt tételesen senki sem cáfolta meg. Majd ha jön egy cáfolat, akkor vitázhatunk, addig ez így semmis. Pont annyira súlytalan, amennyire a te hsz-ed.
Írjátok le, hogy hol hazugság, amit írtam. Ha pedig nem megy, akkor megint nem lesz belőle vita. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #43 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy az AMD titkolja az órajelet. Csak azt emelték ki, hogy 56%-kal nő a teljesítmény az FX-7500-hoz képest ugyanakkora fogyasztás mellett. Az órajel az én adatom, hogy nem csoda történt.
Elárulom, hogy működik a marketing, mert napi szinten beszélek az erre kiképzett PR-osokkal. Az egész arra épül, hogy az IT sajtó felhígult, vagyis ma már nyíltan be lehet vállalni olyanokat az előadásokban, hogy 150b XTORS, meg 14 MB RF, mert a cikkek 99%-át papagájok írják, akik nem néznek utána, hogy ezek a számok valóban jók-e. Egyszerűen csak leírják, hogy ezek mérhetetlenül nagy számok. De ha valaki utána is néz, és ír valami összehasonlítást, akkor majd lesznek fanok akik elintézik, hogy ehhez nem volt joga, mert ez aláássa a marketingtörekvést. És ezt most általánosan írom.
-
wattafaka
senior tag
Ez lesz az alapja az NVIDIA DXG-1 szerverének, amelybe például nyolc darab Tesla P100 szerelhető. Ilyenkor az egész nyolc GPU-s tömb négy darab PCI Express átkapcsolóhoz lesz kötve, és ezekkel az átkapcsolókkal lesz összekötve a két Intel Xeon processzor.
Ezen már biztos futna a Crysis 3
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt, hogy visszatértek azokhoz az értékekhez, amelyeket a Ferminél használtak. Valójában azért nem szokás összesített regiszterfájllal előállni, mert marhára irreleváns érték. Tök lényegtelen a teljes lapka működése szempontjából. Ami lényeges adat az az egy shader processzorra levetített regiszterterület. Ebből a szempontból így alakulnak az architektúrák:
Fermi: 4 kB
Kepler1/2: 1,33 kB
Maxwell1/2: 2 kB
Pascal: 4 kB
GCN1/2/3: 4 kBÁltalában a teljes regiszterterületet akkor szokás kiemelni, hogy ha az az iparágban a legnagyobb, de az NV még csak ezt sem mondhatja. Minden más esetben egy marketingtrükk az egész, hátha papagájok írják a cikket és ellenőrzés nélkül átveszik a bullshitet.
-
arn
félisten
válasz
Malibutomi #38 üzenetére
ok... akkor firepronal nem gond? almat kortevel. egyaltalan nem rossz ertekek azok, hogy mindkettoben eros. akkor tudjuk meg, hogy mennyire jo ertekek e ezek, ha latjuk az amd sp/dp kartyajat - ez duplaja a korabbi hasonlo amd kartyanak, mostanaban nem nagyon latunk ekkora ugrasokat. ket alacsonyabban jaratott tdpju gpu valszeg gyorsabb lenne - legalabbis elmeleti flopsban
Tesla K40 - Kepler GK110B - 235w - 5040/1680 GFLOPS
Tesla M4 - Maxwell GM200 - 250w - 6844/214 GFLOPS
Tesla P100 - Pascal GP100 - 300w - 10600/5300 GFLOPSFirePro S9150 - Hawaii XT - 235w - 5070/2530 GFLOPS
FirePro S9170 - Grenada XT - 275w - 5240/2620 GFLOPS
FirePro S9300 - 2× Fiji - 300w - 13900/800 GFLOPSa masik, hogy a terulet jelleget figyelembe veve, egyaltalan nem szamit az altalanos teljesitmeny, hanem az, hogy az adott alkalmazas implementaciojaban melyik jobb. ha vki ilyet vesz, nem fogja 20 fele programmal hasznalni. absz semmitmondoak ezek a szamok, amig nem latjuk eloben mit tud.
-
Simid
senior tag
Nem kötekedésből, de részrehajlás nem egyenlő a hazugsággal. Senki nem mondta, hogy nem igaz amit leírsz. Részrehajló lehet valaki úgy is, a tények felét elhallgatja vagy teljesen helytálló ugyan amit leír, csak nem a megfelelő helyen vagy formában teszi. Főleg ilyen helyzetben, amikor sokkal jártasabb vagy a témában mint az olvasóid túlnyomó többsége.
Nekem pl ebből az jött le, hogy ha az NV eddig jóval kevesebb regiszterrel is hatékonyabb volt mint az AMD, akkor most még inkább az lesz.
Ja igen! Biztos sokkal kevesebb ilyen kritika érne, ha mondjuk - legalább néha - a fantasztikus AMDs CPU javulásokról szóló híreknél (+1Ghz, még alacsonyabb fogyasztás stb.) is megjegyeznéd, hogy "amúgy azt az Intel már két éve elérte".
-
törölt tag
Az az 1 GHz is olyan "mintha valami őrületesen nagy szám lenne" pedig tudjuk, hogy eddig sem magával az órajellel volt a gond...
Magukhoz képest előrelépés mert nyilván az óraelemelkedés hoz +teljesítményt, de a konkurenciához képest nem, ahogy az nVidia esetében is (bár overall az lesz). A különbség az, hogy a másik cikkben nincs ilyen "gúnyosan" kiemelve a konkurencia, vagyis az, hogy az Intelnek már van ilyen teljesítményű procija.Bár nem lenne nVidiás cikk ha ne lenne benne valami hasonló megjegyzés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Neked is és (#23) Sir Ny-nek.
Mind a két állítás kőkemény tény.
A Bristol Ridge azért nagymértékben optimalizált, mert 28 nm-en a szintén 28 nm-es Carrizo lapkához képest majdnem 1 GHz-cel magasabb az az órajel, amit be lehet állítani 15 watton, plusz nő a PowerTune hatékonysága. Ezt csak úgy lehet elérni, ha a HPL és a HDL további optimalizálásra kerül.A másik állítás is kőkemény tény, mert gyakorlatilag úgy van kiemelve 14 MB-nyi regiszterre vonatkozó adat, mintha valami őrületesen nagy szám lenne, ami igazából teljesen érthetetlen annak a ténynek az ismeretében, hogy a Fijiben 16 MB-nyi a regiszter. Persze elhiszem, hogy ez az olvasók 99,99*%-ának ezek a tények nem ismertek, de nekem azok. JHH fél percig tapsoltatta a 14 MB-ot úgy, hogy nem is ez a legnagyobb szám ezen a területen.
-
gV
őstag
-
Malibutomi
nagyúr
Nem gond mivel az nem professzionalis kartya es le van tiltva a DP benne. Plusz csak egyel ujabb, ugyanazon a csikszelen.
Direkt olyannal hasonlitottam ami DP-re van.
Bench leghamarabb majd jovore ha kijonnek, de nem hiszem hogy cca 10k$-os professzionalis kartyarol sok tesztoldal kozol majd teszteket.(#33) Gróf...
A chipeket gyartjak. Aztan kell meg interposer meg memoria, es ossze is kell rakni. Nem veletlen jovo ev elejen lesz csak elerheto.
-
Fred23
nagyúr
Érdekes, de még érdekesebb lenne egy olyan hír, hogy mikor jön max. 75W-os Pascal, és az mit is tud játékok alatt. Én pl. nem szeretnék már külön tápcsatis dedikált VGA-t, ha meg lehet oldani a kellő teljesítményt 75W-ból is; és úgy tűnik, hogy 1080p-ig ez már megoldható. Remélhetőleg a jövőben már nem is túl drágán.
-
törölt tag
Asztalra lesz PCI-expres 3.0/4.0 vetérlő-vel ellátott GPU ami a "legteteje lesz" vagy lesz +1 csipp a VGA-n, ami kommunikál a két szabvány között?
-
Gróf...
aktív tag
Az nem úgy volt, hogy a HBM2-őt év vége felé kezdik el gyártani?
Mert akkor mit gyárt(at) az envídia? Dobozt hajtogatnak? -
AAAgold
senior tag
Igen, ezek nekem is feltüntek - főleg, hogy egy másik cikk kommentjeiben pont azg kérte a szerző, ugyanmár mutasson már rá valaki, hol van a részlehajlás...
Általában kiegyensúlyozottak a cikkek, de néha átjön a szemlélet, egy fura stílus formájában, hogy egyik oldal eredménye sokkal jobban elismert ("ajnározott"), míg a másiké kevésbé ("lekezelt", "lenézett")...
-
arn
félisten
válasz
Malibutomi #28 üzenetére
A furynal nem gond?
ez amolyan, sapka van rajta az a baj, ha nincs, az a baj... Majd akkor legyen hasonlo osszevetes wattokban, ha a konkurencianak is lesz hasonlo sp, dp erteke egy chipben. Meg valos bencheket varjunk, mert ezek az elmeleti flopsok baromi felrevezetoek tudnak lenni.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Petykemano
veterán
IGazából ha felszorzod a Kepler 1680 FP64 GFLOPs értékét a frekvenciával és a FP64 CUDA magok számával, akkor 5590 jön ki.
Ha a tranzisztorszámot nézzük, akkor ugye dupla. a 28nm és a 16FF+-nak nevezett valójában 20nm-es BEOL-lal rendelkező node között ha csak a számokból indulunk ki, nagyjából 2x sűrűség várható. És ezt hozza is: Dupla tranzisztorszám ugyanakkora die méret. A Fogyasztás meg a finfet FEOL miatt sokat javul.
Technikai csoda nincs benne szerintem, de szép, hogy összerakták. Nameg az se mindegy, hogy mi jön ki belőle. Mert ugye a Fijinél is ott van a 8GFLOPS, aztán mégse (nagyon) bír az 5.6GFLOPS-os Ti-vel.
-
derive
senior tag
A CUDA->OCL atallasnal nem is a kozvetlen ar a huzos, hanem komolyabb kodbazisnal az atalassal kiesett ido.
@HalasKYO: HPCben mindenki menekul a PCI Expresstol, destopra/workstationra jo szabvany, de a nagy megosztott memorias rendszerekbe tul nagy a kesleltetese, kicsi a savszelessege es ez a legacy mod miatt nem is fog javulni. Egy VGAn van max 32 GB RAM, de ha a 8 kartya latja egymas memoriajat az maris 256 giga ami mar egy komolyabb adatmennyiseg. Erre persze mindenki sajatot fejleszt, hogy a prociival/gyorsitoival a sajat platformjahoz lancolja a vevoket.
Petykemano Tudom, hogy a TSMC 16nme gyengebb a samuenal, de az SP es HP specifikaciok messze alulmultak a varakozasaimat. Viszont a DPt rendesen megnyomtak, 5.3 TFOLPSert jar enkik az elismeres.
Jol latom, hogy azon a kartyan egyszerre lesz HBM2 es GDDR5?
-
tegbashar
tag
Vettem okos telefont, hátha fejleszt rajtam is valamit - eddig semmi eredmény. De még olyan Algernonos időszakos sem
Most meg kéne próbálkoznom egy szuperszámítógéppel, hátha Clark Kentté változtat -
Sir Ny
senior tag
OFF:"A nagymértékben optimalizált 28 nm-es gyártástechnológiával készülő Bristol Ridge SoC APU"
vs.
"Ezt Jen-Hsun Huang nagyon kiemelte, mint valami nagy számot, de valójában az igazság az, hogy egyáltalán nem számít kiemelkedőnek, mivel például az AMD Fiji lapkájában"
(bocs)ON: "Utóbbiról különálló formában nem derült ki túl sok adat, mivel a cég gyakorlatilag a Tesla P100-at egy teljes csomagként jellemezte."
valamelyik másik topikba valaki linkelte: https://devblogs.nvidia.com/parallelforall/inside-pascal/ -
AAAgold
senior tag
válasz
Petykemano #21 üzenetére
"Vagy ez most csak marketing húzás volt, hogy huhogjanak a potenciális vásárlók és már most fáradjanak a kasszához előrendeléseket lekötni?"
nekem pontosan ez az érzésem volt, ahogy végigolvastam az nvidia bejegyzését - baromi sok duma, látvány, de ez most inkább terelés, mintsem a valódi érdem felmutatása - mintha most nem lenne annyira magabiztos nvidia, ráléptek ők is az ingoványra
-
Petykemano
veterán
A fiji nem jó FP64-ben.
Itt a táblázatban látható, hogy igazából a Maxwell is elég jó SP eredményeket produkált.Ez persze nem jelenti azt, hogy egyik jobb, mint a másik, csak nehezen összevethető, mert más a felhasználási terület.
Igazából engem az érdekelne, hogy vajon ez most az Nvidia részéről megint csak egy olyan elő-ízelítő volt, mint amikor mutogatták a pascalnak hívott maxwell chipes cuccot? Vagy ez most egy valódi válasz volt az AMD eddigi Polaris bemutatóira? Eddig arról volt szó, hogy egyik cég se a nagy kártyákkal indít az új gyártástechnológián. Vagy ez most csak marketing húzás volt, hogy huhogjanak a potenciális vásárlók és már most fáradjanak a kasszához előrendeléseket lekötni?
-
big-J
őstag
A fury X 8.6-ja utan ez a 10.6 kicsit sovanyka. A grafikus feldolgozas teljesitmenye amugy a 32bites modot koveti leginkabb, ha jol sejtem.
-
Laza...
addikt
Én max pasziánszozok, kell ez nekem?
-
Bucsi13
tag
Aki (cain69, HalasKYO) az NVLink mi szintünkre "leszivárgásától" tart, azoknak ajánlanám ezt és ezt, esetleg ezt a ph!-s hírt újraolvasásra.
A lényeg az, hogy az Intel nem lesz olyan hülye, hogy belerakja a saját processzoraiba az NVLinket, nekik az nem érdekük. Az AMD pedig ha épít is, majd a saját megoldását, de azzal is az átlagos piac fölötti szegmensekbe megy. Nekünk még jó darabig elég lesz a PCIe 3.0, főleg hogy jövőre] már a 4.0 szabvány is kész lesz.
-
HalasKYO
aktív tag
Abu- tudnál írni valamit erről az NVLinkről ?
El akarják hagyni a PCi-Ex csatolót?
Tehát lényegében a jövőben ha ez leszivárog akkor márkához veszünk alaplapot ?
Ez már AGP nél se így volt most minek felrúgni ?
Vagy csak én vagyok szűklátókörű, és kell az a szintű kommunikáció a kártyák közt ?
Illetve mi erre a pirosak megoldása? -
lkandris
tag
VFX render farm, Large-scale Computer Vision processing, machine learning, data mining stb.
Mindenhová jó, ahol egymásra minimálisan dependáló óriási adatcsoportokra fut az algoritmusod. A képfeldolgozás ennek pont egy tipikus esete, oda nem is kell mindig a duplapontosság, így 16 biten 21 TFLOPS-od van kártyánként.
Tegyük fel éppen csinálsz egy (nyugati mércével) közepes költségvetésű filmet, megveszed a DXG-1 szervert 8db P100-al megpakolva, hozzá hivatalos support, minimális helyigény és van ~170 TFLOPS-nyi számítási kapacitásod.Nyilván DIY módban olcsóbb lenne, de ahhoz meg kell fizetni az üzemeltetést is.
-
westlake
félisten
Persze, hogy a pirosaknál nem sok. A zöldeknél az.
#6: Nem is gondolnád, de ezeket [LINK MODERÁLVA] (van itt szűrő, látom) a videókat is NVIDIA-val kódolják. Sok helyen lehet a komolyabb kártyákat használni. Ne mindig a WoW-ból induljunk már ki.
#7: Várjuk ki a végét...
[ Módosította: #65675776 ]
-
berVi
senior tag
En nem hiszem, hogy annyira kapkodnak oket, inkabb csak mutatoba van. Mi anno a Quadro VCA-t nezegettuk, de 3x aron egyszeruen semmi ertelme ilyenre kolteni IMO.
-
Kristof93
senior tag
Az a 10,6 tflops nem valami nagy eresztes. A Fiji 8-9-et tud, a dupla gpu-s firepro pedig 14-et 300 wattbol.
-
A szerver ára jöhet havi rendszerességgel, adok szlaszámot
Ennyire jól áll a tudományos világ CUDA-s progikkal, hogy nagy tételben, keményvalutáért veszik 100mrd-számra a zöldektől a tranyókat?
#4: gondolom ez inkább attól függ, hogy az adott kutatócsoport, aki ezeket veszi, melyik nyelvre van inkább ráállva. Egy CUDA->OpenCL átállás nem kismiska, simán a fent említett 100e dollárocska többszörösébe fájhat.
-
abu, ez az nvlink mennyire igényel exkluzív drótozást? megint eljön az az időszak, amikor a gpu gyártók chipseteket is gyártottak az alaplapokra, hogy működjenek bennük a kártyáik?
-
berVi
senior tag
Hat nem tudom, ezek az arak eleg szurrealisak. Mondjuk mindig azok is voltak. Perpill 50 TFLOPS-ot ossze lehet dobni 15 ezer euro-bol szerverestol mindenestol (ebbol 8k a GPU, amit kesobb le lehet cserelni a soron kovetkezo Pascal-os Titan-re feltehetoleg ujabb 8-10k euroert), nem teljesen vilagos, hogy ki vesz ilyeneket ennyiert.
-
Ennek a felhasználási területe nem világos teljesen, de majd gondolom a mainstream piac is idővel kap ezekből az ujitasokbol
-
westlake
félisten
Sok jó tranzisztor kis helyen is elfér. Még akkor is, ha 150 milliárdan vanak.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Pascal architektúrára épülő újdonság az év végén, illetve a következő év elején érkezik.
- Yettel topik
- Netflix
- sziku69: Szólánc.
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- ASUS routerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest