- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgab83
csendes tag
Sziasztok. Frissítettem a gépet 5.0—ra, és sokkal jobban fut. Egyetlen probléma van vele... Teljesen random kifagyás, szinte bárhol. Megáll a kép, úgy marad 10-15 másodpercig, aztán újraindul. Van olyan, hogy 4-5 napig minden rendben, de olyan is, amikor 5 percenként újraindul. Még nem találtam összefüggést semmivel. Valakinek csinál hasonlót? Xda-n nem találtam semmit...
-
Jano_023
őstag
válasz szacsa33 #1303 üzenetére
Köszönöm.
Másik kérdés. Mivel nem én használom így ezt nem is tudom, mennyire használható még a gép? Mennyire lassú? Mennyire elég facebook, skpe, internetezésre ? És végül ha el akarnám adni és cserélni akkor mennyit érne ?
Előre is köszönöm a segítséget.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
HThomas
senior tag
Sziasztok!
Ötös droid, egyszer csak elkezdte nem érzékelni a tapintást a kijelző (bekapcsolás után). Restart után általában jó, és korábban is jó volt, nem frissítéskor romlott el.
Szerintetek hw hiba lehet? -
angolfocista
újonc
sziasztok! van egy ASUS TF 103C típusú tabom és előfordul, hogy bekapcsolás után nem érzékeli az érintést. A billentyűzet és a touch pad működik. 4-5 alkalommal kell újraindítani, hogy normálisan működjön. Van ötletetek, hogy mit lehet vele csinálni?
köszönöm -
szacsa33
tag
-
Jano_023
őstag
Sziasztok, elköszönök a csapattól. Leváltom a tabomat. Akit érdekel egy eladó darab dobjon egy PM-et. Szép estét.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Krisinto
őstag
Sziasztok, hozzájutottam egy asus tf103cg-hez.
Olyan probléma van vele, hogy ha újraindítom, ha hardresetelem, nem tudok nyelvet választani, mert nem érzékeli a kijelzőt, viszont ha a kikapcsoló gombot megnyomom, akkor engedi hogy az érintő képernyő segítségével kikapcsoljam vagy újraindítsam, magyarul akkor minden gond nélkül reagál, de ha a nyelvet szeretném beállítani, és életet lehelni bele, semmi reakció.Tudnád ebben segíteni, hogy mi lehet a hiba?
Hogy tudom kiküszöbölni? -
Jano_023
őstag
-
adi1234
tag
Sziasztok .
Linek milyen rendszer van fent a tabon ?
:)
-
villamos
őstag
Nos...
Három év után ez a csodálatos szerkezet úgy döntött, hogy tönkremegy . Nem működik az érintőképernyő, és a hozzá tartozó billentyűzet sem. Érdekes, hogy ez utóbbi állásában, mivel anya egyáltalán nem használta. Érdekes, hogy egérrel lehet navigálni, ha rákötök egyet. Gondolom, ha javíttatni szeretnénk, akkor majdnem ugyanannyiba kerülne, ha vennénk egy másikat. Rendkívül bosszantó hogy több mint 100e -ért vásároltam annak idején. Még jó, hogy sikerült róla lementeni a képeket.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
adi1234
tag
válasz villamos #1316 üzenetére
Sajnos tényleg eljárt felettük az idő .
Az enyém is vacakol folyamatosan és mivel eléggé lehalt a fórum így gondolom egyre kevesebb van ami még működik.
Alkatrésznek engem lehet érdekel .
Ha eladod akkor keress meg . egy éve vettem 15 e -ért működőképesen tehát az árat sajnos ne a 100e mérd .
-
saelin
veterán
Sziasztok!
A tab felismeri a külső hdd-t? Ntfs, exfat fájlrendszer érdekelne elsősorban. Már egy éve elajándékoztam a tabot és az új tulaj kíváncsi rá. Venne egy hdd-t vagy egy nagyobb pendrive-ot hozzá.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
válasz HThomas #1307 üzenetére
Nekem a kijelző ütésre elkezdett hullámozni és szürke foltok jelentek meg rajta. Később egyáltalán nem működött az érintőkijelző. Szétszedtem és megigazítottam a szalagkábelt. Egy ragasztó szalag fogta oda, csak ugye az idővel kiszáradt rajta a ragasztó és elengedte a kábelt, ami elkezdett benne mozogni.
Sajnos már nagyon régi kütyü, amit elpasszoltam már csak köhög. Kegyetlen lassú.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
HThomas
senior tag
válasz HThomas #1320 üzenetére
Most épp a chrome lett teljesen nonreszponzív, miközben nem is futott semmi a háttérben. Factory reset, cache és társai megvoltak. Azt hiszem lassan nyugdíjazni kéne a gépet. Van még valaki a fórumban aki küzd vele? Esetleg valami alternatív firmware, egyéb hackelés, amivel legalább böngészésre értelmesen használható lesz a gép?
Nézegettem az asus honlapján az utódokat, és nem is látok már Androidos gépet a transformerek között, csak Windowsosat -
adi1234
tag
Nekem folyamatosan fagy, youtube-nál és videó lejátszásnál a legjellemzőbb . Fura kerregő hangot ad és nyom egy restartot .
-
adi1234
tag
Kinek milyen szoftver van rajta ?
Android 5.0
WW_V12.10.5.11_20151225Valakinek esetleg valami más ?
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen csodánk, kb 3-4 éve kaptuk ajándékbe, de sosem használtuk, mert nagyon lassú. Hihetetlen lassú.
Számos factory reset, frissítés után is. Most android 5 van rajta.
Lehet valamit csinálni vele hogy használható legyen? -
oz82
senior tag
-
Anaconda
tag
Szerintem az Asus megérne egy pert ilyen termékek miatt, de mindegy...ez más téma.
Azóta annyit csináltam, hogy találtam ezt az orosz oldalt. Elég sokminden van, szépen le lehet google translate-val fordítani.
De ami a lényeg, ez itt egy hekkelt, root-olt, csonkított, mókolt csoda android... ami a gyárihoz képest nagyon jó, az iOS-hez képest még mindig hulladék, de legalább valamire használható.
Annyi, hogy előtte a TWRP backuppal kell elindítani a tabletet és SD kártyáról lehet visszatölteni. -
oz82
senior tag
válasz Anaconda #1330 üzenetére
lehet megér egy próbt a pucolt rom nekem édesanyám használja, már amikor tudja mert sokszor nem megy az érintőpanel. Azt úgy tudom sw gond, de már nagyon érik egy új tablet.
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
Anaconda
tag
válasz szepi23 #1332 üzenetére
Szia!
Mennek azok! Próbáld meg google fordító nélkül a rákattintást.
Szerintem a fordító a linkben lévő szöveget is lefordítja.
De parancsolj, itt a fordító nélküli link és itt a herélt android.
Egyébként ha türelmes az ember el lehet vele lenni, tehát nem nekem való, nehogy már gyorsabb legyek mint egy gép! -
Peetmeli
csendes tag
válasz szepi23 #1334 üzenetére
Sziasztok!
Elnézést az off témáért, de nem nagyon találtam mást ahol kérdezhetnék. Van egy Asus memopad 7-esem.
Sajnos elkezdett halódni az 1 gb ram miatt. Nem tudtok véletlen egy programot pc-re vagy androidra amivel átköltöztethetnék mindent egy új tabletre? Nagyon fontos lenne, hogy az alkalmazások mentése, beállítása megmaradjon.
Válaszotokat előre is köszönöm, Péter -
Zsoxx
senior tag
A Chrome-ban vagy az ASUS browserben nem lehet megadni, hogy kérdezzen rá a letöltés helyére? Állandóan a belső tárhelyre rakná, ott meg nincs annyi hely.
-
Tomi_78
tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy androidos táblagépre lehet-e Windows 10-et telepíteni a már meglévő Android helyett?
Ugyanis volna egy ASUS Transformer Prime TF201 típusú táblagép, rajta Androiddal, és a gazdája Windows 10-et szeretne rá, mert azt jobban ki tudná használni. Rá is csatlakoztattam egy Win10 rendszer pendrive-ot, elindítottam, de nem is akar bootolni róla.
Akkor ez már eleve kudarcra van ítélve?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
pripus
csendes tag
Sziasztok,
van egy TF103CG tabletem, amin szeretném a 4.4-et frissíteni. Találtam is egy gyári FW-t ami elméletileg 5-ös, de TWRP miatt nem tudom frissíteni.
Hol férhetnék hozzá a stock recovery-hez? Sajnos sehol se találom, a letöltött firmwareben sem találom (hivatalos ASUS oldal)
köszi
-
zsolt20
tag
Sziasztok. Frissitettem asus oldaláró a készüléket ami sikerült is. A frissités oka facebook msn váratlan leálása volt. Most az új rendszernél is ugyan ez a baj csak a facebook áll le folyamatosan . Valaki tudna segíteni a hiba elhárításában? Természetesen az appokat frissitettem az áruházból.
-
HThomas
senior tag
Hello, használ még valaki ilyen gépet? Megtaláltam a szekrény mélyén, gondoltam kipróbálom, hátha jó még valamire. Böngészés 1 tabbal elfogadhatónak tűnik (türelmes embereknek), képnézegetés meglepően gyors volt. Mást nem nagyon próbáltam. Viszont a rendszer főleg taskváltásokkor néha indokolatlanul beakad és nem reagál semmire. Értesítési sáv nem jön le, a beállítások menü érzésre percekig töltődik... böngésző is néha egész gyors, aztán egyszer csak nonresponding, majd utána megint jó... fura. A kevés memória lenne? Vagy valami szoftveres probléma?
Van esetleg valami bevált light Android, amivel érezhetően gyorsabb és stabilabb a rendszer? (a korábban linkelt orosz oldalon már fordító nélkül sem élnek a linkek)
-
timre57
csendes tag
Sziasztok (ha olvassa még valaki) ...
Nekem is előkerült a fiók mélyéről ... úgy tűnik, rendesen működik. Szeretnék hozzá venni egy dokkolót+billentyűt, de nem nagyon találok sehol... valószínűleg itt sem, hiszen elég alvó már a fórum ...
No, de hátha ... -
HThomas
senior tag
-
HThomas
senior tag
Nem tudom mi a baja... amit nem értek, hogy alapvetően tök gyors a gép, képnézegetés, böngészés egy tabon, youtube videó, megy szépen minden. Az akksi is tök rendben van.
Viszont időnként néhány dolog totál beakasztja: értesítési sáv lehúzása, settings ablak megnyitása néha 10-20 másodpercre megakad. Taszkváltás is csomószor megfekteti, olyankor érzésre 20-30 másodpercig semmi, teljesen befagy. És most ne intenzív multitaszkra gondolj; 1 böngésző 1 tabbal és onnan átváltok pl a Google szövegszerkesztő appra. A kevés RAM miatt? Vagy csak én vagyok jobb HW-hez szokva, és ez ennyit tud?
5-ös Android van rajta egyébként, sajnos nem emlékszem már, hogy 4-gyel milyen volt.Viszont múlt héten eladtam a gépet, remélem az új tulajnak nagyobb türelme lesz hozzá.
-
HThomas
senior tag
Igen... nem jártam nagyon utána, mert elegem lett belőle, de ilyeneket tapasztaltam, hogy pl 5.0-ás factory reset után pl a Chrome (vagy FF, nem emlékszem) érzésre tök jól, stabilan működik. De, pl a mapy.cz weboldal nem töltődik be. A dpreview.com megnyitása közben konkrétan leáll a böngésző (non responding, aztán kilép). Felrakom az update-eket, utána megy szépen a honlap, viszont pl az FF induláskor érezhetően többet gondolkodik.
Nekem az a benyomásom volt, hogy a kevés RAM, az Intel architektúra, az 5-ös Android frissítés, ezek együtt valahogy nagyon rossz kombót eredményeznek, és nem öregszik szépen a gép.Mondjuk a frissítések után fagyást nem tapasztaltam, csak ezeket az érzésre 5-30 másodperces időnkénti akadásokat, amúgy tette a dolgát a gép.
De nálad megy jól minden?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Macska topik
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- iPad 7th. 32GB Cellular Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3779
- iPad 10th. 64GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 98%/p3808
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest