Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hsrasus

    aktív tag

    válasz kushwavez #5025 üzenetére

    Szia,

    Elég hasonló hibajelenségre lettem figyelmes, gondolkodtam is rajta, h leírom itt, de mivel némileg tetszhalott állapotban volt a topic (meg amúgy sincs túl sok időm mostanában), ezért nem erőltettem a dolgot. Szóval esetemben konkrétan eltűnt a 2,4 GHz-es sáv. Kábelen és 5 GHz-en minden működött rendben, de a 2,4 GHz alakalmasint eltűnt, de olyan szinten, mintha nem is létezne, holott a router szerint szórta (legalábbis ezt hitte magáról). A felhasználásom is hasonló, mert nekem mind az USB3-as mind az USB2-es portra van kötve egy-egy vinyó (rendre 240 és 120 GB) és ami az USB3-ason van arra download masterrel torrentezek is és természetesen mind2 vinyó meg van osztva, így (majdnem) NAS-ként is funkcionál az eszköz. Nekem egyébként Merlinnel játszotta el azt, többször is (kb. 2-4 havonta, nem mértem mennyi idő telt el), h eltűnt a 2,4-es sáv.
    Nálam a megoldás a következő volt ilyen esetekben: router kikapcsol, vinyók lehúzása, router visszakapcsol (2,4GHz működik), majd a vinyók újracsatlakoztatása. Nekem ez egyáltalán nem kényelmetlen, mert könnyen elérhető helyen van a router, ráadásul csak egy eszköz lóg 2,4-en, ami pont az enyém, így látom, ha gond van. Mindenesetre kísérletképp most épp saját fw fut rajta, mert a legutóbbi hibajelenség után kicseréltem, ugyanis ki akarom próbálni h ezzel is lesz-e ilyen gond.
    Szóval próbáld ki a fent leírtakat, hátha nálad is működik majd újra. Tudom kicsit kényelmetlen, de legalább nem végleges a hiba (legalábbis nálam és remélem nálad sem).

    Üdv:
    hs

Új hozzászólás Aktív témák