- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Egérpad topik
- HP nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #247 üzenetére
"A Kodak beperelt mindenki mást, mert az ő megoldásuk terjedt el a fotóiparban? A Motorola beperelt mindenki mást, mert GSM mobiltelefonokat kezdtek gyártani? A Ford beperelt mindenki mást, mert azok is bevezették az ő gyártási technológiájukat? A Xerox beperelt mindenki mást, mert egeret kezdtek gyártani?"
1: a kodak melyik megoldására gondolsz? még mielőtt válaszolsz keress rá hogy szabadalmaztatva volt el. meg fogsz lepődni, nem pacsira fejlesztettek és hagyták a "versenytársakat" használni a saját cuccaikat
2: a gsm szabalmakat mindenki fizeti még mindig, jobb ha tőlem tudod...
3: autóiparban is komoly fejlesztések vannak, és ott is licenszdíjak ellenében használhatod ezeket.
4: a xerox sztorit kérlek ne hozd fel... olvass utána hogy hogy került és hova és miért van ott ahol most.
ne állítsd már be senkit népjóléti minisztériumnak. egyik cég se tűri el ha a szabadalmaztatott cuccait használja más. csak azok nem kerülnek ide be szalagcímbe, amíg az alma de. azon lehet vitatkozni hogy egy szabadalom megadható e vagy sem, ez más lapra tartozik, ez már a rendszer hibája.
-
Jojo5
őstag
köszi, most azért elgondolkoztam a dolgokon, mert a refurb 3. gen iPad-re is köthető az meg úgy árban nem vészes annyira(~100euró) és még jól is kijön ...
de az iPad mini meg nagyon Praktikus kis ketyere lesz szerintem... nagy a dilemma, hogy pontosan melyikkel is járnék jobban
Jhonny06: refurb 3rd. gen iPad 380$(nettó)\430EUR míg a mini ~330$(nettó)\330EUR
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
Jhonny06
veterán
-
Jhonny06
veterán
De még ha az új árát is vesszük, gondolj bele.. ma bárhol kapsz iPad 3-at 120k-ért, iPad Mini meg sehol nem lesz 100k alatt, az a 20k gyakorlatilag semmi.. ezért írtam, hogy jól megszívtuk az itthoni árazással, egyáltalán nem egy olyan termék, ami két valami közé ékelődik be és megéri megvenni. Ha nem élet-halál, hogy kisebb legyen a képernyő, akkor mindenképp az iPad 3-at vedd, én már az újat se várnám meg.. na jó, talán érdemes.
Zjunior: Minden termékre más, Mac-re most ha jól értem bármikor megveheted az 1 éven belül. Régen mintha ez nem így lett volna, szerintem módosítottak a feltételeken:
"You can purchase the AppleCare Protection Plan anytime within the one-year limited warranty period."
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz #56573440 #251 üzenetére
"egyik cég se tűri el ha a szabadalmaztatott cuccait használja más"
Nem mondtam, hogy tűrje el. Csak míg mások lehetőséget hagynak a licencelésre (partneri kapcsolatért, pénzért, részesedésért, akármi másért cserébe), addig az Apple ki akarja irtani a konkurenciát. Ez egyébként sérti a monopólium ellenes törvényeket, de azt már láttuk, hogy az USA-ban részrehajló a bíróság a valaha volt legnagyobb vállalatuk ("nemzeti büszkeségük") iránt. Ráadásul a szabadalmi pereket olyan szabadalmakra alapozza, melyeket erősen megkérdőjelezhető módon kapott meg.
Ez ha nem baj nekem nem tetszik.
Nem azt mondtam, hogy minden gyártó hobbiból fejlesszen amit dobjon be a közösbe. Eddig is működött a rendszer, hogy licencelni lehetett egymás szabadalmait. Csak az Apple kíván odaszarni az asztal közepére. És mivel ő a USA legnagyobb vállalata, ezért érdemes kiemelten figyelemmel követni, mert ez már befolyásoló tényező az ipar egészére nézve.
Én is használok Apple cuccot, meg Google cuccot, meg Microsoft cuccot, de nem érzem magam fanboynak vagy ellen-fanboynak. A Google-t is szidom eleget a megkérdőjelezhető adatkezelése miatt, vagy éppen a Microsoft-ot új szoftver-disztribúciós hozzáállása miatt, mely szintén negatívan hathat a szoftveriparra.
-
paavoo
aktív tag
válasz Hohocali #152 üzenetére
Bocs, de ez nettó hülyeség. Csíkszélesség oké, de az akksi ugyanakkora maradt, a kijelző is. 1 szó nem esett ezekről, amit írogatsz.
Tech specs-nél sincs semmi más feltüntetve az oldalon.
Lazán várhattak volna márciusig, és akkor belerakhatták volna az IGZO displayt, amivel kb dupla üzemidő lenne. -
Jojo5
őstag
válasz Jhonny06 #259 üzenetére
itthon is kapsz, de mondjuk azokra nem tuti, hogy tudsz Plan-t kötni, és Plan-el ha van lehetőség külföldön beszerezni akkor 430euroból megvan az iPad aztán még 80 euro a plan ha jól rémlik...
igazából, nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jobb vétel, mert a mini kompaktsága nagyon, de nagyon tetszik... majd megtapizom még őket, aztán eldöntöm melyik lenne számomra hasznosabb... tanulás olvasgatás\appok használata etc tekintetben...
azért a régi új iPad sem gyenge az A5X-el, szóval a minit veri az a 20k meg elgondolkodtató mint ahogy írtad is...
sajnálom, hogy nem valami brutál hardvert raktak a mini alá, avval nagyon ütős lenne és gondolkodás nélkül venném megfelel...
de így, hogy iPad2 hardver virít alatta, még az iPad2(70-80k-ért)-is benn marad számomra a pakliban...A Plan-t meg fontosnak tartom ezért is említettem ennyiszer, szerintem az a 25k itthon és 80Euro megéri +1 év garanciáért cserébe...
erdoke: ő a régi új iPad-re gondolt még az A5X-el és régi 30pin-es csatival
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Jhonny06 #259 üzenetére
A 16 GB-os Mini Apple Store-os ára 100e, a hasonló új iPad 150e. Én látom azt a különbséget.
(#261) paavoo
Most 10,5 óra a 3. gen. üzemideje, a 4. lesz 11 óra. Nem nagyon tudok hasonló felbontású kijelzővel jobb üzemidejű konkurens tabletet, de kíváncsian várom a tippjeidet.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Jhonny06
veterán
Én az iPod Touch árából indultam ki, ami mindenhol egyaránt 100k (feltételezvén, hogy a Mini-vel is ez lesz). Viszont az iPad 3 esetében ez valamiért nem érvényesül, ott az Apple Store-os ár 150k, máshol meg 120k. Ezért mertem írni, hogy 20k a hézag és nem 50.
Persze az újat nem lehet majd megvenni egyből 120k-ért, de ha nem APR-be veszi az ember, akkor nem kell 150-et kiperkálni érte. Amúgy igen,a régire gondoltam, szerintem mindennapi használat során nem fog annyira érződni a kétszeres sebesség, bár ki tudja. Ezzel szemben ha most akarnék venni, valószínűleg én is az újat venném. Azt a minimális különbözetet megéri, hogy a legújabb modellem legyen. Azért mégiscsak időtállóbb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #260 üzenetére
ohh újat mondtál. ezt még tényleg nem hallottam. megmutatod azt a forrást ahol nyíltan megtagad bármilyen licenszelésre vonatkozó kérelmet az alma? mondjuk a samuval szemben? mostanában úgyis az volt a téma mindenfele ha volt rá precedens ott előjött...
ugyanis én ilyet nem láttam még sehol...
ha ki akarná irtani a konkurenciát akkor nem a samsunggal kéne kezdeni pl, őt tuti nem tudja megfogni. kitiltani a piacról véglegesen, stb. tehát képtelen arra hogy ellehetetlenítse...nekem jelenleg nincs almás cuccom, és nem vagyok vallásos semmilyen irányban, de amit írsz nem igazán érzem hogy alátámasztanád. ne nagy szavakat használj hogy ki akarja írtani a konkurenciát, meg sugalld azt hogy a xerox az audi meg a kodak milyen jó arcok voltak, mert nem igaz. támaszd alá valamivel ami mellett érvelsz mert ez így teológia szint. egyébként ki akarja írtani a konkurenciát? mondj egy céget ami nem erre törekszik... a kisvállalkozástól fölfele mindenkinek ez a közvetlen vagy közvetett célja.... üdv a való világban neo
azt meg már ezerszer kiveséztük hogy a szabadalmi rendszer hol és mennyire hibás, az alma él vele. ahogy más is megteszi és megtenné a helyében. egyik oldal se szent...
[ Szerkesztve ]
-
Jojo5
őstag
válasz Jhonny06 #264 üzenetére
szerintem valahogy úgy lesz, hogy a mini használtan ~75-90k között fog menni, az iPad2 is kb. ebben a tartományban, a régi új retina 100-110k körül míg az új 120-30k körül...
ez csak egy optimális becslés, majd úgyis kiderül mi lesz, hogy ha a piac terítve lesz...[ Szerkesztve ]
-
paavoo
aktív tag
Egy szóval nem mondtam, hogy rossz a 10+ óra, sőt a legjobb most.
Csak olvastam nemrég, hogy a Sharp kijött valami új displayel, amivel jóval tovább bírná a deszka. Pár rumor site lehozta, hogy talán ez megy az ipad minibe, ez alapján gondoltam, hogy márciusig talán belerakhatták volna retinába (persze belerakhatják majd márciusban az 5. generációsba ). -
törölt tag
furcsa mód vannak szabadalmaik ha elhiszed ha nem. hogy azok mennyire komolyak azon lehet vitatkozni, de még mindig nem értem hogy akarja ellehetetleníteni meg kiírtani a konkurenciát ahogy fórumtárs jelezné... mert pont a legnagyobb "ellenségei" mind olyan multik, akiknek egy pár milliárd tologatás, vagy papíron kitiltás egyes készülékekre amíg a fröccsöntő gépet kicsit átállítják nem oszt nem szoroz.
egyébként nem ms-nek licenszelt surface kapcsán formaterveket az alma? nem tudom csak kérdezem, én nem értek hozzá...
-
Jojo5
őstag
dilemmázok, mert a kompaktság meg a mini mellet szól nagyon és lehet egyáltalán nincs szükségem a ~10"-re... aztán ha már ~10" akkor már új iPad-re kéne benevezni mert eddig még nem volt táblám, de szeretnék venni lassacskán, viszont szerintem a 150k sem 150k lesz csak az elején... mint ahogy a mini is 100k lesz az elején, de amint telítődik a piac, 10-20k-val el lehet majd 1-1 darabot csípni szerintem...
-
azbest
félisten
A fusion drive valószínűleg nem hybrid meghajtó, hanem különálló ssd és hdd. Itt lehet olvasni róla, hogy valójában mi lehet a működése [link]
-
Ed Parker
nagyúr
-
Dany007
veterán
válasz Ed Parker #279 üzenetére
Az a "gond" az iPad mini-vel, hogy kb 100k forintba kerül, miközben egy új iPad3 ami ugye retina kijelzős, már 130 ezer forintért kapható (webshopok) ugyanolyan kivitelben (16GB wifi only).
Mert amúgy tetszik az iPad mini, de ha már vásárlásra szánnám el magam, akkor már inkább kiadok több pénzt és akkor van egy 10 colos 264ppi-s iPad-em ellenben a 8 colos 163ppi-s iPad minivel.[ Szerkesztve ]
-
Jojo5
őstag
melyik retina az A5Xel szerelt regi csatis vagy mar az uj csatis A6Xes?
amugy szerintem akkor mar a minibol is lesz olcsobb... szerintem a konpaktsag nagy erv a mini mellett, de ezen felul sztem igazan belefert volna azert az A5/6X legalabb butitva...
Szerk: a regire gondolsz A5X-el...hat az mar 110-20k-ert is an ~10-12 ho garral, de ennek a forgalmazasa max. refurbishedkent fog menni egy ideig APR/appstore kinalatbolt mar eltunt...
[ Szerkesztve ]
-
-
Dany007
veterán
Oké, de nekem meg ha kéne, akkor inkább a nagyobb méretet venném. Nem is igazán a méret miatt, hanem a 264ppi miatt. Ha renderesen kéne hordozni, akkor nyilván kényelmetlenebb. De 1-1 utazáshoz, nyaraláshoz simán vállalható a plusz méret és súly.
Nekem amúgy leginkább otthonra kéne. Hogy kiváltsa a PC-t. Persze nem váltja ki, mert messze nem csak netezünk a PC-n, de ez most részletkérdés. -
Knight666
aktív tag
"...a szaksajtó krémjének szétküldött..." ezen jót derültem
-
Ed Parker
nagyúr
Miért?
Gondolod a cikkírója nagyon mellényúlt?
Nem hinném hogy jobban be kellene fosni az iPad minitől mint a 3-astól.
A nexust is próbáltam, nagyon jó gép.Vagy mire gondolsz amitől egy Mini ömézing, fantastic, must have es még sorolhatnám a sok bullshitet ami ott mindig elhangzik
-
Dany007
veterán
Ha arról van szó én még telefonon is megírom. Persze ékezetek nélkül. Táblán csak könnyebb lenne.
Persze eszem ágában sincs notebook-ként használni és annyit gépelni rajta. Mindent a helyén kell kezelni.
Szerintem netezésre teljesen jó. Más kérdés, hogy semmilyen tabletet se vennék kizárólag a netezés miatt. -
hallerlaller
addikt
-
Dany007
veterán
Egyébként dühítő, de v.színű jövőre kidobják az iPad mini-t retina display-el... Úgy viszont már jó vétel lenne.
Nem is értem mért hagyták ki? Egy 5 colos telefonba betudnak már zsúfolni 1080p-s kijelzőt. Ami ppi-ben jóval meghaladja a retina display értékeit. Szerintem nem lett volna nagy dolog ebbe is azt tenni. És akkor aztán tényleg egy szavunk se lehetne. Még azt mondom az ára is lehet akkor egy kicsit magasabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs