Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Milyen monitort vegyek?
- Új shader nyelvet terjesztene el Khronos Group
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
Ebben igazad van...
De az Apple elfelejti, hogy melyik társadalmi rétegből található több... Szerte a világban... És azt se felejtsük el, hogy beköszöntött a válság... Máramelyik ország ezt ugyebár megérzi
Bár tény és való, hogy nincs szabályhoz kötve, ki melyik társadalmi osztályt célozza meg magának...szerk: hamár off
#117) CarajoEsp: Van vmi hanee hsz-ében. Elvégre egy Apple Macintosh gépre sem mondható, hogy túlárazott. Sztem legalábbis...
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
ZooLee
senior tag
Szertintem ez a Apple soha nem volt és nem is lesz olyan árkategória, amit mindenki megfizethet vélemény az, ami egyrészt nagyon sok embert az Apple/Mac ellen hangol, másrészt viszont már jó ideje egyáltalán nem igaz!
Mióta az Apple is Intel procikra váltott, folyamatosan csökken a gépek ára, és mostanra, ha összehasonlítod az iMac-et egy normális brand géppel (HP, Dell, stb.) ugyanúgy rendes oprendszerrel szerelve, akkor már nem lesz óriási a különbség, sőt, lassan ugyannyiért kapsz egy Macbookot is, mit egy ugyanolyan kategóriájú laptopot. (Belül meg ugyanaz a dzsunka tajvani elektronika van, mint az egyéb gépekben. Legfeljebb a QC jobb)Amiben még mindig nagyon erős az Apple, az stabil és jó oprendszer, teljesen összecsiszolva az alapvető felhasználói programokkal, és ez egy tökéletes egészbe foglalva.
Vas-oprendszer-felhasználói szoftver rendszerbe összedolgozva. Ez az amiben jobb az Apple. Semmi más.
Z.
-
CarajoEsp
senior tag
Itt megint csak az van, hogy ettől függetlenül az Iphone, mint olyan, ár tekintetében nem presztizsmárka, így még csak azt se lehet mondani, hogy emiatt kerül ennyibe. Persze semmi bajom a dologgal, nekem aztán makkmindegy, ha meglátom tetszik, de az ár tekintetében akkor is kissé megbotránkozom.
[ Szerkesztve ]
-Battletag: CarajoEsp#1838 -Steam: CarajoEsp -WP7 Gamertag: CarajoEsp1-BF3: HUNGeriEnd
-
DonDennis
senior tag
Ne haragudjál de ha lehet ilyet mondani nagyon hülyeséget beszélsz. Az Apple abszolúte nem számít prémium kategóriába. Gondolj már bele kicsit Amerikába keresnek az átlag hangsúlyozom átlag emberek körülbelül 1200-2000$ per hó. A telefon pedig 200$ ... ha neked ez prémium akkor az fura. Nálunk nyilván kicsit drágább a telefon de még mindig nem mondanám prémiumnak amikor 990 Ft ért bárki megveheti magának... Prémium telefon pl egy vertu vagy egy 8800 Carbon Arte azokból nem is látni naponta 10 et mint iphone ból ...
Számítógépből meg természetesen drágább de azt szerintem nem kell ragozni hogy mennyivel jobb mint egy windows os... szóval ott sokkal nagyobb ugrás van mint egy iphone Nokia telefon között valószínűleg ezért nem kerül annyival drágábba tehát az iphone nem prémium telefon de ez csak a T-mobil miatt van így mert ha csak függetlenül lehetne venni és 300.000 Ft lenne és ez van semmi más alternatíva akkor egyetértenék veled / AKKOR IS CSAK MAGYARORSZÁGON BELÜL/ de így nem.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Ulkesh
őstag
"Egy kicsit számolj utána, hogy amennyiben 990 Ft-ért veszed meg az iPhone-t kétéves hűségnyilatkozattal, mennyit fogsz még "ráfizetni", mert azt gondolom nem sokan vannak, akik azt az előfizetési kategóriát kihasználják telefonálásban, netezésben és sms-ben. "
Amit te havonta fizetsz, az NEM RÉSZLETFIZETÉS, hanem a szolgáltatás ára, ha nem használod ki és mégis azt a csomagot választod, az nem a szolgáltató, vagy az Apple sara, hanem a Te butaságod. Ha nem veszel egyátalán telefont és előfizetsz egy lebeszélhető díjcsomagra és nem használod ki, akkor minek a részletfizetésének gondolod azt?
"Megveheted részletfizetésre a Miele mosógépet is a Media Marktban, de attól az még prémium kategória, hogy te 0 Ft-ért hazaviszed és utána részletekben nyögöd"
Óriási különbség, mert ebben az esetben a mosógép ÁRÁT fizeted részletekben, semmilyen plusz szolgáltatást nem kapsz. Akkor lenne ugyanez a helyzet, hogyha megkapnád a mosógépet 1000 Ft-ért és minden hónapban kapnál 10.000 Ft-ért mosóport a készülékhez, amit ha elhasználsz akkor valóban csak 1000 Ft volt a mosógéped.
[ Szerkesztve ]
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
- = Zk = -
félisten
Igyvan.. Az olcsóra. De akkor lennének olcsó és jó termékek...(Persze most is vannak, de... )
Nempedig a Tesco gazdaságos, és tsai... Például... Nekem legalábbis ez a véleményem...!(#137) Ulkesh: Ahh, jogos. Tévedtem bocsánat...
ABER!! Ne amerikai adatokat nézzzünk, hanem Maygarországit. Elvégre ebben az országban éldegélünk..! Az, hogy amerikában, japánban, az LV-426-on mennyit adtak el, az egy adat számomra. Engem leginkább az érdekelne, hogy hazánkban mennyi lelt gazdára. És kik között(#159) Vtwo : Jujj, de rátapintottál a lényegre....
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Ulkesh
őstag
"A netet esetleg kihasználod rajta, ami nekik üzleti szempontból kb. mindegy, hogy te havi 2, vagy 3 GB-ot használsz fel. De én nem ismerek senkit aki ennyit telefonál, pedig pl. unokatesóm egész nap a telefonon lóg, de még ő sem beszél havi 600 percet.. "
Több ismerősöm van aki bőven többet beszél, de nem kell messzire mennem, a cégünk üzletkötői lazán lenyomnak dupla ennyi percet is havonta.
"Esetleg egy céges telefonon kihasználható, de egy cég nem vesz iPhone-t az alkalmazottainak."
Elég nagy tévedésben vagy
Spec az én 3GS-emet egy nagy cég flottájához való csatlakozás révén vásárolom meg, a srác aki intézi az átírást mesélte, hogy gyakorlatilag aki új készüléket választ, az az iPhone-t választotta, így nem kizárt, hogy még heteket várhatok a készülékre, mert még meg sem jelent, de a kiemelt ügyfelek miatt várólista van."Egy átlag felhasználó (a magánszemély, aki megveszi ezt a telefont 90%-ban) egyszerűen soha nem beszél ennyit."
Az átlag felhasználónak ott az Ikon200, ha csak naponta 4-5 percet beszélsz a családoddal, akkor már ki van használva.
"Gyakorlatilag nézheted bárhonnan, te a telefon árát törleszted nekik vissza, csak máshogy nevezték el a dolgot, hogy megegyed."
Gyakorlatilag, ha valaki úgy veszi meg egy adott csomagban, hogy azt nem tudja kihasználni, az hülye, már ne haragudj.
Ha külön, készülék nélkül veszel egy tarifacsomagot és nem beszéled le a benne foglalt perceket, akkor Te minek az árát törleszted azzal a havidíjjal?[ Szerkesztve ]
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
- = Zk = -
félisten
" Akinek nincs legalább 35 ezer Ft-ja egy telefonra (mert ugye IKON 400-al ennyi), az nem fogja tudni fizetni a havi 17 ezres telefonszámlát sem... SZVSZ "
Én 30k-ért hoztam el az 5800XM-et, részletre. És a telószámlám havi szinten 17-20k. DE ebbe benne foglaltatik (az esetek többségében) a havi 3750 forintos TÖRLESZTÉS...
Nem beszélek sokat, de pl erről fizetem a seed-szerveremet, ami 12 naponta 2k.
Jah, és mellette haviszinten használok NET80-as csomagot. Ellenpéldának máris jó vagyok!
szerk :ECO csomagban vagyok, + Családbarát kedvezményben, családtag végett...(#192) hanee: Ezt érthetem magamra is, mert én pl egy 5800-át vettem ezzel a konstrukcióval? Csak más árakkal...
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
Nekem sem kevés, de ahoz képest, ami volt régi szépszerelmes állapotjaimban, ez drasztikus spórolás
Valamint ha meg lesz "ilyen" irodád, feltétlen szólj rám kérlek. Sosem lehet tudni, mithoz a jövő. Pláne számomra.." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
Fr@nc
Neem, de jó felkészülni
Mellesleg köszönöm a feltételezést, kiskezétcsókolom..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
Semmi baj... Nőők! Ennyi
[ Szerkesztve ]
-
Malory
tag
Igaz.
elnézést kérek, hosszú OFF-jön, de talán érdekes lehet:
@Ulkesh (ez nem kioktatás, csak szerintem tényleg ugyanarról beszéltetek hanee-val kérdés, hogy megéri-e neked)Ez a díjcsomag valóban úgy van kialakítva, hogy hivatalosan nem részletfizetés de valójában az! Részletekben fizeted ki benne a profitot, csak nem annyira nyilvánvalóan, mint a hitelnél.
Számoljunk utána, vajon mennyibe kerülhet egy perc telefonos szolgáltatás a T-mobile-nak? Nos, kb. ha nem tévedek nagyot, mindenféle járulékkal, dolgozók munkabérével, rezsiköltséggel egybevéve biztosan nem haladja meg az 1, de nagyon sokat mondok: 3 forintot. Ikon 200-ban a percdíj 35 Ft. Az előfizetési díjból lebeszélhető 200 percés küldhető 100 ingyen SMS szintén 35 forintos (önköltség nagy jóindulattal legyen 1 Ft) áron. A mobilnetet most nem számoljuk ide, mert ténlyeg fogalmam sincs az önköltégről, gyanítom, hogy kbyte-ként fillérekben sem biztos, hogy mérhető.Tehát ha nagyon ügyesen kihasználja az ember minden percét: akkor 200x35 forint/perc =7000 forint. Mindent elesemesezik 100x35 =3500 forint és még ingyen is netezik.(1GB-ig) én sokat használom a 3G-t, de még sosem létem túl az 1G-t havonta, pedig ennek duplája van.... mérleget vonva fizetsz 5000 HUF-ot papíron 10500 HUF-nyi szolgáltatásért. ekkor az egyszeri, de dörzsölt ember, összefeni két kezét és megveszi a telefont, mert ó-hát én ezt tuti elhasználom... és milyen jól jártam az olcsó telefonnal... két évre 80.000-ért. (A szolgáltatódnak ez belekerült 120.000HUF-ba mondjuk ennyiért veszi a készüléket, de sanszos, hogy inkább valahol 100.000-ért.)
Ott tartunk, hogy letelik a 2 év és te fizettél a T-mobilnak 24*5000+70.000 HUF-ot 190.000 HUF-ot összesen úgy, hogy soha egy percelse sem fizettél többet.
A szolgáltatás a T-mobilnak belekerült költség oldalon 200x3x24=14.000 HUF-ba a percdíjakért és sms-re belekerül neki 100x1x24=2400 HUF-ba ez eddig durván 16.400 plusz megvette a készüléket 120,000-ért nagyon rossz kondíciókkal, akkor most járunk 136.400. Keresett rajtad 60.000-et ezt még leadózza és marad 45.000. (tiszta profit) pár kérdés maradt.
Hány előfizetés van iPhone-ra?
Vajon a többi telefonnál és előfizetésnél másképp számolnak-e?
Vajon mennyivel becsültem túl a szolgáltatás önköltségét?
Vajon mennyivel lesz nekik évente olcsóbb a szolgáltatás önköltsége?
Vajon meddig használod ezt a díjcsomagot?Nekem iPhone 3G-m van havi 10.000-et fizetek…..
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
Jujj, ezt de sokat hallottam! Kiktőlmásoktól, mint nőktől.. Lehet jobbanjárok, ha töröltetem eddigi HSZ-eimet..
(#236) <NewL>: Nehogy félre nyeld...!
#238) Malory: 1430...!
[ Szerkesztve ]
-
-
tomcsi80
csendes tag
Szép jó reggelt ügyvédnő(vagy ügyvédbombázó)!
És megvetted már?
Vagy megvárod, ahogy beszéltük a 3Gs-t?Pont én is ezen filóztam tegnap, h igazság szerint nem is tudom, h miért vegyem meg a 3Gs-t... mikor amire nekem kellene arra a 3G is elég, max egy picit lassabb..
Mivel játszani nem nagyon a akrok a telefonnal (arra ott a konzol, vagy vmi sz.gép...) a videó / képrögzítésről már le is írtam a véleményem korábban, így nekem lehet elég lesz a 3G..."When you 're playing a Championship, it's not a matter of life and death. It's much more than that!"
-
Stefun
tag
Ez érdekes felvetés.
Szoval az iphone tudása annyira jellemzö... : amiröl már szó volt akár egy S60-as mobilban is megtalálható alap funkciók hiányoznak belöle.
Viszont nagyon szép, gyors a kijelzöje, és jó játékokat készitenek rá. Akik megelégszenek csak ezekkel a funkciókkal a telefonáláson kivül, azok vesznek Iphone-t és azok nem csalódnak benne. Ezért nincs panasz a készülékre.! -
Mgeri
tag
A félreértések elkerülése végett én nem azt mondtam hogy szar csak azt hogy nem igazán éri meg annyiért megvenni. De az iPhone nagyon jó telefon ezt nem is vitatom, aki több mint 150k ért akar mobilt venni annak biztos azt ajánlanám, nekem is volt (ugye már mondtam) de sztem nem éri meg, de így feltuningolva egész jó a 3GS.
Mindíg azt kell tenni, amit éppen akkor kell! - AMD forever!!!- - Vannak eladó cuccaim!
-
- = Zk = -
félisten
Csak nem szifon tulaj leszel?
Elképzelem, amint édes kis csemetéd is "kézbe-szájba" veszi, hogy meggyőződjön, anya telefon választásáról" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Ulkesh
őstag
Igen, bluetooth-ot takar.
A dolog lényege meg az, hogy az iPhone-ban tiltva van a más készülékekkel való bluetooth adatcsere.
Vezeték nélkül csak wifi-n lehet küldeni és fogadni állományokat és ezt is csak adott alkalmazáson belül, ami lényegesen kényelmesebb és gyorsabb, viszont másik mobiltelefonnal így nem lehet csengőhangokat és háttérképeket cserélgetni. Sokaknak viszont, legalábbis a gyakori fikázások számából következtetve ez a legfontosabb funkció."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
"Mondjuk ha nekem nagyon kéne egy csengőhang vagy háttérkép, megkérném a másikat, hogy küldje át mailben és lementeném.. gondolom olyat lehet?"
Magán a készüléken nem.
A csengőhangokat is ugyanúgy kezeli, mint a zenéket, vagyis iTunes-on keresztül szinkronizálod át a készülékre."De én mp3 csengőhangokat használok most is.. gondolom ezt az iPhone is tudja, igaz?"
Az iPhone nem mp3 formátumú csengőhangokat használ, de ez csak annyit jelent, hogy iTunes-al vagy más programmal át kell konvertálnod AAC-re majd átnevezni m4r végződésre és egy duplaklikkre beemeli az iTunes a Ringtones mappába.
Vagy érdemesebb eleve célszoftvert használni: [link]Vagy ezt az oldalt használni [link] (ez más mobilhoz is hasznos).
"Számomra speciel a telefonálás, internet használata (e-mail, böngészés), gyors és használható jegyzetkészítés, naptárfunkció azok, amik számítanak, mivel munkára használom a telefont elsősorban."
Akkor azonos véleményen vagyunk
"de én le vagyok ragadva a kártyajátékoknál és a Sokoban kockatologatósnál"
Nálam is kizárólag logikai játékok vannak a mobilon is, a 3D-s csodajószágok csak egy megnézés erejéig kötnek le
"Azt nem tudom a hangfelvétel milyen rajta"
Elég jól használható.
A gyári alkalmazás eléggé fapados, de tölthető le rá olyan aminél formátumot, minőséget stb. be lehet állítani és megadható, hogy automatikusan csak a hangnál rögzít, csend esetén felfüggeszti a felvételt."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
sien
aktív tag
alakul a fanklub
azért ennyire ne legyünk már furák. attól hogy iphone topic, nem kötelező csak és kizárólag ajnározni, itt pedig azok is le vannak nyomva akik iphone tulajdonosok, csak egy két dologgal elégedetlenek.
ulkesh: előszeretettel hozod fel az eladott példányszámot mint értékadó tényezőt. a motorola razor ból több mint 100milliót adtak el. ebből az következik akkor hogy egyedül jobb, mint a 3 iphone generáció egyszerre.
-
Ulkesh
őstag
"Múlt hét hétfőn vettem meg a telefont és azóta a legtöbbször csak úgy töltöttem, hogy amikor lemerült rádugtam, de vagy csak éppen feltöltött, vagy fel sem töltött teljesen, amikor lehúztam."
Semmi bajt nem okoztál, a Li-ion/poly aksit nem zavarja a rátöltés, sőt ezzel nem is csökkented az élettartamát, ellenben a teljes lemerítés-feltöltés ciklusokkal.
Az meg, hogy a játék eszi az aksit az természetes, ilyenkor működik a teljes hardver, dolgozik a CPU, GPU és a hangrendszer is amivel jóval több energiát használ el, mint a legtöbb sima felhasználói program, vagy akár a kommunikáció.
-
Alex91
félisten
A lenyeg az, hogy barmikor ratolthetsz, nem lesz memoria effektusa, tehat a kapacitasa nem csokken, mint anno a Ni-Mh akksiknal, amelyeket teljes kisutes utan volt erdemes tolteni. De a Li-ion akksik is csak egy bizonyos szamu toltesi ciklust kepesek tulelni. Most ez nem teljesen vilagos, ha radugja az ember a toltore, akkor az mar egy ciklus vagy nem ? De tan barmit is csinalhat az ember 1,5 - 2 ev alatt a technologiabol kifolyolag altalaban tonkre megy. (Mondjuk az Apple az uj MBP notijainal 1000 ciklust garantal, mig tan a kiindulasi ugy 300 volt anno.)
En azt mondom, hogy vard meg mig elegge leesik, akkor dugd toltore, de ha tudod, hogy most kell a kakao, akkor barmikor rateheted, es azerintem mindig erdemes csurig tolteni, de ha netan valami miatt megse fullra toltod az se gaz. Bar en nem csinalnam gyakran.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Van olyan, hogy nem veszi észre az ember, nem tudom mi olyan elképzelhetetlen benne Egyébként nem folyamatos sípolást kell elképzelni, hanem mondjuk hogy 5 percenként csipogjon újra. Nem is tudom, melyik telefonom tudott utoljára ilyet, de az biztos, hogy az Apple ilyet nem rakott bele eddig, és ha van is erre eszköz, az nem az App Store-ban lesz.
“All nothings are not equal.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Proxmox VE
- Windows 11
- ZEN.com
- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest