- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
tetrix
tag
nagyon jó kis elemzés, grat Oli!
munkagép oldalról nézve szerintem igencsak jólesz. mondjuk az érdekelne hogy a Bulldozerre épülő APUk hogyan/mikortól támogatnak majd pl.3d renderelést stb., illetve az ilyen jellegű feladatok számítása mikor tevődik át a gpu-s oldalra; ahol már most is minimum 5x gyorsabb a számítás?. létezik most is pár írott renderszoftver amiben ez kivitelezhető,és egy-egy ilyen render-műveletet át lehet rakni a GPU-ra.
(OFF).. ha csak ilyen irányból közelítem meg a témát, lehet lassan(..7,548 év múlva..) megfordul majd a gamer/munkaPC felhasználó arány.hisz itt is többször el volt mondva hogy egyre jobban szűkül, és másféle hardverkörnyezetre szorulnak a játék/ok/felhasználók(konzolok,miegymás); viszont akik spec.melóra akarnak máig összerakni egy gépet igencsak nehéz dolguk van..,mivel a legtöbb tesztoldal 'egyféle' oldalra szorítja be az adott hardverek tesztelését. ilyenmódon támogatom én is a még szélesebb körű tesztelési környezeteket! (így már leszünk legalább 5en a 99%-hoz )(/OFF)
-
JColee
őstag
válasz Retekegér #530 üzenetére
Elemi műveletekre bontjuk az adaton végzett utasításokat, amik dedikált végrehajtóegységeket kapnak (pl, utasítás felhozatal, dekódolás, végrehajtás, memóriába kiírás; persze ennél jóval bonyolultabb lehet a helyzet, de ebből már a lényeg érthető).
A hosszú futószalag előnyös, mert elméletileg nőhet a throughput, de ha egyszer ki kell űríteni a futószalagot, mert elágazásnál rossz irányba kezdte a processzor a végrehajtást, akkor nagy a veszteség. -
tetrix
tag
úgy értem nekem az.. . igaz hogy egyre több 3d-s programot megírnak macre is, de nem volt mindig így. sok alkalmazás,program nincs mái napig macre. az sem mindegy mit dolgozol ilyen program környezetben. én pl.modellezek ahhoz jó a sok ram, renderelni meg csak still picture-eket szoktam,ott néha kivárós a dolog ha nagy felbontást kell számoltatni,sok csillogós felülettel.
dual xeon inkább animáció rendereléshez lehet jó. maga program pl. modellezés alatt nem eszi annyira procit. modnjuk a cinema 4d-t nem ismerem ilyen szempontból...
ezen felül meg egy quadro/firepro kártya igen hasznos tud lenni. leginkább egy ilyen erőforrást tud jól használni egy 3dprogi.
nekem alapból nem passzol a mac platform, hardverben nézve meg brutálisan drága egy pc-hez képest, főleg emiatt nem játszik.[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
Láttam, hogy ezekkel a memóriákkal teszteltétek a platformot "2 x 4 GB G.Skill RipjawsX DDR3-1866 F3-14900CL9Q-16GBXL" kérdésem az lenne, hogy mennyire jók ezek a memóriák? megbízhatóak?
-
BoogeyM@n.
aktív tag
BF3 miért marad ki minden jó kis tesztből jó volna ha pótolnák
Zotac GTX470^^E8400@4.0GHz^^4GB1066MHz^^ SoundBlaster7.1^^ Roccat Kave5.1^^ LG 22" W2452V^^ CoolerMaster Hyper212+^^
-
Oliverda
félisten
válasz BoogeyM@n. #565 üzenetére
Azért mert amikor még ezek a tesztek készültek a BF3 még nem volt sehol (dátum!!)
Pótolni pedig nem fogjuk, mert az nem csak úgy egy csettintésre megy.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
félisten
válasz BoogeyM@n. #565 üzenetére
Lehet, hogy rosszul tudom, de a SP nem használ 2 magnál többet, a multit meg nehezebb mérni. De lehet, hogy tévedek.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
szaszimi
tag
ez a teszt eldöntötte a dolgot. nem akarok földmunkával foglalkozni, Sandy lett végül, 2700k
-
bmatty
tag
Steam id: Mathias, Battlelog/Origin id: Mathias_hun
-
BladePocok
tag
Milyen alaplapba lenne ideális ez a jószág ?
És megéri megvárni e-mellé a Radeon 7000-es sorozatot , vagy jó mondjuk egy 6850 is ?
-
őstag
válasz BladePocok #582 üzenetére
Hát mivel a forint a béka segge alatt van illetve a 7000es széria sem holnap jön.
Mikor meg kijön valami új akkor azért drága és mivel Magyarországon élünk ezért amiatt is piszok drága ...
Ha 1 éven belül nem akarsz venni akkor várj nyugodtan.
Mondom én hogy 1100T procit és 6970est vettem épp a forint beomlása előtt...[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
BladePocok
tag
válasz HUfantom #583 üzenetére
Hát igazából a mostani gép nem éppen mai (2007 év elején kaptam , Intel Core2 Duo E4400 2ghz , 2gb ram , ati radeon hd2600pro 512mb , vmi asus alaplap) , így gondoltam meglepem magamat egy kis szülői költsön segitségével , és veszek egy frappáns gépet , amiben a processzor szerepét a Bullozer fogja betölteni . Akkor szerinted mondjak le a tervemről ? :S
-
őstag
válasz BladePocok #584 üzenetére
Hát ez pénzfüggő...
A bull egész rendesen leszerepelt a teszteken. Gondolom játszani szeretnél rajta. Én a helyedben próbálnék alig használt de még sok garanciás dolgokból építkezni. Egész egyszerűen mert a 63ért vett sapphire 6970-esem /3hetes volt mikor megvettem/ most 93 környékén mozog. Így min egy kategorával rosszabb gépet tudsz összerakni.
Minden piszok drága....“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
őstag
válasz BladePocok #586 üzenetére
Nézd ez a régi vagy nem régi kérdés
Manapság egy 4 magos proci bőven elég a játék számára sokkal inkább a videókártya számít.
Nemtudok nagyon tanácsot adni 3 hónapja aug végén vettem a gépemet nemtudom most mi éri meg egyáltalán ebben a kurvaszar forintban. Én talán a használt de még garis cuccokra feküdnék rá ha AMDt szeretnél akkor talán phenom 2ből az egyikde inkább a milyen gépet vegyek topicban próbálj szerencsét az én infoim már nem régiek és nem jók.
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. AMD FX- 4100 Black Edition tìpusú procit vàsàroltam.Nem játèkra lesz a konfigom,viszont erôs ès gyors gèpet tervezek.A kèrdèsem az lenne, hogy elèg-e neki a gyári hütôje, ès ha nem akkor mit ajánlotok.
-
jerry311
nagyúr
Bulldozerben 1 core az most akkor mi? Nem fogom fel.
Pl FX-8xxx sorozat. 8 core-nak mondja az AMD, ami ha jól sejtem 4 bulldozer modul.
Ez 8 Int és 4 FP számoló egység?[ Szerkesztve ]
-
lumpen_stex
aktív tag
lusta vagyok belemélyedni a témába, így egy gyors kérdeés:
érdemes a phenom2-es 4 magos 3.5gz-es cpu-t erre cserélni vagy nem?
-
őstag
válasz lumpen_stex #593 üzenetére
lustaság....
A kérdésre nehéz válaszolni:
Hogy kényelmesen megmaradjunk csak a grafikonokat tanulmányozd át
A grafikonokon ott egy Phenom II X4es. Nézd meg hogy pénzben mit jelent a váltás és hogy neked kell-e a plusz teljesítmény annyiért...Nekem AMD X6 1100T-m van és nem váltok.......
-
aaa3
csendes tag
nekem van egy kurvajó ötletem: le kéne tesztelni ezt a procit úgy, hogy azokat a jól skálázódó programokat 4 szálasra beállítva (és saját bulldozer-modulokra osztva), ahol ez kézzel állítható (pl x264?), és ezt hozzámérni ugyanehhez amikor 8 szálra állítjuk őket! mindezt egy fullos 8intmagos procin, megnézve hogy milyen hatással van ha belepaszírozunk több szálat, (ahogy a tervezők szánták), versus ha kicsit pazarlunk és csak 4-et engedünk rá. azaz, mennyire akadályozzák egymást. ki tudja, lehet hogy 4-el gyorsabban menne?
ha lehet, akkor mind int-igényű, mind float-igényű, mind pedig kb feles progikkal ki kéne próbálni.
[off]eladott gépem: http://hardverapro.hu/apro/9850_black_edition_felkonfig_-_3gb_hd4550[/off]
-
Maximus43
tag
Udv!
Aki hasznal 8150-et az meddig tudta tuningolni?
Illetve milyen lappal és milyen hűtővel?ツ 12 éve tag
-
Ueda
senior tag
válasz Maximus43 #597 üzenetére
AMD FX (Bulldozer) topic . Itt megtalálod a kérdésedre a választ.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
- = Zk = -
félisten
válasz Maximus43 #597 üzenetére
Gigabyte 990FXA-UD3, 8 maggal 4,5GHz léggel, 1600-as ramokkal...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs