Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz sniper elite #3596 üzenetére
Milyen érdekes én is szinte mindig az ágyon fényképezem a számítástechnikai alkatrészeimet. Csini az ágynemű kolléga!
[ Szerkesztve ]
Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
-
sniper elite
senior tag
MSI-t azért választottam most mert untam hogy mindig referencia kártyáim vannak és 8800GTX óta nem volt MSI karim, meg persze külsejébe is nagyon masszívan beleszerettem Első tapasztalataim azok, hogy nagyon csöndes mindkettő kártya, persze windows telepítés alatt nem várható nagy hangzavar
-
Mozsa
tag
válasz sniper elite #3602 üzenetére
Sebességtől mit vársz? Valahol az 5970 szintjén lesz, nem?
-
ZolikaE46
senior tag
Lehetséges olyan, hogy egy kártyával elindítsd a furmarkot és a GPU-Z-t kíváncsi lennék ott hogy viselkedik egy kártya! Előre is köszönöm szépen, ha megoldható!
Mozsa: Erősebb lesz azért, mint egy 5970. Kb. 5970: 3dmark_11 alapján X3100, 2db 6950 3dmark X3400. Ha meg lehet moddolni kb. akkor X3600 szerintem így nézne ki nagy vonalakba.
[ Szerkesztve ]
-
sniper elite
senior tag
Jóval erősebb mint egy 5970, sok tesztet megnéztem és volt olyan játék ahol több mint 30fps-t rávert 5970-re, szóval ezért is vettem meg, hülye lennék ugyan olyan teljesítményért karit váltani.
3604: Nincs elfelejtve, csak felrakok mindent normálisan és akkor egy kártyával is letesztelem.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz sniper elite #3607 üzenetére
THX!!! Szerinted moddolható a kártyád, mert szerintem te vagy itt az első akiknek twin frozr-e van!?
-
ZolikaE46
senior tag
válasz sniper elite #3609 üzenetére
Gondolom akkor első ránézésre nincs bios kapcsoló?
-
SzlobiG
félisten
válasz sniper elite #3607 üzenetére
Fentebb én csináltam pár tesztet 5970vs6950@70CF.
Jók ezek a Twinfrozrek, de a moddot ne nagyon próbálgasd ha nincs rajta kapcsoló, bár tudom írtad nem is akarod.
-
szasanyi
félisten
Kíváncsi vagyok teljes terhelésen mi lesz a véleményed, mikor a 2x2 venti ~3100 f/min fordulaton teker. A hűtési teljesítménnyel biztosan nem lesz gond, de hangból nekem egy kártyánál is elég volt.
-
Pero
senior tag
szerintetek elég lehet egy cooler master silent pro 700W os táp ami visz kb 760at egy 6950CFhez amit ha tudok moddolok 70re?
-
SzlobiG
félisten
válasz Rabbitf_24 #3615 üzenetére
Ja csak ő kettőt szeretne belőle.
Pero: Szerintem is elviszi 50A ad le 12v-os ágon annak elégnek kell lennie.
-
Goldmen75
őstag
Nah, nekem meg a crysis 2 limited edition jött meg Alaplap, meg VGA még várat magára, de a tok meg a lemez szép s a póló meg állati jó!
-
szecska24
tag
Nemrég lettem tulajdonosa egy Sapphire HD 6950-nek, amit moddoltam 6970-re. Afterburnerrel beállitottam egy venti görbét, igy nincs gond a hőmérséklettel.
Ami viszont nagyon zavar:
Bármelyik monitirozó program használatakor (AB, Trixx) bizonyos időközönként reccen egyet a kép játékok közben. Akkor is, ha csak venti vezérlésre használom, monitorozásra nem. Próbáltam már CPU controllal másik magra tenni a dolgokat, nem nagyon változott a dolog. Olyan, mintha pár század-ezred másodpercre az egész gépet leterhelné.
Tapasztalt valaki hasonlót?Mod.: Múltkor ugyan megszűnt ez a jelenség a monitorozó progik lelövésével, de most az után is megmarad. Van valami Win 7 (64bit) okosság, ami tudtomon kivül monitiroz?
Mod2.: Ja és nem olyan intervallumokban akadozik, mint ahogy a venti fordulatszám figyelése be van lőve...
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz sniper elite #3596 üzenetére
Grat. jól néznek ki ezek is. 5970-nél hangosabb? Elnyomják?
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
szecska24
tag
válasz SzlobiG #3620 üzenetére
Hát most már nem tudom...
Trixx-el volt a legdurvább a helyzet, ott rendesen akadozott olyan kb. 2 másodpercenként.
AB, illetve most már anélkül teljesen rendszertelenül jelentkezik 10-15s, de akár 1-1,5s is lehet.
Nem akadhat össze a vidkari a Microsoft Sidewinder x4 driver/szoftverével? Az nem volt fent előtte. Amúgy is egy bughalmaz...
Tudtok valami pontosabbat mondani a micro lagról? -
Pug
veterán
Ami mellesleg nem csak a radeonoknál fellépő jelenség, éljen a tájékozottság
szerk:
(#3618) szecska24Nekem semmi ilyen probléma nem jelentkezett, se a 2.1.0-ás, se a 2.2.0 béta AB-vel, ott valami más lesz az ami nem kerek nálad..., driverek, os, valami hw-es probléma...
[ Szerkesztve ]
-
szecska24
tag
Leszedtem az összes ilyen progit, és egyből nem is csinálja...
Illetve még annyit tettem, hogy a CCC-ben a 3D app.-ban mindent levettem vagy alapra, vagy alkalmazás vezéreltre. Ott amúgy mik a javasolt beállitások?
Közben eszembe jutott még valami: V-sync nem okozhat hasonló problémát? -
Whit3Rav3n
senior tag
Nekem csak a ventivezérlés miatt szokott akadozni a kép afterburner-el, megoldásként be lehet állítani egy fix ventifordulatszámot játékra.
-
szecska24
tag
válasz Whit3Rav3n #3627 üzenetére
Igazad van, ha fixálom, akkor megszűnik...
Csak akkor mi értelme van az AB-nek? Ezt CCC-ben is be tudom állitani.
Ha lépcsőzetes görbét csinálok (szándékosan nem folyamatosat, hogy ne állandóan állitgassa a ventit), akkor viszont megint jelentkezik a probléma. -
szecska24
tag
válasz szecska24 #3628 üzenetére
Azt hiszem megoldódott. Ha fixre lövöm be a ventit, akkor nem akad semmi. Közben monitorozom AB OSDvel a GPU hőfokot és megpróbálok belőni két fix értéket: 2D/3D
Csak ez igy nagyon macerás. Nem lehet valahogy a biosában átirni a ventivezérlést 6950ről 6970re? Az úgy egyszerűbb lenne.Mod.: Bár ahogy olvasom, már nem a bios vezérli a ventit miután az oprendszer betöltődőtt, hanem a CCC.
-
Pug
veterán
válasz Whit3Rav3n #3627 üzenetére
Ez érdekes, a kártya megvétele óta AB-vel szabályzom a ventit és egy deka "röccenés" sincsen 3D-ben
-
szecska24
tag
Ja és még valami. Javasoltok proci cserét a közeljövőben, vagy egyelőre még a mostani is megfelel? (Mármint, hogy nagyon visszafogja-e 1920*1080-ban a 6950-et)
-
Goldmen75
őstag
válasz szecska24 #3631 üzenetére
Nem hiszem hogy nagyon visszafogná, de egy i5-2500-ös sandy-bridge azért tuti elsüvít mellette
Nézd meg itt a cpu-kat[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz szecska24 #3629 üzenetére
Az érdekes. Csak trixx-et használok és csak ventivezérlésre, semmi röcögés nincs.Folyamatos minden, mint flaszterkirály szájából az ööööööööööö.
Ha most q6600-ad van, akkor lenne gyorsulás egy kevés, de főként fogyasztásban lenne csökkenés, de az ssd miatt nem sokat vennél észre belőle.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Tudtok egy oldalt ahol összehasonlítják a 6950/70 + a 6950 moddolt teljesítményét? A moddolt 6950 nem egyértékű egy rendes 6970-nel nem?
-
ZolikaE46
senior tag
-
-
Pug
veterán
válasz torma1981 #3638 üzenetére
Hogy legyen mire moddolni
Viccet félretéve, mivel az gyárilag, "out of box" egy 6970-es, nem kell rajta semmit se piszkálni az adott teljesítményszint eléréséhez
egy kis eszmefuttatás a kérdéskörrőlszerk:
(#3641) szecska24Modjuk az a 450-es chifi lehet hosszabb távon kevés lesz, amint látom a cpu is meg van rángatva, a kártya is moddolva van, szóval max terhelés mellett a tápod eléggé a határértéke környékén dolgozik
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Most tudnék egy Nvidia GTX 480 Twin Frozr II kártyát = 65k-ért.
Megéri? Vagy egy 6950 érné meg inkább?
-
mpierre
veterán
válasz torma1981 #3645 üzenetére
Nem rossz kártya, de az jobban fűt, mint a 6950 és a fogyasztása se túl barátságos. Én továbbra is 6950-et vennék, főként, ha moddolható 6970-re, ami szerintem erősebb, mint a gtx480. (De talán már a 6950 is erősebb, tesztet kéne nézni.)
A physx-et most nem vettem számításba.[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
SzlobiG
félisten
-
mpierre
veterán
válasz torma1981 #3647 üzenetére
A hűtőt direkt nem vettem figyelembe, mert a 6950-re is van twin frozer, de akkor ugrik a moddolhatóság.
Ha jobb, akkor jobb. Marad az egyéni szimpátia.SzlobiG: Ez az akadás dolog meglep, még nem tapasztaltam. Vagy legalábbis trixxszel nem csinálja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest