Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bepken

    veterán

    Kódfejtő és Ninja topik - ha van egy felesleges kulcsod, itt felajánlhatod!

    Felajánlóknak

    A felajánlás menetére ugyan nincsenek külön szabályok, de javasoljuk, hogy a felajánlani kívánt kulcsot NE írd be ide közvetlenül, hanem rejtsd el egy rejtvényben - légy kreatív!
    Fontos viszont, hogyha a felajánlott kulcs nem Steam, hanem egyéb platformon aktiválható, akkor azt külön jelezzétek! (általában ugyanis Steam kulcsok felajánlása történik)

    Kódfejtőknek és Ninjáknak

    Ha vitted a kulcsot, akkor arra kérünk, jelezd itt a topikban (ergó: köszönd meg a Felajánlónak!) - illetve azt is jelezzétek, ha valaki más már vitte a kulcsot előttetek, de azt nem köszönte meg! Ezzel is segítve másokat, hogy ne bajlódjanak tovább a kódfejtéssel.

    ______________________________________________

    "...rendben, de honnan szerzitek ezeket a kulcsokat?" - Akkor egy kis segítség....

    Ha gugliztok egy kicsit, számtalan - úgynevezett "giveaway" - oldalt fogtok találni, ahol rendszeresen ajánlanak fel Steam kulcsokat (is). Ezek között azonban különbséget kell tenni:

    - az egyik a klasszikus felajánlás (giveaway) - ehhez a topikhoz hasonlóan máshol is rendszeresen pakolják ki a fel nem használt kulcsokat. Az ilyen típusú felajánlásoknál nyilván a leggyorsabb viszi a kulcsot, tehát elég csekély esélyünk van.

    WGN - Code Drop & Quick Giveaway - elég pörgős topik, ezért érdemes értesítést beállítani. Ehhez viszont nyilván regisztráció szükséges, ami kizárólag Steam profil hozzárendelésével lehetséges.

    Curse/REX Network - egy chat alapú, kód bedobálós Ninja oldal. Regisztráció szükséges, de itt már elegendő egy email cím is. Az említetten kívül több szoba is van, de a témával kapcsolatban ezek nem igazán érdekesek. - Ugyanitt bizonyos időközönként indítanak sorsolást is, ahol ha kisorolnak, akkor 30 másodperced van, hogy "bezsákold", máskülönben újrapörgetnek.

    - a következő a "tombola sorsolás" (raffle) - itt a rendelkezésünkre álló és/vagy különböző módon megszerezhető credit/ticket/pont segítségével jelentkezhetünk az adott kulcsért. Egyes oldalakon egy kulcsért csupán egyszer jelentkezhetünk, máshol épp az a lényeg, hogy minél több "sorsjegyünk" kerüljön a kalapba - nyilván ilyenkor tennünk is kell valamit a plusz jegyekért (pl.: vásárolni az adott oldalon :) )

    SteamGifts - talán senkinek sem kell bemutatni ezt az oldalt. Valami hatalmas mennyiségű kulcsot ajánlanak fel itt nap mint nap. A regisztráció kizárólag Steam fiókkal lehetséges. Egyes felajánlásokra csak bizonyos szint elérése vagy adott Steam csoporthoz történő csatlakozás után van lehetőség jelentkezni. Illetve sok felajánlás szól egyszerre 10-20 vagy akár 1000 kulcsról, tehát az ilyeneket nem érdemes kihagyni. Ha nyertünk, arról külön értesítést kapunk az oldalon.
    Fontos, hogy ha a kulcsot sikeresen aktiváltuk, minden esetben jelezzük ezt a "Received" gombra kattintva!

    Indiegala / Giveaways - hasonló a Steamgift rendszeréhez, de ritkább az értékes játék

    Orlygift - mindenki 0 pontról indul, majd bizonyos feladatok elvégzésével, beleértve az adott sorsolásra való jelentkezéssel, újabb pontokat szerezhetsz. Minél több pontod van, annál nagyobb az esélyed. A sorsolások folyamatosan, óránként történnek, a felajánlott kulcsok száma azonban változó. Ha nyertél, akkor a pontodat megfelezik, de maximum 50 pontot vonnak le. A regisztráció kizárólag Steam fiókkal lehetséges

    GameBundle Raffle - itt a regisztrációt követően, minden nap kapsz egy "ajándékot", ami általában egy raffle ticket (tombola jegy), amivel nevezhetsz az aktuális sorsolásra. - Minél több jegyet dobsz be, annál nagyobb az esélyed. (a napi ajándék elviekben lehet akár credit vagy kulcs is!)

    - vannak a tombola soroláshoz hasonló, promóciós felajánlások - ezeknél a felajánlásoknál különböző feladatok elvégzésével szerezhetünk pontot/kreditet/ticketet....tehát ezek elvégzésével növelhetjük az esélyünket, hogy a sorsoláskor minket húzzanak ki a kalapból. A feladatok között van rendszerint különböző közösségi oldalak meglátogatása, lájkolása, követése, bejegyzések megosztása vagy épp videók megtekintése. Tehát itt bizony komoly spammelésről beszélhetünk, így erősen ajánlott a másod...harmadlagos profilok használata :)

    A fenti felajánlások jellegéből adódóan sajnos egyáltalán nem garantált, hogy mi nyerjük a kulcsot, de még így is érdemes próbálkozni!

    - létezik azonban az úgynevezett "Instant Giveaway" - ahol a fentebb részletezett "feladatok" elvégzését követően egyből megkapjuk a kulcsot. Ezek a promóciók egyszerűen addig élnek, amíg van kulcs, a mennyiség teljesen változó. Itt van a legnagyobb esélyünk kulcsok szerzésére, persze az is előfordul, hogy percek alatt elkapkodják őket és mi csak pislogunk...

    Gleam Database - itt egy helyen megtalálható az összes - Redditen közölt - Gleam giveaway. Néha érdemes ránézni, hátha kimaradt valami. (illetve a "Hide Visited Giveaways" funkciót érdemes bepipálni)

    Royalgamer06 Giveaway oldala - Steam, Twitter, Gmail fiók hozzárendelése után jelennek meg az elvégzendő feladatok. Itt is javasolt szemetelős fiókokat használni :)

    alienwarearena.com - itt pontokat kell gyűjtögetni, így lépkedni egyre magasabb szintekre, hogy egyre több felajánlásra jelentkezhessünk. A pontok gyűjtéséről ITT írtam részletesebben.

    indiegala.com - néhány naponta kikerül az Indigala főoldalára random játék, amit Steam fiókunk hozzárendelését követően azonnal zsákolhatunk is.

    DLH.net - néha még kerülnek fel új kulcsok, általában ezeket gyorsan el is kapkodják. Ajánlott egy másodlagos Facebook oldallal belépni, majd ezzel nyomni a lájkokat.

    giveawayoftheday.com - failmid.com - Giveaway Club - rendszeresen kerülnek ki ingyenes játékok, általában Steam kulcsokat adnak.

    whosgamingnow.com - a fentebb már említett WGN oldal, ahol számtalan topik található, különböző felajánlásokkal. Itt a főoldalon mindig a legaktívabb/legfrissebb topikok láthatóak, így innen érdemes kiindulni. - az instant kulcsok az Announcements résznél szoktak lenni

    ______________________________________________

    Néhány reddit.com oldal, amiket többen is ajánlottatok:

    /r/FreeGameFindings/ - itt gyakorlatilag minden megtalálható, nagyon ritka eset az, hogy egy ingyenes kulcsról nem itt értesül az ember. :)
    Viszont sajnos egyelőre nem lehet szűrni, így nem csak Steam kulcsok kerülnek ide, illetve nem csak teljes játékok, hanem DLC kulcsok is

    /r/FreeGamesOnSteam/ - az előzőhoz hasonlóan itt is minden megtalálható, bár talán néha később kerülnek ki a bejegyzések. VIszont lehet szűrni, ami sokszor hasznos tud lenni. Illetve ide kizárólag Steam kulcsokkal kapcsolatos bejegyzések kerülnek ki.

    /r/RandomActsOfGaming/ - Random felajánlósdi, azaz teljesen változó, hogy a felajánló milyen feltételeket szab a jelentkezéshez. - általában a "mondj egy számot 100-500 között" vagy az "ajánlj egy jó számot/filmet/játékot" című játék megy... :)

    Ráadásul a ZsZso által említett RSS Feeder segítségével egyetlen bejegyzésről sem maradhattok le. Tök jó ötlet, használjátok! :)

    [ Szerkesztve ]

    ╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

Új hozzászólás Aktív témák