Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Heavyrain

    őstag

    A Gwent egy a The Witcher 3-ban megjelenő kártyajáték, mely annyira népszerű volt a rajongók körében, hogy sok ezer visszajelezés után a CD Projekt RED úgy döntött, hogy kicsit átdolgozva önálló online kártyajátékként is elkészítik..
    A Gwent jelenleg zárt béta fázisban van, ami tavaszig fog tartani. A bétáról itt olvashatsz.

    Hasznos oldalak:

    -PH-s játékoslista, amire itt tudsz jelentkezni.
    -GWENT: The Witcher Card Game hivatalos oldala
    -GwentDB (Hivatalos kártya adatbázis és deck készítő )
    -Gwent Youtube csatornája
    -Gwent facebook oldala

    Hasznos tudnivalók:

    Szabályok:
    A Gwentet két játékos játssza. Minkét játékos két életponttal rendelkezik (amit itt kristályok szimbolizálnak), értelemszerűen az veszít, aki előbb veszti el az életpontjait. Mindkét játékos a játék elején választott paklijából kap 10 kártyát, illetve a játék elején ebből cserélhet hármat. Majd felváltva elhelyezik a kártyáikat a mezőn, amikért pontokat kaphatnak. Egy kör addig tart, amíg mindkét játékos nem passzol (önszántából úgy dönt, nem rak több kártyát az adott körben, vagy elfogynak a felhasználható kártyái.) Akinek a kör végén több pontja van, nyer. Az első kör után mindkét fél húz két random kártyát a paklijából, a második kör után pedig mindkét fél húz egy random kártyát a paklijából.
    A kör végén a felhasznált kártyák nem kerülnek vissza a pakliba, hanem egy külön kupacban, a temetőbe gyűlnek, ezeket csak bizonyos különleges esetekben használhatjuk fel újra. Egy parti két vagy három körből áll, attól függően, hogy 2-0, vagy 2-1 arányban győz az egyik fél.

    Játékmodell:
    A játék Free to Play, azaz ingyenesen letölthető de a kártyacsomagok (keg-ek) aká pénzért is megvásárolhatók. Viszont nem szükséges pénzt költenünk, minden kártya megszerezhető keg-ekből, amikből minden nap akár három nyerés után kapunk 100 ore-t amiből vehetünk egy keg-et, de erről bővebben lentebb olvashatsz.
    Az árakat itt találod meg: Link

    Szinteződés/jutalmak:
    A játékban a szintlépés kicsit szokatlan módon zajlik.
    -A napi első szintlépéshez 3 meccset kell nyerned, ezért a jutalom 100 ore.
    -A napi második szintlépéshez 5 meccset kell nyerned, amiért a végén kapsz 75 ore-t.
    -A napi harmadik szintlépéshez 9 meccset kell nyerned 50 ore-ért.
    -Ez után minden szintért 12 meccset kell megnyerni, amiért a szakaszok végén jár 25 ore.

    A következő nap kezdetén (1 órakor) ez a ciklus újraindul, tehát az aznapi első szintlépésért szintén 3 meccset kell nyerned. Az összlevel értéked nem indul újra, tehát ha lvl 6-on hagytad abba a nap végén, akkor a következő nap is onnan indulsz.

    Az első és második szintlépésnél minden nyerés után van egy checkpoint, amiért 15 ore, vagy 15 scrap, vagy egy random lap jár. A harmadik szintlépésnél már nem minden győzelem juttat el ilyen checkpoint-hoz, ezt követően pedig már egyáltalán nincsenek checkpointok.

    Minden meccs végén van lehetőséged rákattintani a „Good Game!” gombra, ami az ellenfelünknek 5 ore-t, vagy 5 scrapet biztosít. Nekünk ez nem kerül semmibe, tehát a közösség érdekében érdemes minden alkalommal rányomni.

    Frakciók és vezérek:
    A játék megjelenésekor 4 fajta paklit használhatunk, ezek egy-egy frakciót jelképeznek a játék világából: Northern Realms, Scoia’tel, Monsters és Skellige. (Később meg fogjuk kapni a Nilfgaard paklit is, valamint a jövőben más frakciók is érkezhetnek)
    Mindegyik frakciónak van egy egyedi bónusza, továbbá minden paklihoz választható egy Vezér kártya (frakciónként 3 darab, de ezeket be kell szereznünk, alapból csak egyet kapunk), amit a parti alatt egyszer használhatunk.

    Northern Realms (Minden arany kártyának ad +2 -t)
    -Foltest
    -Henselt
    -Radovid

    Scoia’tel (Egy kör elején te választhatod ki, hogy ki kezdjen)
    -Francesca
    -Brouver Hoog
    -Eithné

    Monsters (Mindenk kör végén egy random egység a táblán marad)
    -Eredin
    -Ge'els
    -Dagon

    Skellige (Minden kör végén +1-et ad a kezedben, deckben és temetőben lévő kártyáidnak)
    -Crach an Craite
    -Harald the Cripple
    -King Bran

    Lapok gyártása(craft)/törése(mill) :
    Lapok gyártására és törésére lvl 3-as szinttől kezdve van lehetőséged.
    A lapjaidat a Cards -> Collection menüpont alatt éred el.

    A lapok betöréséért scrapet(zöld pergamen) kapsz, amik felhasználhatóak az új, neked tetsző lapok legyártására. Töréssel óvatosan, ugyanis sokkal kevesebb scrap-et kapsz egy bizonyos lap betöréséért, mint amennyiből le tudsz gyártani egy új, azonos ritkaságú lapot.

    Ritkaság/Gyártási költség/Törésért amennyit kapsz:
    Legendary/800/200
    Epic/200/50
    Rare/80/10
    Common/30/5

    Egy deckben egy bizonyos lapból hármat tudsz belerakni, ha az adott lap bronz. Egyet, ha az adott lap gold, vagy ezüst. Ezért például nem érdemes 4-et tartogatni egy bronz lapból, mert úgysem tudod mindet használni. Ezeket a felesleges lapokat a mill spare cards gombbal tudod betörni.

    Fegyvernem:
    Az egységek három fegyvernemhez tartozhatnak, közelharci, távolsági, és ostrom, ezek egy-egy sorban helyezkednek el a táblán.Továbbá léteznek speciális kártyák, amik az egész táblára, az ellenfél soraira vagy akár egyszerre több sorra is hatással vannak.

    Hovatartozás:
    Az egységek tartozhatnak frakcióhoz, ez esetben csak az adott pakliban használhatók, de lehetnek semlegesek, ez esetben, több pakliban is használhatók.

    Képesség:
    Néhány kártya csak pontértékkel rendelkezik, azonban vannak a többi a pont mellett valamilyen különleges képességgel is rendelkezik.

    Hős kártyák:
    A normál egységek és speciális kártyák mellett vannak hős kártyák is, amik az pontszámaik és képességeik mellett annyi extrával bírnak, hogy a speciális kártyák hatásai rájuk nem érvényesek. Sem a negatív, sem a pozitív hatások, pár egység és vezető viszont képes plusz vagy mínisz pontot adni hozzájuk.

    Sebzés/buffolás/megsemmísítés:
    A játékosoknak lehetőségük van a saját vagy az ellenség egységeit sebezni. Ilyenkor néhány pontot levesz egy egységtől, aminek a csökkentett pontértékét piros színnel jelzi a játék. Ugyanígy lehetőségünk van egységek pontértékét növelni, amit zöld színnel jelez a játék.
    Ha egy egység összes pontját elvették, akkor az a kártya megsemmisül és a temetőbe kerül.

    Ritkaság:
    A kártyák jobb alsó sarkában található ritkaság-jelzés:
    Minden kártya jobb alsó sarkában van egy picike négyzet.
    -Ha a négyzet szürke színű, akkor az common kártya.
    -Ha a négyzet kék színű, akkor az rare kártya.
    -Ha a négyzet lila színű, akkor az epic kártya.
    -Ha a négyzet sárga színű, akkor az legendary kártya.

    Decképítés:
    A deckben:
    - maximum 4 különböző arany
    - maximum 6 különböző ezüst
    - minimum 25 és maximum 40 kártya lehet,az arany és ezüstöket is beleszámítva.

    Ha megtetszett a Gwent, akkor támogasd a fejlesztőket a játékaik megvásárlásával:

    A Gwent folyamatosan változik, így ha elavult információt találsz az összefoglalóban, akkor azt jelezd a topicban és módosítjuk.
    Az összefoglaló elkészülésért felelős: NyxNyxNyx, FireKeeper, Heavyrain, BomiBoogie
    Utoljára frissítve: 2016 november 7.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák