Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz Shadowbull #49020 üzenetére

    Egyszer linkeltem egy cikket, egy kritika volt a Johnny Depp-es Alice csodaországban filmről, a szerző nagyon pontosan megfogalmazta az én érzéseimet is a 3D-vel kapcsolatban, hogy a 3D nem belehelyez, hanem pont hogy kiránt a filmből. Számomra sem több, mint egy technológiai érdekesség, de valójában semmi köze nincs a filmélményhez, sőt.

    "Ahelyett, hogy sokkal élőbbnek éreznénk a vásznon mozgó figurákat, sokkal művibb az egész, olyan benyomást kelt, mintha egy háromdimenziós díszletben kartonfigurákat tologatnának.
    Az pedig egyszerűen hazugság, hogy a 3D segít abban, hogy jobban beleélje magát az ember a filmbe, pont ellenkezőleg, a 3D kiránt a filmből. Amikor Alice zuhan lefelé a nyúlüregben, és mindenféle tárgyak repülnek el a fejünk mellett, kénytelenek vagyunk arra figyelni, hogy hú, hogy süvítenek el mellettünk a cókmókok, esetleg még be is húzzuk a nyakunkat, ahelyett, hogy arra figyelnénk, mi történik Alice-szel. Nem a főhősön keresztül, a mesébe belefeledkezve éljük meg a nagy kalandot, hanem moziban ülő saját magunkra koncentrálunk. Ezzel az erővel otthon is maradhattunk volna."

Új hozzászólás Aktív témák