Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz tom_tol #42768 üzenetére

    Amcsiknál 2:3 PullDown-al 60i-ben, amit IVTC-vel lehet visszakonvertálni 24p-re.
    Erre való Panasonic-nál a "Filmritmus felismerés: Be" és Samsung-nál valamelyik Auto (1 vagy 2, a kézikönyvben le van írva melyik, én mindig összekeverem) Film mód.

    Nálunk pedig 24->25fps gyorsítással, amivel egy TV nem tud mit kezdeni.
    Vagyis elvileg mikor HDD is van rákötve, akkor tudhatna, de ilyet azért érdekes lenne elvárni tőle, hogy előrehaladva rögzít és lassítva játsz le, illetve előbb-utóbb bajban lennél a programidőzítgetésekkel, mert egyik adón már le kellett volna peregnie a filmnek, mire a másikon kezdődik a következő, de az már múltidő, ott már rég szalad, de ugye nem feltétlenül van két tunered is, sőt, az a ritka...).

    A harmadik kategória, mikor valódi, 50-60Hz-es TV-be szánt anyagról van szó.
    Ilyenkor az 1080i60-at nem szabadna IVTC-zni 24p-re (pedig a warez release-erek 99%-a így jár el, hogy lefaragjon a bitrátából), hanem 1080p60-at kéne belőle intepolálni. És ugyan így 1080p25-nél: meg kell jelölni, hogy Film, és akkor 25p-t kell csinálni belőle, vagy hogy Video, és akkor 50p-t. (Utóbbi esetben minden második sor más-más képkockából van kivágva, így valóban 50Hz-es mozgásinformációt adnak.)

    Utóbbi Pana plazmákon kicsit érdekes, mert úgy tűnik a Medium IFC kell hozzá, de az egyben még egy lépéssel tovább viszi a dolgot, és bedobja a hagyományos interpolációt is.

    Az IFC 50-ből High-on 60-at interpolál (mert azt szereri a panel), Medium-on megtartja az 50 vagy 24p esetén a 96Hz-et, de már finoman interpolál. Kikapcsolva kikapcsol.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák