Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz DM-Fan #40894 üzenetére

    Én is épp azt fejtegetem többeknek (privátokban), hogy az 50-es széria is van már olyan jó, hogy nem is kéne hogy kérdés legyen egy 50ST50 vagy 42GT60 közül melyiket válassza az ember (akár akkor, ha szabadon tologatható a fotel/kanapé, de főleg ha sohasem jut ~1.5m közelségbe az ember, amit a 42" kérne).

    Persze, ha valaki maximalista, és tudja mit kell nézni egy TV képén bíráló szemmel, akkor találhat majd előnyöket 50-esről 60-as szériára lépve. (És itt közben mellesleg jegyezzük meg, hogy neki még a ZT60 sem lesz "tökéletes".)
    A képméret viszont bárki számára egyértelmű, még akkor is ha 1.5m-re oda tud mászni valaki a 42"-hoz, az 50" akkor is kényelmesebb, kellemesebb.
    Eközben pedig már az ST50 is kiváló képminőséget nyújt (amit bár van még hova fokozni, mint látjuk is a 60-ast, és majd a 70-es szériát, de nem létszükséglet, nem kötelező, az 50-es is megüti a kiváló szintet, ami legtöbbeknek már szinte tökéletes).

    Szóval itt most napjainkban szerintem mindenki, aki minimum egy UT50-ben gondolkozik (nem HD-Ready modellek és/vagy LG, Samsung, hanem 2012+ Panasonic plazma) a méretre hajtson, akkor is ha nem hiszi, hogy szüksége van legalább 50"-os, vagy esetleg még nagyobb képátlóra.

    Ha már tényleg felesleges lenne a nagyobb képátló (mert már a szomszédba kéne áttolni a fotelt a falon át), de még van lehetőség és hajlandóság a pénzköltésre, akkor kell lépkedni felfelé a típusok közt. Lehetőleg a GT60-ig (vagy ameddig ér az ember pénztárcája, de már egy UT50 sem igazán okozhat csalódást).

    HD-Ready kategóriában pedig nagyon egyszerű a képlet,mert a Samsun elbénázta egy kicsit ezt a kategóriát (is, csak ezt már korábban is, de még mindig), így kb. a Panaosnic X szériája marad.

    Én ezt viszont csak szélsőséges esetekre ajánlom, ha vékonyak az anyagi lehetőségek vagy hajlandóságok, hogy ne futná UT50-re, ST60-ra, stb, de tényleg olyan messziről nézik, hogy az 50" is túl kicsi. (Előbb-utóbb azért ugye elfogynak az utolsó 50-esek. Csodálom hogy még van pár.)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák