Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz #88471552 #1902 üzenetére

    Látom, nagy a sötétség. A plazma eredetileg sem televíziózásra megteremtett technológia volt. Ugyanolyan felhasználói nyomásra került bele a tuner, mint mostanság a Pofafüzet-kliens. Eredetileg is házimozi megjelenítő volt, azért csináltak belőle TV-t, mert igény volt rá - különösen az LCD hajnalán - az SD-forrásokból (mert akkoriban még se HDTV, se BD nem nagyon létezett) szar minőséget adó LCD-k mellett. Evidens, hogy a kis felbontású anyagból is sokkal jobb képet ad, mint az azonos vagy akár a felsőbb kategóriás LCD-k, de a technológiából adódó ghosting/beégés továbbra is megmaradt. A gyártók ezt soha nem tagadták, utóbbi időben a figyelmet is felhívják rá, majd jön a felhasználó, aki mindennek tudatában (vagy ennek tudta nélkül - ez már az ő sara) panaszkodik, hogy "háde' ez beég ha a használatiban leírtak ellenére ráküldöm a brutál csatornalogót!". Igen, beég, mindenki tudja, ezt figyelembe kell venni. Szebb rajta a TV-adás, jobb rajta játszani? Igen, de kompromisszumokkal! Filmet nézni is jobb rajta? Igen, ráadásul azt már kompromisszum nélkül! Miért? Mert erre találták ki.

    Ja, hogy a netfüggő majom már a TV-jébe is akarja a Pofafüzetet? Ha akarja, belerakjuk neki, nem fogunk emiatt lemaradni egyetlen más gyártó/technológia mögött sem, így is nehéz a plazmának versenyeznie a sok hulladék LCD-vel, amelyek az alsó szegmensben betöltött űr miatt sok vásárlót ok nélkül megfognak. Igaz, hogy a készüléknek alapvetően nem ez a funkciója, de ha igény van rá, megkapja, a figyelmét felhívtuk, hogy ésszel, ha ezt nem tartja be, az ő baja!

    Alapvetően nem értem, hogy minek egy TV-be játék, facebook, stb. egyéb majomság, mikor az ember ma már úgysem tud meglenni PC/laptop/okostelefon nélkül, amelyekben mind ott van mindez. Miért kell az önkéntes bűnügyi nyilvántartással felérő social hub-okat erőltetni egy nagyméretű megjelenítőbe is? Azért, mert most divat. Aztán majd kikopik. Most az is divat lesz, hogy konzolt építenek a TV-be, de majd kikopik, mert úgyis belátják, hogy nem lesz jó. Volt már jópár ilyen technológiai zsákutca, ilyen lesz a jelenlegi 3D is.

    Aki nem tudja elfogadni, hogy ez a megjelenítő elsődlegesen házimozira készült, csak utólag került bele a tuner és a gyártó fel is hívja rá a figyelmet, hogy kompromisszummal használható TV-zésre, az egyszerűen ne vegyen plazmát! Hagyja meg ezt a technológiát annak, aki arra használná, amire kitalálták: házimozi célra, illetve kompromisszumok felvállalásával TV-nézésre. Azt hiszem, hogy pont azért, mert a nethez mindenki hozzáfér, az ezzel kapcsolatos tapasztalatok, infók mindenki számára elérhetők, nem igazán lehet arra hivatkozni, hogy nem tudható előre a dolog.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák