Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz BBéci #12457 üzenetére

    "A besötétítést ne említsd ellenérvnek, hiszen a plazmatulajok többsége sötétben szeret filmet nézni, ezt itt a topikban sokan leírták."

    Zömében (kb. 80%-ban) magam is sötétben nézem a TV-t, de abból indulj ki, hogy aki TV-t akar venni, az nem feltétlen csak filmnézésre használná, hanem TV-nézésre is. Sokan márpedig nappal is néznek TV-t, miközben a nappalijukat nem szeretnék besötétíteni. Nézd csak meg, hogy szinte minden nap előkerül a tükröződés, mint probléma, pl. pont most, e csevejünk környéki HSZ-ekben is. A felhasználók döntő többségének emiatt a projektor eleve nem alternatíva. Ezen felül én pl. átlag TV-adás (híradó, egyéb hétköznapi műsorok) bambulására biztos nem áldoznám a drága izzóélettartamot.

    "A vetítő felszerelése cseppet sem macerás, az említett Epson (a 6000-es kistestvére is) kapható vezetéknélküli HDMI kapcsolatot biztosító kiegészítővel, csak egy 230 voltos tápot kell nekik adni."

    Hát, ez megintcsak egyéni kérdés, nálam pl. csak a plafonkonzol jöhetne szóba, a vezetéknélküli átvitellel meg azért lennének fenntartásaim, ha más nem, kapásból már az ára.

    "Egy átlagos, 20-25 négyzetméteres nappaliban összehasonlíthatatlanul nagyobb élmény 2,4 m széles vásznon nézni kedvenc filmjeinket, mint 65 colos plazmatévén. 3,5-4 méterről is látod a full HD felbontás minden apró, finom részletét."

    Ebben biztos, hogy nincs vita köztünk (mondjuk az is igaz, hogy projektor esetében a pixelszintű részlethez nagyon durva gépre van szükség), de azt akkor is fenntartom, hogy jóval több mindennek kell szerencsésen együtt állni ahhoz, hogy projektorral meg tudd valósítani a tökéletes élményt és korlátozottabban is használható, mint egy TV. Az biztos, hogy a projektornál jobb moziélményt semmi nem biztosít: nagy képátló, természetes vetített kép, egyértelműen ez kell az igazi mozihangulathoz. Talán egyszer, ha nyerek a lottón, akkor össze tudok rakni olyan rendszert, ami kielégíti az ilyen jellegű igényeimet. Addig meg nem is próbálkozok. :(

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák