Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junkpod

    veterán

    válasz DM-Fan #10820 üzenetére

    "Egyáltalán nem elvetemült dolog 50C3-at választani, felhasználási szokás kérdése a dolog. SD-adásra, DVD-re, Xvid-re tökéletesen elegendő, mivel a nagyobb kategóriájú modellek előnye itt már csak az általános képminőséget tekintve érződik (a fullHD panel többletfelbontása ilyen felhasználási kör mellett ugyebár majdnem irreleváns), de ugye az is leginkább a HD-anyagoknál és nem egy Xvid-nél vagy egy amúgy sem penge SD-TV-adásnál. Sok embernek (különösen a magyar háztartások TV-adással való ellátottságát és filmbeszerzési szokásait figyelembe véve) egyenesen nincs szüksége ennél sokkal jobb készülékre, esetleg egy 50U30-ra, de arra is csak akkor, ha már van - vagy a közeljövőben lesz - a palettán HD-anyag."

    A fentiekkel nem teljesen értek egyet: egyrészt ugyanazon a 42"-os felületen nézve a hdready és a fullhd képernyőt nagyságrenddel rosszabb képélményed lesz még az SD adás tekintetében is: kb mintha a egy szúnyoghálón keresztül néznéd a valóságot majd utána elhúzod azt. ugyanazt a felbontású képet látod (valóság) csak rácson át.
    A másik vitatható kijelentés a HD anyagokkal való ellátottság és az általad kevésbé igényes (nincs szüksége jobb készülékre) tv-nézők szükségleteinek meghatározása. Te is tudod, tény, hogy a MINDIG TV keretében több adó is HD 1080i minőségben sugárzódik, amit bármelyik ma kapható tv-vel be lehet fogni. Illetve az is lehet igényes aki nem videofil. A videofil, házimozista kifejezés nem minőséget, igényességet jelöl, hanem szokást, hobbit.

    Box's don't touch!

Új hozzászólás Aktív témák