Hirdetés
Aktív témák
-
Yellow73
tag
TV-t miért kötsz tévére? (gondolom tv antennára vagy settopboxra gondoltál)
Neked kell eldöntened, hogy 8 vagy 80. A leírtak alapján neked elvileg a 8 is elég.
Lehet, hogy jobb a 80 képminősége, de szerintem egy átlag felhasználó tuti észre sem veszi (én sem láttam, igaz, csak boltban láttam egymás mellett a kettőt, otthon meg úgysem fogod mihez hasonlítgatni, maximum a régi tévédhez, annál meg biztos jobb lesz).
Viszont ha 200 a határ, egyértelmű a választás.
Nekem fontos volt a PC bemenet, mert a noteszgépemen nincs dvi vagy hdmi, ezért is választottam a PV80-at, viszont az esetek 98%ában bőven elég lett volna nekem a PV8 is. -
DM-Fan
nagyúr
Sose kötöttem rá se kompozittal, se scart-tal semmit, de nem hinném, hogy egy scarthoz bármit át kéne állítani. AV-re kell lökni és ott kiválasztani a megfelelőt. Szerintem ez gyanúsan valami hátsó csatlakozópanel-probléma lesz. Ha sehogy nem megy, akkor hívd fel a szervizt, hogy nézzék meg.
Get Moded!
-
cecil
aktív tag
ja asztali gépben 8800GTS 512 + legrisebb driver --> bootolástól rögtön van kép
laptopban 6800ultra + ősrégi driver, mert 2006 óta nem adtak ki mobil 6800-ra új driverta másik én mindig úgy csinálom, hogy teljesen leáramtalanítom a TV-t ( értsd kihúzom a hálózati kábelt is) és csak utánna kötögetem a kábeleket... aztán először TV bekapcs majd gép
fontos a tv áramtalanítás akárki akármit mond első PV8-am hátpanelje elszált 2 nap után mert bekapcsolva húztam le a HDMI kábelt!! én is azt hittem addig, hogy ez csak ijesztgetés
még szerencse, hogy 3 nap cseregarin belül voltam[ Szerkesztve ]
-
DEW3yl
tag
A PV8-nál nem a HDMI kábelnél volt a probléma. A HDMI, komponent, kompozit (és minden RCA dugos kábel) hotswapab-le. Nem kell hozzá még stand-by-ban lennie sem a készüléknek. Egyébként is, ha a kihúzás miatt égett volna le akkor nem számítana a cseregarancia meg semmi, mivel azt nem fedezi, hisz te voltál (lettél volna) a hibás. A DVI-t nem tudom, de a VGA az nem hotswapable.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
Érdekes amúgy fetterr "szakértő" kollegánk HSZ-jeit visszaolvasni, egy hete még itt tartott a szakértelme:
"Üdv!
Ma több boltban jártam LCD tévét nézegettem, mert nagyon szép a képük, végül az utolsó boltban volt vagy 4 féle márkájú LCD + egy Plazma tévé, és azon hezitáltam, melyik jobb vajon? (32"LCD: Samsung, Daevoo DC, Philips, Panasonic + LG 40" Plazma)
Mindegyiknek van előnye, meg hátránya (mondta kb félórás megállásnélküli beszédében az eladó) az LCD úgy működik, hogy a képpontok folyamatosan világítanak, míg a Plazma ha sötét képet mutat, kialszik, az LCD szinte verőfényes napsütésben is erőteljes képet ad, viszont ha nem veszed vissza a fényerőt sötétben, "kiveri a szemed" míg a Plazma bizonyos szögből nézve a fény visszaverődik, így tévét nézni nálla, csakis sötétben jó! ....még sokáig írhatnám azt, hogy miket mondott az eladó, de bevallom őszintén, a f*szom se tudja melyik kéne, mindkét féle tévé jó, legalábbis nekem!
1 biztos, ha nem láttam volna Plazmát ma, egyszerűbb lenne a választás!
Mivel Plazma topik ez, ti biztos Plazmát ajánlanátok, kérdés, hogy milyen márkájút?
A keret 120-130ezer"Tényleg olyan benyomást kelt, mint aki évek óta követi a piacot. Már ott komolytalanná vált, hogy azt állítja, hogy olvasott a témában, de 120-130 eFt-ból akar normális plazmát venni.
Aztán jött az, hogy két napig érdeklődött egy - az LG-k közt is gyengének számító - TV-ről, amiről senki nem tudott semmi biztatót mondani (mert nem sokat lehet), aztán meg elkezdte szidni a Pana-t, mert szerinte az teljesen életszerű, hogy egy 130 eFt-os legalsó belépő-szintű LG plazmának szebb képe van, mint egy dupla annyiba kerülő, többszörös tesztgyőztes Pana-nak.
Aztán jött az, hogy admin egy komoly szakmai oldalon, amiről kiderült, hogy warez.
Aztán már ott tartunk, hogy minden Pana szar és hullámzik és csak az LG és majd hogy megírja a tutit, ha megveszi.
Aztán mikor próbálok finoman rávilágítani, hogy de figyelj, nincs igazad, mert több mint fél éve azt a tévét használom, amiről beszélek és ismerem már minden rezzenését, akkor jött az, mert én hülye vagyok és ő egy fotó alapján okosabb és hogy akkor az egész Ph! szar.Na most erre mit mondjak? Ismerem ezt a szindrómát. Előadja itt a tudálékos Pistikét, aztán majd bemegy a boltba és jól megveszi a Pana-t. Ha meg mégis a kinézett TV mellett marad, akkor meg is érdemli.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
A médialejátszója a tulajok szerint tudja kezelni a legtöbb mkv-t, egyes filmekkel van csak problémája. Tökéletes lejátszóra azért ne számíts, ideiglenes megoldásnak jó, de érdemes később beruházni egy minőségi darabra.
Konzolon plazmán játszani korábban is ajánlott volt, én anno a PX80-mat sem kíméltem ilyen szempontból és most a G20-at sem, PS3-on játszok. Soha nem volt még csak tartósabb ghost-om sem emiatt. Oda kell figyelni a HUD-okra és ésszel játszani (neked sem jó, ha hosszú órákat játszol megszakítás nélkül), akkor nem lesz semmi gond.
Get Moded!
-
cecil
aktív tag
Köszönöm a váaszokat.
Még egy kérdésem lenne, lehet-e alternatívája a g30-nak a Samu PS51D550??
Most brutál jó árban van és akkor még idén megvenném az erősítő+hangfal párost az áfaemelés előtt...
Tudom hogy a Pana most 5 év garit ad, de 70e Ft-tal drágább, és ha képminőségben nincs eget verő különbség, annyit nem ér meg nekem...
Amit még elfelejtettem, hogy szoktam tévézni is nem csak HD tartalmat nézni a tv-n.
Digitális kábel előfizetésem van. -
DM-Fan
nagyúr
"Még egy kérdésem lenne, lehet-e alternatívája a g30-nak a Samu PS51D550??"
Nem egy kategória. Legalábbis a legtöbb dologban nem. A D550-et én inkább az S30-cal állítanám párba, a D550 előnyére itt a 3D és a valamelyest jobb szürkeárnyalati megjelenítést szólhat - viszont a fekteszint már ehhez mérten is elmarad a Samsung-nál. A G30 meg egyértelműen lelépi a D550-et, pláne ugye a legfrissebb Samsung firmware-es fiaskó után (de anélkül is). Persze, drágább, meg nincs 3D sem a G30-ban, de van helyette az 5 év garancia és a jobb általános képminőség. Egyéb szolgáltatásait tekintve már a Pana is elég jól áll - már ha ez szempont a képminőségen felül.
Mindenkinek mérlegelnie kell, hogy mire ad ki pénzt, meg kell nézni mindkét TV-t![ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
Romlott a képminőség a legutolsó software-rel, régit visszatenni pedig nem lehet.
Kicsit aggasztó, hogy a Samsung eddig nem reagált érdemben a levelekre.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Khelben
nagyúr
Valaki írta itt, hogy el tudta intézni, hogy az 50G30 mellé is kapott boxot, hogy csinálta?
Bemész az euronicsba, megmondod, hogy 50g30-at szeretnél de kérsz hozzá akciós xboxot. 80% esélyt adok, hogy adnak. Ha a 42g30-hoz megéri nekik adni, akkor az 50g30hoz még jobban megéri.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest