Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz BBéci #35475 üzenetére

    Az is unalmas, hogy ha egy TV adás vagy BD film jeleneteire hivatkozol, akkor vagy a TV szolgáltatóban, vagy az operatőrben/masterelő mérnökben/stb van a hiba (illetve ha azokról készült fényképeket mutogatsz, akkor a kamerában, hiába teszed mellé, hogy a szemed is igazolja, amit a kép mutat...). Ha pedig mesterséges (akár lossless álló, vagy legalább is ilyen szempontból bőven kiváló minőségben kódolt mozgó) tesztanyagokat mutogatsz, akkor pedig az a válasz, hogy "nem tesztábrákat kell nézni, hanem műsorokat". :))

    Az én kedvenc ideézetem az avsforum plazma részlegéről floating black ügyben:

    Something to remember though, if we don't complain about problems with these TV sets, then they won't fix said problems.

    (#35498) szp1
    A hibák, amiket itt sorolgatunk részben olyanok, amiket pár perc után kiszúrtam én is, mikor legelőször láttam G20-ast. Nem kellett hozzá semmilyen műszer, de még speckó tesztábra sem, csak rá kellett nézni a bekapcsolt TV-re.

    Mint Johny is mondta, az itt a baj, hogy nem lehet ezekről anélkül beszélni, hogy 1: túlnyomatékosítja az ember 2: kötekedőnek tűnik, mert sokaknak olyan a hozzáállása, hogy "nekem tetszik a TV-m, úgyhogy engem titulál nyomoréknak, amiért nem látom". Pedig nem erről lenne szó, ha nem csapna át ez a dolog folyton érzelmi vitákba...

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák