Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • saelin

    veterán

    Nem bírtam tovább és megvettem a Tribes of Midgard-ot... Kicsit aggódtam milyen lesz solo-ban, de az első pár run után már egész jól ment a túlélés, mert nem ugrottamt neki erősebb moboknak, vittem magammal mindig healing potion-t, nem haltam meg a soul-okkal és normális tempóban próbáltam fejleszteni a felszerelésem is. Talán ez a legnehezebben az egészben ha solo-ban csinálja az ember. Aztán benéztem matchmaking-el egy random-okkal teli játékba. Első gondolatom az volt hogy ez biztos tiszta káosz lesz vagy valami, de nem az volt! Persze, mindenki ment a saját feje után és általában szét voltunk szóródva a szélrózsa minden irányába, viszont amikor este lett a legtöbbjük vissza jött védeni a falut. Egyébként meg ötletesen van megoldva az hogy a sok playerek által összeszedett kacatot be lehet rakni egy ládába ami közös a szerveren minden játékosnak.
    A harcrendszer az picit suta, de bőven élhető kategória. A gameplay loop elviszi a hátán az egészet, még az apróbb hibái ellenére is. Mert biza vannak benne ám hibák és átgondolatlan elemek. Első ilyen ami eszembe jut az az UI, de nem is kinézetével van baj, hanem inkább az irányítással rajta. Vannak menük amik a logikát megcsavarva lapozhatóak R1-L1-el vagy R2-L2-vel, pl az almenü oldalait az R1 párossal kell, míg a legfelső fő menüt meg az R2 párossal. Engem ez mindig összezavar, mert a ravaszok lent vannak és reflexből amikor az almenüt szeretném lapozni azokat nyomom meg. :W
    A másik "hiba" meg kicsit hasonló lesz mint amit a Returnal-nál hoztak fel sokan, hogy túl hosszú egy run. Elvileg van valami save and quit a játékban, de fogalmam sincs ez hogyan működik. Mert ugye ha közben elpusztul az adott világ, akkor csak majd bejön a game over screen és annyi? Vagy netán berak egy másik játékba ahol ugyan annyi napnál járnak éppen? Erre majd holnap válaszolok ha belépek a "mentett" állásommal.

    Az összképet nézve patent kis survival játék amiben nincs hunger meg fatigue amikkel foglalkozni kellene. Cserébe jó sokat kell lootolni, farmolni a nyersanyagokat stb, de minden egyes run növeli az account lvl-ünket, ami különféle bónuszokat és jutalmakat ad. Oh, és az sem elhanyagolható infó, hogy a játék elejét csak két kaszttal lehet elkezdeni amik között a run alatt történő első szintlépésnél lehet választani és utána már nem, majd csak a következő világban lehet variálni vele. A többi kaszt in-game kihívásokhoz van kötve, amikhez szerintem ajánlott egy guide a Seer kivételével, mert eléggé sok időnek tűnik őket feloldani.

    "It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

Új hozzászólás Aktív témák