Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Görgőőő

    tag

    Sziasztok!

    Gondoltam, leírom a tapasztalatimat ~2 hét PS5 birtoklás után, teljesen Playstation-szűzként. Előzményként: nem vagyok nagy konzolos, kis túlzással a bátyámmal szoktunk párhetente XBOX360-on coop Fifa15-özni. PC-n játszogattam, de amikor a RDR2 telepítése során jött a hibaüzenet, hogy kevés a gépem a minimumon való futtatáshoz, elérkezett a pillanat, hogy változzon valami. Novemberben leadtam a rendelésem a KV-nál, de mivel látszott, hogy tavaszig esélytelen bármi, gondoltam, hogy hiánypótlásként veszek egy Series S-t. Kb. 10 nap próbálgatás után vissza is küldtem, mert érzésre semmi többet nem adott a 360-hoz képest - nyilván futnak az újabb játékok, 60 FPS, miegymás, de messze nem jött el a "nextgen feeling".

    A PS5-tel viszont eljött. :) A részletekbe nem nagyon mennék bele, de nem hangos, nem cicereg, semmi ilyesmi, bár a kontroller pont kicsit mindig a kelleténél hamarabb merül.
    A PS+-t nekem találták ki, hiszen minden exkluzív újdonság, ezért pár szót írnék róluk. Nem próbáltam még végig mindent, de népszerűség és szimpátia alapján az alábbi listát követtem. Eddig csak az Astrót és a Detroitot fejeztem be egyelőre, a teljes végigjátszások még váratnak magukra. Összességében meglepett, hogy mennyire jól kihasználják a kontroller képességeit - fény, touchpad, rezgések, giroszkóp. Emlékeim szerint a 360-on inkább csak emlékeztetőül raktak be egy-egy rezgést, hogy ne felejtse el az ember, hogy kontrollert tart a kezében.

    Last of Us Remastered: sosem rajongtam igazán a zombis-lopakodós-kicsithorror jellegű játékokért, viszont teljesen meg tudom érteni, hogy mit szeret rajta mindenki. Igazság szerint biztos végigviszem majd valamikor, de néhány óra után találtam azért jobb elfoglaltságot.
    God of War: nagyon tetszik a 60 FPS, szép a grafika, jó a harcrendszer, de nem ragadott valahogy magával. Ez is az a kategória, hogy majd idővel folytatom.
    Detroit: nagyon magával ragadott az első pillanattól kezdve - bár a 30 FPS-t kicsit keveselltem az elején. Teljesen újként hatott ez az "interaktív film", nagyon bejött. :)
    Infamous Second Son: pókemberpótlékként próbáltam csak ki, de meglepően szimpatikus volt pár óráig. A Prototype-alapokat le sem tagadhatja, lényegében ugyanaz a két játék egy kicsit más történettel, nyilván sokkal szebb grafikával.
    Uncharted 4 Thief's End: szép-szép, de engem abszolút nem fogott meg elsőre. Egy fejezet (?) után kiléptem és nem hiányzott azóta.
    Horizon Zero Dawn: Ma kezdtem bele, baromira bejött, a prioritást meg is kapta - már csak a 60 FPS hiányzik belőle. :)

Új hozzászólás Aktív témák