Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ryu

    tag

    Sziasztok!

    Tanácsot szeretnék kérni ismételten. Adott egy Skoda Octavia II 1.4 benzines autó. Olyat produkál, hogy melegben (>30°C), hosszabb állás után (>2 óra), nem azonnal indul a motor. A jelenségnek több variánsa van, érzésre - és most lehet, hogy orbitális baromságot mondok - mintha a meleggel lenne egyenes arányban:

    - ugyan elindul, de egyből leesik a fordulatszám, majdnem lefullad, de aztán felveszi az alapjáratot és minden rendben
    - második indítózásra elindul
    - többszöri indítózás és közte pár másodperces várakozás után elindul

    Ez utóbbi ma volt, egy 9 órás tűző napon álldogálás után. Nagyjából 36 fok volt a kocsi környékén, a belső mérései szerint.

    A fura számomra az, hogy ez hűvös időben egyáltalán nem fordult elő, valamint ha egyszer beindul, utána bármennyiszer próbálhatom, minden a legnagyobb rendben. Megállásnál sincs semmi rángatózás, maximum egy kis rezonancia amíg be nem áll a megfelelő alapjáratra. Sőt indítás után azonnal klíma stb. után se történik semmi drasztikus.

    A dologhoz még hozzátartozik, hogy pár hete volt szervizbe, ahol cseréltettem többe között az olaj és benzin szűrőt is, mert arra gyanakodtam, hogy talán a benzin szűrő teszi mindezt (látszik, ennyit értek hozzá). Valamint tankoltam bele MOL EVO 100-at, hátha nem ízlik neki a sima 95-ös.

    Ha valaki tapasztalt hasonlót, vagy tud iránymutatással szolgálni, hogy merre induljak el, azt nagyon megköszönném!

Új hozzászólás Aktív témák