- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz PRO-peller #10403 üzenetére
Mennyi lehet a printscreen zárideje?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
törölt tag
Idén tavasszal vettem egy bicajt egy CUBE kereskedőnél majdnem egy D7100 áráért kb. Az eladó srác egy 1M feletti modellel járkál, full szénszálas stb. Engedte, hogy megnézzem. Mikor megemeltem, szinte rántottam egyet felfele, mert kb. nemhogy fele, de TÖREDÉKE volt a súlya az enyémnek és hát én biciklisúlyhoz vagyok szokva. Hihetetlen.
A fotó sztem PS, legalábbis annyi biztosan, hogy alulról tartja vmi a bicajt és leretusálják a képről, de amúgy maga a bicaj lehet valódi is akár, ahogy ott tartja, passz.
De .. vannak azért "ijesztően" könnyű biciklik is
-
_seth_
veterán
válasz Mercutio_ #10406 üzenetére
Az a bringa lehet akár 7-8 kiló is, nem feltétlenül kellene hozzá PS, persze ettől még lehet az is.
Saját XC alu bringám 13 kiló fölött van de öcsém full karbonja már 8 kiló körül és az váltós is nem úgy mint a képen látható.Eperkutyus: az kb a fele, töredéke azért nem lehet mert ha nem direkt az a cél, hogy ultra könnyű legyen hanem használatban is van akkor olyan 7 körül állnak meg súlyban.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #10406 üzenetére
A csaj fizikumát elnézve szerintem nem PS. Bátyámnak nem volt menő meg drága bicója, csak egy sima Puch verseny, de ~4kg-nál nem nyomott többet. (Tönkre is tettem a kerekét, mikor leugrattam anno vele a padkáról... ) Az én montim már 17,5-et nyomott. Általában fél órával később is értem oda, ahova együtt indultunk.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
_seth_
veterán
válasz Real_Necro #10410 üzenetére
4 kg? A 14 hidd el közelebbi lehetett. A régi országútik átlagban 10 kiló körüliek. Egy modern mai full karbon 8 körül van. Tom Boonen profi kerékpáros specialized karbon gépe pl idén 7,29-7,34 kg volt (széria/p.r.).
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz Mercutio_ #10412 üzenetére
Nem, az opelforum b vectrás oldaláról költöztünk át páran, de jöhet egyébként bárki mindentől függetlenül
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz #40935168 #10414 üzenetére
Csak röviden írnám le: egy haldokló hálózat kétsébeesett lépése volt, hogy ha nem vagyok mote tag akkor a fórumot sem használhatom teljeskörűen (talán napi 3hsz plafon), mivel az oldal fenntartása is sokba kerül. Ezért létrehoztam saját oldalam, kifizettem a kemény 500 forintos regisztrációs díjat majd átadásra került a netezők számára ingyenes használatra Letöltések, chat, cikkek (ha lesz még ), fórum minden működik. Nem vagyok hajlandó olyasmiért fizetni amiből semmi előnyöm sem származik sőt még én segítek a fórumon másoknak. (Kedvezményeket is adnak tény, pl unixhoz 10%-ot, amit igaz megkap bárki az utcáról besétálva is egy ingyenes tagsági kitöltésével valamint eldugott kis üzletekben adtak még 5-15%-ot de ilyenekre kell gondolni mint kozmetika meg méteráru stb... arra meg ott a szintén ingyenes forensis kártya ami még többet is ad. Ami szintén jó: egy motes rendezvényen voltam és ugyanannyi belépő ellenében állítottam ki az autóm mint bárki más tagsági nélkül, egyszer én is kifizettem de évi 5 ezret inkább beletankolok annak is több értelme van Kadett talikon sem volt belépő igaz parkolóban taliztunk de számomra teljesen mind1 a helyszín ha úgysincs benne se szállás se kaja se semmi más ).
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz _seth_ #10416 üzenetére
Lassan 2 év alatt: 16e megtekintés napi átlag 31, 152 tag, 8300 hozzászólás, 500 forintos egyszeri ktg-el számolva egészen olcsó
-
Mercutio_
félisten
válasz _seth_ #10413 üzenetére
Jah értem, indexesek is csináltak külön fórumot, jól megvoltak aztán valami omega klubos figura be akarta olvasztani őket a klubjukba ők meg nem kértek belőle, de ment a s*rdobálás.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
_seth_
veterán
Részemről mondjuk mind1 ki hol fórumozik csak nem szeretem amikor nyilvánvalóan hülye indokokkal akarnak bevezetni egy hülyeséget, aminek a végén az én pénztárcám van, és szokás szerint ismét nem kapok érte semmit sem Vagyis igen, azt amit ingyen is
-
forceberg
veterán
válasz Freddy76 #10384 üzenetére
Thx a bókokat. De ebben a tekintetben akkor én sem vagyok hobbifotós, mert csak fotózni nem túl sokszor megyek ki, ahhoz túl kényelmes vagyok. Sajnos a jó fények meg pont kényelmetlen időben vannak Amerre járok épp, ott fotózok. Ha elmegyünk valahová, ott azért utolsó nap megpróbálok hajnalban kimenni, de az sem jön mindig össze. Aztán meg még egy kis PS.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Real_Necro
veterán
Látom Nikon topicban megint megy a "kié nagyobb..."
Forceberg: "barátod" többször is igazolta, hogy mi alapján ilyen yól informált...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #10423 üzenetére
Jaja, beszálltam én is. Nem kell d7000 amúgy?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #10424 üzenetére
Francba, 250 hsz-szel vagyok lemaradva, mire lesz időm olvasni addigra meg crey kitakarítja
A mai fárasztó
Továbbá a mai névnaposoknak
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #10424 üzenetére
Nem, kösz, most maradtam le így is egy D7100-ról 230-ért... Gondolom megint kereskedő vittel el indexen... amúgy meg ráér...
Jut eszembe. Német kollégáimnak szeretnék összeállítani egy kis magyar kézműves sör csomagot. Tud valaki ajánlani boltot, ahol online megrendelhetem és kiszállítják Bp-en?
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #10429 üzenetére
Maradnék a hagyományosabb változatoknál
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
#9838@Nikon: Ki állította hogy egy kis gyengus kompaktnál nem jobb egy apsc tükrös 18-55 kitobival? Akármelyik tükrös. Vagy tükörmentes. Vagy m4/3. Senki.
Én azt bátorkodtam elpofázni, ahogy azoknak, akik semmi mással nem használják, nem biztos hogy kell egy tükrös gép. Az odaát felsorolt listából találsz olyan gépeket, amik hasonló árban vannak, fele vagy harmad akkora méretűek, és ekvivalens fényerejük nagyon hasonló, néha még az átfogás is picikével jobb, vagy picikével kevesebb. Hallottad már többször hogy nejemnek a gépet végül így vettem, mert milcektől a belépő tükrösökig mindent néztem, de egy belépő tükrös méretű ovf-et tud magának, ekvivalens fényereje hasonló, szállítani baróbb, és fotózással mélyen foglalkozni nem akaró emberek jellemzően jobb eredményt produkálnak vele mint egy belépő tükrössel. (X10/X20al legalábbis, de több ismerős megutálta hogy vett egy olyan gépet amire azt mondták fasza, nem mindig oda esett a fókusz ahova akarta -kompaktnál ez nem volt feltűnő- vagy sokszor nem úgy mérte a fényt ahogy szerette volna, stb. Majd egy részük váltott milcre, bridge/nagyszenzoros csúcskompaktra, egy részük sehova, egy részük felfelé, de megint csalódott.)Osztán még mindig mindenki azt vesz amit akar, csak a kinézet/sznobok véleménye sokszor olyan irányba visz el embereket, amire igazából nem vágytak és csalódtak, ezért szeretek több alternatívát mutatni hogy döntsenek hogy mi szimpatikusabb.
Természetesen ez jellemzően nem a tudatos, érdeklődő, tanulni és technikára áldozni hajlandó felhasználókra igaz elsősorban.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Mercutio_
félisten
válasz JohnyBlue #10433 üzenetére
Mamika inkább tornázzon
Egy gondolat bánt engemet...
MÁS: 2x2 vagy 2x4GB DDR3 notiram kellene a kölyök gépébe, hétvégén néztem, hogy utóbbi majdnem 18k a legolcsóbb normális boltból, erre most, hogy rendelném meg már közel 20k
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
-
MODERÁTOR
Félnégy, budi, mosdó, tea, mikádó, gumicsizma, kutya, kapunyitás, térvilágítás, haverok.
Malac, ezbazmegdekurvanagy, nemjönki, vigyázzonnanmajdén, holakötél, öntsdlevízzel, holakábító, mostszúrjad, addatálat, mégegyet, navégre.
Palack, perzselő, kapa, lapát, Pepe, tegyükfelarácsra, kurvanehézbazmeg, jöhetavíz, holakefe, majdénkaparom, elégfehérJózsikám, ittafüle.
Akkorigyunkegyet, megmégegyet, hasítodvagymajdén, holabárd, holafűrész, holamalac, belit kimossátok, nincsazapénz, kutyáké.
Akkoregészség, miezszilva, barackbazmeg, egészség.
Készavér, üljetekmárle, neállvaegyünk, ittakenyér.
Sonkamarad, lapockaszalámiba, nemdaráljuk, késselvágjuk, ilyetseláttammég, karajmarad, többikolbász, majdéndarálok, tokaszalonna abálóba, jóélesezakés, látomazujjadon, kötözdbebazmeg, egészség.
Miez, lócomb, minek, szaláminak, oszteztígyhogy, megfőzzük, micsoda, netörőggyvele, lapockafelitis, cukorminek, kellbele, nabazmeg.
Sütödazsírt, majdén, Lacisüsse, ittafakanál, Lacikámpirosra, netanítsálbazmeg, jóvanna, nemkellbeletej, tepertőtsüssél, nemtejbegrízez, többithurkába, áztasdbealbelet, másikfélétis, majdéngyúromakolbászt, egészség.
Miez, hurkatöltő, ilyetseláttammég, kölcsönbevan, ipari, aztlátom, keményrehagymenjen, miez, lóbélteddle.
Borsmerrevan, nemkellbele, hogyhogy, mert nem, hátakkor, erőspaprika, zsemlyeminek, tüdőshurkába, ilyetseláttammég, namostlátol, egészség
Sajtotmajdén, holaringa, micsoda, kétnyelűkés, jaez, borsotebbese, nabazmeg.
Kolbásztkarikába, vagyszálba, szálba, szalonnátebbesózzad, kolozsváritebbe, sonkátmajdén, szedjétekkiazabálót.
Holareceháj, hátezmi, cigánka, ilyetseláttammég, pedigjó, majdmeglátjuk, egészség.
Májashurka, véreshurka, tüdőshurka, svábhurkába pirítottzsemlét, nabazmeg, vastagbélbe, hogynézmánezki, netörőggyvele.
Fiúk, készapecsenye, csapassunkmárelőttebarackot, holakenyér, ittasavanyú, egykisbort, pogácsát, mikorleszkészakáposzta, rétesislesz, nabazmeg, bangladesbenmegéheznek, eriggyémá.
Zsírtabödönbe, kolbásztrúdra, hurkátkaréjba, sajtra téglákat, kiszúrkáltad, ezittenmegyfüstre, ezmegysózóba, miezalé, sonkapác, nemsózódelőtte, bennevanasó, készvagyunkemberek, egészségünkre.
Asztalhozemberek, holavécé, igyunkmárelőttekicsit, orjaleves, toroskáposzta, pecsenye, kishurkakiskolbász, almásrétes, kidurranokbazmeg, énis, csapassunkegykisbort.
Kóstolótnehogyitthagyd, hagyadmámiez, leszakadafüle, köszmégegyszer.Igyunk egyet!Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Mercutio_
félisten
válasz eastsider #10440 üzenetére
Nézem az aprót, de nem igazán van értelmes ajánlat, meg nekem DDR3 1333/1600 kellene.
Real_Necro: Micsináltak már megint a TEK-esek?
crey: No, akkor a karácsonyos is hadszóljon
Huszonnegyedike, kénefa, ráérmég, nemérrá, majdholnap, elválok, veszekfát, azjólesz, hogynézmárki, jakérem, akkorazt, mennyilesz, ennyitegyfáért, legyenöt, legyenötfél, legyenhat, jóleszazelső.
Megyünknagyihoz, nemakarok, jönjézuska, minimaxkell, nagyimesél, minimaxkell, mosthagydabba, hozdamackót, eléghárom, csókilonka, köszönjszépen, ilonkáéknakis, mér'nemköszöntél, nembajhabüdös, szálljbe, szálljki, ittanagyi, minimaxkell, hozjézuska.
Hozdfelafát, holatalp, teraktadel, neménraktam, deteraktad, ottszok'lenni, deottnincs, merteraktadel, utlálomakarácsonyt, elválok, megvanatalp, ugyeteraktadel, eltörtbazdmeg, menjteszkóba, félnégybazdmeg.
Holafűrész, szomszédnál, holaflex, szomszédnál, holaszomszéd, zalában, kurvaanyját, aztlátogatja, picsábafával, kellafa, utlálomakarácsonyt, faragomkéssel, deneazzal, deazéles, kenyérvágó, eszünkzsemlét, hozzáltapaszt, úristen, azmégvárhat, bentvannézdmeg, ferde, ésmost, jobbradől, ésmost, mégmindig, ésmost, derondafa, anyád, anyámathagyjukki, teddleakést.
Holadíszek, fentiszekrény, nincsottsemmi, másikszekrény, égőjó, tavalyvettem, nemégbazdmeg, pótizzó, azsemég, picsábaégővel, kellazégő, kontaktosvagymi, tedleakést, leszgyertya, leégaház, nemkellfűteni, szaloncukor, ötkilóvan, fasznakannyi, gyereknekkell, gömbdísz, szalmadísz, alufóliábandió, csengettyű, nincsencsúcsdísz, húzdráangyalt, fenyőttojik.
Csomagoljál, tökpazarlás, akkorfőzzél, főzökpacalt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, csomagolok, holacellux, papíroknál, holapapír, díszeknél, nincskarácsonyos, nebaszki, vanboldogszülinapot, nebaszki, ráíromjézuska.
Gyertekenni, minimaxkell, gyertekenni, mindjárt, gyertekenni, mindjárt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, nemszeretemahalat, pedigfinom, minimaxkell, nemjönjézuska, szeretemahalat, elsóztad, mosthagydabba.
Teddfellemezt, minimaxkell, szentestenem, kiskarácsony, nagykarácsony, pásztorok, namitkaptál, nemlegó, nesirjál, legókell, fakocka, le-he-góó-kell, apaisezzel, nemeztkértem, nincsnemez, mondtamlegót, kurvadrága, neagyerekelőtt, nehisztizzél, feldőltafa, kurvaélet, égazégő, mondtamkontaktos, deszépnyakkendő, úgysehordod, akkorisszép, jóalánc, nemkellettvolna, pénznemszámít, ésalegó, kapszanyádtól, nesírjprücsök, szeretlek, énistéged.
Holnapanyádéknál, utálomakarácsonyt.
[ Szerkesztve ]
-
PRO-peller
senior tag
válasz MC Pite #10431 üzenetére
de több ismerős megutálta hogy vett egy olyan gépet amire azt mondták fasza,
Tipikus. Nagyon sok fgépet kell ismerni és a szokásainkat is amik meg változnak is, ezért szinte mindenki beleszalad vmi csalódásba.
Én aki "ismeri a fgépeket" sem voltam tuti fix, h mit is vettem valójában pl. legutóbb csak úgy lényegileg. Ezért van-volt már egy rahedli fgépem.
-
Real_Necro
veterán
válasz PRO-peller #10445 üzenetére
Nem lehetséges, hogy csak szimplán "kinőtte" a gépet? Azért az alapoktól elindulva aki csak A, S és P módokat használ ISO meg expo korrekció nélkül, családi, hobbi célra (nem sportra meg makróra stb), nem hinném, hogy olyan könnyen bele futhat egy rossz választásba. Inkább csak akkor, ha a vásárlását nem előzi meg egy alapos döntés, hanem hallgat valakire... és mellé nyúl. Itt ugyebár tanácsokat kap az ember, ami alapján gyorsabban kialakulhat egy kép mire is van szüksége. Én azzal nem tudok egyet érteni, hogy valaki vesz egy bármilyen gépet és utána morog, hogy nem tud vele képelni. Szerintem nem feltétlenül a technikában van a hiba...
Az más kérdés, ha egyre jobban bele mélyed és egyre jobban kihasználja a gép előnyeit, esetleg idővel meghatároz egy területet, mely közelebb áll hozzá (pl makró vagy portré vagy tájkép vagy...), ezért is írtam, hogy inkább kinövi...Én azt mondom inkább egy gépet kell jól kiismerni és használni, mint számtalant venni, cserélgetni... Ki tudja mennyi tartalék van még abban, amit hátra hagyott. Persze most beszélhetek magam ellen is, mert éppen most adtam el a D90-et, de lényegében anyagi megfontolásból is tettem, másrészt újítani is szeretnék, még ha nem is leszek előrébb az általam hozott minőségben. Mert ugye drága géppel is lehet szar képeket lőni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Real_Necro #10446 üzenetére
Én azt mondom inkább egy gépet kell jól kiismerni és használni, mint számtalant venni, cserélgetni...
Épp akartam írni vmi hasonlót, aztán olvastalak. Én is ezzel értek egyet. Sok gépet cserélgetni és hozzáigazítani az ember fotózási szokásaihoz nem feltétlen oké sztem, én pl. tudom, hogy mit NEM fotózok: sport. Minden mást meglövök a mostanival és bár nem használom ki így sem fullra a tudását szerintem, azért annak örülök, hogy már álmomban is tudom, mit kell mikor hogyan csinálni vele, hogy élvezhetőbb legyen az eredmény a végén, a raw kidolgozásról nem is beszélve. Jó ismerni a gép minden porcikáját, biztonságot ad, amikor hirtelen kell gyorsan a pillanatot elkapni, mert azért olyan is van nagyritkán - de annál értékesebb.
-
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #10447 üzenetére
A következő vázam ezért már biztosan hosszú távú döntés lesz. Egyébként nekem ebben az élő példa Ropi a 40D-vel.
-
törölt tag
válasz Real_Necro #10448 üzenetére
Ez is az volt nekem, minimum 4 évre vettem, ha nem többre. Szerintem amíg kattog, meglesz, addig pedig bízom benne, hogy értelmeset is fejlődik a DSLR-éra, nem csak az egérmozival bővül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest