Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz PRO-peller #10445 üzenetére
Nem lehetséges, hogy csak szimplán "kinőtte" a gépet? Azért az alapoktól elindulva aki csak A, S és P módokat használ ISO meg expo korrekció nélkül, családi, hobbi célra (nem sportra meg makróra stb), nem hinném, hogy olyan könnyen bele futhat egy rossz választásba. Inkább csak akkor, ha a vásárlását nem előzi meg egy alapos döntés, hanem hallgat valakire... és mellé nyúl. Itt ugyebár tanácsokat kap az ember, ami alapján gyorsabban kialakulhat egy kép mire is van szüksége. Én azzal nem tudok egyet érteni, hogy valaki vesz egy bármilyen gépet és utána morog, hogy nem tud vele képelni. Szerintem nem feltétlenül a technikában van a hiba...
Az más kérdés, ha egyre jobban bele mélyed és egyre jobban kihasználja a gép előnyeit, esetleg idővel meghatároz egy területet, mely közelebb áll hozzá (pl makró vagy portré vagy tájkép vagy...), ezért is írtam, hogy inkább kinövi...Én azt mondom inkább egy gépet kell jól kiismerni és használni, mint számtalant venni, cserélgetni... Ki tudja mennyi tartalék van még abban, amit hátra hagyott. Persze most beszélhetek magam ellen is, mert éppen most adtam el a D90-et, de lényegében anyagi megfontolásból is tettem, másrészt újítani is szeretnék, még ha nem is leszek előrébb az általam hozott minőségben. Mert ugye drága géppel is lehet szar képeket lőni.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest