- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
A mastercard kártyám össze van kötve a paypal accountommal. Eddig csak kisebb, pár dolááros tételben vásároltam, de most tervezek nagyobb értékben (kb. 400 USD) vásárolni, nem ebay-ről, hanem a mindeal-ről. Ilyen eseteben honnan tudom a vásárlás előtt, hogy milyen árfolyamon váltják a dollárt?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Üdv! Tegnapelőtt kaptam refund-ot a PP fiókomra, 149 USD-t. Aztán tegnap pedig vásároltam 160 USD értékben. Az érdekes az volt, hogy a 160 dollárt egyből a csatolt kártyámról vonta le, nem pedig úgy, ahogy én korábban képzeltem (és számomra logikus lett volna), hogy a 149 dollárt a fiókból, a "maradékot" pedig a kártyáról. Ez így normális? És kb. mikor fog visszaérkezni a 149 dollár a kártyámra?
Csak azért kérdezem, mert korábban volt egy pár dolláros visszatérítésem, amiből utána ugyanúgy vásároltam, és akkor a visszatérítésből vonta le az összeget. Mondjuk akkor a visszatérítés magasabb összegű volt, mint a későbbi vásárlás.
-
kmarci25
veterán
és rögtön megy a pénz a kártyádhoz tartozó számlára a bankod irányába
Na, ez a rész nem történt meg. Tehát nem került át azonnal a refund a számlámra. Ezt egyébként írták is abban az emailben, amiben tájékoztattak a refund-ról: The refund amount should reflect in your PayPal balance within 5 business days, if not sooner. If you paid with a credit card, the money is refunded to your credit card. Please note that it can take up to 30 days for the refund to appear on your card statement.
Nem aggódom, mert annyira bízok a PP-ben, hogy idővel rendezik a dolgot, csak furcsának tartom. Egyébként ugyanabban a pénznemben volt (USD mindkét esetben, ahogy írtam is), és sosem töltök pénzt a PP fiókra, mindig a csatolt kártyával vásárolok.Írtam a PP-nek is egy kérdést webform-on ezzel kapcsolatban, majd elmesélem, hogy mit válaszoltak...
És természetesen köszi az infókat mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Eredetileg is PP-hez csatolt kártyával fizettem. Az üzenetet is a PP-től kaptam, a claim eldöntése után - feladó: service@paypal.com, tárgya: Case ID #xxx has been decided in your favor. (Igen, ezt nem írtam eredetileg, hogy a refund a claim eredménye volt.)
Tehát tulajdonképpen a PP döntött úgy az ügyemben, hogy refund-ot kapok, mert a bolt kötekedett."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Tegnap rendeltem egy telefont, amit PP-vel ki is fizettem, majd ma visszamondtam a rendelést, és az eladó szépen vissza is utalta a pénzt a PP-re. A kérdésem az, hogy a jelenleg PP-n lévő pénz visszakerül a kártyámhoz csatolt folyószámlámra, ugye? Én a PP-n nem tartok pénzt, a kártyám van hozzá csatolva, ezért nagyon remélem, hogy a visszautalt pénzt is megkapom a számlámra. Jól gondolom?
-
kmarci25
veterán
Mindkettőtöknek köszönöm!
-
kmarci25
veterán
Egy rendelt és megkapott termékem nem a leírás szerinti volt, ezért a PP-n indítottam dispute-ot. Több üzenetváltás után az eladó ígéretet tett rá, hogy 48 órán belül visszautalja a termék árát. Ezt a PP felületén írta, pont egy hete, de azóta sem jött meg az összeg a fiókomra. Most válaszolnék neki, megkérdezném, hogy mire vár, viszont a PP felületén két lehetőségem van, elfogadom az ajánlatot és válaszolok (ebben az esetben lezárom a vitát), vagy elutasítom az ajánlatot és válaszolok. Azt nem tudom, hogy ilyenkor melyiket válasszam, mert az ajánlatot elfogadom, de nem szeretném még lezárni, mert a pénzemet nem kaptam meg. Hogy van ez? Segítsetek kérlek!
-
kmarci25
veterán
Van más elérhetősége, de azon nem kommunikál.
Ok, akkor elfogadom. Remélem nem maradok hoppon.Szerk.: Igazad volt, köszönöm! Ahogy elfogadtam, meg is jelent a pénz a fiókomban. Mondjuk számomra nem volt ez így egyértelmű, de lehet, hogy csak nekem ilyen. Jobb lenne, ha még az elfogadás előtt megjelenne az összeg jelölve, hogy függő tétel (vagy zárolt, vagy ilyesmi).
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Végigolvastam az összefoglalót, de maradt pár kérdésem. Bátyám vár egy nagyobb összeget (kb. 1500 eurót) PayPal-ra. Ha ezt megkapja, akkor ha átutalja magyar, forint számlára, akkor a PP milyen árfolyamon vált? Illetve van-e bármi díja az átutalásnak? Egyáltalán simán tudja fogadni? (a PayPal.Me bizonytalanított el...)"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz kmarci25 #38929 üzenetére
Csak okulásképpen... Kiderült, hogy átverés lett volna az egész. Röviden: jófogáson hírdet bátyám egy nagyobb értékű cuccot (~450 000 Ft). Jelentkezett egy figura emailben, hogy ő megvenné, euróban fizet, Grúziába kell szállítani a cuccot. Itt már kezdett gyanús lenni. Kért egy PP accountot amire utalhat. Megadtuk az email címet, azzal ugye még sokra nem megy. Majd érkezett egy email, ezekhez hasonló. Maga az email kinézetre rendben volt, a feladó címe (service@tranferdept.com) viszont és a tartalma elég gáz. (Várakozik 2100 euró átutalásra, de előbb 400 eurót be kell fizetni a GramMoney-nak egy grúziai címre, ez lenne az áruszállítás, és ezt követően kapjuk meg a 2100 eurót.) Na, innen már teljesen biztos volt, hogy full kamu az egész, úgyhogy jelentettem a PP-nek is az esetet az erre a célra szolgáló email címen, illetve a ScamWarners-nek is továbbküldtem. És küldtünk egy választ azzal, hogy kb. kapják be.
Szerintetek kell még valamit tennem? (Még mielőtt: nyilván a PP-nél többlépcsős azonosítás van beállítva erős jelszóval, ahogy mindenhol másutt is.)"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Tegnap estig számomra sem volt világos a szituáció, csak röviden beszéltünk bátyámmal. Még jópár éve volt egy olyan eset is, hogy a nigériai herceg akarta megvenni a fiának az eladó keverőpultot , szinte ugyanez volt. Még szerencse, hogy néhány üzenetváltáson túl semmi nem történt az ügyben.
Úgy egyébként én el tudnám képzelni, hogy külföldi személy magyarországi címre szállíttat (bútorról van/volt szó), de úgy, hogy külföldre már tényleg erősen gyanús az első pillanattól.
Még arra gondoltam, hogy kicsit szórakoztatom őket akadékoskodó kérdésekkel, de már előre sajnáltam a befektetett időt, úgyhogy letettem róla."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest