- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viharhozo
addikt
Fizetni akarnak nekem Paypal Instant Paymenttel. Kaptam egy levelet, amit a Gmail a spambe rakott, es azt mondja, atveres lehet.
A level igy nez ki:
A level elvileg a service@paypalserviceintl.net - tol jott. Most a juzer szerint nekem erre a levelre kene valaszolnom a sablonban megadott szoveggel. Penzt nem kaptam.
Mi ez, hogy mukodik? Nagyon gyanus az egesz.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Hintalow
senior tag
válasz viharhozo #45254 üzenetére
Vagy kamu levelekkel megpróbál rávenni, hogy már megtörtént a fizetés, és küldd el a cuccot, vagy szintén kamu levelekkel ilyen-olyan kisebb összegeket próbál legombolni rólad (vámügyintézés, nem várt szállítási költségek stb.)
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
blountex
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Paypallal email címen keresztül közvetlenül feltudom venni a kapcsolatot, ez lenne az?
phishing@paypal.comTörtént ugyanis egy eset, hogy egy weboldalon fizettem, majd következő alkalommal ezt az üzenetet kaptam (minden új regisztrációnál első fizetéskor enged fizetni).
Error with payment: Withdrawal amount exceed
Lépj kapcsolatba az eladóval, ami megtörtént, ők a Paypalhoz és a Bankhoz irányítottak, először a paypallal venném fel a kapcsolatot.
Habár kártyával is próbáltam fizetni, úgy se ment, szóval gyanús hogy a bank lesz az, de előtte futnék még a Paypallal is egy kört....[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz blountex #45256 üzenetére
Nem, ez más dologra az e-mail cím. Lépj be és az üzenetküldő rendszerben tudsz írni.
Azon az oldalon azért előtte nézd már a PayPal-os fizetés szabályait, de én úgy gondolom hogy ez nem PayPal hiba lesz, hiszen a pénzforrásod egy bankkártya lenne.
Melyik ez az oldal egyébként? -
vacs
veterán
Helló.
Spotify prémium 7,99 Euro havonta, most 03.28-án 3046 Ft-ot vettek le a számlámról, sokallom, ezt szerintem a paypal váltotta.
A Manage Spotify payments opcióknál a Currency Conversion-nél a bankkártyámra kattintva a Choose PayPal rate-nél a Convert with K&H Mastercard van kiválasztva.
Elvileg jól van beállítva és ha a bankom váltott akkor nem sok a 3046 forint?(^)(>.<)(^)
-
Topikgazda
03.28-án ennél a banknál az € deviza eladási I 06:30-as árfolyam 381,23 Ft volt, ezzel számolják át a kártyás vásárlást. Ez ennyi 3046 Ft, a rendszeres levonásnál az a váltási beállítás kerül megjegyzésre amivel az első fizetés történt és az nem változik meg magától.
Ma 375,48 Ft lenne ez az árfolyam.[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
Fanatec oldal
Ők azt tanácsolták lépjek kapcsolatba a paypal/bankkal.Üzenetküldő rendszert néztem de ott csak a paypal assistant válaszol ez pedig úgy tűnik mintha egy bot lenne, amire sokra nem megyek.
De igen én is a bankra gyanakszok elvégre azon keresztül megy a PayPal is....
-
Topikgazda
válasz blountex #45261 üzenetére
Melyik régiót választottad egyébként az oldalukon?
A PayPal nem tud segíteni mert náluk nincs hiba, ha a PayPal fiókodon keresztül a fizetésre bankkártyát akarsz használni és nem teljesül a fizetés azt a banknál kell megreklamálni.
Nem egyedi náluk hogy gond van fizetéssel, sőt volt aki csalónak tartotta ezt az oldalt emiatt.
Ezt is írják.
A náluk regisztrált címed, e-mail címed az egyezzen meg a PayPal-os címmel, a régió meg ez legyen Europe English vagy German
A banknál meg ellenőrizd a fizetési limiteket.
A robotnak van egy olyan mondata hogy ügyintézőhöz továbbít vagy telefon, de ez nem PayPal probléma.[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
Egyértelmű EU hisz német országban forgalnazzák hivatalosan a termékeit. A többi dolog amit írtál az egyezik.
Az pedig nettó hülyeség, hogy csaló az oldal...
Egyébként ismerős is az oldal amit linkektél, mintha olvastam volna már itt a komnenteket.Na, akkor most jön a bank
,kíváncsi leszek mit reagálnak a problémára. -
Remekelek28
őstag
Üdv. Paypal ügyfélszolgálattal hogyan lehet beszélni?
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #45264 üzenetére
? Telefonon. De angolul.
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók.
Ha be tudsz lépni akkor előtte célszerű az azonosításhoz kódot kérni, úgy gyorsabb.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #45266 üzenetére
Üzenetküldés ha a chat roboton keresztül nem tudod lerendezni. Lehet Facebook-on is jelezni és visszaívnak, de azzal az gond hogy nem az EU-s PayPal és így nem igazán tudnak megfelelően segíteni. De mi lenne a probléma?
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok.
Van egy problémám , mégpedig , hogy nem tudom a Curve kártyát a magyar PP account alá tenni.
A kártya érvényes , napi szinten használom.
Mi lehet a gond? ( Annyi , hogy a Curve account üres , alapértelmezetten egy MyPos kártya van beállítva fizető eszközként , de most a Curve oldal+app is sz@rakodik)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz WhiteWalker #45268 üzenetére
Mielőtt adnál hozzá kártyát azon lenni kell legalább 1000 Ft-nak megfelelő pénznek. Lásd bővebben az Összefoglaló, 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz.
Ha többször próbáltad előfordulhat hogy mára blokkolja a kártyát és később kéne próbálni. -
bigrock
addikt
Sziasztok!
Külföldre szoktam eladni cuccokat, amiket általában EUR-ban fizetnek.
Hogyan tudom beállítani, hogy ne a Paypal váltson, hanem kedvezőbb legyen az árfolyam?
Elnézést, biztos volt már ez a kérdés, de nekem nem egyértelmű a beállítása.
Köszönettel! -
Topikgazda
válasz bigrock #45271 üzenetére
A beérkező pénz a PayPal-ra érkezik, nincs más cég, bank a folyamatban, ha forintra váltod akkor csak a PayPal árfolyam van.
Ez nem vásárlás ahol lehet más a pénzforrás, mondjuk egy bankkártya és akkor van egy másik cég, a bank ami válthatja a devizát.
Ha nyitottál € egyenleget akkor odapakolja az €-ot és annyi. Vagy €-ban elvásárolod az egyenlegről vagy kiküldöd a hozzáadott forintos bankszámládra, amikor a PayPal forintra váltva utaltatja ki.[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
Gyors kérdés, tudom valahogy ellenőrizni a társított bankszámlaszámom helyességét?
Egy nagyobb összeget utalnék ki a számlámra, az utolsó 4 karaktert látom az stimmel, de szeretném látni valahol az egészet. Biztos ami tuti.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Remekelek28
őstag
válasz Czimby #45275 üzenetére
Üdv.
Olaszba szeretnék kifizetni paypallal egy terméket Kértem h csináljon számlát,de szerintem ő azt akarja h én küldjem el vhogy a pénzt.
It was cancelled.. This is my paypal email. U can send here. Send parent/ friend. .........@interfree.it
Én hogyan tudok az email cimével pénzt küldeni? -
Czimby
addikt
válasz Remekelek28 #45276 üzenetére
Ha belépsz a paypal-be akkor ott a pénzküldés lehetőségét kell választani.
Ott pedig az illető paypal címe(email címe) amit meg kell adni.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #45276 üzenetére
A pénzküldést választod a menüben és beírod az e-mail címét aztán a többit.
Összefoglaló 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés
Egy a bökkenő ha vásárlásról van szó, hogy amit írt -barátként küldd el- azzal nem jár semmiféle védelem, ha nem kapod meg, nem azt vagy nem olyan állapotban mint hogy gondoltad nem kapod vissza a pénzed, mert ellenértékként nem lehet így küldeni pénzt a felhasználói megállapodás alapján és mivel rokonnak, barátnak küldöd arra nem kell védelem, "családon belül marad" a dolog -
Topikgazda
válasz Remekelek28 #45279 üzenetére
Nincs jutalék, nincs védelem.
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #45281 üzenetére
Pont most van egy ilyen dolog előttem, a PayPal el fog hajtani, mert szerződésszegés, nem segítenek a pénzvisszaszerzésben mert ennél az esetnél is így lett fizetve, de nem kapott semmit az illető és próbált reklamálni.
De egyértelműen leírva hogy erre nincs vásárlói védelem.
Azonnal megkapja pénzt, pont ez a lényege ennek a küldési módnak.
A futár cég hoz neked valamit ami be van csomagolva, nem tudja mi van benne.
Ha sérült a csomagolás akkor pedig nem szoktuk átvenni, mert akkor már a te felelősséged és csak a feladó reklamálhatna kártérítésért olyan összegre amelyre biztosítva volt. Ugyanez van ha elveszne. De ha nem azt kapod meg akkor a szállítónak ahhoz semmi köze.A PayPal vásárlói védelmi programja
Ha olyan eladótól vásárol valamit, aki elfogadja a PayPal-fizetést, visszatérítésre lehet jogosult a PayPal vásárlói védelem keretében. Adott esetben a PayPal vásárlói védelmi programja feljogosítja Önt arra, hogy a vásárolt tétel teljes vételárát, illetve – ha azt is megfizette – az eredeti szállítási díj teljes összegét is visszatérítsék Önnek.A PayPal vásárlói védelem a tranzakciókkal kapcsolatos következő konkrét problémák esetén alkalmazható:
nem kapta meg a tételt az eladótól (ezt nevezzük „Meg nem érkezett tétel” reklamációnak), vagy a kapott tétel nem az, amelyet Ön megrendelt (ez a „Jelentősen eltér a leírtaktól” reklamáció).
Védelemre nem jogosult tételek és tranzakciók
A következő tételek vagy tranzakciók nem jogosultak a PayPal vásárlói védelemre:
....
Személyes kifizetések, beleértve a PayPal Ismerősök és családtagok funkciójával küldött kifizetéseket.
Korlátozott tevékenységek
Webhelyünk, saját PayPal-számlája vagy a PayPal-szolgáltatások használata, illetve a PayPallel, más PayPal-ügyféllel vagy harmadik féllel lebonyolított műveletek során tilos:
- Megszegni a jelen felhasználói megállapodást, a PayPal Használati irányelveit, a Kereskedelmi szereplők közötti megállapodást (amennyiben alkalmazandók), illetve minden más, az Ön és a PayPal között létrejött megállapodást.
- Kereskedelmi természetű tranzakciók esetében személyes tranzakción keresztül küldeni vagy kérni a kifizetést.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Írtam nekik erre a címre egy levelet tegnap, erre ma jön a levél, hogy válaszoltak a message centerben... Normálisak ezek szerinted? Leírtam világosan, hogy nem tudok belépni az idióta psd2 miatt, megadtam a régi és az új számomat is, még képet is csatoltam, hogy csak sms vagy hívás authentikáció lehetséges a régi telefonszámra...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Blackhole13
senior tag
EUR Paypal egyenleg Forintos folyószámlára kifezetésénél is van mód túljárni az eszén és a bankom váltási árfolyamát választani?
-
Topikgazda
válasz Blackhole13 #45285 üzenetére
Többszörösen nem. Ami az egyenleged van pénz ahhoz semmi köze a bankoknak. A más deviza egyenlegről magyar fiók esetén forintra konvertálva megy ki a pénz, mivel forintszámlát lehet hozzá csatolni.
Nem biztos hogy rosszabb az árfolyam, mert a bankod devizavételi árfolyamát kell nézni és hozzászámolni -ha van- a devizáról forintra könyvelés költségét, pl Erste bank esetén minimum 2400 Ft és/vagy a %-os díj, én több esteben a PP-én többet kaptam mint amit a költséggel együtt ők adtak volna.
Vásárlás esetén amikor a külsős bank bankkártyáját használod a fizetésre van lehetőséged a banki árfolyamot használni, ami általában a reggeli deviza eladási árfolyam a banknál.[ Szerkesztve ]
-
borges7
aktív tag
Üdv, ha bankot váltottam, és a Paypal-nál nem a teljes nevem volt megadva, akkor csak úgy tudom hozzárendelni az új bankszámlát, majd feltölteni róla az egyenlegem, ha feltöltöm a személyi igazolványom+lakcímkártyám másolatát? Illetve gondolom akkor ezeknek mindkét felét le kell fényképezni?
Illetve most látom, hogy van ez a Trustly-s feltöltés, ezt meg tudom csinálni a fentiek nélkül is? (Unicredit Bankszámlám van)
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz borges7 #45288 üzenetére
Nem használható a Trustly.
A saját bankszámládról utalhatsz az egyenlegre, nem kell előtte hozzárendelni, rossz fordítás.
De valójában majd jó lenne a név témát rendezni, legyen megadva a vezetékneved és az utóneved is.
Van ilyen név változtatási opció és ott mellékelve a szig képének mindkét oldalát átfogják írni. -
-
Topikgazda
válasz borges7 #45290 üzenetére
Azt nem muszáj megadni. Magyar fiók esetén ha eredetileg jól lett beírva first name = keresztnév és a last name = vezetéknév akkor magyar formában van kiírva.
Mikori a fiókod hogy még nem kérték a személyazonosság igazolását? Mostanában az első évben kérik.
A név változtatáshoz írtam hogy csak szig. Ha teljes azonosság ellenőrzés akkor kell a szig és valamelyik a lakcím és név igazoláshoz, a lakcím kártyát el kell magyarázni hogy mi (nálunk azzal igazoljuk a lakcímet) az és okmányok legalább fél évig még érvényesek legyenek, a közüzemi meg az utolsó havi. -
Topikgazda
válasz borges7 #45292 üzenetére
Értem. Ha van közüzemi számlád az jobb mint a lakcímkártya a cím és név igazoláshoz.
Azért az nem szokott gond lenni az egyenlegre utalással ha a másik keresztneved (middle name) az hiányozna.
De akkor biztos a név felcserélése? Amikor belépsz a magyar nyelvű felületen és a fogaskerék ikonra kattintasz akkor ott nem a magyar sorrend szerint van kiírva?
Valójában én a harmadik opcióra gondolta amikor a vezetéknév és utónév cserét írtam, mert ez eddig működött. Ott is látod hogy nem kell a "középső név".
Viszont ha igazán pontosra szeretnéd akkor az kell amit választottál.[ Szerkesztve ]
-
borges7
aktív tag
Kibaszott idióták, átírták ékezet nélkülire, és az István helyett Itsvan-t írtak.
Ott van a személyin a pontos név, és nem tudják lemásolni.Most mit írjak, hova írjak nekik? Közüzemi számlát is elküldtem.
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
Sziasztok, kellene írnom egy számlát 100€ értékben egy német kiadónak, áfa nélkül.
Viszont a Paypal számlázó csak 0,00001 enged de, az nem jó, mert hiába nulla az áfa, nekik kell a VAT rubrikában a 0 ilyenkor mi van?
Szóval , hogy tudom úgy kitölteni, hogy VAT 0 - hozzá lehet adni adónevet, de ott is csak 0,00001 a legkisebb.
Köszi szépen ha érkezik ötlet[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz pontyos #45298 üzenetére
Ha áfamentes akkor No tax kéne és azt a németeknek is el kell fogadni, mert náluk is hasonló a szabályozás az alanyi adómentes eladásra.
Két megoldás:
1. Felvehetsz egy MwSt (VAT) item sor 1 db 0 € értékkel.
2. Jobb oldalt az Other amount-nál hozzáadsz egy MwSt (VAT) 0,00 € értéketA számlán így jelenik meg
Total (Tax incl.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest