- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Komoly árengedményt bukott el az Intel a TSMC-nél egy kedvezőtlen mondat után?
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
Tobika1
senior tag
Sziasztok! Valaki vásárolt már Gianni-tól? Aki igen az ossza meg velem a tapasztalatait! Szeretném megtudni, hogy mennyire megbizható, mert akarok venni töle egy procit.
-
Tobika1
senior tag
?
[Szerkesztve] -
Gdi
senior tag
Hello
Nos egy kis gondom akadt, bár sose olvastam végig egy ''szakirodalmat'' se, de a fene gondolta hogy ez iylen nehéz..
szal konfigom:
Asus P4C800E-Delux
3.0/800/1M Prescott
2x512 Kingmax PC3200 DDR
250 es fsbt szeretném elérni (az oylan szép kerek szám), de memtest 245 felett hibát ir.. ..ok; próbálom samsungal szintén faszültségértékek auto-n , by SPD és auto DDR Freq.
szal első kérdés: akkor msot a proci érte itt el a végét, és a memók birnák tovább?
258-n egyáltalán nem indul a gép.
a 2. és 3. gondom 200-240es tartományban van
egyszer sikerült elérnem hogy 233-as fsb melett 466on mennyenek a ramok (igaz ezt egy db modullal), de egyébként mindig nagyon kicsire osztja le a mem freq-t, általában 310 és 326 Mhz között mozog ... próbálom 3.4.4.8.8 időzítéssel, de akkor se megy. mi lehet az oka?
valaki, valami hasznos infóval szolgálhatna .. bocsi a lámulásért, de tualatint könyebb volt nyúzni''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Gdi
senior tag
Naja igen.. régebben terveztem Corsair TwinX PRO PC4000 -es CL3 ramokat venni, valyon megérné.. menne az 1:1 tune?
ja memó-fsb arányt nem tudok állitani (aki esetleg nem ismerné a lapot) hanem van pár lehetőég a ram freqjére:: általában 266, 320, 400MHZ.
[Szerkesztve]''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Gdi
senior tag
de sajnos csak 1x skerült elérnem az 1:1-et azóta se..
pl 245 FSBnél 136-on mennek a ramok (326MHZ), szóval oszogatja ő magának
mennyi pénz egy oylan ram? corsair teljesítményéhez hogy viszonyul?''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Badb0y
addikt
Ezt nem tudom milyen osztás mert se 3:2 se 5:4. Nem tudod azt te beállítani, hogy mennyi legyen az osztó? Nincs és nem is volt ASUS lapom, úgyhogy nem ismerem abszolút. Ha tudod (már pedig ez egy jó lap és biztos tudja) állítsd az osztót 5:4re és tedd fel az fsb-t 250-re. Így a memók 200on fognak menni.
Teljesítmánybe biztos odaveri, főleg ha az 566 mhz-t ki is tudod hsználni.
[Szerkesztve]Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
OddMan
őstag
Kinek hány fokos a Prescott procija?
Nekem Silent Tower CL-P0025 hűtővel teljes terhelés alatt 70C fok körül van. Ez még normális a Prescott prociknál? Ha nem 100% a cpu terhelés akkor 55-60 C fok a proci hőmérséklete.
Ja a proci 3.2@3.7 feszt nem adtam neki anélkül is eléggé forrófejű szerintem.''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
killahdrums
senior tag
Háj!
1. Amit említesz, hogy 266, 320, 400MHZ az az arány állítás!!! Tehát 400-on hajtod a memót meg procit 1:1-en. Ha kissebbre rakod mondjuk 320-ra akkor a memód nem hajtódik annyira csak a proc, tehát 5:4 ésígytovább...
2. Nekem rossz tapasztalataim vannak az A-DATA-kal kapcsoltban.
Tény olcsó, de híg a leve... ha szeretsz a szerencsében bízni vegyél azt és lehet, hogy kifogsz egy nagyon jó párt, de ha nincs szerencséd... (Elnézést azoktol akik teljesen megvannak elégedve az A-DATA-jukkal, de én óriásit csalódtam... természetesen akinek nincs 70K-ja egy pár memómar de ''jót'' akar, annak az A-DATA jó választásnak tűnik...)
3. Én Kingstont, Corsairt vagy OCZ-ét ajánlok, igaz mélyebben a zsebedbe kell nyúlni...
[Szerkesztve]There is no God, just Technology...
-
killahdrums
senior tag
hmm...
Azért 70 fokig nem kéne felmennie és az idle hőmérsékletnek is 50 alatt illene lennie...
Igaz ez egy érdekes dolog... a régi 3gigásom 3.6-ra rántva, fullon 68 fok körül volt, 7000B-cu-val. A mostani 3,4-es proccom, 3,8-on, fullon sem akar 62 fölé menni, az idle meg 40 (!!!). Elméletileg mindkét proc D0 steppinges, igaz a steppingeken belül is vannak revíziók...There is no God, just Technology...
-
-
Spacekid
csendes tag
Hello-hello
1 kérdés:
a BIOSomban, 1 manüpont alatt találtam ilyen változtatásokat:
Manul
Standard ( ezen van most )
Overlock 5%
Overlock 10%
...15%
50%-ig
Ezzel mit lehet kezdeni ?
Előre is thx. -
Rez_Grof
őstag
válasz Spacekid #3269 üzenetére
Alaplap leírása 79. oldal.
Az Overclock XX% Gyakarlatilag arra jó, hogy az alaplap megpróbálja magának belőni az adott százalék túlhajtást.
A standard az alapbeallítás
A manual pedig, hogy te állítod be az FSB-t, a DRam frekvenciát, AGP/PCI frekvenciát, és a feszültségeket.
[Szerkesztve]A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
Gdi
senior tag
Nem nem találtam rá opciót meg tudom határozni hogy hány MHZ mennyen (ha tud)
ezek alapból: 266/333/400 ha húzom a procit a 333 helyett 320 lesz a listán.
Én asus-függő vagyok (lásd konfigom )
Max azt tudom megcsinálni hogy fsb 250-re, memók 400-ra, de igy nem indul el.
ha memók autón vannak akkor lap 266-ot ir rájuk , memtest pedig 316-ot asszem. (de igy is hibázik)
emeltem DDR feszt 2.7re akkor se.
!! -- 3as prescott 1.45v-ot kap alapból, ugye? emeltem 1.65, 1,7 re is, de nem indult.. csak ha autón van.. lehet hogy a lap magától többet ad neki??.. ezt nem értem , nem sok az már? -- !!''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
sqaddy
tag
Nem tuninggal kapcsolatos a kerdes de nem talaltam rola sokmindent...
Az uj 64 bites p4 procikat csak lga 775 tokozasban csinaljak vagy lesz esetleg belole 478-as tokozassal is?
Elore is koszi''Always look on the bright side of life''
-
Spacekid
csendes tag
Tehát ha megemelem 10%-al, akkor utána FSB-t is emelhetek 10%-al ?
-
gerlaip
addikt
Csináltam egy mini tesztet.
Bővebben: link
[Szerkesztve]lámavakond
-
Gdi
senior tag
nekem alapon 41-43, meghajtva 50-50+
asus starice hűtőm van (lásd ''Aerocool ht101 vs. thermaltake silenttower'' topicom)
70 az piszok sok, fesz nélkül, de nézd meg alapjáraton''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Gdi
senior tag
válasz Rez_Grof #3273 üzenetére
Szia NANÁ HOGY ÉRDEKEL, ugy beszéltük emg hogy pénteken, ugye?!
Sajna nem vagyok most se Kecskeméten, még mindig gyulán és a gépem is itt van, és nyárig valszeg itt is marad (sajnos)''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Rez_Grof
őstag
válasz Spacekid #3274 üzenetére
Használd a válasz gombot.
Overlock XX% esetén szerintem nem tudsz belepiszkálni a részletes beállításokba. Ha Manualra állítod akkor tudod emelni a FSB-t hertzenként.A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
Rover623
félisten
Minden teljesen normálisan működik nálad...
Ott vagy(tok) eltévedve, hogy a BIOS-ban látható értékek nem fixek!
Azok a fix/hivatalos/gyári FSB-re vonatkoznak...csak nem akarták bonyolítani a felhasználók életét az aránypárokkal...
Hivatalosan az alábbi memó frekik lehetnek egy 875-ösnél (CPU:RAM):
100MHz-es FSB-nél (400-as proci...):
DDR200 = 1:1
DDR266 = 3:4
DDR333 = 3:5
133MHz-es FSB-nél (533-as proci...):
DDR266 = 1:1
DDR333 = 4:5
DDR400 = 2:3
200MHz-es FSB-nél (800-as proci...):
DDR320 = 5:4
DDR400 = 1:1
Ezektől el lehet térni egy kis ügyeskedéssel, sőt fixen is lehet járatni, de ennél a lapnál nem...
Tehát ha a RAM-ot 400MHz-re állítod, ez csak akkor igaz, ha az FSB 200MHz...
Ha felnyomod az FSB-t 250-re, a memó már 500-on akarna menni...ezért nem indul el...!
Amikor auto-ra állítod, a BIOS a maga logikája alapján a legkisebb (3:2) osztót állítja be. Az ennek megfelelő fix frekit (266MHz) írja ki...de mivel nem 200-ból, hanem 250-ből született a freki, az eredmény 250/3*2=16x (a pontos eredmény BIOS, kerekítés meg fittyfene függő), aminek a kétszerese 3xx MHz, amit a memtest lazán (el)mérhet 316-nak...
400-as memók általában nem hibáznak 3xxMHz-en, kivéve, ha nagyon alacsonyra vannak véve az időzítések...ha mégis hibát jelez a memtest, akkor valszeg a procid nem bírja már!
Abban a környezetben ezek szerint sok a 250MHz FSB...primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz Spacekid #3286 üzenetére
Itt...de már leírta a Gróf, a százalékos beállítások is húzások...
A Standard egyenlő a 100%-os teljesítménnyel...az emelések ehhez képest értendők...
A 10%-os húzás 10% FSB emelést jelent...
Ezek a profilok azért vannak, hogy azok is tuningolhassák a gépüket, akik nem tudnak vagy nem akarnak részletesen elmélyülni a különböző paraméterekben...
Szvsz te is ezzel próbálkozzál először...aztán ha (itt vagy másutt) kiképezted magad elméletileg, belevághatsz a Manual beállításokba...primus inter pares
-
Rez_Grof
őstag
válasz Spacekid #3286 üzenetére
Igen itt lehet húzni a rendszert.
Rover623 hozzászólása bevezet a frekik rejtelmeibe. Tehát ha 266Mhz rakod a ramokat akor 1:1-be mennek a procival (valószínű, hogy neked 133FSB*18 az procid van) a DDRramok mindig duplázzák a frekit ezért lesz a 133-ból 266.
Szvsz tedd a ramokat 266Mhz-re. És 5Mhz lépésekben addig emeld a CPU frekvenciáját, amíg elindul a gép. Ha 400Mhz ramjaid vannak, akkor elvileg csak a proci szabja meg, hogy meddig birod emelni.
Stabilitást meg a legjobb úgy tesztelni, hogy 2 prime95-öt elindítasz windows alatt. Ha kilép vagy fagy akkor kicsit vissza kell venni a frekiből.
Sok szerencsét.
Azért azt nézd meg, hogy hol van a deszkán a Cmos reset jumper, mert szükség lehet rá.
[Szerkesztve]A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
Gdi
senior tag
válasz Rover623 #3283 üzenetére
akkor ezek az alap 200mhz hez viszónyitva értendők, ok. és ebből lehet kiszámolni a osztókat.
na egyébként it egy pár érték memtesztből ami felveti a kérdést, emgéri e ezt húznom 233 főlé..
200/400
L1:21G/s
L2:16G/s
Ram:1.3G/s (Dualban 2.7) @2.5-4-4-8
233/466
L1:24.4G/s
L2:18.9G/s
Ram:1.5G/s @2.5-4-4-8 (de csak 1 db modullal hajlandó erre )
240/322
L1:25.1G/s
L2:19.6G/s
Ram:1.1G/s @3-4-4-8
245/327
L1: 25.7G/s
L2: 20G/s
Ram:1.1G/s @3-4-4-8
250/333-on már hibázik sokat
próbálok még majd valamit kezdeni, aztán kiderül mi lesz, kösz mindent.''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Badb0y
addikt
100% hogy lehet Az is egy tunning lapocska. Kérdezd meg talán itt Bővebben: link
Presscott-nak nagyon sok az a fesz
Alapba asszem azok 1.3**-et kapnak.
[Szerkesztve]Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Olyan programot keresek amivel a proci hőmérsékeletet tudom monitorozni játék közben. Tudtok mondani egy ilyet?Intel & ATI
-
Badb0y
addikt
Új operát tettem és megint eltüntek a topicjaim Sorry az offért
Jobbra fel.
Hol tárolja az opera a PH totyiklistám
[Szerkesztve]
Talán a opera browser totyikjában meg is fogják mondani. I_AmMinőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
deego
csendes tag
Szar az INTEL!!!!!!!!!!!!!!!!! nem lehet tuningolni!!!!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest