- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Komoly árengedményt bukott el az Intel a TSMC-nél egy kedvezőtlen mondat után?
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
Rez_Grof
őstag
Van egy olyan beállítás, hogy DRAM Frequency: [Auto][400Mhz][533Mhz][600Mhz] Hogy ebből melyik az 1:1 azt nem tudom, de legrosszabb esetben hámat kell próbálni.
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
balsan
csendes tag
válasz Rez_Grof #3952 üzenetére
Az én BIOS-omban nincs DRAM Frequency beállítás. Most az egyik ram 2700-as, lehet azért fut párban csak 166 Mhz-en. Ma este a kisebbet próbából kicserélem ( kaptam kölcsön ) és akkor 400-al kellene futnia. Lehet, hogy most csak a két különböző ram nem tud együtt működni ezen a téren.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Megpróbálok finoman fogalmazni...
Ha kaptad a lapot, köszönd meg, mert úgy illik...de ugyebár: padarku nyihuhu nye kukucsku protku...
Ha vetted, jobban is körülnézhettél volna előtte...
A VM az irodába szánt sorozat: microATX, integrált Video, primitív BIOS...a titkárnőnek felesleges buzerálnia a beállításokat...
A VM BIOS-ában max. a késleltetéseket lehet állítani...slussz...
Nem véletlen: a chipsetbe integrált VGA az alaplapi RAM-ból eszik...nem lehet szinkronizálni a GPU-t és a memót mindenféle extrém esetekben...így is annyi működési módja van szegény VGA-nak mint a nyű...
Szóval: tessék két 400-as memót használni, mert különben a BIOS kénytelen a gyengébbikhez igazítani a sebességet! Órajelet nem lehet állítani, késleltetésekkel mehetsz lejjebb...ennyi!primus inter pares
-
sz.j
nagyúr
válasz THE_HORESZ #3958 üzenetére
Leszedni az Abit oldaláról lehet, de csak olyan lapokkal megy amelyiken ilyen chip is van (pl. AI7, AN.., stb.)
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz THE_HORESZ #3960 üzenetére
Sajnos az IS7.....-hez nem használható!!!
Ha valóban ilyen lapod van, akkor mondjál le róla.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz THE_HORESZ #3962 üzenetére
Nem tudom, hogy pontosan melyik beállításokra gondolsz, de nekem és más AI7 tulajoknak is a fenlévő beállításokkal mennek a gépeink és tökéletesen működnek!
Mint ahogy írtam, valószínű, hogy ugyanezekkel a beállítások az IS7.... lapoknál is alkalmazható.
De ha van még ezzel kapcsolatba kérdésed akkor inkább e-mailt írj, ne offoljunk itt tovább.
[Szerkesztve]Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
IC7-el sem működik a uGuru!
Mint ahogy írtam a régebbi lapok közül az AI7-el, AN7-el és még egy KV8 (?) vagy valami hasonlóval megy.
Természetesen az új generációs lapoknál is működik a uGuru.
(A uGuru egyik funkciója a fentebb emlitett OC Guru, amivel Win alol lehet tuningolni. Szuper jó! )Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Gdi
senior tag
Hi.. nem pont ide tartozik, de ASROCK tuning biost tud valaki P4i45E-hez?
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Rover623
félisten
Hi Gdi!
Pontosítanád az Everest eredményeidet itt:Bővebben: link...?
Furi a nagyon kerek végű sebesség...
Ha tényleg ilyen, bocsi!primus inter pares
-
Gdi
senior tag
válasz Rover623 #3970 üzenetére
szeretem a kerek számokat, rendezettebnek tünnek
egyébként itt vanik képekben: Bővebben: link''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Gdi
senior tag
Tuti
És valaki tud ASROCK P4i45E -hez tuning BIOSt? plííz''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
THE_HORESZ
csendes tag
Hello
ABIT IS7 i865PE alaplap
Prescott 3.0Ghz FSB 800MHz proci
2*KINGMAX DDR 512/400MHz
HŰTŐ, CPU THERMALTAKE SILENT TOWER UNIVERZÁLIS
Ennyi 2 lehetőség lett a húzás vége:
1. FSB220
PSB800
CPU/DDR 1:1
CPU/DDR/AGP FIXED
Proci 3.0GHZ@3.3GHz-lett
DDR 400MHz@440MHz-lett
SYS 30C CPU 39C PWM 44C
2.5 4 4 8
2. FSB270
PSB800
CPU/DDR 5:4
CPU/DDR/AGP FIXED
Proci 3.0GHZ@3.75GHz-lett
DDR 400MHz@400MHz-lett
2.5 3 3 7
Semmilyen feszkóemelés nem használ jobb eredményre sem CPU sem DDR...
Ennyit tudtam belőle kihúzni...
Csalódtam az alaplapban, mégegyszer vennék ABIT deszkát, helyett ASUS Deluxe-ot vennék...
Amúgy az 1-es verzió lett a jobb eredmény...
Ha késleltetésen állitanák lefagyna...Horesz
-
zolforg
tag
Sziasztok!
Egy kis jótanácsra lenne szükségem
Acer alaplapom van intel 865G benne egy 2.8c p4 proci,nem igazán lehet tuning szempontból hozzányúlni. Esetleg ha van megoldás várom a segítséget.
Előre is köszi!
[Szerkesztve] -
killahdrums
senior tag
válasz THE_HORESZ #3977 üzenetére
...te figyu mán!
Gyüjtsél valami jó memóra sztem... aztán lapot is cserélhetsz... aztán...
A lényeg! ...a memód a palack nyaka. Próbálj mondjuk olyat, hogy memek 230-on, 3-4-4-8-as időzítésekkel és állítsd maxra a memók feszét. Azt talán még bírja... a proccodtól meg elfogadható a 3,75. A lappal egyenlőre sztem semmi gond, nekem is volt 865-ös lapom 260 fölötti fsb-ét is kicsikartam belőle.There is no God, just Technology...
-
Rez_Grof
őstag
válasz THE_HORESZ #3977 üzenetére
Te nem az alaplapodban csalódtál. Hanem a memóid nem bírják a tuningot. Vegyél két 500 vagy 550es ramocskát aztán hadszóljon. Meglásd nem fogsz benne csalódni.
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
zolforg
tag
válasz killahdrums #3979 üzenetére
Bocs,nem jól fogalmaztam meg a dolgot.
A BIOS-ban nincs lehetőségem állítani az FSB-én és a memók feszén sem.
Raktam rá a hozzávaló új AWARD BIOS-t de ezzel is ugyanaz a helyzet.
RAM:256Mb 400Mhz Infineon 2 db, duálban mennek. -
THE_HORESZ
csendes tag
válasz killahdrums #3979 üzenetére
Helloka
Írjál légyszíves pontos beállitást a mostani cuccokra, mit probáljak ki...
FSB: ?
CPU/DDR: 5:4 ? 1:1?
CPU/DDR/AGP: Fixed ?
CPU fesz: ?
RAM fesz: 2.8V
Késleltetés: 3-4-4-8
Előre is köszi...Horesz
-
killahdrums
senior tag
válasz THE_HORESZ #3984 üzenetére
....jaj, én nem akarok ge*i lenni, mert én is voltam kezdő, de szedd már össze magad kicsit jobban!
Én nemtom mi nem volt neked az előző hsz-ben a nem pontos...
fsb-ét írtam, egyértelmű, hogy 1:1, nincs értelme máshogy, ha van lehetőség fix arányokat állítani, akkor az, feszt te tudod mennyi kell azon a frekin a proccodnak, asszem ez már neked is pontosnak kell, hogy legyen...
De vazz! Először azt kéne megtanulnod, hogy egyáltalán ezek a beállítások micsodák, legalább alap szinten, aztán logikusan rájöhetnél a folyamatra, hogy teszteld lépésenkét a rendszered, hogy mit bír! Ehhez az egyetlen megoldás, hogy utánna olvasol... hajrá!There is no God, just Technology...
-
ToBeY
nagyúr
Hát ha nem vágja melyik opciót mit fog eredményezni ha beállítja,az elég meredek úgy tuningolni a gépet!Én sem vágom nagyon ezeket a dolgokat,de alap dolgokkal tisztában vagyok azért! Így nagy nerészség neki állni tuningolni!!
-
Gdi
senior tag
ujra: ASROCK tuning biost tud valaki P4i45E-hez?
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Gdi
senior tag
válasz Rover623 #3989 üzenetére
Akinek kellene nincs újra pénze, meg igy is nyakig adóságokban van.
Most gondolkozik azon, milenne ha feltenne hozzá valami másfajta (valami hasonló ASUS) biost.. de ha emiatt behalna a gépe akkor... hát nem is tudom mit csinálna.''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
G3r!
tag
Mennyi az a max. feszültsége a cpu és a memóriának amin nem megy tönkre , nem károsítja?
-
pink75
aktív tag
PC4000 2x256 kingmax hardcore-ral 3 GHz-es telikondis procival 1:1-ben
csak FSB 219 miért?
ennyi volt szinkronban a max a PC3200-as PQI ramokkal is
mi a hézag?
P4P800??xxx
-
pink75
aktív tag
sírok!
nem látjátok?xxx
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!P4 2400 procit,Stepping 9,Revision D1 meddig és,hogy lehet húzni?
MSI alaplapom van ott az automatikus tuning-Captain-módban 2520-ig megy,de gondolom,hogy nem ez a megoldás .Köszi! -
Rez_Grof
őstag
1!: Nem kell rögtön kétségbe esni, hogy nem válaszolnak. Más is várt már többet mint 10 perc.
2!: Ha tovább emeld az Fsb-t akkor mit csinál a géped?
3!: PCI/AGP frekvenciát fixre kell teni, 66/33-ra. De valószinűleg a ram időzitésekkel lehet a baj. Próbáld meg 3,3,3,8-on. Akkor tovább el kellene hogy menjen.
[Szerkesztve]A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
shteer
titán
ma lett meg a 3,0C ''EE'' procim
valakinek sikerült stabilan ilyen procit 4GHz körül üzemeltetnie? (667-es fsb )
ha igen, milyen lappal, memókkal, hűtéssel?..szerintem jónak tűnik
-
gerjus
senior tag
szoval eredmenyek akovetkezoek :
3450 (fsb230)en proci 576/1150en a vid kari eredmeny 9500 3dMark03!! ho 52 fok
fole nem megy !!everest olvasas/iras 6180 kb/21xx !!
most jon a vicc proci 3750(fsb250) en es minden visszaesik azaz
3dmark03 8500 olvasas/iras 56xx/2000 kb !! max fok 60 !!
PROCESSOR :SL7PU
valakinek vaalmi otlete miert lehet ez? mitlehetcsinalni ? alighanemez nemnormalis de lehet en nemtudok valamit !!
Meg volt NB nek vagy procinak ?
koszikeNever trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
sz.j
nagyúr
Hogy el tudd dönteni mi miatt nem tudod húzni a cuccot, azzaz mi a ''gyenge pontja'' a rendszerednek, tedd 5:4-be és úgy próbáld meg.
Az időzítéseket rakd 3-4-4-8-ra.
Ahol vége van a húzásnak, addig bírja a procid.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 3950X 16/32 105W processzor és egy AMD Ryzen 7 3700X processzor hűtővel
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Intel I7 13700 - 16mag/24szál - Eladó! 92.000.-
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest