Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • marcee

    addikt

    Nem éppen otthoni hálózat, de nem találtam megfelelőbb topic-ot.
    Kis iroda, 6db pc, ebből 3db windows xp xp2 (windows tűzfal), 3db windows 2000 sp4 (kerio). Vezetéks 4 port-os router és egy 8 port-os switch szolgál összeköttetésre. Az egyik win2k-s gép nyomtatószerver, plusz van egy usb-s plotter is hardveres nyomtatószerverrel a hálózatba kötve. A gépek egy munkacsoportban vannak, a router által megosztott net-et mindenki látja, pingelni tudják egymást. A hardveres nyomtatószerveren lévő plotter is telepíthető volt mindegyik gépre. Vendég felhasználót engedélyeztem mindegyik rendszerben (jelszava nincs), és a hálózati hozzáférés engedélyezve van gépenként a vendég felhasználó számára.

    A legnagyobb probléma, hogy a hálózat nem tallózható egyik gépről sem! (''...nincs jogosultság, vagy másik tartomány...'' blabla) Amelyik gépen ellenben be volt korábban állítva hálózati hely, a másik gép megosztására, az működik, de újat így nem lehet hozzáadni.
    A windows xp-s gépekhez hozzá lehetett adni a win2k-s nyomtatószerver nyomtatóját a ''\\szervernév\nyomtatónév'' elérési út begépelésével, de a másik két windows 2000-es gépen ez sem megy.

    \m/

Új hozzászólás Aktív témák