Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gallmix

    aktív tag

    válasz yogibear #13303 üzenetére

    Én utóbbi években, mióta figyelem is vmennyire, egy egész sor matricát látok.
    Visa, Visa elektron, MC, Maistro, Apple pay, Googlepay, American express és még jó pár másik logó a legtöbb helyen.

    Sok minden előfordulhat... régen dombornyomott kártya kellett inkább netre, egyebekre, néha még ma is kell itt -ott. De már annyira nem foglalkoznak vele, sem az aláírás sávval. igaz a Visa még dombtornyomot amit cserére kaptam, lassan lejár az is...
    Az ára viszont kevesebb volt mint egy mai nem dombornyomott kártyáé...

    A Simple virtuális az visa vagy mc?

    Nem biztos, hogy életkorhoz köthető a bankváltás. Ismerek ilyent is olyant is. Több tényező is befolyásolja pl a helybeliség is számíthat (régebben még inkább, ma már kevésbé). Én pl régebben ezért mondtam le a másodlagos bankszámlámat + egyéb okok is voltak.

    Amit nehezebb elképzelni, így 2023-ban, ha vkinek nincs semmilyen bankszámlája - már pedig van ilyen is és nem tanuló és nem is nyugdíjas. DE olyant is ismerek, akinek számlája van, de kártyája nincs mert túl drága.

    A nullás számlák jók... de ritka vagy kisebb réteg az aki ezért 1-2 évente változtat bankszámlaszámot, ezt a bankok is biztos látják statokból, különben nem így kínálnák. Aki marad utána a bank változtat ugye...

    Van azért olyan is, ahol nem kell pár évente váltogatni. Még ha van vmi minimális díj is, egyes esetekben. Ez már szélesebb körben elfogadhatóbb, nyerőbb lehet.

    De mivel sokan a fülük botját sem mozgatják, így mindenki elvan a piacon... elég durva különbségek lehetnek ügyfél és ügyfél között. Még ha azonosak is a szokásai.

    Lehet, a drágulás majd arra sarkalja őket, hogy elkezdjenek ezzel is foglalkozni... :)
    Meg ez vhol szokások függő is...

    #13304 SzGee
    Akkor házi verseny :D

    #13306 GabN73
    Másik topikban pedig olvastam sokaknak nem tetszett, hogy Visa csere lett... (mondjuk anno nekem sem). Különösebb jelentősége nincs, szerintem 2023-ban már...

    Állítólag ez az elszámolás dolog sincs már így. Banktól függ, hogy állapodott meg a kártyatársasággal, elvileg Európában nem dollár alapú.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák